Αγαπητή «Α, μπα»: Πολλοί φίλοι μου δεν ήρθαν στο γάμο μου

Ωστόσο, σκέφτομαι αν ο/η φίλος/-η μου δεν θέλει να είναι κοντά μου σε μια μέρα γιορτής ή να μου ευχηθεί ή να ανταποκριθεί σε μια πρόσκληση, τότε έχει νόημα να συντηρώ μια τέτοια σχέση;

Α, μπα μου και σχολιαστές, θέλω την καθαρή ματιά σας. Αποφασίσαμε τον Ιούνιο με τον φίλο μου να παντρευτούμε κ οργανώσαμε τον γάμο μας σχετικά γρήγορα σε 3 μήνες (τον Σεπτ.). Κάλεσα κοντινούς μου φίλους με τους οποίους ήθελα να μοιραστώ την χαρά μου. Τέλη Ιούλη είχαμε τα προσκλητήρια και τα μοιράσαμε ή ειδοποιήσαμε όσους έλειπαν σε διακοπές. Στον γάμο συνέβη κάτι που δεν υπολόγιζα. Είχα ηχηρές απουσίες φίλων που περίμενα να συμμετάσχουν στην χαρά μου είτε με την παρουσία τους, είτε με το ενδιαφέρον τους. Δεν έδωσα αρκετή σημασία γιατί μάλλον δεν ήθελα να το δεχτώ και περίμενα μετά τον γάμο κάποιο τηλεφώνημα για ευχές. Κάποιες από αυτές τις ευχές ήρθαν από 20 μέρες έως 2 μήνες μετά ( στο ενδιάμεσο καμια επικονωνία) και κάποιες άλλες (από τρεις φίλες μου) ακόμα δεν έχουν έρθει. Το γεγονός αυτό με έχει αποξενώσει και διερωτώμαι “υπερβάλλω;”; Ωστόσο, σκέφτομαι αν ο/η φίλος/-η μου δεν θέλει να είναι κοντά μου σε μια μέρα γιορτής ή να μου ευχηθεί ή να ανταποκριθεί σε μια πρόσκληση, τότε έχει νόημα να συντηρώ μια τέτοια σχέση; Τι να του εμπιστευθώ και τι να μοιραστώ μετά από αυτά τα κενά; Κάθε σκέψη δεκτή…

Παράπλευρη απώλεια γάμου

Αυτό είναι πολύ πιο κοινό από όσο φαντάζεσαι. Δεν υπάρχει ενιαία απάντηση για όλες τις περιπτώσεις. Έχεις κάθε δικαίωμα να νιώθεις όπως νιώθεις, αυτό δεν λογοκρίνεται. Αν θεωρείς ότι αυτό από μόνο του είναι λόγος να διακόψεις μια φιλία, είσαι ελεύθερη να το κάνεις, δεν χρειάζεσαι ούτε έγκριση, ούτε γνωμάτευση από άλλους για το αν είσαι «υπερβολική». Κρατάμε ανθρώπους στη ζωή μας επειδή νιώθουμε κοντά τους. Αν χάσουμε αυτή την αίσθηση, γούστο μας και καπέλο μας.

Δεν θέλεις καθαρή ματιά. Χρειάζεται να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στις αποφάσεις σου, και τη δύναμη να ζεις με τις συνέπειες. Θέλεις να εκφράσεις τις σκέψεις σου σε αυτούς τους φίλους; Θέλεις να περιμένεις κι άλλο, πριν αποφασίσεις; Θέλεις να ξαναδείς αυτές τις φιλίες από απόσταση; Αυτό που δεν θέλεις είναι να αμφιβάλεις για αυτό που νιώθεις.

Στενοχωριέμαι τόσο μα τόσο πολύ για το ντρεσάρισμα που έχουμε υποστεί ώστε να αμφιβάλλουμε τόσο πολύ για τα συναισθήματα μας, όταν είναι αρνητικά. Το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι ότι δεν έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε και είμαστε «υπερβολικές», σχεδόν παρακαλάμε να μας πουν άλλοι ότι ναι, είσαι υπερβολική, συνέχισε να καταπιέζεις τα συναισθήματα σου, μέχρι να σε φάνε ζωντανή όλες οι φορές που καταπιέστηκες και το κατάπιες.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

116 points
Upvote Downvote

89
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
25 Θέματα σχολίων
64 Απαντήσεις θεμάτων
9 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
48 Συντάκτες σχολίων
xrusaAvaptistoangusΔήμητρα ΧαTawn Tawn Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Penthesilea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Κάτι δεν μου κολλάει. Δεν ζήτησες από τους καλεσμένους να σε ενημερώσουν για το αν θα παρευρεθούν; Επίσης, γράφεις ότι”κάποιοι απάντησαν από 20 μέρες έως 2 μήνες μετά (στο ενδιάμεσο καμια επικονωνία)”. Τι επικοινωνία είχες πριν με αυτά τα άτομα; Μιλούσατε συχνά; Εάν είχατε συχνή επικοινωνία και ξαφνικά σταματήσατε να μιλάτε για μήνες ολόκληρους, μήπως κάτι έχει συμβεί; Εάν πιο πριν στέλνατε ένα μήνυμα κάθε εξάμηνο, μήπως τελικά δεν είναι και τόσο κοντινοί σου φίλοι όσο νόμιζες;

Marilyn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πολύ σωστό σχόλιο!

