Αγαπητή «Α, μπα»: Του ζητάω να πάρουμε διαζύγιο αλλά δεν θέλει ούτε να το ακούσει

Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν είμαι οικονομικά ανεξάρτητη να κάνω μια τέτοια κίνηση, το σπίτι είναι δικό του, οι γονείς μου δεν ζουν, δεν έχω βοήθεια από πουθενά

Γεια σας κυρία Α,μπα είμαι παντρεμένη πολλά χρόνια Και έχουμε τρία παιδιά. Το πρόβλημα είναι ότι ο σύζυγος είναι ανεύθυνος, νευρικός και αδιάφορος σε όλα δεν στέκετε σε καμία δουλειά είτε τον διώχνουν, είτε φεύγει από μόνος του. Κατα τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, του ζητούσα να πάρουμε διαζύγιο και πάντα κατάφερνε να με πείθει να τον συγχωρήσω, με έπειθε ότι θα άλλαζε συμπεριφορά και χαρακτήρα πράγματα που δεν έκανε ποτέ. Εδώ και κάποιους μήνες κοιμόμαστε χωριά, του ζητάω να πάρουμε διαζύγιο όμως δεν θέλει να ακούσει, πάλι τα ίδια μου λέει θα αλλάξω, συγνώμη και με κατηγορεί πίσω από την πλάτη μου, θίγει ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω πράγμα που δεν ευσταθεί. Επιμένει ότι δεν θέλει να διαλυθεί το σπίτι του. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν είμαι οικονομικά ανεξάρτητη να κάνω μια τέτοια κίνηση, το σπίτι είναι δικό του, οι γονείς μου δεν ζουν, δεν έχω βοήθεια από πουθενά. Αυτή τη στιγμή είμαι άνεργη. Μίλησα πρόσφατα με δικηγόρο και απελπιστηκα, τα χρήματα που χρειάζονται είναι πολλά για να μπορέσω να κάνω ένα νέο ξεκίνημα μόνη με τα παιδιά μου. Η συμβουλή σας θα μου ήταν πολύτιμη σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλά έκανες και μίλησες με δικηγόρο, αλλά ελπίζω να μίλησες με δικηγόρο που ξέρει από διαζύγια και όχι με φίλο φίλου με άλλη ειδικότητα που σου είπε δυο βιαστικές κουβέντες. Είναι πολύ σοβαρό θέμα, και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Πάνω από όλα, χρειάζεσαι έναν δικηγόρο που είναι με το μέρος σου (δεν είναι καθόλου αυτονόητο).

Δεν χρειάζεσαι όμως δικηγόρο για να ξέρεις ότι χρειάζεσαι μια δική σου δουλειά.

Δεν μπορώ να σου πω κάτι χειροπιαστό που θα σε βοηθήσει καθώς δεν ξέρω τίποτα για σένα, πού μένεις και τι δουλειά θα μπορούσες να κάνεις, τι ηλικία έχουν τα παιδιά σου και πολλά άλλα. Αν θέλεις ψυχολογική υποστήριξη όμως, μπορώ να σου πω ότι εδώ γίνεται μια καταπληκτική συζήτηση σε ένα πάρα πολύ υποστηρικτικό περιβάλλον, και ίσως κάποιες ιστορίες/μαρτυρίες σου δώσουν δύναμη ή έμπνευση.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

31 points
Upvote Downvote

26
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
14 Θέματα σχολίων
12 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
19 Συντάκτες σχολίων
Χάρις Πεπονάκη (Ηλιοστάλλακτη)Mia ideaTropiqueScotland for HolidaysMarie Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
salt and pepper
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δηλαδή, το πρόβλημά σου είναι ότι “εκείνος δεν συμφωνεί” για το διαζύγιο; Αυτό δεν είναι πρόβλημα, γιατί δεν χρειάζεται να συμφωνήσουν και οι 2, όπως γίνεται με το γάμο. Ομως, το ότι δεν έχεις δουλειά και κάπου να μείνεις, αυτό είναι πρόβλημα. Σκέψου να συμφωνήσει αύριο, που λέει ο λόγος, κι εσύ να μην έχεις που να πας.

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Πολύ σωστο σχόλιο.

Ηλιοστάλλακτη
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ούτε ο δικός μου συμφωνούσε!!!! Ακριβώς αυτό όμως.

crunch
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

συγνώμη, αλλά τι θα πει «χρειάζεσαι έναν δικηγόρο που είναι με το μέρος σου (δεν είναι καθόλου αυτονόητο)»; Ότι θα πάει να του εκθέσει την υπόθεση και ο δικηγόρος θα πάρει το μέρος του συζύγου της; Τελείως άστοχο. Ο δικηγόρος δεν ταυτίζεται με τον πελάτη του για να πάρει το μέρος του. Τα συμφέροντά του υπερασπίζεται και τελεί όλες τις νόμιμες ενέργειες προς αυτό το σκοπό.

