in

Αγαπητή «Α, μπα»: Μου αρέσει γιος παπά και είμαι άθεη

Πρέπει να ξεκαθαρίσω τα θρησκευτικά μου πιστεύω;

Πρέπει να ξεκαθαρίσω τα θρησκευτικά μου πιστεύω; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

james coleman QHRZv6PIW4s unsplash
Photo by James Coleman on Unsplash

Γεια σας στην παρεα! Δυστυχως ξερω οτι οταν και αν δημοσιευτει θα απεχω πολυ απο το τωρα, αλλα ισως στειλω update. Χεχε Λοιπον, η ερωτηση μου ειναι: Αν ενας ανθρωπος που γνωριζεις και θες να συνεχίσεις να γνωριζεις και να δεις που θα παει προερχεται απο θρησκα οικογένεια, δηλαδη ειναι παιδι παπα, εσυ αντιθετα δεν πιστευεις, πας στην εκλλησια μονο την ανασταση για τo socializing, μπορει να σε αποτρεψει απο το να τον γνωρισεις παραπανω; οχι θα μου πειτε. Αλλα εγω γιατι το εχω προδικασει κ εχω σκεφτει ολα τα στερεοτυπα(καλα κ κακα) γι αυτον; και γιατι επηρεαζομαι με το οτι “ειναι παιδι παπα θα ειναι καλο παιδι”, οταν και αυτος ο ιδιος χρησιμοποιησε το οτι ειναι ο μπαμπας του ειναι παπας προκειμενου να μου δειξει καποια στιγμη οτι ειναι οκ; αυτο με χαλασε προσωπικα πιο πολυ απ ολα. Σιγα που ολα τα παιδια κληρικων ειναι καλα. Τελευταια ερωτηση, πότε ειναι η καταλληλη στιγμη να πω για τα θρησκευτικα μου πιστευω; σε αλλη περιπτωση δεν θα ελεγα κατι, αλλα μηπως πρεπει να το ξεκαθαρισω για να ξερει οτι εγω δεν;
-Δεν εχω τον θεο μου

Πολύ γρύλος η ερώτηση.

Καταρχάς, ναι, η οικογένεια κάποιου μπορεί να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να γνωρίσεις αυτόν τον κάποιον περισσότερο. Αν θέλεις να το προχωρήσεις γνωρίζοντας τι μπορεί να σημαίνει το οικογενειακό περιβάλλον κάποιου, το συνεχίζεις και βλέπεις αν επιβεβαιώνονται οι φόβοι σου ή όχι. Δεν θα πάρει πολύ καιρό, αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά.

Αλλά αυτό ρε παιδιά, που βλέπω ξανά και ξανά, να θεωρείτε δευτερεύοντα θέματα όπως η θρησκευτική πίστη, τα κοινωνικά θέματα, την πολιτική, κάθε φορά μου μπήγετε ένα μαχαίρι στην καρδιά. Τι περιμένετε να καταλάβετε συζητώντας, αν είναι «καλό παιδί», δηλαδή σαν τι; Αν περνάει γριούλες απέναντι; Πόσες φορές έχει κερατώσει και ποια είναι η πρώην του, πού δουλεύει και πού μένει και αν έχει σπουδάσει, αυτά είναι τα σοβαρά; Όλα αυτά, ΟΛΑ ΑΥΤΑ, δεν λένε ΤΙΠΟΤΑ. Τι άλλο θα πείτε αν όχι τι πιστεύει για την ίδια τη ζωή, όταν η κουβέντα ξεφύγει από το «χαίρω πολύ» και πάει στα ουσιαστικά; Δηλαδή, τι είναι για σένα ουσιαστική συζήτηση; Πως είναι δυνατόν να λες ότι δεν θα ανέφερες καθόλου αυτό το θέμα αν δεν ήταν γιος παπά;

Να πώς γίνεται να έρχονται ερωτήσεις τύπου «είμαστε παντρεμένοι πέντε χρόνια, κάναμε παιδί και μου λέει ότι αν βγει γκέι θα το αποκληρώσω και έπεσα από τα σύννεφα». Τι νομίζετε, ότι η πολιτική είναι σα να διαλέγεις ομάδα; Ότι είναι ζήτημα γούστου που δεν έχει εφαρμογή στην καθημερινή ζωή; Με ποια κριτήρια αποφασίζετε αν ταιριάζετε με τον άλλον δηλαδή; Με το αν σας αρέσει η κιθάρα ή το μπουζούκι;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

66 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Calamity Jane
Calamity Jane
4 χρόνια πριν

Ας θυμηθούμε εδώ ένα από τα πιο γνωστά “παπαδοπαίδια”, τον Σάββα Ξηρό.