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Επίσης δεν μας λέει πόσο νωρίς έστειλε τα προσκλητήρια, που ακριβώς θα γινόταν ο γάμος, πως θα πήγαιναν εκεί οι καλεσμένοι, από πού, που θα γινόταν το γλέντι κλπ. Κάτι άλλο που δε μου αρέσει στους γάμους και σε έχει γίνει στάνταρ διαδικασία , είναι ο αριθμός λογαριασμού στο προσκλητήριο. Με αναγκάζει αυτόματα να κάνω δώρο μετρητά , ακυρώνοντας στην τελική και την αρχικο συμβολισμό του γαμήλιου δωρου. Όταν καλώ κάποιον στα γενέθλιά μου δεν του δίνω και αριθμό λογαριασμού.

BlobBlob
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Για το πότε τα έστειλε το είπε: τον Ιούνιο το αποφάσισαν για το Σεπτέμβριο, τον Ιούλιο έστειλε τα προσκλητήρια.

Andromeda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Angus πολλά μπορεί να μην μας αρέσουν σε ένα γάμο. Μου φαίνεται απίστευτο να μην πάει κάποιος στο γάμο επειδή το προσκλητήριο είχε αριθμό λογαριασμού. Δεν σε αναγκάζει να δώσεις μετρητα, αν θες δίνεις και αν θες πας δώρο. Πολλοί στα γενέθλια κάνουν δώρο λεφτά αλλά δεν δίνει αριθμό λογαριασμού γιατί όσους καλεσμένους θα έχεις; Στο γάμο αν έχεις 600 άτομα, αν τα 400 άτομα σου φέρουν λεφτα, ποιος θα τα κουβαλάει πάνω του; Είναι και πρακτικό το ζητημα. Όσο και μακριά να έγινε ο γάμος συνηθως ειδοποιούν ποιος θα έρθει και ποιος οχι. Αλλά αν είναι φίλος σου ο… Διαβάστε περισσότερα »

Morgana
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Εγώ στα δικά μου έβαλα 2 αριθμούς λογαριασμών κιόλας ένας τράπεζας Ελλάδας και έναν εξωτερικού για καλεσμένους απο εκεί. Ούτε θα κουβαλάω χυτρες ταχύτητας με μεταφορική στην μυστηριώδη χώρα του εξωτερικού και θα περιοριστούν τα φακελάκια που κι αυτά λεφτά είναι αλλά θεωρούνται πιο αποδεκτά σαν δώρο από κατάθεση. Όποιος θέλει πιο προσωπικό δώρο μπορεί να φέρει δεν είναι απαγορευτικό. Τα περισσότερα ζευγάρια πλέον μένουν μαζί και φτιάχνουν το σπίτι τους πολύ πριν το γάμο.Πόσα σεντόνια και πιατελες πια! 😋

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Έγω έβαλα σε αυτά που προορίζονταν για Ελλάδα μετά απο παρότρυνση του πατέρα μου για να αποφύγουμε να τρέχουμε να αλλάζουμε ασημένιες κορνίζες κ φλυτζανάκια! Ίσα ίσα τους βγάζεις αφενός απ’ τον κόπο να ψάχνουν τι να πάρουν, κ όσοι θέλουν να πάρουν κάτι πιο προσωπικό το κάνουν έτσι κ αλλιώς. Και στην τελική δεν παίρνουν κ τίποτα, ούτε βάζουν λεφτά αν δεν υπάρχει η δυνατότητα.

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το δώρο του γάμου ήταν ένα δώρο που έκαναν οι άνθρωποι προς το ζευγάρι επειδη θα έφτιαχνε καινούριο σπιτι. Αν όπως λες τα περισσότερα ζευγάρια έχουν σπίτι πριν τον γαμο τότε δεν χρειάζεται και δωρο. Και ναι , προφανώς και δεν υπογράφει κάνεις συμβόλαιο για το δώρο γάμου αλλά από τη στιγμή που βάζεις αριθμό λογαριασμού ζητάς από τους καλεσμένους δώρο σε συγκεκριμένη μορφή. Το δώρο δεν είθισται να έχει προδιαγραφές από αυτόν που τον λαμβάνει ακριβώς επειδή είναι δώρο, κάτι που δωρίζεται. Δηλαδή από τη μια θέλεις δώρο γάμου, έθιμα και παράδοση , από την άλλη στραβωνεις αν σου… Διαβάστε περισσότερα »

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Δεν ισχύει αυτό που λες. Εμείς κ με αριθμό τράπεζας, άλλοι έβαλαν εκεί λεφτά, άλλοι έφεραν κάποιο αντικείμενο άλλοι φακελάκι και άλλοι τίποτα. Δε σε αναγκάζει κανείς. Angus τι κάλο σου έχει πατήσει αυτό το θέμα ειλικρινά;

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Tawn Tawn, έγραψα στο αρχικό σχόλιο (μεταξύ άλλων) ότι δεν μου αρέσει η πρακτική με τον αριθμό λογαριασμού. Κατόπιν κάποιων σχολίων απάντησα γιατί. Γιατί σου φαίνεται ότι πατάει κάποιο κάλο η αντιπαράθεση ; Απάντησα στο σχόλιό σου, όπως έκανες και συ. Γράφεις ότι δεν ισχύει αυτό που λέω. Σου είπα ότι από τη στιγμή που βάζεις αριθμό λογαριασμού θέτεις μία προδιαγραφή (=προτιμώ τα μετρητά ). Είσαι κάθετη στο ότι δεν ισχύει, σίγουρα δεν πατάει καποιο δικό σου κάλο; just saying

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Κοίτα σίγουρα δεν μου πατάει κάποιο κάλο, γιατί μια αντιπαράθεση στο ίντερνετ δεν επηρεάζει καθόλου τη ζωή μου για παραπάνω απο μερικά λεπτά. Σε ό,τι, μα ό,τι έχω γράψει σχετικά με το γάμο (μου) έχεις κάτι να αντιπαραβάλλεις. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είτε είσαι ο ξάδερφος μου που δεν ήρθε, ούτε ευχήθηκε ποτέ, είτε η φίλη μου -που τελικώς ήρθε- αλλά όταν της είπα που θα γίνει ο γάμος άρχισε να μου λέει ότι πιο φτηνά θα ήταν τα εισιτήρια για Λονδίνο!

