in

Κανονισμός σχολείων θηλεών στη Σεούλ επιτρέπει μόνο λευκά εσώρουχα στις μαθήτριες

Οι τιμωρίες, η αστυνόμευση του σώματος και η προσπάθεια για αλλαγή

Οι τιμωρίες, η αστυνόμευση του σώματος και η προσπάθεια για αλλαγή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

stephanie hau kMJhuPLEYVI unsplash
Photo by Stephanie Hau on Unsplash

Ορισμένα σχολεία θηλέων στη Σεούλ αστυνομεύουν το χρώμα, το σχέδιο και τη διαφάνεια των εσώρουχων των μαθητριών τους, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας κάθε ιδρύματος.

Αυτός περιλαμβάνει κανόνες που τιμωρούν τις μαθήτριες που φορούν εσώρουχα που δεν είναι απλά ή λευκά καθώς και ειδικές τιμωρίες για τη χρήση δαντελωτών εσωρούχων, όπως δήλωσε μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Σεούλ, προσθέτοντας ότι σήμερα, 31 από τα 129 κορίτσια της Σεούλ σε επίπεδο γυμνασίου και λυκείου εξακολουθούν να εφαρμόζουν έναν τέτοιο κανονισμό. 

Μερικές από τις οδηγίες που αναφέρονται στους κανονισμούς των σχολείων αυτών έλεγαν ότι “Όλα τα είδη εσωρούχων εκτός από τα λευκά εσώρουχα χωρίς σχέδιο συνεπάγονται επιβολές ποινών”, “Τα δαντελωτά εσώρουχα απαγορεύονται” και “Οι μπλούζες πρέπει να είναι αρκετά μακριές ώστε όταν σηκώνεις τα χέρια, τα εσώρουχα να μη φαίνονται”, ανέφερε η JoongAng Daily.

Τώρα, το Μητροπολιτικό Γραφείο Εκπαίδευσης της Σεούλ αναγκάζει τα σχολεία θηλέων της πόλης να καταργήσουν τον κανόνα που απαιτεί από τις μαθήτριες να φορούν μόνο απλά, ολόλευκα εσώρουχα, χωρίς δαντέλα, χρώματα ή σχήματα.

Η αλλαγή της πολιτικής επιταχύνθηκε ύστερα από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Asunaro, μια οργάνωση ακτιβιστών νεολαίας της Νότιας Κορέας, νωρίτερα αυτό το έτος, που έλαβε περισσότερες από 400 καταγγελίες από μαθήτριες σε όλη τη χώρα σχετικά με τέτοιους κανονισμούς για τα εσώρουχα.

Η Asunaro συγκέντρωσε ανώνυμους λογαριασμούς από μαθήτριες, μερικές από τις οποίες είπαν ότι τα σχολεία επιτρέπουν σε άντρες δασκάλους να επιθεωρούν τις στολές τους και να ελέγχουν αν φορούν τα σωστά εσώρουχα. 

Άλλες μαθήτριες δήλωσαν ότι αισθάνονταν παραβιασμένες κατά τη διάρκεια εκτεταμένων ελέγχων εσωρούχων, ιδιαίτερα σε σχολεία όπου τα ρούχα των φοιτητριών ελέγχθηκαν για να διαπιστωθεί εάν φορούσαν σουτιέν διαφορετικού χρώματος, ανέφερε η κορεατική εφημερίδα Yeoseong Shinmun.

“Ενώ τα περισσότερα δημόσια σχολεία ακολουθούν την ανακοίνωσή μας, συχνά αυτή απορρίπτεται από τον διευθυντή του σχολείου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή τη διευθύνουσα επιτροπή στα ιδιωτικά σχολεία, καθώς δεν έχει νομικά δεσμευτική δύναμη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος στην JoongAng Daily.

