«Α, μπα» classics: Συγκρίνω τον εαυτό μου, αδιάκοπα, με άλλες γυναίκες

Και νιώθω πως πάντα χάνω

Γειά σου Λένα. Αυτό που με προβληματίζει, είναι η σύγκριση. Όπως διάβασα στα λεξικά, σύγκριση είναι η παράλληλη παρατήρηση δύο αντικειμένων (κ όχι μόνο) για να βρεθούν οι ομοιότητες ή/και οι διαφορές ανάμεσά τους. Αυτό, λοιπόν, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο ή αναγκαίο σε πολλές περιπτώσεις στην καθημερινότητά μας, όταν τα αποτελέσματα της σύγκρισης μας βοηθάνε στο να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, που θα μας χρειαστεί για να πάρουμε μία απόφαση, να ενεργήσουμε, να πράξουμε κλπ.

Αυτό που βασανίζει εμένα είναι η αδιάκοπη εδώ και κάποιο καιρό διαδικασία σύγκρισης στην οποία υποβάλλω τον εαυτό μου με οποιαδήποτε γυναίκα μου τραβήξει το βλέμμα. Αυτομάτως τη Θεοποιώ, για να μην τα πολυλογώ. Ταυτόχρονα, με συνοπτικές διαδικασίες συγκρίνομαι μαζί της σε επίπεδο κοινής θνητής-θεάς και χάνω πανηγυρικά και μετά απ’ όλα αυτά, βγάζω το συμπέρασμα ότι το αποτέλεσμα της σύγκρισης είναι εμφανές σε όλους, και όπως είναι λογικό, και στον καλό μου.

Πιστεύω, με λίγα λόγια, πως το ίδιο κάνει κι εκείνος, όπως και όλος ο κόσμος, γιατί πως αλλιώς γίνεται η επιλογή των συντρόφων, φίλων, κλπ άλλωστε? Έχω παγιδευτεί, το καταλαβαίνω από την αίσθηση που έχω τόσο καιρό τώρα, αλλά δεν ξέρω τον τρόπο να πείσω το μυαλό μου να το δει από μία άλλη οπτική.

Είδα μία πανέμορφη κοπέλα και στο μυαλό μου έχω ήδη αποφασίσει πως ο σύντροφός μου θα ήθελε να είναι με εκείνη. Και γιατί όχι δηλαδη?! Αφού κι εγώ θα μπορούσα να την ερωτευτώ, πως θα μπορούσε να μην την ερωτευτεί εκείνος?! Δηλαδή, κάθε άντρας θα μπορούσε να είναι ερωτευμένος μαζί της.. ήταν πανέμορφη.

Γιατί ο δικός μου σύντροφος να συεχίζει να επιλέγει εμένα, αφού χάνω στη σύγκριση?! 100-0

 

Για να φτάσεις σε αυτή την απίθανη ερώτηση, έχεις κάνει διάφορες απίθανες παραδοχές. Τις παραθέτω με τυχαία σειρά.

1) Πιστεύεις ότι όποια θεωρείς εσύ πανέμορφη, θεωρούν και όλοι οι υπόλοιποι πανέμορφη. Κάνεις τεράστιο λάθος. Όσο σίγουρη και αν είσαι για τα μάτια σου, το τι θεωρείς όμορφο είναι κάτι που πηγάζει από μέσα σου, και είναι αποκλειστικά υποκειμενικό. Ως ένα σημείο έχεις μάθει τι πρέπει να σου αρέσει, και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να επαναπρογραμματίσεις τα γούστα σου, αν ποτέ θελήσεις να το κάνεις. Εσύ, βάζεις και σάλτσες για να σιγουρευτείς ότι χάνεις στη σύγκριση. Αν όλοι θεωρούσαμε τους ίδιους ωραίους, και αν όλοι τα φτιάχναμε μόνο με τους πολύ ωραίους, θα ήμασταν όλοι μόνοι μας. Για δες λίγο γύρω σου. Κάπου πρέπει να κάνεις ένα λάθος.