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χαλάρωσε μωρέ που σου πήγαμε και κόντρα σε ό,τι έγραψες στο γάμο σου, ήμαρτον κάπου. Νομίζω επηρεάζει τη ζωή σου παραπάνω από μερικά λεπτά μία αντιπαράθεση στο ίντερνετ. Σχολίασα το destination wedding που οργάνωσες, αν θίγεσαι τόσο με μία κριτική στο ίντερνετ λογικό να αναστατώθηκες τόσο με τα σχόλια της φίλης σου…

Lady Chatterley
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Κι εμένα κάτι δεν μου κολλάει. Επίσης, αν κάποιος ευχηθεί πριν τον γάμο, πρέπει οπωσδήποτε να πάρει τηλέφωνο και μετά; Δεν είμαι σίγουρη, ρωτάω. Και εντάξει, ο τάδε δεν πήρε τηλέφωνο 2 μήνες. Πήρε η φίλη μας να ρωτήσει αν είναι καλά; Αν συνέβη κάτι; Το λέω σε περίπτωση που είχαν πιο στενή επαφή μετά.

Κάθε φιλία έχει τη δική της δυναμική. Έχω πολύ αγαπημένους φίλους που μιλάμε 3 φορές τον χρόνο και βλεπόμαστε κάθε 1.5 χρόνο. Έχω και φίλη που αν δεν μιλήσουμε κάθε βδομάδα, ανυσηχώ μήπως της συμβαίνει κάτι. Δεν υπάρχει μία συνταγή για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Penthesilea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

“Κάθε φιλία έχει τη δική της δυναμική”. Αυτή τη φράση έψαχνα ακριβώς! Δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα χωρίς να γνωρίζουμε τη δυναμική της συγκεκριμένης φιλίας.

Marina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Είναι το πρώτο που σκέφτηκα πως κάτι δεν κολλάει. Κάτι λείπει απο την εικόνα. Κάναμε γάμο στο εξωτερικό (χωρίς λόγο, πχ δεν είμαστε απο εκεί) και σχεδόν μας “πιεσαν” οι φίλοι να ερθουν κι εκείνοι ενώ εμείς λόγω απόστασης σκεφτόμασταν οτι θα είμαστε μόνοι με γονείς και κουμπάρους. Τελικά απο τα 10 άτομα που σκεφτόμασταν στην αρχή, ήρθαν 50! Και δε με νοιάζει αν το συνδύασαν με ταξίδι στο μυαλό τους, με νοιάζει οτι ήταν εκεί, όλοι, με ταλαιπωρία, με πτήσεις, με διαμονή όχι πληρωμένη, με παιδιά σκυλιά με με με, μόνο και μόνο για να είναι μαζί μας σ… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πιστεύω πως αυτό που λείπει είναι η δεξίωση μετά το γάμο. Ειδάλλως μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο όλοι οι φίλοι να είναι άνθρωποι των σπηλαίων που δε στέλνουν ούτε ένα μήνυμα “μη με υπολογίζεις για το τραπέζι”. Μήπως παντρεύτηκαν χωρίς τα συμπαρομαρτούντα, οπότε και αρκετοί ήταν αυτοί που δεν ένιωσαν την υποχρέωση να ενημερώσουν αν θα πήγαιναν ή όχι; Τι να πεις δηλαδή, αχ δε θα έρθω στην εκκλησία μη μου κρατήσετε στασίδι/ δε θα έρθω στο δημαρχείο, χαιρετισμούς στο δήμαρχο; Όχι πως έτσι δικαιολογείται η μεγάλη γαιδουριά να μην ενημερώσεις, πόσο μάλλον να μην ευχηθείς, αλλά ψάχνω μια λογική εξήγηση.… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

κι εμενα κατι δεν μου κολλαει. και περα απο το ποσο στενες ηταν τελικα οι φιλιες αυτες, ειναι περιεργο που ηταν πολλες. αν τις θεωρουσε στενες φιλιες επειδη εκαναν παρεα στο δημοτικο, αλλα συναντιουνται καθε δυο χρονια, δε νομιζω να ειναι περιεργο που δεν πηγαν. αν δηλαδη ηταν ηδη απομακρυσμενοι, αλλα η ιδια θεωρουσε υποχρεωση τους να εμφανισθουν στον γαμο της, δικαιωμα της να στεναχωριεται και δικο τους δικαιωμα να το θεωρουν περιττο. επισης, εχει σημασια αν μενουν ολοι στην καλαματα και το ζευγαρι αποφασισε οτι θελει εναν λιτο γαμο στην αναφη για δικους τους λογους… καλα κανει οποιος ξενητευεται… Διαβάστε περισσότερα »