Σύμφωνα με έκθεση της Yonhap News, έξι από τα υπόλοιπα 31 σχολεία που έχουν τέτοιους κανονισμούς για τα εσώρουχα ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι θα καταργήσουν την πολιτική τους για τα εσώρουχα μετά από συνομιλίες με το εκπαιδευτικό συμβούλιο της Σεούλ.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

6 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Σουβλίτσα-renewed
Σουβλίτσα-renewed
2 χρόνια πριν

Καλά βρίσκουν ανήθικα τα δαντελωτά και χρωματιστά εσώρουχα αλλά όχι το να κοιτάνε τα εσώρουχα των μαθητριών κάτω από τα ρούχα τους;;;!!!! Τι άλλο θα ακούσουμε;

Chiaseed
Chiaseed
2 χρόνια πριν

Η ν.Κορέα παρόλο την τεχνολογική της ανάπτυξη είναι μια βαθιά πατριαρχική κοινωνία (ακόμα).
Για αυτό τον λόγο, τα περισσότερα korean dramas δλδ οι δικές τους τηλεοπτικές σειρές είναι μέσα στα στερεότυπα και τον μισογυνισμό.
Και ας μην μιλήσουμε για ρατσισμό, ομοφοβία, χοντροφοβια κτλ.

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chiaseed

Ναι ρε γαμωτο, ισχύει αυτό για τα kdramas. Σεμνοτυφια φουλ επίσης.
Αν και νομίζω ότι είτε καλυτερεύει η κοινωνία τους και αυτό αντικατοπτρίζεται και στις σειρές(καμία μα καμία σχέση αυτές που βγαίνουν την τελευταία πενταετία με παλαιότερες) ή απλά επειδή απευθύνονται σε παγκόσμιο κοινό και έχουν μπει και νετφλιξ πολλά από αυτά, είναι πιο απελευθερωμένοι απο τέτοιες παθογένειες αλλά ξεκάθαρα για οικονομικούς λόγους. Θέλω να πιστεύω και τα δυο και όχι μόνο το δεύτερο.

Chiaseed
Chiaseed
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Το_κοτσύφι

Αυτό ισχύει που λες για τα kdramas τουλ του Νετφλιξ!
Η νέα γενιά από ότι καταλαβαίνω είναι πιο απελευθερωμένη. Αυτό φαίνεται και στην μουσική τους. Νομίζω ότι η επαφή με άλλους πολιτισμούς, παγκόσμια, ανάγκασε κατά κάποιο τρόπο όλη την βιομηχανία να αλλάξει. Γιατί ακριβώς εξάγουν μουσική, ταινίες, σειρές κτλ.
Έχουν βέβαια και στην κοινωνία τους κινήματα #metoo που ανά διαστήματα τραντάζουν την κοινή γνώμη.
Οπότε από ότι καταλαβαίνω , σιγά σιγά εξελίσεται η κοινωνία τους. Αλλά όταν υπάρχουν παντού προκαταλήψεις κτλ θέλει σίγουρα χρόνο να αλλάξει. Και δεν εννοώ ότι εμείς είμαστε καλύτεροι φυσικά. Όλοι στον ίδιο δρόμο βαδίζουμε!

Μαύρος Γάτος
Μαύρος Γάτος
2 χρόνια πριν

Εντελώς πληροφοριακά, πριν δύο χρόνια (συν/πλην) καταργήθηκε και ο αντίστοιχος κανονισμός στην Ιαπωνία.
και εκεί επίσης, ο έλεγχος γινόταν συχνότατα από άντρες καθηγητές.

Semiramis
Semiramis
2 χρόνια πριν

Θα ήθελα να μετακομίσω στην Νότια Κορέα στο μέλλον – δεν έχω κατασταλάξει ακόμα – αλλά έλεος με αυτούς τους κανόνες ! Ελπίζω να καταργηθούν σύντομα. Ακόμα και γυναίκες εκπαιδευτικοί να ήταν, είναι και πάλι απαράδεκτο να πασπατεύεις τον άλλον να δεις τι εσώρουχα φοράει. Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει ανάλογος κανόνας σε σχολείο αρρένων.