Αγαπητή «Α, μπα»: Nιώθω ότι απλά αδιαφορεί για μένα και το μωρό

Η ψυχολογία μου είναι χάλια σκέφτομαι ότι ίσως και να έχουν δίκιο ντρέπομαι με το να κάνω τέτοιες σκέψεις για ένα πλασματάκι που θα είναι δικό μου. Και δεν ξέρω αν ένα διαζύγιο θα σώσει την κατάσταση

Καλησπέρα!! Θα ήθελα την γνώμη σας για ένα θέμα αρκετά προσωπικο μπορώ να πω! Ειμαι παντρεμένη εδώ και κάτι μήνες και έγκυος στον 9ο μήνα δηλαδή σε κάτι εβδομάδες γενναω. Από την πρώτη μέρα που έμαθα ότι είμαι έγκυος όλα πάνε από το κακο στο χειρότερο (Είμαστε σε μικρή ηλικία εγώ και ο άντρας μου αλλά ενήλικοι). Με τον άντρα μου είχαμε σχέση πιο πριν και έμεινα έγκυος αναγκαστήκαμε να παντρευτούμε γιατί θέλαμε να κρατήσουμε το μωρο. Η ψυχολογία μου πλέον είναι χάλια από την μια σκέφτομαι αν έκανα καλά και από την άλλη λέω δεν το μετανιώνω. Ο άντρας μου είναι άνεργος έχει βρει τόσες δουλειες και δεν τον έχει κρατήσει κανένας όλοι τον έδιωχναν μετά από μια εβδομάδα. Από την μέρα που παντρεύτηκαμε σου Μένουμε σε ξεχωριστά σπίτια και αυτός σε ένα χωριό εκεί που έμενε και πριν και νιώθω ότι απλα αδιαφορει και για μένα και για το μωρο, οι δικοί του δεν προσφέρθηκαν σε τίποτα με το να πληρώσουν κάποιο έξοδο από εξετάσεις η να πάρουν κάποιο ρουχαλάκι για το μωρο όλα τα έκαναν οι δικοί μου γονείς και ο άντρας μου δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να προσφέρει μέχρι και τα απαραίτητα. Οι γονείς μου μιλάνε ασχημα συνέχεια για τον άντρα μου και λένε ότι δεν θα τα καταφέρει ποτέ, ότι είναι τεμπέλης, και ο πατέρας μου ειδικά με κατηγορεί συνέχεια πλέον για ότι άσχημο συμβαίνει μέσα στο σπιτι και πως εξαιτίας μου έχει προβλήματα στην υγεία του, και ότι δεν θα μπορέσω να φροντίσω ένα μωρο γιατί δεν θα είμαι καλή μάνα. Η ψυχολογία μου είναι χάλια σκέφτομαι ότι ίσως και να έχουν δίκιο ντρέπομαι με το να κάνω τέτοιες σκέψεις για ένα πλασματάκι που θα είναι δικό μου. Και δεν ξέρω αν ένα διαζύγιο θα σώσει την κατάσταση.

– Ερι

 

 

Ο πατέρας σου, αυτός που σε κατηγορεί τώρα ότι φταις εσύ που έχει πίεση, είναι ο ίδιος άνθρωπος που σε πίεσε να παντρευτείς (ή σου το έφερε ως αυτονόητο) όταν έμεινες έγκυος. Επίσης, ο πατέρας σου, που προβλέπει ότι δεν θα γίνεις καλή μάνα, με αυτά που λέει, δεν παίρνει βραβείο πατρότητας.