Kira K.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι σχολιαστές και σχολιάστριες γιατί δεν σας κολλάει; Εμένα μου κολλάει πάντως… γιατί και το έχω ζήσει σε άλλη κοινωνικοθρησκευτική περίσταση που ξυπνάει επίσης διάφορα συναισθήματα, ελπίζω χαράς, στους καλεσμένους. Και νομίζω ό,τι δεν έζησα μπορώ να το φανταστώ: Καλός φίλος λέει ότι έρχεται αλλά τελευταία στιγμή αδιαθετεί. Καλή φίλη λέει από την αρχή ότι δεν έρχεται αλλά δίνει μια απίστευτη δικαιολογία. Καλή φίλη λέει από την αρχή ότι δεν έρχεται και δίνει πιστευτή δικαιολογία, παρόλο που αυτό δεν με παρηγορεί και σίγουρα δεν κάνει τα αδύνατα δυνατά για να έρθει. Καλή φίλη έρχεται αργοπορημένη, το καλοδεχούμενο πάντα δώρο είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Παιδιά πολύ στα σοβαρά παίρνετε τον γάμο και εντάξει καταλαβαίνω όλα αυτα τα πατριαρχικά στερεότυπα για “την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής” και την “γιορτή της αγάπης ανάμεσα στο ζευγάρι” και τις χλιδές τα κουφέτα τις δεξιώσεις στο Buckingham palace. Αλλά τελικά είναι μια διαδικασία που μπορεί να μην ενδιαφέρεται κάποιος να συμμετάσχει, ή που δεν την θεωρεί τόσο σημαντική ώστε να ευχηθεί. Ειδικά αν παντρευτήκατε μετά από 100 χρόνια συγκατοίκησης, τότε δεν αλλάζει κάτι είσαστε και πριν παντρεμένοι απλώς το επισημοποιήσατε με πολιτική διαδικασία (Ναι ο γάμος είναι πολιτική διαδικασία ακόμα και όταν πας στην εκκλησία, τα ονι ονι… Διαβάστε περισσότερα »

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Κοίτα πως το βλέπω εγώ. Για μένα ήταν το πιο σημαντικό πάρτυ που έχω κάνει, γιατί πάρτυ ήταν. Ο γάμος (πολιτικός αν έχει την παραμικτή σημασία) ήταν ένας καλός λόγος για να μαζευτούμε όλοι μαζί, και δεν νομίζω να ξαναέχω άλλη τέτοια αφορμή. Ήθελα να περάσουν όλοι καλά, πέρα απο τυπικούρες και τέτοια απλώς για τους τύπους. Ο σκοπός επετεύχθη τελικά, τα feedback ήταν απρόσμενα καλά, όλοι χορέψανε, φάγανε καλά και ήπιανε. Θα υπήρχε κάποια πίκρα αν είχα αντιμετώπιση όπως της θεματοθέτριας απο άτομα που θεωρώ φίλους. Βέβαια για να μην υπάρξει τέτοια αντιμετώπιση, είχαμε κάνει φιλτράρισμα ποιούς όντως θέλαμε,… Διαβάστε περισσότερα »

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Ναι είναι και αυτό, επίσης τι θεωρείς “φίλο” σου. Η πρώην συναδελφος που δουλεύατε μαζί μπορεί να θεωρείς ότι έίναι φίλη σου γιατί ακόμα μιλάτε στο facebook αλλά εκείνη να μην σε θεωρεί φίλη. Ειδικά κάποιοι που ευχήθηκαν 20 μέρες έως δύο μήνες μετά και στο ενδιάμεσο καμμία επικοινωνία δεν μου κάνουν για φίλοι, πιό πολύ για “φίλοι” μου κάνουν

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Ε ναι αν ήταν φίλοι, όλο και κάποια επικοινωνία θα είχαν μέσα σε 2 μήνες υποθέτω!

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Μέντορας

Συμφωνώ και με τις δύο και ΚΛΑΙΩ με το παπαρόνι,γενικά μου φτιάξατε τη μέρα, να στε καλά !!!

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Κάτσε ρε Origami, συμμετέχουμε και σε διαδικασίες που κάνουν τους φίλους μας χαρούμενους ακόμη και εαν για εμάς δεν είναι cup of tea γιατί τους αγαπάμε.

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Δεν φαίνεται τέτοια φάση. Φαίνεται πως κάποιοι που θεωρούσε φίλους της ήταν τελικά “φίλοι” της

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μα εγω στο δικό σου σχόλιο απάντησα. Γιατί νομιζα πως αυτη την άποψη την έχεις γενικά για την φιλία. Όχι αν απλα είναι κάποιος στον κύκλο σου.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Origami το να ευχηθούν το θεωρώ τυπική ευγένεια, και σε γενέθλια να σε καλέσουν και να μην πας θα ευχηθείς (και τα γενέθλια καθε χρονο ειναι δεν το θεωρώ σπουδαίο). Τώρα το πόσο σημαντικός είναι ο γάμος για κάθε ζευγάρι είναι κάτι προσωπικό. Το να γιορτάζεις την ένωση και την αγάπη ενός ζευγαριού δεν το θεωρώ καθόλου πατριαρχικό στερεότυπο. Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του καθενός είναι επίσης προσωπικό. Για κάποιον είναι ο γάμος, για άλλο η γέννηση ενός παιδιού, για κάποιον το πτυχίο και για άλλον η θεραπεία από κάποια ασθένεια. Δεν είναι σωστό να της λες σιγά… Διαβάστε περισσότερα »

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Ωχ αν δεν έβλεπα το ποιός έγραψε το σχόλιο θα ορκιζόμουν ότι ήμουν εγώ! Ακριβώς ίδιες εμπειρίες!

Cloud on Toast
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αυτό το όνι όνι παπαρόνι (πόσο Τελειο!) το έλεγε ένας καθηγητής μου στο λύκειο. Με πήγες πολλάαααα χρόνια πίσω!