2) Πιστεύεις ότι η ομορφιά είναι από το μηδέν ως το εκατό, και το μηδέν είσαι εσύ Εντάξει, υπάρχουν πιο ωραίες από σένα. Υπάρχουν και πιο άσχημες όμως. Αυτές που είναι από κάτω σου, στο μυωπικό αξιακό σύστημα, τι πρέπει να κάνουν; Είναι καταδικασμένες να μην βρουν ποτέ άντρα, επειδή θα τους παίρνεις όλους εσύ; Ή είσαι εσύ η κλίμακα αξιολόγησης, και οι από κάτω δεν έχουν σημασία; Ή δεν σε ενδιαφέρουν ρε παιδί μου, γιατί μόνο ο εαυτός σου σε νοιάζει; Κοίτα λίγο γύρω σου. Κάπου πρέπει να κάνεις ένα λάθος.

3) Πιστεύεις ότι η αξία σου εξαρτάται από το αν μείνει ένας άντρας μαζί σου Αυτό είναι και το χειρότερο. Όχι μόνο ανταγωνίζεσαι άγνωστες, περαστικές γυναίκες, για τις οποίες δεν ξέρεις τίποτα, αλλά η απόδειξη της αξίας σου είναι το ποια θα κερδίσει τον άντρα, το βραβείο. Τώρα δεν σου προτείνω να κοιτάξεις γύρω σου. Κοίτα μέσα σου. Δεν ξέρω γιατί κάθεται ο δικός σου μαζί σου. Εσύ γιατί κάθεσαι μαζί του; Επειδή σου έκανε την τιμή να σε διαλέξει; Ως πότε θα τον ευχαριστείς, ως πότε θα σου είναι ακατανόητο αυτό; Και πότε θα ασχοληθείς με το ποια είσαι, έξω από την προτίμηση που σου δείχνει ή δεν σου δείχνει ένας άντρας;

4) Πιστεύεις ότι η ομορφιά ενός ανθρώπου είναι η εμφάνισή του Ε, όχι.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

48 points
Upvote Downvote

9
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
9 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
9 Συντάκτες σχολίων
Nansy Whoπόντια ιντερνάσιοναλ Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
αγριοκέρασο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Πιστεύω ότι η κοπέλα πρέπει να ακολουθήσει το “μάντρα του α,μπα” γιατί η ερώτηση ξεχειλίζει από ανασφάλεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Πολύ λυπάμαι για την ταλαιπωρία που περνάς. Πρέπει να είναι φοβερά βασανιστικό να νιώθεις ότι η αξία σου κρίνεται από την ομορφιά σου, ενώ κατά τ’άλλα γράφεις λογικά και συγκροτημένα. Δεν ξέρω αν σε βοηθάει αλλά δεν έχω ιδέα αν είναι όμορφοι οι άνθρωποι που αγαπώ επειδή εμένα μου φαίνονται όλοι τους πανέμορφοι, ο σύντροφός μου, οι φίλοι μου, η οικογένειά μου. Αν δεν είσαι πολύ μικρή, κάτω των εικοσιενός, θα σε βοηθούσε να το έβλεπες με κάποιον ειδικό για να καταλάβεις την αιτία που νιώθεις έτσι. Δε δηλώνω καθόλου υπεράνω, εμένα με πιάνω να ζηλεύω τις υποτιθέμενες ζωές των… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Πολλές φορές η μειωμένη αυτοπεποίθηση σε οδηγεί σε βλακώδεις σκέψεις και σε άτοπα συμπεράσματα. Έχω γνωρίσει πολλές γυναίκες πραγματικά κούκλες και καλά παιδιά, που βάζουν τον εαυτό τους κάτω από τα πλακάκια. Και όταν τύχει τέτοιες γυναίκες να έχουν δίπλα τους τα κατάλληλα μπουμπούκια άντρες που τις ποτίζουν για να ανθίσει κι άλλο η ανασφάλεια, η κατάσταση χειροτερεύει. Προφανώς βλέπουμε και στους άντρες αυτό αλλά για τους γνωστούς λόγους οι περισσότερες γυναίκες λειτουργούν πιο ενοχικά και πιο υποτιμητικά στον εαυτό τους. Ενώ έχω παρατηρήσει ότι πιο συχνά η χαμηλή αυτοπεποίθηση ή/και η ανασφάλεια ή η αντιμετώπιση της ερωτικής αποτυχίας ενός… Διαβάστε περισσότερα »

