Αγαπητή «Α, μπα»: Μπορούμε να μάθουμε πώς να τσακωνόμαστε καλύτερα;

Είμαστε και οι 2 ευέξαπτοι

Πώς να τσακωνομαι καλυτερα; με τον φίλο μου τα πάμε πολύ καλά και ταιριάζουμε, και δεν τσακωνόμαστε συχνά, αλλά όταν συμβαίνει γίνεται χαμός και η αφορμή συνήθως είναι κάτι γελοίο! Με τον καιρό έχω καταλάβει ότι κάθε φορά βγαίνουν στην επιφάνεια πολλά, πίσω από έναν φαινομενικά άσχετο τσακωμό και ότι αργούμε να καταλάβουμε πώς εξελαβε κάτι που έγινε/ειπωθηκε ο άλλος με αποτέλεσμα να γίνονται τρομερές παρεξηγήσεις. Το pattern έχω παρατηρήσει είναι συχνά το ίδιο, δηλαδή οι βαθύτερες αιτίες είναι κοινές. Το συνοψίζω ως εξής: η δυναμική της σχέσης μας είναι ότι αυτός είναι το “θύμα” – που δίνει περισσότερα, ενδιαφέρεται πιο πολύ κλπ – κι εγώ ο θύτης- αυτή που έχει το πάνω χέρι. Εμένα με ενοχλεί πολύ που μου δίνει αυτόν τον ρόλο γιατί δεν πιστεύω ότι είναι πραγματικός- αλλά αυτός είναι τρομερά ανασφαλής και ερμηνεύει τα πάντα με συγκεκριμένο τρόπο. Αυτό βέβαια που ρώτησα στην αρχή δεν μου φαίνεται ότι έχει σχέση με αυτό που σου λέω τώρα! Τέλος πάντων, εγώ μετά από χρόνια σχέσης μαζι του αναγνωρίζω πλέον πολλά τέτοια στους τσακωμούς και προσπαθώ να τους βάζω σε σωστή τροχιά- δηλαδή να μην αρχίσουμε τις γενικότητες τύπου “είσαι άδικη” “παντα ετσι κάνεις”, αλλα να αναλύουμε τον καβγά για αυτό που είναι και αυτό που βγαίνει από πίσω του. Κάπως ετσι έχει γίνει μια πρόοδος αλλά έχω ένα πρόβλημα- μου λείπει η υπομονή και μπορώ σε δευτερόλεπτα να γίνω έξαλλη και να αρχίσω να ωρυομαι και εκεί χάνονται και επίχειρηματα και όλα. Το ίδιο πρόβλημα το έχει και αυτός- είναι και αυτός ευεξαπτος. Νομίζω μας έχει κουράσει το επαναλαμβανομενο μοτίβο τσακωμου. Μπορούμε να μαθουμε να τσακωνομαστε καλύτερα;

Μαξιλαροθηκη

Σίγουρα γίνεται, αλλά θα λύσει αυτό το πρόβλημα δυναμικής που έχετε;

Είτε είναι δίκαιος είτε άδικος ο ρόλος που έχεις εσύ κι αυτός στη σχέση σας, αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Με το καινούριο σύστημα αποφεύγετε ακόμα περισσότερο το πρόβλημα στην ουσία του.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

16 points
Upvote Downvote

4
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
4 Συντάκτες σχολίων
ΑγριομολόχαConsciousnessMitsi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

“με τον φίλο μου τα πάμε πολύ καλά και ταιριάζουμε, και δεν τσακωνόμαστε συχνά, αλλά όταν συμβαίνει γίνεται χαμός και η αφορμή συνήθως είναι κάτι γελοίο! Με τον καιρό έχω καταλάβει ότι κάθε φορά βγαίνουν στην επιφάνεια πολλά, πίσω από έναν φαινομενικά άσχετο τσακωμό και ότι αργούμε να καταλάβουμε πώς εξελαβε κάτι που έγινε/ειπωθηκε ο άλλος με αποτέλεσμα να γίνονται τρομερές παρεξηγήσεις” Ξαναδιάβασε αργά αυτό που έγραψες. Ο λόγος που δεν τσακώνεστε συχνά είναι επειδή ουσιαστικά πάσχετε στην επικοινωνία. Κανένας δεν λέει στον άλλο τι τον πειράζει την ώρα που συμβαίνει (ή έστω λίγο αργότερα) και μετά με την παραμικρή… Διαβάστε περισσότερα »

Αγριομολόχα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Πες τα! Υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία. Για κάποιο λόγο γίνονται πράγματα και από τις δύο πλευρές, δεν τα συζητάνε εκείνη την στιγμή κι όταν αρχίσει ο καβγάς, γίνεται ο κακός χαμός. Ο οποίος καβγάς μπορεί να ξεκινήσει γιατί ξέχασε να πάρει τσίχλες από το μάρκετ.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Από το να μάθεις να τσακώνεται καλύτερα δεν είναι καλύτερο να μάθεις να μην τσακώνεσαι ή να μάθεις τι να αλλάξεις για να μην τσακώνεσαι; Λέω εγώ τώρα..

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μισό μισό.Όπως έγραψαν και οι άλλοι παραπάνω η απάντηση στο “καλύτερος τσακωμός” είναι “καθόλου τσακωμός”. Μας λες ότι τσακώνεστε όχι συχνά κι όταν αυτό γίνει παίρνει η μπάλα πολλά. Λοιπόν για αφετηρία θα καθίσετε και οι δύο κάτω και θα συζητήσετε. Να συζητάτε συχνά, για τα θέλω σας, για τους προβληματισμούς, για αυτό που ενδεχομένως θέλετε να αλλάξει ο άλλος. Γιατί αν δεν το κάνετε αυτό, είναι επόμενο σε ένα τσακωμό να ξεπετάγονται κι άλλα θέματα από το πουθενά και να γίνεται ότι μας περιγράφεις. Λες ότι έχεις χρόνια σχέσης μαζί του. Άρα γνωρίζεστε. Λοιπόν θα κάνετε ένα πρόγραμμα να… Διαβάστε περισσότερα »