Alternative Girl
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σε ευχαριστώ για αυτο το σχόλιο. Έφυγε απο πάνω μου κάθε ενοχή για τους γάμους φίλων που δεν έχω πάει. Δεν ειναι οτι δε τους θεωρουσα σημαντικούς φίλους, ειναι οτι δεν ειχα τη διαθεση να παω απλα. Δε μου αρεσει το ονι ονι παπαρόνι (θεά) και απέχω απ’ ολο το εκκλησιαστικο παραλήρημα (χαιρετούρες, κουτσομπολια, λιβανια, ρυζια, μπουμπουνιερες), το θεωρω στημένο. Απο την άλλη έχω χαρεί με τη καρδιά μου γάμο που έχει γίνει εξ’ ολοκληρου σε παραλία με λίγους και καλούς φίλους, χωρίς άσχετους και παιδάκια. Ειναι σε τι φαση θα με πετυχεις, αν και συνηθως οι κολλητοι μου το… Διαβάστε περισσότερα »

Alternative Girl
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Υπαρχουν πολλοι ανθρωποι γυρω μας που λόγω ψυχολογίας αποφευγουν κοινωνικές συναναστροφες ακόμα κι αν ειναι στιγμές μεγάλης χαράς για τους φίλους τους. Οχι επειδη βαριούνται. Και συνηθως δε δικαιολογούνται επειδη είτε δεν αναγνωρίζουν οτι έχουν κάποιο θέμα , είτε για να μη στιγματιστούν.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

το οτι δεν ειναι φιλοι, αλλα καποιοι γνωστοι της, ειναι αυτο που πιστευω κι εγω, αλλα σε αυτο που λες , εχει σημασια το ποιος ειναι αυτος που “απλα δεν θελει να συμμετασχει”. αν για παραδειγμα εκανε ή ονειρεύεται για τον εαυτο του εναν γαμο δακρυβρεχτο με τιμες βασιλισσας της αγγλιας και ειναι σημαντικο γι αυτον, τοτε θα πρεπει να το δει ετσι και για τους φιλους του. αν αδιαφορει για τον θεσμο, τοσο για τον εαυτο του, οσο και για τους αλλους, τοτε εξαρταται ποσο κοντινος φιλος ειναι ο νυμφευομενος, ωστε να συμπαρασταθει στην χαρα των φιλων, χωρις να… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ονι ονι παπαρονι τέλειο. Μου έχει τύχει δύο φορές με γνωστές ( όχι φίλες καθώς για εμένα οι φίλοι μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού), ενώ βρισκόμασταν 2 φορές το χρόνο μόλις αποφάσισαν να παντρευτούν με πήραν τηλέφωνο για να μου δείξουν το δαχτυλίδι ( συγκίνηση, ένα δάκρυ κύλησε) και να δούμε νυφικά. Εν τω μεταξύ εκτός από ορισμένες σπανιες εξαιρέσεις ( που αισθάνονται πραγματικά το μυστήριο) η πλειοψηφία των γάμων είναι τυπικοι ή ακόμα χειρότερα για φανφάρες. Βρε παιδιά δεν ζηλεύουμε όπως θέλετε να νομίζετε, η ουσία μιας σχέσης είναι αλλού. Προσωπικά χαίρομαι όταν ακούω για εγκυμοσύνες 🙂

xrusa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ και ως ανύπαντρη που έχω πάει σε 30 και γάμους φίλων μου ας χυθεί λίγο μελάνι και για μας που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως το σημαντικότερο γεγονός ΚΑΙ της δικής ΜΑΣ ζωής, να τρέχουμε σε κάμπους και ραχούλες ενώ μένουμε και σε άλλες χώρες, να πηγαίνουμε σε pre party, after party, bachelor party, χαλώντας ώρες ύπνου, λεφτά και μέρες άδειας. Εγώ πάντως που θα παντρευτώ τελευταία θα τους βάλω όλους να πληρώσουν για αυτά μου τα μαρτύρια (σατανικό γέλιο). Εντάξει πέρα από την πλάκα, δε γνωρίζω τις ακριβείς συνθήκες του γάμου της γράφουσας αλλά κοπελιά και μένα αν… Διαβάστε περισσότερα »

Nissa Nissa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εχω υπάρξει ηχηρή απουσία από γάμο φίλης μου με την οποία δεν ταιριάζαμε σε όλα μεν, είχαμε στενή σχέση δε. Κάποια στιγμή μετακόμισε στην πόλη του συντρόφου της, παρ’ ολα αυτά κρατήσαμε καλή επαφή, μέχρι που σιγά σιγά άρχισε να κάνει άλλες παρέες και να αραιώνει αισθητά. Κάποια στιγμή βρέθηκα στην πολή που έμενε και την πέτυχα σε ένα τραπέζι, οπου μετά βίας με χαιρέτησε με τη δικαιολογία πως πεινούσε πολύ και είχε πέσει με τα μούτρα στο φαγητό, ενώ όταν συνέχισαν τη βραδιά στο μπαρ που της είχα πει ότι θα βρίσκομαι, για να έρθουν να μας βρουν, καθισε… Διαβάστε περισσότερα »

Muse
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Μπορεί να το έκανε γι’αυτον ακριβώς τον λόγο, για να έχει να σου χρεώσει κάτι.

Nissa Nissa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπορεί, ποιος ξέρει.
Παρέθεσα την δική μου εμπειρία, για να δούμε και μια άλλη οπτική

Frida
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπορεί να είναι και αυτή που έστειλε την ερώτηση!

Nissa Nissa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπα, η δική μου ιστορία έχει 6-7 χρόνια, ο γάμος είχε γίνει Αύγουστο και η κοπέλα τώρα έχει 2 παιδιά όπως μου μαρτύρησε το φβ

sig_
Επισκέπτης
Συμμετέχων
sig_

Φιλες και φιλοι, πηγα στους γαμους σας αλλα δεν ξερετε ποσο βαρεθηκα τις copy-paste δεξιωσεις. Καθε φορα που ακουγοταν το “by the rivers of babylon” και ο θειος ανεβαινε στην πιστα, ελεγα απο μεσα μου “σε παρακαλώ ας βρεξει ή να κοπει το ρευμα”.
Μην το παιρνεις προσωπικα πολλοι απλως βαριουνται.
Μετα απο μερικα χρονια στο δευτερο γαμο σε προσκαλουν στην ταβερνα “η γειτονια” με τις καλυτερες μπριτζόλες γαλακτος και το θειο να λεει ¨να εγω θα κατσω διπλα στην νεολαία”.