Η ερωτώσα επίσης ας έχει υπ´όψιν της ότι υπάρχει και ο θεσμός της Νομικής Βοήθειας. Ας επισκεφτεί το Πρωτοδικείο της περιοχής της για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αποδημητικό Πτηνό
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εννοείται ότι ο δικηγόρος θα πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του εντολέα του και όχι της άλλης πλευράς. Είναι υποχρέωση του αυτή. Δυστυχώς όμως υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι βλέπουν τον εκάστοτε πελάτη ακριβώς αυτό: ως πελάτη. Υπάρχει περίπτωση να προβαίνουν σε ενέργειες και να ανοίγουν διαδικασίες, οι οποίες όχι μόνο δεν θα ωφελήσουν τον εντολέα τους αλλά μπορεί και να του κάνουν μεγαλύτερο κακό συντηρώντας εναν φαύλο κύκλο, όμως οι ίδιοι θα πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους. Αυτό ίσως να εννοεί η απάντηση της Λένας. Ότι η γραφουσα πρέπει να βρει έναν δικηγόρο, ο οποίος θα λάβει υπόψιν του την… Διαβάστε περισσότερα »

Φρουφρου
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι όμως κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Πολύ φίλη μου στον πρώτο δικηγόρο που πήγε τα έκανε πλακάκια με τον δικηγόρο του συζύγου (τα πήρε κοινώς) και το αποτέλεσμα ήταν η φίλη μου με ψευδείς κατηγορίες στο δικαστήριο να χάσει προσωρινά την επιμέλεια των παιδιών της και πλήρωνε και διατροφή. Το έμαθε όταν πλησίασαν και τον 2ο δικηγόρο που έβαλε για να πάρει πίσω τα παιδιά της. Ευτυχώς μετά από ατελείωτη ταλαιπωρία που θα μπορούσε να μην την είχε περάσει καν ούτε αυτή ούτε τα παιδιά τώρα όλα είναι μια χαρα. Οπότε ναι συμβαίνουν και αυτά. Λένα πραγματικά μετά από τόσα χρόνια… Διαβάστε περισσότερα »

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Καλά αυτό είναι το εφιαλτικό σενάριο να τα κάνει πλακάκια με τον απέναντι. Πάντως για να πω την αλήθεια δεν πιστεύω ότι αρκεί μόνο αυτό για να χάσεις την επιμέλεια. Το δικαστήριο κρίνει με βάση πολλά στοιχεία, δεν εξαρτάται η έκβαση της υπόθεσης από το δικηγόρο. Βέβαια αν ένας πελάτης δεν ασχοληθεί καθόλου προσωπικά ο ίδιος τότε ναι οι ενέργειες η μη του δικηγόρου μπορεί να επηρεάσουν την υπόθεση. Όμως εδώ μας λες για ψευδή στοιχεία που ελήφθησαν ως αληθινά. Δεν χρειάζεται να τα έχει κάνει ο δικηγόρος σου πλακάκια με τον άλλον για να χάσεις σε τέτοια περίπτωση. Και… Διαβάστε περισσότερα »

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Από περιέργεια μπήκα στο φόρουμ για το διαζύγιο και διάβασα μερικές ιστορίες καταπληκτικών γυναικών που μέσα από άπειρες δυσκολίες κατάφεραν να πατήσουν στα πόδια τους και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό για τις ίδιες αλλά και για τα παιδιά τους. Πολλές, σε περιβάλλον καθόλου υποστηρικτικό, με ελάχιστα μέσα στην διάθεση τους και με απίστευτη αβεβαιότητα για το μέλλον. Τι να πω; Είστε έμπνευση. Όχι μόνο το να οραματιζόμαστε αλλά το να ψάχνουμε και να διεκδικούμε την ευτυχία είναι ό,τι πιο κοντινό στον παράδεισο έχουμε να ζήσουμε. Και όχι μόνο εμείς αλλά και όσοι στηρίζονται σε μας.