Είσαι μικρή, λες. Ίσως αυτό να εξηγεί το γιατί περιμένεις ακόμα από γονείς ή από έναν άντρα να σε εξυπηρετήσει. Εξηγεί φαντάζομαι και γιατί δεν μένετε μαζί: κανένας παππούς δεν πιστεύει ότι μπορείτε. Εσύ, σίγουρα δεν μπορείς τώρα, ούτε θα μπορείς για ένα διάστημα. Αλλά πρέπει να καταστρώσεις ένα σχέδιο για το μέλλον, το δικό σου και του μωρού σου, άσχετα με το αν πάρεις διαζύγιο, γιατί όντως, αυτό δεν θα σώσει την κατάσταση. Όπως δεν σώζεις κάτι όσο μένεις παντρεμένη, αν μείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Πρέπει να σκεφτείς τι δουλειά θα κάνεις και πώς θα φτάσεις στο σημείο να έχεις τα προσόντα και τα εφόδια να την κάνεις, έχοντας στην εξίσωση ένα μωρό. Φαίνεται άλυτος γρίφος, και είναι πάρα πολύ δύσκολος, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος για σένα. Δεν είσαι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία που έκανε παιδί πολύ μικρή, και πολλές στάθηκαν στα πόδια τους και μεγάλωσαν όχι ένα αλλά περισσότερα από ένα παιδιά και δεν θα άλλαζαν τίποτα στη ζωή τους. Φρόντισε να γίνεις μια από αυτές.

Δεν μας λες τίποτα για τη ζωή σου, οπότε δεν μπορώ να σου πω κάτι πρακτικό. Ξέρω μόνο ότι αυτός είναι ο μοναδικός βιώσιμος στόχος: να μην βασίζεσαι ούτε στα πεθερικά, ούτε στον πατέρα σου, ούτε στον άντρα σου. Δεν θα γίνει σήμερα, δεν θα γίνει σε ένα μήνα, ούτε σε ένα χρόνο, αλλά κάποτε πρέπει να γίνει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

77 points
Upvote Downvote

24
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
17 Θέματα σχολίων
7 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
22 Συντάκτες σχολίων
MarialadelbarrioRockgirlΦριζαρισμένο μαλλίSleepy yet busyΓβρμ Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Chachacha
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Επικοινώνησε με https://www.fainareti.gr/el/ για ψυχολογική υποστήριξη, τη χρειάζεσαι τώρα και θα τη χρειαστείς και μετά. Ψάξε και άλλες δομές που προσφέρουν βοήθεια σε νέες μητέρες γιατί έτσι όπως τα παρουσιάζεις θα χρειαστείς βοήθεια μέχρι να είσαι σε θέση να δουλέψεις. Καλή δύναμη και με το καλό το μωρό σου!

stephiestep
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Αυτό ήθελα να γράψω!
Μπορείς να επικοινωνήσεις και με τη Διοτίμα:
https://diotima.org.gr/

Σου στέλνω αγάπη και κουράγιο <3

Sleepy yet busy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το λέω ειλικρινά, με κάτι τέτοιες ερωτήσεις με πιάνει απελπισία,θυμός,ψυχοπλάκωμα,ένα πνίξιμο στο λαιμό.
Ο μόνος που δεν θα φταίει ΠΟΤΕ θα είναι αυτό το πλάσμα. Ανασκουμπώσου,ψάξε φορείς που υποστηρίζουν περιπτώσεις σαν τη δική σου ώστε αυτό το παιδί να μη νιώσει ότι υπήρξε βάρος. Είναι κρίμα.

Scout
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Ούτε αυτή η γυναίκα φταει ομωσ για ότι της επιβλήθηκε με τον ένα η τον άλλο τρόπο.

Sleepy yet busy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω,έχει μερίδιο ευθύνης όμως εδώ δεν είμαστε δικαστήριο να δικάσουμε κανέναν παρά να δώσουμε συμπαράσταση κ μια διαδικτυακή αγκαλιά. Επιμένω στην αρχική μου άποψη ότι ο μόνος άνθρωπος που δεν έχει κανένα μερίδιο ευθύνης είναι το μωρό που θα έρθει στον κόσμο.

bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Λένα, θα σε ενδιέφερε μια στήλη τύπου Αμπιτισες στηρίζουν Αμπιτισες; Αν είχαμε τα στοιχεία της κοπέλας θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για την αρχή έστω. Πχ μια κούνια, ένα καρότσι, κάτι πιο συγκεκριμένο για δουλειά,κατόπιν γνωριμίας και συνεννόησης ξερωγω 2 ώρες babysitting..Είναι κάτι…

Εύα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

Και εγώ όταν διάβασα αυτήν την ερώτηση αυτό σκέφτηκα: ότι θα ήταν ωραίο να είμαστε πιο οργανωμένες και να μπορούσαμε να στηρίζουμε περιπτώσεις σαν και αυτή πρακτικά.