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Calamity Jane

κι αλλους 2 -3, γνωστοτεροι ως ομαδα σαν “τα 17 Ξι”

Calamity Jane
Calamity Jane
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Calamity Jane

και Μάκη Ψωμιάδη
(γενικά η λίστα είναι μεγάλη).

Ντέζι Μακρή
Ντέζι Μακρή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Calamity Jane

Έλα, αυτό δεν το ήξερα.
Επιβεβαιώνεται άλλη μια φορά η ρήση: Παπά παιδί, διαόλου εγγόνι!

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Calamity Jane

αχαχαχαχ αυτό θα έγραφα, και ο “Μάκαρος” (Ψωμιάδης).

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Calamity Jane

Ναι γενικά έχουν βγει πολλά μπουμπούκια απο παπάδες. Απο αγκάθι βγαίνει ρόδο και τούμπαλιν, τι να πεις….

Tasm Ann Ian Deville
Tasm Ann Ian Deville
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Ναι …. Γιατί οι παπάδες είναι ρόδα….

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Calamity Jane

Α, ξέρω κι εγώ περίπτωση παπαδοπαιδιού, όχι τόσο διάσημου βέβαια, τρώει την σκόνη των Ξηρών. Δις ισόβια. Ακόμα μέσα είναι!

Μαύρος Γάτος
Μαύρος Γάτος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Calamity Jane

“Παπά παιδί, διαόλου εγγόνι” !

Ντέζι Μακρή
Ντέζι Μακρή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαύρος Γάτος

Χι χι, έχουμε ίδιο πολιτιστικό υπόβαθρο:)

edw babastroumf me akous froufrou?
edw babastroumf me akous froufrou?
4 χρόνια πριν

Τι σημαίνει αυτό το “είμαι παιδί παπά θα είμαι καλό παιδί” ρε παιδιά;;; Μόνο εμένα μου σηκώνεται η τρίχα με αυτή την δήλωση;; Δηλαδή εγώ ως κόρη ναυτικού άστα βράστα..
Btw τα έχω με παιδί παπά, και μένα δεν μου καθόταν καλά σαν σκέψη, γιατί και εγώ με την εκκλησία είμαστε τσακωμένες χρόνια.. Τον ρώτησα αν πιστεύει, μου απάντησε όχι, είμαστε μαζί 4 χρόνια σχεδόν..

Karlee
Karlee
4 χρόνια πριν

Και ο βιαστής δολοφόνος της Suzan Eaton, γιος παπά δεν είναι?

Αποδημητικό Πτηνό
Αποδημητικό Πτηνό
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Karlee

Παρακάτω στο σχόλιό μου αναφέρω την άσχημη εμπειρία που είχα με παιδί ιερέα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο είχα σοκαριστεί με αυτή την υπόθεση της Eaton και σκεφτόμουν εκείνες τις μέρες τι θα μπορούσε να είχε συμβεί και σε εμένα εάν είχε προχωρήσει η ιστορία μου με αυτόν τον άνθρωπο και τον είχα συναντήσει από κοντά γιατί εν τέλει επρόκειτο για έναν άνθρωπο σκοτεινό και αυταρχικό που μόνο όταν γινόταν το δικό του ευχαριστιόταν αλλιώς είχε μια παθητικοεπιθετική στάση και μου έβγαζε την αίσθηση ότι το ευχαριστιόταν να νιώθει ότι είσαι υπό τον έλεγχό του. Είχε πολλές αγκυλώσεις ως προς… Διαβάστε περισσότερα »

Karlee
Karlee
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αποδημητικό Πτηνό

Πολυ λυπάμαι γι αυτά π περασες! Αλλά χαίρομαι που βγηκες πιο δυνατή! <3

Αποδημητικό Πτηνό
Αποδημητικό Πτηνό
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Karlee

Σ’ ευχαριστώ Karlee! ❤️

Απορώ με τον εαυτό μου που κράτησα για πολύ παραπάνω από ο,τι έπρεπε μια τέτοια επικοινωνία αλλά από την άλλη το κράτησα ως ένα πολύ χρήσιμο μάθημα για το μέλλον 😉

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Σκιάς όναρ άνθρωπος
4 χρόνια πριν

