Αγαπητή «Α, μπα»: Η σεξουαλική διαδικασία είναι πάντα η ίδια, παρά το happy ending

Είμαστε μαζί 4 χρόνια και μένουμε μαζί τα 2 από αυτά, 35 χρονών και οι 2. Εκείνος απόλυτα ευτυχισμένος και πλήρης με τη σχέση μας, εγώ άλλοτε ναι, άλλοτε όχι και εξηγώ. Νιώθω τρελά τυχερή και ασφαλής που έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο με κοινές απόψεις για βασικά (για μένα) ζητήματα, όπως ο φεμινισμός, ο σεξισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα lgbt δικαιώματα κτλ. Εχω έναν άνθρωπο που πραγματικά με νοιάζεται και με φροντίζει και θέλει το καλύτερο για μένα. Είμαστε ομάδα. Το οργασμικό κενό είναι ανύπαρκτο στη δική μας σχέση, πάντα φροντίζει να τελειώνω κι εγώ. Αλλά η σεξουαλική διαδικασία είναι πάντα η ίδια και παρά το happy ending, συνήθως δεν αισθάνομαι σεξουαλική έλξη, παρά μόνο με τη διαδικασία “τρωγοντας έρχεται η όρεξη”… Έχω υπάρξει στο παρελθόν με άνθρωπο με τον οποίο ήμουν σε σεξουαλική διέγερση συνεχώς κι αυτό είναι κάτι που μου λείπει στο τώρα. Συν τοις αλλοις, δεν έχουμε και πολλά κοινά ενδιαφεροντα, περαν των εκδρομών και των ταξιδίων. Αθλητισμός, χορός, θέατρο πχ που μ αρέσουν εμένα, δεν του κάνουν κέφι. Videogames που αρέσουν σ εκεινον, δεν τα μπορώ εγώ… Τι ερώτηση έχω. . Δεν ξερω!! Τα θέλω όλα; Ειμαι κάπως αιθεροβάμων;

Θελω και δεν θελω

Τα κοινά ενδιαφέροντα δεν είναι τόσο σημαντικά, αρκεί να έχετε ένα ή δυο κοινά, φτάνουν και περισσεύουν. Ίσα ίσα είναι καλύτερο να έχετε διαφορετικές ασχολίες. Το σημαντικό είναι το κοινό όραμα ευτυχίας, δηλαδή πώς θέλεις να είναι η ζωή σου στο μέλλον, για να είσαι ευτυχισμένος, και γι’αυτό δεν λες κάτι.

Χμ. Νομίζω ότι δεν πέρασες μαζί του τη φάση του έρωτα, και είναι δύσκολη η μακροπρόθεσμη συμβίωση χωρίς αυτή την εκκίνηση. Δεν ξέρω και αν είναι ρεαλιστικά βιώσιμη.

Ο έρωτας είναι το παραμύθι, ή μάλλον ο θρύλος, το μαγικό στοιχείο που λειτουργεί ως συγκολλητική ουσία σε ένα ζευγάρι, όταν αρχίσει να εμφανίζεται η πραγματικότητα. Αυτό το μοναδικό στάδιο, που και οι δυο πιστεύουν ότι είναι οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο, που νιώθουν ότι ο άλλος είναι τα πάντα και ακόμη περισσότερο, λήγει, αλλά η ανάμνηση, όχι. Ο θαυμασμός, αν υπάρχει ταίριασμα όταν όλα καταλαγιάσουν, κρατάει ζεστή τη φωτιά, για πολύ, ίσως για πάντα. Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να επιλέξει μονογαμία χωρίς αυτή τη χρυσόσκονη, χωρίς αυτό το λυρικό στοιχείο. Χρειάζεται να νιώσεις ότι ήταν μοίρα σου αυτός ο άνθρωπος, ότι η ζωή έκανε το θαύμα της για να τον συναντήσεις μέσα στη θάλασσα των ακατάλληλων. Αλλιώς είναι σα να διαλέγεις συνεργάτη, και πόσο καλός να είναι πια ο συνεργάτης; Δεν γίνεται να περιμένεις να θέλεις τον άλλον για σεξ όλη την ώρα, αλλά κάποτε πρέπει να το έχεις ζήσει αυτό με τον άλλον, κι ας έχει ατονήσει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