Χορτοφάγος Καρχαρίας
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Πιστεύω ότι για κάτι τέτοιο χρειάζεται το φόρουμ. Thread ανά πόλη, όπως στις συναντήσεις και μετά επίσης thread ανά άτομο. Μπορεί περισσότερα άτομα από ένα να χρειάζονται βοήθεια σε ένα μέρος. Πολύ καλή ιδέα. Κι εγώ ευχήθηκα να ξέραμε πού βρίσκεται…

Γβρμ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Τι τέλεια ιδέα!!! Ξεκίνα φόρουμ πάραυτα!!! Δεν έχει δουλειά σε φάση admin, απλώς κάποια πρέπει να ανοίξει το thread. Με το καλό να μας βρει η κοπέλα, πρώτα εκεί και σύντομα στο άλλο για το διαζύγιο 🙂
Επίσης, γράφουσα, αν το διαβάσεις, έχω την αίσθηση ότι θα βγει ευκολότερα το διαζύγιο αν μενετε χωριστά οπότε δες το μισογεμάτο!

Χορτοφάγος Καρχαρίας
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Αχ γλυκιά μου, μια αγκαλιά από μένα! Θα έπρεπε αυτήν την περίοδο να έχεις αμέριστη στήριξη από όλους! Κατάστρωσε ένα σχέδιο για να βγεις από αυτήν, βρες ανθρώπους να σε στηρίξουν. Μικρά και σταθερά βήματα. Ζεις σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον, πρέπει να φύγεις από αυτό. Δεν έχω λόγια για ανθρώπους που λένε : δεν θα γίνεις καλή μάνα. Αηδιαστικοί, χειριστικοί, πικρόχολοι μα@άκες, ενώ ξέρουν ότι είσαι στην πιο ευάλωτη στιγμή της ζωής σου. Όλες όσες δεν ακολουθούμε τους χιλιάδες κανόνες της τέλειας μάνας μας λένε κακές μάνες, no worries. Κι εμείς βάζουμε τις γάτες μας να κλαίνε και συνεχίζουμε κάνοντας… Διαβάστε περισσότερα »

mm
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αυτή την αφίσα με “Τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού” την έχει κανένας πρόχειρη; (@#&Χ@@##*) Έρι κορίτσι μου, λίγες περιπτώσεις μπορώ να σκεφτώ που είναι πιο δύσκολες από τη δικιά σου. Ατυχία, τι να κάνεις, αλλά έχεις και λίγο τύχη: όταν καταλάβεις ότι είσαι μόνη σου, θα απελευθερωθείς και θα σταθείς πιο εύκολα στα πόδια σου, θα σου βγουν πιο εύκολα τα σχέδια όταν δεν θα προσπαθείς να συμπεριλάβεις ή να ικανοποιήσεις και τους άλλους που φάνηκαν αντάξιοι της κατάστασης. Ότι λέει η Λένα, ξεκίνα να σκέφτεσαι, ψάξε για δουλειά, οποιαδήποτε δουλειά, ρώτα παντού, και αν βρεις μια δουλειά που σου… Διαβάστε περισσότερα »

Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Καλή μαμά είναι αυτή που ακούει τις ανάγκες του μωρού της και προσπαθεί να τις καλύψει, που την ενδιαφέρει να καταλάβει το παιδί της. Από ό, τι καταλαβαίνω δεν έχεις να περιμένεις πολλά από τον πατέρα του παιδιού και οι γονείς σου, θα σε βοηθήσουν μεν αλλά θα σου βγάλουν το λάδι δε. Συμφωνώ με όσα προτείνει η Αμπα ως συνολικό σχέδιο δράσης, προσπάθησε προς αυτή την κατεύθυνση και τα πράγματα μόνο καλύτερα θα γίνουν. Μην μασήσεις και μην κωλωσεις, μπροστά σου ανοίγεται η ζωή! Εύχομαι τα καλύτερα για εσένα και το μπεμπέ σου!