Δε μου αρέσει καθόλου το απαξιωτικό υφάκι “πάω εκκλησία για το socializing” και το “Σιγα που ολα τα παιδια κληρικων ειναι καλα.” υπονοώντας ότι άμα είσαι άθρησκος/άθεος είσαι de facto καλύτερος.
Το ότι χρησιμοποίησε τη σύνδεση της οικογένειάς του για να σου δείξει πόσο “καλό παιδί” ειναι, σαφώς δεν είναι θετικό αλλά μπορεί εκείνος να μην έχει σκεφτεί ποτέ κάτι έξω από αυτό. Όχι ότι δεν μπορεί, ίσως δεν είχε τα ερεθίσματα. Μπορεί να τα βρει με εσένα, μπορεί από αλλού, μπορεί και ποτέ. Αυτό όμως δεν το ξέρεις και εσύ δεν είσαι αυτόματα ανώτερος άνθρωπος.

Lou
Lou
4 χρόνια πριν

Εγώ έχω την αίσθηση ότι οι θρησκευόμενοι, όπως και οι αριστεροί θεωρούν τους εαυτούς τους καλύτερους.

Αιλουροειδέστατο
Αιλουροειδέστατο
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Μα, αν δεν θεωρούσαμε τις ιδέες μας καλύτερες, δεν θα τις πιστεύαμε εξ αρχής! Για όλους ισχύει αυτό – και ΝΑΙ, προσωπικά θεωρώ προτιμότερο να είναι κανείς προβληματισμένος παρά απροβλημάτιστος. Από κει και πέρα, έχω δει φωτισμένους και συνειδητοποιημένους θρήσκους και ούγκανους φανατικούς άθεους, αλλά πιο συχνά το αντίστροφο, για να είμαι ειλικρινής.

Mirka Janic
Mirka Janic
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Κανεις δεν είναι καλύτερος από τους άριστους. Όλοι το ξέρουν αυτό.

Scotland for Holidays
Scotland for Holidays
4 χρόνια πριν

Καθόλου δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι εννοεί πως οι άθεοι είναι καλύτεροι. Καλύτεροι σε τί; Προφανώς το λέει κόντρα στην αντίληψη ότι τα παπαδοπαίδια κάνουν αυτόματο τικ στο κουτάκι της καλής διαγωγής. Και μάλλον λίγο χιουμοριστικά επίσης.

Το ότι πάει στην εκκλησία για socializing γιατί είναι απαξιωτικό; Για τον ευατό της μιλάει, δεν υποτιμάει τους λόγους για τους οποίους άλλοι άνθρωποι πάνε στην εκκλησία.

Tasm Ann Ian Deville
Tasm Ann Ian Deville
4 χρόνια πριν

Δεν είχε κανένα υφάκι. Είπε απλα τι κάνει (πως δεν πάει στην εκκλησία , παρά μόνο το Πάσχα για socializing). Και δεν υπονόησε πως αν είσαι άθρησκος/ άθεος είσαι καλύτερος, αλλά ότι το να είσαι παιδί παπά δεν σε κάνει αυτόματα καλό παιδί. Και ο Ξηρός παιδί παπά είναι. Όλα αυτά που λέτε εσείς τα βλέπετε, δεν τα γράφει εκείνη.

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν

The only one who could ever reach you
Was the son of a preacher man?

comment image

https://www.youtube.com/watch?v=i0vqgN2re0k

Choko of the Hood
Choko of the Hood
4 χρόνια πριν

Θα μείνω στην δεύτερη παράγραφο της Λένας και μετά.
Πρόσφατα συζητούσα για το θέμα των καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης και μου έγινε η ερώτηση άμα τα συζητάμε άνετα με το σύντροφο μου και αν συμφωνούμε σε όλα. Και απαντάω ότι άμα δεν μπορούσα να συζητήσω ΑΥΤΑ τα θέματα και άμα είχαμε διαφωνίες πάνω σε ΑΥΤΑ τα θέματα, τότε κάτι έχω κάνει πολύ λάθος τα τελευταία 10 χρόνια.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν

Καλά μη σκας σαρακοστή έρχεται, πες ότι πας στον κρεοπώλη να στοκαρεις και μια χαρά θα ξεκινήσει συζήτηση.