103 points
Upvote Downvote

29
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
22 Θέματα σχολίων
7 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
25 Συντάκτες σχολίων
ΜέρσυΜαρή ΚοντόΜπριζίτ Μπορντό Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Εγώ θα ρωτήσω το εξής. Μιας και είχα σχέση που παραπονέθηκε όταν χωρίσαμε ότι δεν έκανα εκπλήξεις. Και τη ρώτησα, “εσύ που το ζητάς, μου έκανες?”. Η ερώτηση προήλθε από το ότι εγώ δεν ένιωθα κάποια ρουτίνα, ή ανάγκη για έκπληξη, ενώ εκείνη το αισθανόταν. Θέλω να πω, εσύ προσπαθείς να αλλάξεις αυτό που δεν παίρνεις από τον άλλο? Προσπαθείς να μην είναι η σεξουαλική διαδικασία πάντα η ίδια?Ή το περιμένεις να έρθει από την άλλη πλευρά, χωρίς να κάνεις εσύ την παραμικρή προσπάθεια?

Trinity
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έμεινα σε σχέση τρία χρόνια χωρίς αυτή την εκκίνηση του έρωτα. Μόλις μπήκα σε σχέση με εκκίνηση τον έρωτα είδα ποσό μεγάλο λάθος είχα κάνει. Πολύ ωραία και ρεαλιστική απάντηση.

Μαύρος Γάτος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

“Ο έρωτας είναι το παραμύθι, ή μάλλον ο θρύλος, το μαγικό στοιχείο που λειτουργεί ως συγκολλητική ουσία σε ένα ζευγάρι, όταν αρχίσει να εμφανίζεται η πραγματικότητα. Αυτό το μοναδικό στάδιο, που και οι δυο πιστεύουν ότι είναι οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο, που νιώθουν ότι ο άλλος είναι τα πάντα και ακόμη περισσότερο, λήγει, αλλά η ανάμνηση, όχι. Ο θαυμασμός, αν υπάρχει ταίριασμα όταν όλα καταλαγιάσουν, κρατάει ζεστή τη φωτιά, για πολύ, ίσως για πάντα. Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να επιλέξει μονογαμία χωρίς αυτή τη χρυσόσκονη, χωρίς αυτό το λυρικό στοιχείο. Χρειάζεται να νιώσεις ότι ήταν μοίρα σου… Διαβάστε περισσότερα »

Corry Karav O'Keerie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Με ισοπέδωσες Λένα.

Γβρμ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Κι εμένα, κι εμένα.

bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Με φοβο να κάνω πάλι προβολές και να βγω εκτός θέματος, θα πω το εξής! Νομίζω πως για μια επιτυχημένη συνύπαρξη, παίζει ρόλο και πόσες χλαπάτσες έχεις φάει πριν… Γνωρίζω πολλές περιπτώσεις γυναικών που τους προσφέρθηκε η Ιθάκη χωρίς το ταξίδι, και τα πράγματα δεν πήγαν καλά! Συγκρίνουν τον σύζυγο με το ιδεατό και ιδεώδη γκόμενο του εγκεφάλου τους και δυσανασχετούν… Προσωπικά πέρασα διάφορες φάσεις με τον σύζυγο μη-έλξης, αλλά βλέποντας ΠΟΣΟ Υπερ-τυχεράρα είμαι με αυτόν τον άντρα για ΠΑΡΑ πολλούς λόγους, δεν έκανα ποτέ τέτοιες σκέψεις.. Τί να πω…

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αυτή η σύγκριση του τι έχω με το τι θα μπορούσα να έχω νομίζω είναι μεγαααλο κεφάλαιο. Πχ όταν ακούω για μακροχρόνιες σχέσεις που θέλουν πάντα να το κάνουν σαν τα κουνέλια με πιάνει μια ανησυχία, ότι κάνω κάτι λάθος.

