in

Αγαπητή «Α, μπα»: Eίμαι γκέι και ο πατέρας μου ρωτάει μονίμως αν βρήκα κοπέλα

Πρέπει να κάνω κάτι;

Πρέπει να κάνω κάτι; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

sharon mccutcheon QGQz IBBl5w unsplash

Γεια στην αμποπαρέα! Η ερώτηση έχει ως εξής: 25 χρόνων, γκέι. Κάθε φορά που μιλάω με τον πατέρα μου (πλέον μια φορά τον μήνα πάνω κάτω, μένουμε και σε άλλη πόλη), με ρωτάει αν βρήκα κοπέλα. Δεν έχω μιλήσει ανοιχτά για τον προσανατολισμό μου, αλλά θεωρώ πως ίσως ξέρει. Τι να του απαντάω; Δε θέλω καθόλου να αρχίσω τις εξομολογήσεις, με πληγώνει πολύ αυτή η ιστορία. Άσε που ο πατέρας μου είναι τραμπούκος κι επίσης του στυλ “εγώ πήγαινα με 10 ταυτόχρονα στην ηλικία σου”. Έχω δοκιμάσει το “δεν είναι δική σου δουλειά”, το “δεν προλαβαίνω, δεν έχω βρει”, “δε γίνεται τώρα, έχει λοκντάουν” (τέλειο το τελευταίο, ξέρω) κλπ. Επίσης έχω αραιώσει συνειδητά τις επαφές. Αλλά κάθε φορά που τυχαίνει να μιλήσουμε, τσουπ, τα ίδια. Και στενοχωριέμαι. Το άλλο κακό είναι ότι η μάνα μου, με την οποία έχω πολύ καλές σχέσεις, πασάρει το τηλ στον πατέρα μου χωρίς να με ρωτήσει κάποιες φορές, γιατί βλέπει το αγεφύρωτο της κατάστασης και την έχει δει διαμεσολαβητής του ΟΗΕ. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι έχω μια όμορφη σχέση εδώ και 15 μήνες, που πηγαίνει όλο και καλύτερα, με έναν εξωτικό Ίβηρα πρώτο πράμα. Σημειωτέον, μόλις έγινα οικονομικά ανεξάρτητος, με πολύυυυ καλό μισθό. Οπότε δεν κινδυνεύω από κάτι. Τι λες να κάνω; Ευχαριστώ πολύ! Κορωνοφιλιά!
-Γιάννης

Έχεις λεφτά και έρωτα, φτου φτου, μπράβο. Πάντα τέτοια, κι ακόμα καλύτερα.

Δεν μπορώ να σου πω εγώ ή κάποιος άλλος τι να κάνεις με τον πατέρα σου. Σχετικά με τη στενοχώρια που σου προκαλεί, που είναι απολύτως κατανοητή και αναμενόμενη, το καλύτερο είναι να πας σε ψυχολόγο. Με τη μάνα σου όμως, μπορείς να κάνεις κάτι, γιατί αυτό που κάνει είναι ΛΑΘΟΣ. Αφού έχετε καλές σχέσεις πρέπει να βάλεις τα όρια σου.

Ξέρει πολύ καλά για ποιο λόγο είναι τεταμένη σχέση σου με τον πατέρα σου. Σε αυτό το θέμα, δεν υπάρχει συμβιβασμός για να το παίζει η μάνα σου ΟΗΕ. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που μπορείς να κάνεις, και δεν υπάρχει απολύτως τίποτα να προσπαθήσεις να κάνεις, ακόμα και αν ήθελες να κάνεις κάτι. Δεν έχεις κάνει απολύτως τίποτα λάθος. Αν ο πατέρας σου δεν σε αποδέχεται, καλά να πάθει. Καλά να πάθει – δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Αν του περάσει, όταν του περάσει, θα του μιλήσεις. Μέχρι τότε, δεν έχετε πολλά να πείτε.