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Λογικά τώρα έχει γεννηθεί το μωράκι, ελπίζω να πήγαν όλα καλά και να το χαίρεσαι. Προσωπική άποψη,ίσως όχι η πιο δημοφιλής: πρέπει να βρεις δουλειά, ακόμα και όταν το μωρό θα είναι μικρό και θα νιώθεις ότι θέλεις να είσαι διαρκώς μαζί του. Ζεις σε ένα ιδιαίτερα προβληματικό περιβάλλον και πρέπει να αρχίσεις να παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου. Θα είναι δύσκολα να μείνεις μόνη σου, αλλά σε πρώτη φαση οι γονείς σου θα σταματησουν να σε αντιμετωπίζουν ως παιδί και θα αρχίσεις μόνη σου να συνειδητοποιείς την ανεξαρτησία σου. Σταδιακά θα πρέπει να δεις πως να φύγεις από… Διαβάστε περισσότερα »

Μανδάμ Φρου Φρου
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αγαπητή γράφουσα,

δε μας λες ηλικία αλλά εικάζω οτι εισαι ισως λιγότερο από 20. Πήρατε την απόφαση να φέρετε στον κόσμο ενα μωρό όντας εντελώς απροετοίμαστοι. Αυτό δυσκολεύει πολύ τις επόμενες πιστες, τίποτα όμως δεν είναι αδύνατο. Δε λες λεπτομέρειες για την κατάσταση, ενα είναι ομως σίγουρο: πρεπει να σχεδιάσεις το μελλον σου χωρίς τον πατέρα του παιδιού στο πλάνο.

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Είσαι μικρή, όλο αυτό σε έπιασε απροετοίμαστη, όπως και τον πατέρα του παιδιού, δεν ξέρατε πού πάνε τα τέσσερα στις δικές σας ζωές, τώρα έχετε και ένα μωράκι που εξαρτάται από εσάς, συναισθηματικά, οικονομικά και εσείς δεν έχετε τίποτα από αυτά γιατί δεν είστε ανεξάρτητοι. Εφόσον αποφασίσατε να το κρατήσετε, να ξέρεις ότι αυτό που είναι καλό για εσένα, είναι καλό και για το παιδί σου. Επειδή δεν έχεις την υποστήριξη που θέλεις και χρειάζεσαι, ψάξε για δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη στην περιοχή σου ή για ψυχολόγο γενικότερα (και μέσω skype), αν μπορείς να διαθέσεις κάποια χρήματα. Διεκδίκησε το καλύτερο δυνατό… Διαβάστε περισσότερα »

Elizabeth
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Elizabeth

Και πρεπει επιτελους πια, απο το δημοτικό κιολας, να μπει σα μάθημα στο σχολειο η σεξουαλικη αγωγη, ωστε να ξερουν ΟΛΟΙ πως θα προστατευτουν απο ΣΜΝ, απο ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες κλπ κλπ. Δεν ειναι δυνατον, εν ετει 2020, να μην ξερει ενας ανθρωπος πως να προστατευεται!!

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Σεξουαλική αγωγή υπάρχει και μάλιστα από το δημοτικό, δεν είναι και πυρηνική φυσική, σιγά πια. Δεν είναι ότι δεν γνωρίζουν, αλλά δεν τα εφαρμόζουν γιατί πατριαρχία και ελληνορθόδοξη κουλτούρα. Ο άντρας μπορεί κάνει ό,τι γουστάρει, η γυναίκα οφείλει να μην “αντιμιλάει” και το παιδί είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη, τι θα πει μαζί το έκαναν; Δε φτάνει που της έκανε τη χάρη να την παντρευτεί να μην τη δείχνουν με το δάχτυλο με το μούλικο που έφερε για να τον τυλίξει. Από αυτή τη νοοτροπία χρειάζεται προστασία.