Πάντως, δεν ξέρω αν έχει να κάνει τόσο με τις προηγούμενες χλαπάτσες όσο με το mindset του να εκτιμάς αυτό που έχεις ουσιαστικά κι όχι μόνο στη θεωρία, που φαίνεται ότι εσύ το διαθέτεις. Το βρίσκω μεγάλο προσόν και προσπαθώ να το αποκτήσω στη ζωή μου γενικότερα.

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Συμφωνώ

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Χμ… δυσκολη περίπτωση. Είχα κι εγώ κάποτε μια σχέση που ξεκίνησε χωρίς έρωτα από τη μεριά μου. Δεν τον ερωτεύτηκα ποτέ, τον αγάπησα όμως. Και θυμάμαι ότι κάποια στιγμή το σεξ είχε ατονήσει τελείως, εγώ δηλαδή δεν το ζητούσα καθόλου, και όταν το κάναμε ήταν όπως λες κι εσύ, τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Και τότε, στα 27, δε μου περνούσε καν από το μυαλό ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι κάτι λείπει. Δεν μου περνούσε καν από το μυαλό να χωρίσω. Τελικά με χώρισε αυτός, και καλύτερα ,όπως κατάλαβα πολλά χρόνια μετά. Ήταν πολύ δύσκολος ο χωρισμός. Τον αγαπούσα πραγματικά,… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Εμένα πάλι μου φαίνεται ότι η ρουτίνα, ακόμα και ευχάριστη να είναι, πολλές φορές το δημιουργεί αυτό. Δηλαδή ξέρεις ότι μπορείς να κάνεις σεξ όποτε το θελήσεις κι αυτό σε εμποδίζει να το θελήσεις, ακόμα κι αν ξέρεις ότι η κατάληξη θα είναι ευτυχής. Νομίζω ότι αυτό μπορεί να επέλθει ακόμα κι αν ήταν μεγάλος ο έρωτας στην αρχή. Εκτός αν δεν είχες τρελή διάθεση για σεξ απ’την αρχή. Δεν είναι κακό να τα θέλεις όλα, άλλωστε πρόκειται για τη σχέση σου. Μήπως να δοκιμάζατε να αλλάξετε λίγο τη ρουτίνα; Το ότι φροντίζει να τελειώνεις κι εσύ είναι πολύ καλό… Διαβάστε περισσότερα »

Elafina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η Α – μπα είπε σε δέκα γραμμές όλη μου τη ζωή.. Δεν το έζησα, δεν το ένιωσα, ήταν όλα πάντα πολύ “βατά” , όμορφα. ταίριαζαν οι παρέες, τα ενδιαφέροντα (κάποια) , ισορροπία στο φουλ.. Μάλιστα είχα πιάσει τον εαυτό μου να το λέω : επέλεξα έναν “συνεργάτη” για τη ζωή.. τι όμορφα που ήταν..!! μέχρι που όταν πέρασαν αυτά, ήρθαμε στον κόσμο των υποχρεώσεων, τότε αφου δεν τον ερωτεύτηκα ποτέ , ποτέ δεν ένιωσα κάτι να με δένει. να με κρατάει κοντά του.. κι όταν πήρα τον δρόμο τον δικό μου – αφού ειχα κουραστεί απ το κενό μου… Διαβάστε περισσότερα »

Clementine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Υπέροχη απάντηση!

Δε φωνάζω, έτσι είναι η φωνή μου
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Δε φωνάζω, έτσι είναι η φωνή μου

Εγώ πάλι βαριέμαι το σεξ όταν δεν κάνω πράγματα με τον σύντροφο. Μπορώ να δω σύνδεση μεταξύ των κοινών δραστηριοτήτων μας και της σεξουαλικής μου διάθεσης. Αν για παράδειγμα δε νιώθω πως μπορούμε να απολαύσουμε μαζί μια βόλτα ή ένα μαγείρεμα ή τέλος πάντων να έχουμε ενθουσιασμό για κάτι μαζί, ξενερώνω.