Laura Palmer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δηλαδή εσύ όταν βλέπεις κάποιον άνδρα πιο όμορφο από τον καλό σου τον ερωτεύεσαι και σκέφτεσαι να αφήσεις τον σύντροφό σου για τον άλλον;

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

“τα αποτελέσματα της σύγκρισης μας βοηθάνε στο να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, που θα μας χρειαστεί για να πάρουμε μία απόφαση, να ενεργήσουμε, να πράξουμε κλπ.” Ποια είναι η απόφαση που χρειάζεται να πάρεις ΕΣΥ, και χρειάζεσαι το αποτέλεσμα αυτής της σύγκρισης να σε βοηθήσει; Γιατί αυτό που κάνεις είναι να συγκρίνεις, να βλέπεις τα αποτελέσματα, ότι η άλλη είναι πιο όμορφη, και να αποφασίζεις ότι ο σύντροφος σου θέλει να είναι μαζί της. Αποφασίζεις για λογαριασμό του συντρόφου σου και για άλλα θέματα; Μήπως εσύ αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για σένα και το κάνεις κι εσύ στον σύντροφό σου, επειδή… Διαβάστε περισσότερα »

Nansy Who
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η σύγκριση χρειάζεται ένα μέτρο αναφοράς, πιο ψηλός ή πιο κοντός ή πιο μεγάλα μάτια, ναι, έχουν δυνατότητα να συγκριθούν. Μιλάμε για μήκος, ύψος, βάρος, οκ. Για την ομορφιά δεν μπορείς να το κάνεις, το μετρο αναφοράς σου είναι εντελώς υποκειμενικό, γι αυτό άλλωστε ανά περιόδους τα πρότυπα ομορφιάς αλλάζουν. Μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, την… σύγκριση γυναικών (!) με συναισθήματα δικά σου.. ζήλιας; χαμηλής αυτοεκτίμησης; ανασφάλειας για τον σύντροφό σου; εσύ ξέρεις.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

“Γιατί ο δικός μου σύντροφος να συεχίζει να επιλέγει εμένα, αφού χάνω στη σύγκριση?!

-επειδη, δεν ειναι το μοναδικο του κριτηριο για να επιλεξει συντροφο, η εμφανιση, αλλα ενα απ ολα, η ακομα και πολυ πισω στα κριτηρια του.
-επειδη, μπορει να εχει διαφορετικα γουστα απο σενα.
-επειδη, δεν μπορει να την εχει.
-επειδη, εχει δεθει μαζι σου και δεν τον απασχολει να βρει αλλην

-επειδη, παντα θα υπαρχει μια ομορφοτερη (κι ενας ομορφοτερος) κι αν ηταν αφοσιωμενος ο καθενας στο κυνηγι της/του πιο ομορφης/ου, δεν θα εκανε ποτε σχεση, απλα θα εψαχνε.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θέμα προσωπικής ανασφάλειας και πολύ μεγάλη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση…ναι οκ είναι φαινόμενο της εποχής πολύ έντονο πια

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πιστεύεις ότι η ομορφιά ενός ανθρώπου είναι η εμφάνισή του Ε, όχι !!!! <3 <3