Nya92
Nya92
4 χρόνια πριν

Είμαι άθεη (σέβομαι όλες τις θρησκείες και τους ανθρώπους, και το κάνω εμφανές στα επιχειρήματα μου πάντα) και το αγόρι μου προέρχεται από οικογένεια θρησκευαμενων( κατηχιτικα, εκκλησίες, νηστείες δεν συμμαζεύεται).. Αυτό που κάναμε είναι πως δεν εκρυψα ποτέ τα πιστεύω μου και αυτος τα δικά του (ευτυχώς αυτός δεν είναι πολύ κολλημένος, αλλιώς θεωρώ δεν θα λειτουργούσε. Το μόνο που μου ζήτησε είναι αν μπορούμε οταν κάνουμε παιδιά να τα βαφτισουμε κυρίως για την μητέρα του.. Αυτό για μένα είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση είναι μια αλήθεια, αλλά το δέχτηκα με την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξει καμία ανάμειξη με… Διαβάστε περισσότερα »

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Nya92

Εγώ έχω σταματήσει να “σέβομαι de facto” τις διάφορες θρησκείες. Μου είναι αδιάφορες. Σέβομαι ή οχι τους ανθρώπους. Εάν ο άνθρωπος που έχω απέναντι μου σεβεται το ότι δεν πιστεύω σε κανένα θεό και με αποδέχεται για αυτό που είμαι, κάνω και εγώ το ίδιο. Οταν απέναντι μου έχω έναν ουγκανο που με βρίζει επειδή δε βάφτισα τα παιδιά μου, που με υποτιμά ως πολίτη β κατηγορίας επειδή δεν πηγαινω στην εκκλησία, προφανώς μένω στο ουγκανος και ο σεβασμος πάει περίπατο.

μιμόζα
μιμόζα
4 χρόνια πριν

Εγώ πλέον διαλέγω με βάση το αν αγαπάει Μαζωνάκη πάντως.

CookieMonster
CookieMonster
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  μιμόζα

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό κριτήριο… Επίσης άνθρωπος που δεν ακούει Καίτη Γαρμπή δεν είναι καλός άνθρωπος and that’s a fact 😂😂😂

Αιλουροειδέστατο
Αιλουροειδέστατο
4 χρόνια πριν

Εδώ για το “κιθαρίστας ή ντράμερ” υπάρχει ολόκληρο τραγούδι, και λέμε τώρα για θρησκευτικές διαφορές; Εννοώ, ουσιαστικές διαφορές, όχι αν ο ένας είναι καθολικός και ο άλλος ταοϊστής. Σημασία έχει το βλέμμα σου απέναντι στη θρησκεία και την πολιτική, όχι ο χώρος που κινείσαι καθαυτός. Να έχεις με τον άλλον κοινό σύστημα ηθικών αρχών, συμβατές πολιτικές αντιλήψεις, κοινό όραμα περί σχέσης και περί οικογενειακής καθημερινότητας: αυτά είναι τα θεμελιώδη, όχι τι μουσική ακούς, τι δουλειά κάνεις, πόσων χρονών είσαι, θες γάμο και παιδιά, α ωραία, θέλω κι εγώ, άντε παντρευόμαστε. Αμ δεν πάει έτσι. Το ότι διαφημίζει πως είναι γιος… Διαβάστε περισσότερα »

Αιλουροειδέστατο
Αιλουροειδέστατο
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αιλουροειδέστατο

Μόλις θυμήθηκα ιστορία με ηθικό δίδαγμα: φίλη αγνωστικίστρια πέρασε φάση που ψάχτηκε με την Εκκλησία. Σε εκδρομή ενορίας γνωρίζει γκόμενο κανονικό θρήσκο. Ο τύπος καμία σχέση με στερεοτυπικό θρήσκο, ψιλοφρικιό, πίρσινγκ, τατού, ξύδια, μαλακά ναρκωτικά, από ρέιβ πάρτυ σε ρέιβ πάρτυ και μετά το ρέιβ πάρτυ καπάκια στην εκκλησία και κοιμόταν όλη μέρα μετά τη λειτουργία, τέτοια φάση. Καλά περνούσαν, ταξίδια κάνανε, πάρτυ κάνανε, αυτή κάποια στιγμή ξενέρωσε με την εκκλησία, εκείνος της είπε οκ, όλα κομπλέ, δεν είναι πρόβλημα. Και μετά παντρεύτηκαν. Και μετά απέκτησαν το πρώτο παιδί κι αυτός έπαθε μετάλλαξη. Και δώστου να επιμένει για κάθε Κυριακή… Διαβάστε περισσότερα »

Ντέζι Μακρή
Ντέζι Μακρή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αιλουροειδέστατο

Για την έκτρωση. Τζιζ.