in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πάντα φταίω εγώ στο γάμο μου

Μένω γιατί έχω δύο παιδιά και δεν εργάζομαι

Μένω γιατί έχω δύο παιδιά και δεν εργάζομαι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

alzheimers health illo

Γεια σου α μπα μου. Θα ήθελα να σε ρωτήσω πόσο «άδικο» έχω να θέλω να χωρίσω από ένα άτομο παθητικά επιθετικό που επιθυμεί διαρκώς συναισθηματική υποστήριξη χωρίς ομως ποτέ να την προσφέρει ο ίδιος? Για παράδειγμα οταν μιλάμε πι δυο μας με υποστηρίζει σε ενα θέμα αλλα μπροστά σε άλλους, γονείς για παράδειγμα οχι μόνο δεν με υποστηρίζει αλλα είτε σιωπά οταν με προσβάλλουν είτε μου λεει πωες είμαι υπερβολική και συμφωνεί μαζί τους. Που οταν εξήγησα πως είμαι δυστυχισμένη σε αυτόν τον γάμο και πρότεινα να πάμε σε κάποιον ψυχολόγο η απάντηση ήταν πως αυτος είναι ευτυχισμένος και δεν έιναι τρελός για να πάει σε ψυχολόγο ( οχι ψυχίατρο το τονίζω) και πως το πρόβλημα το έχω εγώ άρα και να το λύσω μόνη μου? Που αρνείται κάθε συζήτηση γιατι δεν θέλει σκοτούρες και ειδικά οταν θυμώνει δεν μιλάει καθόλου μέχρι να ζητζήσω εγώ συγνωμμη η να κάνω αυτό που θέλει? Που όταν έιχε ενα εμφανέστατα σωματικό πρόβλημα σεξουαλικής δυσλειτουργίας και εγω του έλεγα πως δεν έχει νόημα να περνάμε ώρες στο κρεββάτι παλεύοντας γιατι σιχαίνομαι πλέον και και τον εαυτό μου μου η απάντηση ήταν πως ντρέπεται να πάει σε γιατρό και αν εγω προσπαθούσα λίγο περισσότερο θα τα κατάφερνε? Ότι το φταίξιμο δηλαδή ηταν πάλι δικό μου διότι δεν προσπαθούσα αρκετά ή γιατι δεν ήμουν καμία πορνό σταρ? (Τελικα υπήρχε όντως πάθηση σωματική που ευθυνόταν) πειράζει που για μένα είναι πλέον ξένος και ούτε κατά διάνοια δεν τον θέλω? Που ο.ταν με σκέφτομαι στο κρεββάτι μαζί του έχω ναυτία και τάση εμετού? Νιώθω δηλαδή αηδία στην σκέψη αυτή? Μένω στον γάμο γιατι έχω δυο παιδιά και δεν εχω δουλειά και αυτο το ξέρει και εκείνος.
-άστα να πάνε

Άστα να πάνε, όντως. Δεν ξέρω τι να σου πω. Δεν υπάρχει «δίκιο» ή «άδικο» όταν κάποιος θέλει να χωρίσει. Δεν χρειάζεται να είναι ο χειρότερος του κόσμου ο σύζυγος για να θέλεις να χωρίσεις. Ο γάμος είναι μια συμφωνία στην οποία πρέπει να βρίσκονται και οι δυο με τη θέλησή τους. Δεν είναι οικόπεδο για να λέμε για δίκιο και για άδικο.

Το δια ταύτα είναι ότι δεν μπορείς να φύγεις γιατί δεν έχεις δουλειά. Είναι ένα αντικειμενικό πρόβλημα που δεν λύνεται με κουβέντα. Δεν ξέρουμε τίποτα για τη ζωή σου για να σου απαντήσουμε. Πρέπει να βρεις εισόδημα, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Το τι ξέρει και δεν ξέρει αυτός, δεν αλλάζει, ούτε επηρεάζει την δική σου κατάσταση. Αν εννοείς ότι τώρα δεν κάνει προσπάθεια επειδή ξέρει ότι δεν μπορείς να φύγεις, η απάντηση είναι ότι δεν θέλεις να κάνει προσπάθεια μόνο επειδή απειλείται.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

25 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
evi
evi
3 χρόνια πριν

Σκέφτομαι συχνά πώς θα ταν τα πράγματα αν κάθε γυναίκα πριν παντρευτεί ρωτούσε τον εαυτό της “μπορώ να συντήρησω μόνη σπίτι ή/και παιδιά;”. Θα γελούσαμε πολύ με τη συνέχεια…

TNR
TNR
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  evi

Αν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα πιστεύω ότι θα χώριζε πολύς περισσότερος κόσμος. Εδώ οι περισσότεροι δεν ρωτάνε τον εαυτό τους “μπορώ να ζήσω με αυτόν τον άνθρωπο;” και θα ρωτήσουν αν τελικά μείνουν μόνοι πώς θα τα καταφέρουν; Μάλλον έχει ο Θεός…

