in

Οι Πολωνές γυναίκες σε απεργία

Συνεχίζονται οι έντονες διαδηλώσεις κατά της καθολικής απαγόρευσης εκτρώσεων στην Πολωνία

Συνεχίζονται οι έντονες διαδηλώσεις κατά της καθολικής απαγόρευσης εκτρώσεων στην Πολωνία ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

πολωνια 4

Σε εξέλιξη μεγάλη απεργία από γυναίκες στην Πολωνία κατά της δικαστικής απόφασης που επέβαλε καθολική απαγόρευση των αμβλώσεων στη χώρα. Σήμερα είναι η έβδομη μέρα συνεχόμενων διαδηλώσεων κατά της απόφασης που απαγόρευσε την έκτρωση και στις περιπτώσεις εμβρυικών ανωμαλιών. Οι γυναίκες της Πολωνίας έχουν κατακλύσει τους δρόμους με ορμή και κατά χιλιάδες, με πανό και συνθήματα, διακόπτουν την κυκλοφορία στους δρόμους και τις εκκλησιαστικές λειτουργίες, βγάζουν τα ρούχα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας και κάνουν γκράφιτι.

πολωνια

Συγκρούσεις ξέσπασαν και στο πολωνικό κοινοβούλιο, αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν στην πολωνική Βουλή με πανό που έγραφαν “Ντροπή” και “Αυτό είναι πόλεμος”. Ο ισχυρός αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε ότι η απόφαση είναι ειλημμένη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιστραφεί, ενώ ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι μια προσπάθεια να καταστραφεί η χώρα και προέτρεψε τις διαδηλώτριες να σεβαστούν το έθνος και τη Καθολική Εκκλησία. 

πολωνια 2

Στο πλαίσιο της γυναικείας απεργίας, οι γυναίκες της Πολωνίας θα μείνουν μακριά από την εργασία, το σχολείο, τη φροντίδα των παιδιών και τις οικιακές δουλειές, σε μια διαμαρτυρία εμπνευσμένη από τη διαμαρτυρία των γυναικών στην Ισλανδία το 1975. 

πολωνια 3

Κάποια από τα συνθήματα των αγανακτισμένων γυναικών :

“Πολεμάτε τον ιό, όχι τις γυναίκες!”

“Και οι καθολικές χρειάζονται έκτρωση!”

“Αυτό είναι πόλεμος!”

“Αίμα στα χέρια σας!”

“Αφήστε μας να προσευχηθούμε για το δικαίωμα στην έκτρωση”

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

4 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
silverin
silverin
3 χρόνια πριν

Εφόσον η απόφαση είναι ειλημμένη κατά την κυβέρνηση, ας πέσει η κυβέρνηση!

Παστούλα
Παστούλα
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  silverin

Απ’το δικαίωμα σου στόμα στου Θεού το αυτί ❤️

Ponemenosspourgitis
Ponemenosspourgitis
3 χρόνια πριν

Τρομερή προτροπή πραγματικά.. να σεβαστούν το έθνος και την εκκλησία! Το μισό έθνος και η μισή εκκλησία είναι γυναίκες ανόητε φασίστα! Κοπάδι θεωρείτε τους ανθρώπους, αλλά και κοπάδι να είναι δεν υπάρχει λόγος να γυρίσετε 80 χρόνια πίσω. Το θετικό όπως το αντιλαμβάνομαι, ειναι ότι αγώνας τους έχει σωστή τακτική. Σπάνια το βλέπω, αλλά το ότι έχουν μεταφέρει την μάχη τους μέσα στις εκκλησίες είναι ολόσωστο. Καταδεικνύουν το πρόβλημα, στον χώρο του, εκεί που πραγματικά είναι. Δεν θα σωθεί το … έθνος… με μερικούς παραπάνω Πολωνούς, ούτε χρειάζεται η ανθρωπότητα περισσότερους ανθρώπους για να βόσκουν πρόβατα και κατσίκες, δεν ήμαστε… Διαβάστε περισσότερα »

avis
avis
3 χρόνια πριν

μήπως να διοργανώναμε κάποια διαμαρτυρία στην πρεσβεία της πολωνίας για να δείξουμε την συμπαράστασή μας σε αυτές τις γυναίκες; μήπως να γινόταν και πανευρωπαϊκά;