Γι’αυτό, πες της ευθέως να σταματήσει να βγάζει την ουρά της απέξω και να σε φέρνει προ τετελεσμένων λες και έχεις εσύ κάποια ευθύνη σε αυτό. Η ίδια έχει ευθύνη, που δεν σε προστατεύει, κι αυτό ούτε που της περνάει από το μυαλό. Για μένα το καλύτερο είναι να κλείνεις το τηλέφωνο κάθε φορά που σου κάνει πάσα τον πατέρα σου απροειδοποίητα, μέχρι να σταματήσει να το κάνει. Και μην χολοσκάς, να βρει η ίδια δικαιολογία για το «γιατί έπεσε η γραμμή».

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

31 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
3 χρόνια πριν

Κλασικά εικονογραφημένα πράγματα. Πατέρας πολλά βαρύς και όχι και μάνα Κοφι Ανάν γιατί ως γνωστόν “η γυναίκα κρατά τις ισορροπίες στο σπίτι”. Κράτα την επικοινωνία που σε κάνει να νιώθεις άνετα και πες στη μάνα σου ότι είναι δική σου υπόθεση η σχέση που θες να έχεις με τον πατέρα σου και να μην κάνει το διαμεσολαβητή.
Κατά τα άλλα μπράβο και για τη δουλειά και τα λεφτά και μπράβο και για τον μπάνικο Ισπανό/Πορτογάλο γκόμενο. Πάντα τέτοια βρε Γιάννη. Και θα δεις στο μέλλον τι θα γίνει με τον πατέρα σου. Προέχει η χαρά και η ηρεμία σου.

to_gati
to_gati
3 χρόνια πριν

Εν το μεταξύ το ότι ο πατέρας κάθεται και λέει ότι πήγαινε με 10 ταυτόχρονα λες και πήρε Νόμπελ Σεξουάλας και η μάνα από δίπλα ακούει και καμαρώνει δεν τους φαίνεται προβληματικό…

Franny
Franny
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  to_gati

προφανως, εννοει προ του τιμιου γαμου του…

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Γιατί εκείνη είναι πιο έξυπνη από τις άλλες και τον κατάφερε…

Tasm Ann Ian Deville
Tasm Ann Ian Deville
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Χαχαχαχαχαχα όχι

Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν

25 χρόνων και οικονομικά ανεξάρτητος και μένεις μακριά από γονείς!! Μπράβο!!
Ήδη του απαντάς και αυτός εξακολουθεί το δικό του τροπάριο. Στη σχέση αυτή είστε δύο και δε φέρεις εσύ ευθύνη για τη συμπεριφορά του.

Ένα Μπλούμπερι
Ένα Μπλούμπερι
3 χρόνια πριν

Αν σε ρωτάει κάθε φορά, τότε μάλλον κάτι υποψιάζεται και ευελπιστεί ότι θα το διαψεύσεις. Εσένα αυτό διόλου επηρεάζει τη ζωή σου, μιας και είσαι αυτόνομος και ωραίος, και δε χρωστάς καμία ειλικρίνεια ως προς τον σεξουαλικη σου προσανατολισμό, οπότε η δική μου προτροπή είναι να δώσεις μια εξήγηση-τρόλ που όμως να τον δυσκολευει πολύ στην αποδόμηση. Είναι μάτσο, το οποίο πάει συνήθως χέρι χερι με τον συντηρητισμο. Την επόμενη φορά δοκίμασε να απαντήσεις ‘όχι πατέρα, έχω αποφασίσει να κόψω το προγαμιαιο σεξ, δεν είναι του Θεού πράγματα αυτά’ και αν αρχίσει να σου λέει μπαγάσα, με κοροϊδεύεις, να συνεχίσεις… Διαβάστε περισσότερα »

Non tolerant to discriminations
Non tolerant to discriminations
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ένα Μπλούμπερι

Πολύ underrated comment! Κοπανιέμαι κάτω από τα γέλια, να σαι καλά βρε Μπλούμπερι!
ΔΗΛΑΔΉ ΑΝ ΑΚΟΎΣΩ ΤΟ ΚΆΛΕΣΜΑ ΤΟΥ (ΚΕΦΆΛΑΙΟ ΤΟΥ) ΝΑ ΚΆΝΩ ΌΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ? ΌΤΙ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ?’