Louise B.
Louise B.
3 χρόνια πριν

Πιάστηκε η ψυχή μου. Ένιωσα ότι πνίγομαι, ότι βιώνω υπνική παράλυση. Προσπάθησε να βρεις εισόδημα, απευθύνσου σε νομικές υπηρεσίες που παρέχουν δωρεάν ή με χαμηλό κόστος νομικές συμβουλές σε ευαίσθητες ομάδες και σου εύχομαι κουράγιο, δύναμη και πολλή τύχη.

loneliness
loneliness
3 χρόνια πριν

Αγαπητή γράφουσα, αφουγκράζομαι την δυσκολία σου αλλά και το πόση υπομονή και κουράγιο κάνεις για να μείνεις στον γάμο σου. Κατανοώ ότι η δυσχέρεια, λόγω έλλειψης οικονομικής ανεξαρτησίας σε σχέση με τον σύζυγο, είναι ένα σημαντικό εμπόδιο για εσένα ώστε να πάρεις την απόφαση να χωρίσεις. Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις να αναζητάς μια δουλειά σε περίπτωση που δεν το έχεις ήδη κάνει και να απευθυνθείς σε κάποια δημόσια υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης του δήμου σου. Καλή δύναμη σου εύχομαι ολόψυχα. Παρ’όλο που δεν αφορά άμεσα τη γράφουσα, το συγκεκριμένο θέμα θίχτηκε χθες και από ελληνική μεσημεριανή εκπομπή (ο Θεός να… Διαβάστε περισσότερα »

Afro girl
Afro girl
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  loneliness

Loneliness.2000 στο μυαλό μου είσαι. Δυστυχώς αυτό που συνέβη χθες στον αέρα της συγκεκριμένης εκπομπής είναι το λιγότερο απαράδεκτο. Η γυναίκα ήταν στα χαμένα, ένα ψυχολογικό ράκος και δέχτηκε μια επίθεση – παραλήρημα με πέντε χιλιάδες προσωπικές προβολές της ομιλούσας παρουσιάστριας – ηθοποιού που όχι μόνο δεν επέδειξε ίχνος συμπαράστασης προς την κοπέλα αλλά τη γέμισε ενοχές και ντροπή για τον εαυτό της και την υφέρπουσα “τεμπελιά” της!

loneliness
loneliness
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Afro girl

Afro girl Πολύ άκυρη η συγκεκριμένη παρουσιάστρια για ακόμα μία φορά… Ένα ανεύθυνο κήρυγμα γεμάτο μεγαλόστομες ρητορείες, επιπόλαιες και επιθετικές κουβέντες προς μία νέα γυναίκα και μητέρα, η οποία προφανώς βιώνει τον φόβο και την αβεβαιότητα, έχοντας μείνει για χρόνια εκτός της αγοράς εργασίας. Μεγάλη ανοησία αυτό που είπε για τις καφετέριες που αναζητούν προσωπικό, καθώς όλοι ξέρουμε ότι δίνουν 3-4 € την ώρα για ένα 8ωρο την ημέρα με τα οποία δε ζει ούτε φοιτητής, πόσο μάλλον μια μητέρα με παιδί.

Valia
Valia
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  loneliness

Την έχω δει κι εγώ αυτή την, πραγματικά ο Θεός να την κάνει, εκπομπή κι έμεινα άναυδη από αυτά που άκουγα. Μεγάλη απογοήτευση να ακούγονται δημόσια τέτοια λόγια από μια γυναίκα προς μία άλλη γυναίκα.

Σουβλίτσα
Σουβλίτσα
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  loneliness

Μπράβο loneliness.2000 Κι αναρωτιόμουν πότε θα δοθεί αφορμή να πούμε κάτι γι αυτή την απαράδεκτη εκπομπή. Ή και χωρίς αφορμή.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν

Αγαπητή φίλη, εγώ βλέπω δύο ξεχωριστά προβληματα: 1) δεν έχεις οικονομική ανεξαρτησία και αυτό μειώνει τις επιλογές που έχεις 2)δεν είσαι ευτυχισμένη με τον άντρα σου Για το δεύτερο έτσι που τα γράφεις , δύσκολα να μπορεί να αλλάξει κάτι μέσα στη σχέση. Ο αντρας σου δε φαίνεται διατεθειμένος να προσπαθήσει, αλλά και σε σένα βγαίνει μια άρνηση. Για το πρώτο κάνε μια αρχή. Καταλαβαίνω θα είναι δύσκολο να βρεις μια δουλειά όπως θα την ήθελες, προσπάθησε όμως να αξιολογήσεις τι είναι πιο σημαντικό για σένα: να είσαι σταδιακά ανεξάρτητη κάνοντας μια δουλειά που δε θα ήταν το όνειρο σου,… Διαβάστε περισσότερα »

Ms.Lego
Ms.Lego
3 χρόνια πριν

Αν θέλεις να σου πούμε ότι έχεις δίκιο που θέλεις να χωρίσεις, για μένα έχεις, χαλαρά. Θα μπορούσες βέβαια να θέλεις να χωρίσεις και από τον πιο τέλειο άντρα του κόσμου. Το θέμα είναι ότι πρέπει με νύχια και με δόντια να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για να το κάνεις.