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν νομίζω ότι έχεις καταλάβει τι ακριβώς είναι το διαζύγιο και σε τι εξυπηρετεί. Το γεγονός είναι ότι έχεις 3 παιδιά και το άλλο γεγονός ότι έχεις υποχρέωση να τα μεγαλώσεις. Τόσα χρόνια τη βρήκες εύκολη τη διαδικασία να μεγαλώνεις 3 παιδιά με περιορισμένα χρήματα? Μου κάνει εντύπωση που δεν το σχολιάζεις. Έχεις αναλάβει πλήρως τα παιδιά εσύ? Και το νοικοκυριό? Ο πατέρας τους συμμετέχει λίγο? Πολύ? Οι γονείς του? Πως πιστεύεις ότι θα καλυτερεύσει η ζωή σου με το διαζύγιο? Επειδή τότε θα μένεις μόνη σου και δε θα έχεις ούτε αυτόν να σου κρατάει την πόρτα του ασανσέρ… Διαβάστε περισσότερα »

Nya92
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Ναι αλλα αν νιώθει μονη της σε αυτόν τον γαμο γιατί να τον συνεχίσει; ο πατέρας των παιδιών θα είναι ο ιδιος αλλα η ζωη η δικη της και των παιδιών ακομα μπορεί να βελτιωθεί! Κ μπορεί να σταματήσει να νιώθει μόνη, μπορεί ακόμα και στην συνέχεια να βρει εναν άνθρωπο να νιωθουν οικογένεια ολοι μαζί! (κ ας έχουν τα παιδιά 2 μπαμπαδες σιγά) Που είναι το κακο σε αυτό;

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ευτυχώς που έμενα σε σπίτι χωρίς ασανσέρ και δεν αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα.
Μα τι λες;
Γιατί της κάνεις τέτοια επίθεση; Δηλαδή να μείνει σε έναν δυστυχισμένο γάμο γιατί ΕΣΥ είσαι σίγουρη ότι δεν θα τα καραφέρει; Και σπίτι θα βρει , και δουλειά θα βρεί, και νέα ζωή θα ξεκινήσει. Εχω δει να τα καταφέρνουν υπό χειρότερες προϋποθέσεις. Άλλο το να κατανοήσει τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι διαζευγμένοι μονογονείς και άλλο να της κόβουμε τα πόδια και να την καταδικάζουμε σε μια μίζερη ζωή.

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν της έκανα επίθεση, είπα κάποια αντικειμενικά πράγματα που δεν δείχνει να τα έχει σκεφτεί καθόλου, τουλάχιστον δεν τα αναφέρει. Δεν προσέξατε τι της πρότεινα πάντως. Είπα να φύγει εκείνη και να αφήσει τα παιδιά. Όσο για το ότι είναι κακό να βρει άλλον και τα λοιπά, αυτά ούτε τα είπα ούτε τα πιστεύω νομίζω πως όσα είπα είναι πολύ προχωρημένα με βάση την εμπειρία μου στο διαζύγιο. Σκοπός ήταν να της δείξω τις πλευρές που μοιάζει να μην έχει σκεφτεί. Τέλος, όταν τίθεται θέμα επιβίωσης δικής της και 3 παιδιών, συγγνώμη αλλά προβλήματα γάμου τύπου νιώθω μόνη κτλ μου… Διαβάστε περισσότερα »

Scotland for Holidays
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Mia idea, η ίδια ξέρει για ποιο λόγο θέλει διαζύγιο. Για να το σκέφτεται σημαίνει ότι υπάρχουν λόγοι! Δεν είμαστε εδώ για να της κουνησουμε το δάχτυλο και να της πούμε οτι δεν τα έχει σκεφτεί καλά. Είμαστε εδώ για να τη στηρίξουμε με κατανόηση και με πρακτικές συμβουλές ή χρήσιμες πληροφορίες, όσοι μπορούμε.

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν είδα να συζητάει πως θα βρει δουλειά, σπίτι και τρόπο να ζήσει τα παιδιά της μόνη της. Και δεν της είπα ότι κακώς θέλει διαζύγιο! Πρακτικές συμβουλές για το πως θα βρεις δουλειά έτσι γενικά είναι ψύλλοι στ’αχυρα! Πόσο χρονών είναι τα παιδιά, ποιος θα τα κρατάει κλπ. Υπάρχουν πρακτικά θέματα που η συγκατοίκηση τα κάνει ευκολότερα ενώ αν ζεις ολομόναχος γιγαντωνονται. Πως θα πας σουπερμάρκετ με 3 παιδιά στο σπίτι? Πως θα βγεις για δουλειές? Αν δουλεύεις ποιος θα παίρνει τα παιδιά από το σχολείο? Ποιος θα τους βάζει να φάνε? Αν δε δουλεύεις, τι θα τρώνε? Επιπλέον,… Διαβάστε περισσότερα »

