Αγαπητή «Α, μπα»: Έκανα τα προβλήματα μου, δικά του

Μέχρι που έσκασε

Αγαπητή Α, μπα Το έλουσα παταγωδώς. Είχα μια πανέμορφη σχέση με έναν πολύ γλυκό άνθρωπο που μου τα έδινε όλα και που τον αγαπούσα πολύ και ήμουν πάρα πολύ ερωτευμένη μαζί του. Το τελευταίο διάστημα είχαμε και οι δύο προβλήματα στις ζωές μας. Η μαμά του διαγνώστηκε με καρκίνο και ο φίλος μου ανησυχούσε πολύ. Εγώ πάλι είχα τρομερά προβλήματα με τους δικούς μου στο σπίτι και υπερβολική πίεση στη σχολή και τη δουλειά. Η μάνα μου μου έκανε όλη την ώρα ένα φριχτό ψυχολογικό πόλεμο που τις λιγοστές ελεύθερες ώρες μου τις περνούσα με το φίλο μου. Ο φίλος μου, όλο το διάστημα που αντιμετώπιζε τα προβλήματα του, ήταν απίστευτα γλυκός. Μοιραζόταν, αλλά όχι σαν να κανει το πρόβλημα δικό μου. Κι εγώ η γαιδουρα πάθαινα κρίσεις από την πίεση και ξεσπουσα πάνω του. Προχθές πάλι με νταντευε. Μέχρι που έσκασε. Τα προβλήματα μου τα μοιράστηκα με έναν τρόπο σαν να έκανα δικά του. Του τα φόρτωσα πραγματικά, παρόλο που δεν είχα σκοπό. Είχα βγει εκτός ελέγχου από την πίεση και τις αποτυχίες. Και νιώθω πως χάνω ένα κομμάτι του εαυτού μου άμα τον χάσω. Μου ζήτησε χρόνο να ηρεμήσει και να σκεφτεί αν μπορεί να συνεχίσει με έναν άνθρωπο σαν εμένα. Φοβάται πως θα καταρρεύσει και έχει πολλά στο κεφάλι του. Πιστεύεις ότι υπάρχει επιστροφή; Δεν έκανα τίποτα επίτηδες, είχα χάσει τον έλεγχο, δεν θα ξανά ξεσπάσω

-Γαϊδούρι ξεσαμάρωτο

Δεν μπορείς να εγγυηθείς σε κανέναν ότι δεν θα ξαναξεσπάσεις, αν δεν διαχειριστείς αυτό που ονομάζεις “πίεση”. Και αυτό δε πρέπει να το κάνεις για χάρη του φίλου σου, για να σε δεχτεί πίσω, αλλά για σένα, γιατί πάντα θα έχεις πίεση, ή ό,τι περιγράφεις ή βιώνεις ως τέτοια. Αν έχεις θέμα διαχείρισης άγχους ή θυμού, πρέπει να κάνεις θεραπεία.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

59 points
Upvote Downvote

7
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
6 Συντάκτες σχολίων
cyoraΦριζαρισμένο μαλλίtakousamekiaftoBiskof Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Bobos
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Επιπλέον, ίσως να ήταν καλό στο χρόνο που θα μεσολαβήσει, να σκεφτείς πως θα ήθελες να είναι η σχέση σου με αυτόν τον άνθρωπο. Το λέω, γιατί πολλές φορές μπαίνουμε στον αυτόματο και δεν σκεφτόμαστε τι και πως, με αποτέλεσμα να χάνουμε ανθρώπους σημαντικούς από δίπλα μας. Η κατάσταση που περιγράφεις είναι από τους πιο συνήθισμένους λόγους που εγκαθίσταται η μιζέρια στις διαπροσωπικές σχέσεις. Τέλος πολλές φορές δείχνει άνθρωπο που αρνείται να αναλάβει την ευθύνη της ζωής του, διότι η στάση που κρατάμε στις αναποδιές είναι για κάποιους στάση ζωής.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Από ότι κατάλαβα δουλεύεις και ταυτόχρονα σπουδάζεις. Επιπλέον η μητέρα σου δεν έχει καλή συμπεριφορά απέναντί σου και αντί να σε ξεκουράζει με την αγάπη και τη φροντίδα της, σε κακοποιεί συστηματικά, προφανώς “για το καλό σου”. Ιδιαίτερα με προβλημάτισε μια λεξούλα που αναφέρεις κάπου, στο κείμενο. Είναι η λέξη “αποτυχίες” . Γιατί αποτυχίες ? Μία κοπέλα που ταυτόχρονα δουλεύει και σπουδάζει, γιατί αποτυχίες ? Αναρωτιέμαι αν η λέξη αυτή έχει εμφυσηθεί από τη μητέρα σου. (αν είχα βάλει στοίχημα, μάλλον θα το κέρδιζα). Μέχρι εδώ λοιπόν σε καταλαβαίνω. Το θέμα είναι να βρεις τον τρόπο να σταθεροποιήσεις τη ψυχολογική… Διαβάστε περισσότερα »

Biskof
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Τρώω απανωτά flashback αυτή την στιγμή. Τον νιώθω.

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν γνωρίζω αν είναι όντως κακή διαχείριση αγχους και πίεσης ή απλώς θεωρείς ότι τα δικά σου προβλήματα είναι πιο σημαντικά απο ολων των υπολοίπων, επομένως είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. Ένδεχομένως αγνοούσες νύξεις εκ μέρους του, ή εκμεταλλευόσουν την κατανόηση που έδειχνε. Πάντως, αυτό που περιγράφεις δεν αντέχεται. Σίγουρα όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είσαι εργαζόμενη γυναίκα. Γιατί έχει σημασία τι θα πει η μάνα σου? Δεν καταλαβαίνω. Οκ, δεν ακούγεται να έχεις και τις καλύτερες οικογενειακές καταβολές, αλλά είσαι ενήλικας, όχι ενα εξαρτημένο, απροστάτευτο παιδί.

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εξαρτώμενο 😋

takousamekiafto
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να τον χάσεις γιατί αυτή είναι η μοναδική σου ελπίδα να στρώσεις. Ο τρόπος που γράφεις είναι φοβερά κακομαθημένος και μπεμπεκίστικος.

cyora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Πολύ αγενές το σχόλιο σου και δεν βοηθά πουθενά. Η γράφουσα αναγνωρίζει το λάθος της. Και αλήθεια πως ορίζεται ο μπεμπεκιστικος τρόπος γραφής?