Sot
Sot
3 χρόνια πριν

Υπάρχει ο συλλογος Συνεπιμελεια, υποστηρίζει ζευγαρια που θελουν να χωρισουν αλλά να εχουν συνεπιμελεια για τα παιδια τους. Γιατι το λέω. Στο συλλογο υπαρχουν δικηγοροι, λογικα δε θα χρεωθεις τιποτα, σύμβουλοι για να βοηθήσουν με τα παιδια, πώς θα τους μιλήσετε, πώς θα μοιραστεί ο χρόνος ανάμεσα στους δύο γονείς. Φυσικα πρώτα χρειαζεται να βρεις δουλεια. Με την συνεπιμέλεια, θα μπορείς να μοιραστείς τη φροντίδα των παιδιών με τον πατέρα τους, ώστε να μπορείς και να εργάζεσαι. Προϋπόθεση βεβαια, να είναι ανθρωπος που μπορεί να αντεπεξέλθει ως πατέρας, στα καθημερινά, πρακτικά θέματα. Δεν ξέρω ποιά είναι η σχέση του με… Διαβάστε περισσότερα »

Σουβλίτσα
Σουβλίτσα
3 χρόνια πριν

Η μοναδική λύση είναι να εξασφαλίσεις εισόδημα. Πέρα από την αντικειμενική δυσκολία γενικότερα της εύρεσης εργασίας να περιμένεις και αντίδραση από εκείνον. Θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να σε εμποδίσει, κυρίως πρακτικό, βλέπε ποιος θα κρατάει τα παιδιά κλπ. , ή να σε βάζει να εξαντλείσαι μετά τη δουλειά σου με τις δουλειές του σπιτιού, ή ακόμα και να σου δημιουργήσει προβλήματα στο χώρο εργασίας. Εάν μπορούσες ταυτόχρονα με την έναρξη εργασίας να έχεις στήσει και την αποχώρηση σου θα ήταν το ιδανικό. Ίσως μόλις πιάσεις δουλειά να μείνεις με κάποιο δικό σου πρόσωπο ώστε στη συνέχεια να δρομολογήσεις και… Διαβάστε περισσότερα »

μιμόζα
μιμόζα
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουβλίτσα

Συμφωνώ Σουβλίτσα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την εμποδίσει. Μόλις πάρει χαμπάρι ο σύζυγος πως η ερωτώσα το έχει πάρει απόφαση να φύγει μάλλον θα αντιδράσει. Οπότε κουράγιο και καλό σχέδιο.

este
este
3 χρόνια πριν

Φίλη είναι προφανές οτι κάτω από τις συνθήκες που περιγράφεις δεν υπάρχει πλεον γάμος. Πρέπει να συγκεντρωθείς στα εξής 2 πολύ σημαντικά:
1. Εισόδημα: Τι δουλειά θα μπορούσες να κάνεις; Ποιες οι προυποθέσεις για να ξεκινήσεις (π.χ. τα παιδιά σε τι ηλικίες είναι, μπορείς να τα αφήσεις σε κάποιον κτλ.);
2. Δικηγόρος. Βρες κάποιον να σου εξηγήσει την διαδικασία από πλευράς κόστους, χρόνου κτλ. Θα δεις όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις και ίσως σε γλιτώσει από διάφορες κακοτοπιές.

Σου εύχομαι όλα να πάνε όσο καλύτερα γίνεται.

Valia
Valia
3 χρόνια πριν

Είναι χειριστικός κι αυτό που κάνουν οι χειριστικοί είναι να ροκανίζουν την αυτοπεποίθησή σου με κάθε τρόπο. Αυτό που συμφωνεί με εσένα, όταν είστε οι δυο σας, είναι για να σου δημιουργει την ψευδαίσθηση τής συναισθηματικής ασφάλειας. Κι ο αντιδιαμετρικά αντίθετος τρόπος που λειτουργεί μπροστά σε άλλους είναι για να σου δημιουργεί ανασφάλεια, αλλά και να σε εκθέτει, δείχνοντας ότι αυτός είναι ο καλός, ο ικανός, ο έξυπνος κλπ τής σχέσης. Σύντροφος φίλης είναι έτσι και την έχει κάνει να έχει χάσει τον δυναμισμό της, ο χειριστικός είναι σαν να σε διαβρώνει αργά και σταθερά. Και για όλα πάντα φταις… Διαβάστε περισσότερα »

TER
TER
3 χρόνια πριν

Πέρνα και από το forum του Αμπα, στο λήμμα «διαζύγιο», μάλλον έχω παντρευτεί τον δίδυμο αδερφό του συζύγου σου.
(Στο forum είμαστε σε διάφορα στάδια διαζυγίου και μπορεί να βοηθηθείς).