Μοναχική ψυχή
Μοναχική ψυχή
3 χρόνια πριν

Τι φάση ρε παιδιά με τους πατεράδες που θέλουν να κάνουν γ@μιαδες τους γιούς τους; Άκου εκεί “εγώ στην ηλικία σου πήγαινα με 10”. Ο τραμπουκισμός σε όλο του το μεγαλείο!! Πραγματικά δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις Γιάννη, και να σου πω την αλήθεια δε χρειάζεται κι όλας καθώς είσαι ενήλικας άρα μπορείς να κάνεις ο, τι θέλεις με τη ζωή σου. Δεν πέφτει λόγος ούτε στον πατέρα σου ούτε στο μπατζανάκη σου ούτε στον 3ο σου ξάδερφο το τι κάνεις στην προσωπική σου ζωή.

Vasilis
Vasilis
3 χρόνια πριν

Πριν φτάσω στην απάντηση, σκέφτηκα αυτό με τη γραμμή που είπε η Λένα. Είτε με το που σου τον δίνει το κλείνεις, είτε αρχίζεις να φωνάζεις “δε σ’ ακούω καλά, δεν έχει καλό σήμα, γεια”.

Everybody should be a feminist
Everybody should be a feminist
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Vasilis

Ντάξει έκλαψα😂

Woooo
Woooo
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Vasilis

Μπορείς να μιμηθείς παρασιτα σε φαση “Δεν σε-χχχχχχσσσσσ-καλά το σήμα δ-χχχχχχχ -μπιπ μπιπ μπιπ”.
Πέρα από την πλάκα είναι τόσο κρίμα αυτή η κατάσταση…

Ασκαρδαμυκτί!
Ασκαρδαμυκτί!
3 χρόνια πριν

Να ζήσεις όσο πιο όμορφα μπορείς τη ζωή σου, λέω εγώ, και στον πατέρα σου, όταν ρωτά, να του λες ότι είσαι ένας ικανοποιημένος και ευτυχισμένος άνθρωπος και ότι είσαι σίγουρος ότι και εκείνος αυτό θέλει για εσένα. Αν συνεχίσει το ίδιο βιολί (που πιθανότατα θα συνεχίσει) ή κόβε του την κουβέντα ή πες του ευθαρσώς να μην ρωτά πράγματα που στην πραγματικότητα και δεν τον αφορούν και δεν θέλει να ξέρει. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό το τελευταίο είναι και το πρώτο βήμα για coming out, το οποίο δεν ξέρω αν τώρα είσαι έτοιμος ούτε αν θέλεις να κάνεις με τον… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
BabyDoll
3 χρόνια πριν

Το πρόβλημά σου, απ οτι καταλαβαίνω είναι οτι δεν θες να γίνεις δυσάρεστος με τον πατέρα σου. Θες να συνεχίσεις να κρατάς μια τυπική σχέση όμως βλέπεις οτι αυτό δεν γίνεται. Γίνεται δηλαδή αλλά μόνο αν πεις ψέμματα ή βρεις δικαιολογίες. Εφ όσον δεν εξαρτάσαι από τον πατέρα σου δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεσαι σε άβολη θέση, έστω και μια φορά το μήνα. Αν δες θες να μιλάς μαζί τους πες στην μητέρα σου να μην σου δίνει το τηλέφωνο, μην υποχωρείς συνεχώς. Αν πάλι θες να πεις στον πατέρα σου την αλήθεια κάντο, δεν χάνεις κάτι γιατί οι σχέσεις… Διαβάστε περισσότερα »

Dulce
Dulce
3 χρόνια πριν

Οκ δεν είναι και τόσο παράξενο , ούτε εξωπραγματικό. Οι περισσότεροι στον κύκλο μου γύρω στα 25, έχουν πολύ καλούς μισθούς, καλύτερους από πολλούς 35 αριδες.
Όσον αφορά για τον Ίβηρα…εκεί δεν γνωρίζω τι γίνεται εκεί έξω.

prince
prince
3 χρόνια πριν

Ο πατέρας σου ζει σε άρνηση, δικαίωμα σου να μην κάνεις σε αυτόν coming out, οπότε αν σε ξαναρωτησει πες του ότι βρήκες γκομενάκι κ “χώρισε το” μετά ενα διάστημα.