in

Ήταν πράγματι φεμινιστικό το σεξ στο “Don’t worry darling”;

Θα ήθελα να δω για μία φορά το αντρικό σώμα να αποτελεί το αντικείμενο ματιάς της σκηνοθέτιδας, να δω τον άντρα ευάλωτο, εκτεθειμένο, αφημένο στην ηδονή που του προκαλεί μία γυναίκα.

Θα ήθελα να δω για μία φορά το αντρικό σώμα να αποτελεί το αντικείμενο ματιάς της σκηνοθέτιδας, να δω τον άντρα ευάλωτο, εκτεθειμένο, αφημένο στην ηδονή που του προκαλεί μία γυναίκα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

dont worry darling 10

Από την αναγνώστρια του ampa  Louise B

Είδα πρόσφατα την ταινία που προκάλεσε σούσουρο για όλα, μέχρι και για τη ροχάλα του Styles στον Pein. Για το αν εκεί απάτησε η Wilde τον Sudekis, τι έγινε με τον LeBaf,γιατί νευρίασε η Pugh και δεν έκανε συνεντεύξεις τύπου.

Και φυσικά για το σεξ, που η σκηνοθέτiς παρουσίασε ως μία πρωτοποριακή, φεμινιστική απεικόνιση της γυναικείας απόλαυσης, το τόνισε στις συνεντεύξεις, το έβαλε και στο τρέιλερ, γεγονός που ενόχλησε την Pugh καθώς όπως είπε η ταινία είναι αρκετά σημαντική ώστε να μην χρειάζεται ως βασικό στοιχείο θέασης το ”Styles goes down on Pugh”.

Θα συμφωνήσω, διότι η σκηνή προσωπικά για μένα δεν έδωσε κάτι το παραπάνω στην ταινία, η οποία ναι σε γενικό πλαίσιο είναι φεμινιστική αλλά όχι επειδή η Pugh κορυφώνει λόγω στοματικού και όχι διείσδυσης.

Η Wilde εστίασε όπως όλοι οι σκηνοθέτες στην απεικόνιση της γυναίκας κατά την πράξη, το σώμα της, το νευρικό της σύστημα , τις συσπάσεις του προσώπου της, στα βογκητά της, όπως κάθε σκηνή σεξ που ”σέβεται” την εαυτή της. Τίποτα το διαφορετικό ή πρωτοποριακό.

Το αν η σκηνή γυρίστηκε ακολουθώντας αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και σεβασμού των συμμετεχόντων αυτό ναι είναι πρωτοποριακό και πολλά μπράβο στην Wilde και την ομάδα της που δημιούργησαν ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας, αυτό δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο.

Ωστόσο εγώ θα ήθελα να δω για μία φορά το αντρικό σώμα να αποτελεί το αντικείμενο ματιάς της σκηνοθέτιδας, να δω τον άντρα ευάλωτο, εκτεθειμένο, αφημένο στην ηδονή που του προκαλεί μία γυναίκα. Κακά τα ψέματα, σε όλες τις ερωτικές σκηνές “φτιαχνόμαστε” από την γυναίκα, αυτής το σώμα είναι πάντα γυμνό, αυτή συσπάται, αυτή αναστενάζει.

Πόσο να καυλώσεις από μία αντρική πλάτη, που μπορεί να φοράει ακόμα και παλτό (ερωτική σκηνή Jolie/Hawk στην ταινία Taking Lives). Πού είναι το αντρικό σώμα, ο αντρικός οργασμός, το πρόσωπο της ηδονής των αντρών σε μία σκηνή σεξ; Πλάνα πάνω από την μέση (αν φανεί λίγο πισινός χειροκροτάμε , για την ιστορία 3 πισινούς αντρών έδειξε το GoT, για γυναικείους δεν μπορώ να υπολογίσω, ίσως 10 ανά επεισόδιο), ένα δύο σκόρπια ”αχ βαχ είμαι αβυσσαλέος” και αυτό ήταν.

Τσόντες δεν βλέπω οπότε δεν γνωρίζω αν σε αυτό το gendre είναι διαφορετικά, αλλά βάσει όσων έχω διαβάσει για την βιομηχανία πορνό, πολύ αμφιβάλλω.
Εσείς τι πιστεύετε; Το βλέπω τελείως λάθος που θέλω ως φεμινίστρια να δω τον άντρα ως “αντικείμενο απόλαυσης” μέσα από το βλέμμα μίας σκηνοθέτης; Olivia συγνώμη αλλά ήθελα να δω τον Syles να τρέμει και να βογκάει μέσα από τον φακό σου, όχι την Pugh.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

2 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Double Helix
Double Helix
1 χρόνος πριν

Ποτέ δεν κατάλαβα το ρόλο των ερωτικών σκηνών σε ταινίες και γιατί αυτές έχουν κάποιο impact. Ειδικά στις μέρες μας που το πορνό είναι διαθέσιμο με ένα κλικ ποιο το νόημα να περιμένω να δω τον ποπό της Pugh ή της Styles. Θεωρώ ότι περισσότερο γίνονται για να συζητιούνται παρά για οτιδήποτε άλλο. Πάντως φεμινιστική σκηνή έχει στο double lover.

X Mei
X Mei
1 χρόνος πριν

Έχεις δίκιο!! Ταυτίζομαι τόσο πολύ! Σίγουρα σε μια ερωτική σκηνή ταινίας περιμένω να δω κάτι που θα μου φανεί εμένα σεξι ως στρειτ γυναίκα, αλλά αυτό δε συμβαίνει σχεδόν ποτέ.