Nissa Nissa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ εγώ εγώ!! Μη με καλείτε στους γάμους, σφάξτε με καλύτερα, υποφέρω!!!

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Ε έπρεπε να ήσουν στο δικό μου γάμο! Χωρίς θείους, φίλοι μόνο, σε μπητσόμπαρο και η τελετή πάνω στη θάλασσα. Βασικά ήταν λίγο σαν 5ήμερη η φάση… Ελπίζω μόνο να μην υπάρξει κ δεύτερος!
Γενικά όμως βγάζω λίγο σπυριά με τις αίθουσε δεξιώσεων, τις πλαστικές τούρτες που πάνω πάνω έχουν μια πάστα, τον πρώτο χορό, κτλ. οπότε ήξερα σίγουρα τι ΔΕΝ ήθελα κ έπραξα αναλόγως.

Μανδάμ Φρου Φρου
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ άμα δεν πάω μια χρονιά στο κτήμα τάδε να φάω γουρουνάκι (που για το gore του πράγματος θα είναι ολόκληρο στην πιατέλα με το κεφάλι μαζί), δεν μπορώ να ζήσω. Να μπει το ζευγάρι, να χορέψει το «όταν έχω εσένα» του Μητροπάνου, μετά να χορέψουμε κάνα καπετανάκι που’ χει μπούκλα το μουστάκι, μετά να βγει το γουρούνι και η τούρτα, μετά να πάμε σπίτια μας. Πέρα από την πλάκα πάντως, το σενάριο μετην ταβέρνα με τις μπριζόλες γάλακτος ΜΕ ΨΗΝΕΙ ΤΡΕΛΑ, μου έδωσες ιδεα αν ποτέ παντρευτώ. Έτσι δε θα με κοιτάει και του… Διαβάστε περισσότερα »

Alternative Girl
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

αχ κι αυτο το βιντεακι με τις φουλ προσωπικες στιγμες ειναι τοσο awkward , που οκ να ζησουν τα παιδια αλλά δε με νοιάζει που πηγαν 1ο ραντεβού, τι εφαγαν στις διακοπές και που λιάστηκαν τα κορμιά τους. Και άντε ποτε θα περάσει η ώρα να φέρουν τη τούρτα να φαμε ενα κομματι και να φυγουμε επιτέλους…. lol

sig_
Επισκέπτης
Συμμετέχων
sig_

Tι μου θυμισες.. Ενα ζευγαρι μας εδειξε μια φωτο μιας κοτρωνας στην οποία εδωσαν ορκους αιωνιας αγαπης. Ηταν ο πιο WTF γαμος

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Στον γάμο μου πέρυσι έβγαλα κάποια συμπεράσματα γενικότερα. Ήταν σε νησί γι’αυτό το είχαμε ανακοινώσει πολύ νωρίτερα. Κάποιοι φίλοι ήρθαν απο το εξωτερικό εν μέσω διδακτορικών, κάποιοι απο Αθήνα δεν τα κατάφεραν, ο καθένας για δικούς του λόγους. Γενικότερα δεν έχω κάποιο τρανταχτό παράπονο, ίσως από κάποια ξαδέρφια, αλλά στα δικά μου μάτια τουλάχιστον είναι δείγμα του πόσο σε υπολογίζει κάποιος ώστε να προσπαθήσει να είναι στη χαρά σου και να χαρεί μαζί σου. Δεν είναι κακό να ξεκόβεις όταν νιώθεις ότι δεν τραβάει άλλο.

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Όταν κάνεις destination wedding είναι λάθος να κρίνεις το πόσο ψηλά σε έχει κάποιον από το αν ήρθε ή όχι. Μπορεί να συντρέχουν χίλιοι λόγοι από οικονομικοί μέχρι κρυφοί λόγοι υγείας που δεν θέλουν να μοιραστούν μαζί σου.

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Ναι δεν το συζητώ, είπαμε κιόλας να μην ασχοληθούν με δώρα, εδώ τόσα λεφτά θα δίνανε όσοι θα ερχόντουσαν. Δεν έχω παράπονο από όποιους μας είπαν ‘δε βγαίνω μάνα μου’!

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα καλυπτατε τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής ;

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Μακάρι να μπορούσαμε! Το μόνο που γινόταν να κάνουμε ήταν να φιλοξενήσουμε για όσο θέλανε κάποιους απο το εξωτερικό όσο θα μένανε Αθήνα.

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τότε πως να έρθουν τα ξαδέρφια που κανείς το έμμεσο παραπονο πως δεν σε υπολογισαν; Κάνετε γάμους σε εξωτικά μέρη αλλά σκεφτείτε πως δεν είναι για όλους έμπειρια ζωής να τρέχουν στο νησί για να πάει σε ένα γαμο. Για κάποιους είναι ταλαιπωρία, χάσιμο χρόνου και χρημάτων.

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Αυτοί που ήθελαν να έρθουν ήρθαν, και θα ερχόντουσαν και ακόμα πιο μακριά να τον έκανα.

Nissa Nissa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αχ θεωρώ πως όταν οι γάμοι είναι σε μακρινά μέρη, ακόμα περισσότερο νησιά, είναι εξωφρενικά δύσκολο για πολύ κόσμο να έρθει. Ξέρω κόσμο που επίτηδες έκαναν το γάμο τους μακριά με στόχο να καλέσουν μεν πολλούς, να έρθουν δε λίγοι.