Koala
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Στην Κύπρο υπάρχει ο θεσμός της νομικής αρωγής όπου αποροι μπορούν να προσλάβουν δικηγόρο από ένα μακρύ κατάλογο και να τους πληρώνει το κράτος για να τους εκπροσώπησει.
Κοίταξε μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Το πρόβλημα σας, είναι ότι δεν έχετε δικούς σας πόρους. Ας πούμε ότι βρίσκετε τα χρήματα για το διαζύγιο, μετά πως θα επιβιώσετε;; Δυστυχώς δεν προβλέπεται διατροφή για την ή τον σύζυγο, παρά μόνο σε κάποιες εξαιρέσεις και για λίγο χρονικό διάστημα

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Βρε γράφουσα, σοβαρά έπρεπε να μιλήσεις με το δικηγορο για να καταλάβεις ότι χρειαζεσαι ένα μεγάλο ποσο για να στηριξεις τον εαυτο σου, μακρυα απο τον συζυγο σου? Πως το σκεφτόσουν πριν δηλαδη? Ότι θα σου προσφερονταν σπιτι, τροφη και εξόφληση λογαριασμών… από που? Δεν γνωρίζω αν εχεις δικό σου σπιτι από την μερια των γονιων σου, αν ειχες θα μπορουσες να το νοικιάζεις μεχρι να ορθοποδήσεις. Αν δεν εχεις, ακομα πιο δυσκολα τα πραγματα. Για κατι τετοια εφιαλτικα ενδεχομενα, παντως, δεν μου αρεσει καθολου η ιδέα να υπαρχει συζυγος που να είναι άνεργος. Αντικειμενικα δυσκολη η κατάσταση. Το τελευταιο… Διαβάστε περισσότερα »

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εννοεί ότι χρειάζονται πολλά λεφτά για να βγάλει διαζύγιο δηλαδή τα 1500 ευρώ, μέχρι εκεί υπολογίζει τα έξοδα διαζυγίου. Τα λεφτά που χρειάζεται για να ζήσει μόνη της δεν τα αναφέρει καν. Λέει βέβαια πως δεν έχει ούτε σπίτι ούτε βοήθεια επομένως που να πάει. Δυστυχώς δεν υπάρχουν κρατικές δομές που να βοηθούν σε τέτοιες περιπτώσεις, ίσως δικαιούται επιδόματα και σε περίπτωση διαζυγίου βέβαια θα κρατούσε εκείνη το σπίτι με τα παιδιά κι ας ήταν του συζύγου, νομίζω όμως ότι αυτό ισχύει μόνο μέχρι να καταστεί αμετάκλητο το διαζύγιο όχι για πάντα.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Aκούγεσαι τόσο λογική και αποφασισμένη, νομίζω αν είχες λίγη έστω υποστήριξη θα είχες χωρίσει ήδη. Είμαι σίγουρη ότι οι δυσκολίες θα είναι πιο πολλές στην αρχή και θα μειώνονται όσο θα απομακρύνεσαι από κάποιον που σε κρατάει πίσω. Μίλα με άλλο δικηγόρο και εύχομαι να τα καταφέρεις σύντομα να φτιάξεις τη ζωή σου όπως θέλεις 🙂

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Το καταλαβαίνεις ότι το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η οικονομική ανεξαρτησία. Εάν την είχες δε θα περίμενες διαζύγιο. Θα εφευγες ήδη.
Δεν αναφέρεις ηλικίες των παιδιών για να έχουμε μια αίσθηση της καθημερινής φροντίδας (ένα 2χρονο έχει άλλες ανάγκες από ένα 14χρονο)και το πώς αυτό σου δίνει ευελιξία στην εύρεση εργασίας. Καλή δύναμη σου εύχομαι.

Nya92
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Άστον αυτόν να κάνει κ να λέει ότι θέλει, το θέμα είναι όντως ένα το να είσαι όντως οικονομικα ανεξάρτητη! Ψάξε για δική σου δουλειά και ξεκινά να βάζεις στην άκρη ένα μικρό ποσό από αυτά που σου δίνει.Ψάξε κ για άλλο δικηγόρο για να σε βοηθήσουν με την διαδικασία, τι πρέπει να κάνεις, για την διατροφή αναλύστε τα πάντα.
Βασικό γίνε οικονομικα ανεξάρτητη, αν θες να χωρίσεις θα σε βοηθήσει και στο μέλλον με τα παιδιά! Θα είναι δύσκολο, θα πάρει λίγο χρόνο αλλά θα αξίζει.