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Θα το ξαναέκανα άνετα έτσι ακριβώς ωστόσο. Ήρθαν όσοι όντως ήθελαν να έρθουν, δεν είχαμε κανένα παρατράγουδο, ούτε τη θεία του μπατζανάκη της ξαδέρφης της πεθεράς να σχολιάσει τίποτα πικρόχολο, γενικά ήταν πολύ καλά. Μόνο καλά έχω να θυμάμαι, ειλικρινά τα παράπονα που ίσως μου έμειναν είναι αμελητέα, ούτε καν άξια αναφοράς! Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Παιδιά οι γάμοι σε νησιά ειναι πολυεξοδοι ναι δύσκολοι για κάποιους. Παντρεύτηκε η ξαδέρφη μου στην Κρήτη και δεν πήγα γιατί και λεφτα δεν είχα και δεν είχα τι να κάνω τον σκύλο. Ούτε η αδερφή μου πήγε γιατί δούλευε και αυτή και ο άντρας της. Δεν είναι απλά ένα απόγευμα Κυριακής, είναι ταξίδι, είναι να μπορείς να πάρεις άδεια, είναι να έχεις χρήματα να ξοδεψεις. Δεν έχει σχέση με το πόσο πολύ θελεις να πας ούτε με το πόσο ψηλά έχεις κάποιον.

demonoula
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Γενικά είμαι της άποψης ότι αν κάνεις γάμο ή βαφτίσεις κάπου αλλού και όχι εκεί που μένει η πλειοψηφία των φίλων και συγγενών, πρέπει να θεωρείς δεδομένες τις απουσίες και να μην ξενερώσεις/ πληγωθείς/ παρεξηγηθείς. Δεν ξέρεις τα οικονομικά του καθενός. Μπορεί να νομίζεις ότι τα ξέρεις αλλά να μην τα ξέρεις στην πραγματικότητα. Στο γάμο μας δεν ήρθε κανένα από τα αδέρφια του άντρα μου, ούτε και οι κολλητοί του γιατί δε μένουν Αθήνα. Στη βάφτιση, που την κάναμε στο νησί, δεν ήρθε το δικό μου σόι, δεν ήρθαν οι φίλοι μας από Αθήνα, δεν ήρθε το σόι του… Διαβάστε περισσότερα »

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Ναι, δεν το συζητώ, γι’αυτό είπα κ πιο πάνω ότι εννοείται δεν παρεξηγήσαμε όσους μας είπαν ότι δε βγαίνουν. Και να σημειώσω ότι αυτοί ήταν ελάχιστοι. Για να μειώσουμε τις απουσίες, το ανακοινώσαμε πολύ νωρίτερα, το κάναμε σε 4ήμερο κ επίσης προτείναμε κάποια καταλύματα που θα μας έκαναν καλύτερη τιμή. Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε πληρώσει για τα πάντα, αλλά δε γινόταν δυστυχώς.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Απλώς δεν έχουν όλοι την άνεση να πούνε ότι δε βγαίνουν, οπότε, το ότι κάποιος δε σας είπε ευθέως ότι δε βγαίνει οικονομικά, δε σημαίνει ότι τελικά σας αγνόησε ή δε μοιραζόταν τη χαρά σας, σημαίνει ότι μπορεί να του είναι δύσκολο να εκφράσει ότι έχει οικονομικό πρόβλημα.

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Είχαμε με όλους την άνεση (πολύ κοντινοί φίλοι), ότι μικροπαράπονο είχα δεν ήταν για το ότι δεν ήρθε κάποιος. Ήταν θα έλεγα μια γενικότερη αντιμετώπιση του θέματος. Για γάμο σε νησί ήρθαν κ παραπάνω απο αυτούς που νομίζαμε μη σου πω, το είδαν λίγο και σαν διακοπές! Σε καμία πέριπτωση δε θα παρεξηγούσα κάποιον για κάτι τέτοιο.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Πολύ χαίρομαι που μπορείτε να τα συζητάτε με τους φίλους σου, αλλά, με κίνδυνο να ακουστώ σαν χαλασμένος δίσκος, δεν είναι δεδομένο ότι κάποιος θα συζητήσει μαζί σου το οικονομικό του πρόβλημα. Αυτό που λες εσύ είναι ότι εσύ έχεις άνεση να συζητήσεις μαζί τους το δικό σου θέμα, δεν ξέρουμε σχεδόν ποτέ 100% τι θα έκαναν οι άλλοι στην αντίστοιχη με τη δική μας θέση, όσο καλά και να τους γνωρίζουμε. Η γενικότερη αντιμετώπιση έχει να κάνει με τις προσωπικές καταβολές και προσλαμβάνουσες του καθενός και με το τι βιώνει για να έρθει στη χαρά σου. Και επειδή συζητάμε… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Τawn Tawn εγώ παντρεύτηκα στην Αθήνα αλλα για τους μισούς καλεσμένου ήταν destination γάμος γιατί μένουν εξωτερικό. Πέραν κάποιων που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν για λόγους υγείας ή οικονομικών οι υπόλοιποι ήρθαν. Εκεί το καταλαβαίνω και δεν μου κακοφάνηκε καθόλου. Πάντως τους destination γάμους οι περισσότεροι τους συνδυάζουν πολλές φορές με διακοπές, τουλάχιστον οι δικοί μου καλεσμένοι αυτό έκαναν κι εγώ το έχω κάνει αρκετές φορές.

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Ναι έκατσαν καμιά βδομάδα στο νησί οι περισσότεροι! Ε ναι, δε θα πω στην άλλη που σκεφτόταν να κάνει παιδί, βάστα για μετά τον Ιούνιο!!

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Tawn, έχω πάει σε destination wedding στη Σαντορίνη κ ήταν υπέροχα! Είχα τα λεφτά κ το συνδύασα υπέροχα με διακοπές, είδα κ καλούς φίλους σε πάρτυ για την ευτυχία τους, τι ωραία! Φέτος έχασα έναν γάμο στα Κουφονήσια κ στεναχωρήθηκα. Μου φαίνεται ιδανική η επιλογή σου, γάμος κ μπιτσόμπαρο, πάντα τέτοια🥳

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Ευχαριστώ Neverlander! Περάσαμε πραγματικά υπέροχα, γενικά τα destination weddings κοστίζουν παραπάνω και στους καλεσμένους αλλά κ στο ζευγάρι, αλλά θεωρώ ότι αξίζουν!

Ohlala!
Μέλος
Συμμετέχων

Αγαπητή Α, μπα σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα κρατήσω τη συμβουλή σου και θα προσπαθήσω να την κάνω πράξη. Έκτοτε το ανέφερα σε δύο κοντινά μου πρόσωπα και δεν εξεπλάγησαν καθόλου. Όπως είπες είναι σύνηθες και συμβαίνει σε διάφορα γεγονότα της ζωής. Μάλλον, όπως σωστά ανέφερε κάποιος, ίσως να μην ήταν τόσο κοντινά πρόσωπα όσο θεωρούσα. Αν θα μείνει κάποιος στη ζωή μας, ίσως να μην εξαρτάται από ένα μόνο γεγονός, αλλά θα φανεί στην πορεία. Αναφορικά με κάποια σχόλια, θα προσθέσω κάποια σχετικά σημεία. Όχι για να αλλάξω γνώμη σε κάποιον, αλλά για τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων:… Διαβάστε περισσότερα »

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αν μέσα σε δύο μήνες δεν μιλήσατε, είτε για το γάμο είτε για άλλο λόγο, μήπως δεν είστε κ τόσο κολλητοί?

lizard
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ξεκινώντας να διαβάζω είχα ήδη αρχίσει να δικαιολογώ τους φίλους που δεν παραβρέθηκαν. Ενημερώθηκαν τέλη Ιουλίου, κάποιοι είχαν πάρει ήδη τις καλοκαιρινές τους άδειες και ίσως να μην είχαν άλλο περιθώριο αν ο γάμος ήταν εκτός πόλης. Μπορεί να ήταν ήδη καλεσμένοι σε άλλο γάμο/βάπτιση, ο Σεπτέμβριος είναι δημοφιλής περίοδος για τέτοια events. Πολλά μπορεί. Το να μην επικοινωνήσουν όμως καθόλου, ούτε για να δηλώσουν την απουσία τους ούτε για να ευχηθούν, το θεωρώ μεγάλη γαϊδουριά! Για λόγους κοινωνικής ευγένειας και μόνο θα έπρεπε, θεωρώ. Αν μη τι άλλο, έλαβαν μια προσωπική πρόσκληση να παραβρεθούν σε ένα event. Κατ’ εμέ… Διαβάστε περισσότερα »

Observer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μια πρακτική ερώτηση: όταν σας κάλεσαν για να σας πουν ότι δε έρθουν στο γάμο σας, δε σας έδωσαν τις ευχές σας και κάτι ανάλογο για όσους καλέσατε προφορικά;

Θεωρώ ότι πέρα από τη φιλία υπάρχει το θέμα της ευγένειας. Κράτα μια σημείωση στο μυαλό σου για τις φίλες σου και συνέχισε τη ζωή σου.

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Μάλλον δεν πήραν καν τηλέφωνο να ενημερώσουν ότι δε θα πάνε. Γενικά, στην Ελλάδα δεν το πολυέχουνε να παίρνουνε τηλέφωνο για να ενημερώσουνε ότι δε θα πάνε. Δεν λέω, όλο και κάποιος από εδώ μέσα θα βρεθεί να πει “Μα εγώ παίρνω, το ίδιο και άλλοι 3 που ξέρω” σας λέω γενικά, τα ζευγάρια δεν έχουν ποτέ ξεκάθαρο feedback για να γνωρίζουν πόσους θα δεχθούν πριν το γάμο. Κάποιοι βάζουν κάποιον συγγενή άσχετο να παρει τους πάντες λέγοντας ότι είναι από την αίθουσα δεξίωσης και πρέπει να επιβεβαιώσει την κράτηση και καλά. Είμαστε αρκετά αγενείς με το θέμα ακόμη.

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Ναι το RSVP είναι λίγο άγνωστο ακόμα, ισχύει.

αζιμούθιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συνήθως στα προσκλητήρια γράφουμε πως θα θέλαμε οι καλεσμένοι να μας απαντήσουν αν θα έρθουν μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αν ακολουθεί και γιορτή μετά την τελετή. Δε μας γράφεις αν σε ενημέρωσαν πριν το γάμο πως δε θα έρθουν, ή αν το διαπίστωσες εκείνη τη μέρα. Ο Σεπτέμβρης είναι μήνας που γίνονται πολλοί γάμοι και βαπτίσεις και ίσως κάποιο άλλο παρόμοιο γεγονός να μπήκε σε προτεραιότητα. Στο δικό μου γάμο, δεν ήρθαν δυο καλοί φίλοι γιατί παντρεύονταν την ίδια μέρα συγγενικά τους πρόσωπα. Αλλά με είχαν ενημερώσει όταν έλαβαν την πρόσκληση και δεν παρεξηγήθηκα καθόλου. Όσο για τις ευχές, εκεί… Διαβάστε περισσότερα »