in ,

Αγαπητή «Α, μπα»: Tι γνώμη έχεις για όσους δεν έχουν social;

Γεια σου Α-μπα μου. ήθελα να σε ρωτήσω το εξής: πώς σου φαίνεται ο κόσμος που απέχει εντελώς από τα social? Εγώ λιγάκι τους θαυμάζω, λίγο απορώ, λίγο αναρωτιέμαι αν χάνουν κάποια πράγματα (εστιασμένη ενημέρωση, catch up με την καθημερινότητα των άλλων, άμεση επαφή με την pop culture) ή σκέφτομαι, αν τελικά, χάνω εγώ πράγματα […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γεια σου Α-μπα μου. ήθελα να σε ρωτήσω το εξής: πώς σου φαίνεται ο κόσμος που απέχει εντελώς από τα social? Εγώ λιγάκι τους θαυμάζω, λίγο απορώ, λίγο αναρωτιέμαι αν χάνουν κάποια πράγματα (εστιασμένη ενημέρωση, catch up με την καθημερινότητα των άλλων, άμεση επαφή με την pop culture) ή σκέφτομαι, αν τελικά, χάνω εγώ πράγματα που τα συντηρώ και σίγουρα περνάω συνολικά 1,5 ώρα την ημέρα σε αυτά. Είναι δεδομένο πως χάνω χρόνο, όσο κι αν προσπαθώ να τα περιορίσω και ενίοτε διακινδυνεύω την ψυχική μου γαλήνη με την διαρκή σύγκριση που υφίσταται και που πάντα χτυπάει ύπουλα τις πιο αδύναμες στιγμές. Τι πιστεύεις;

-Illusion

Πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις αυτό που θεωρείς καλύτερο για σένα, για την δική σου ζωή σου και την δική σου πραγματικότητα, χωρίς να ζηλεύεις, χωρίς να προσπαθείς να υποθέσεις τι χάνουν και τι κερδίζουν οι άλλοι, και κυρίως, χωρίς να τους βάζεις όλους στην ίδια κατηγορία. Ο καθένας που δεν έχει social έχει τους δικούς του λόγους για να το κάνει.

Αν νιώθεις ότι χάνεις χρόνο με τα social και ότι σου κάνουν κακό στην αυτοπεποίθηση, τότε πρέπει να λύσεις αυτό το θέμα: τη σύγκριση. Ακόμα και αν έκοβες τα social, θα τη συνέχιζες στην offline ζωή. Άλλωστε βλέπω ότι όλη η ερώτηση είναι βασισμένη σε μια σύγκριση, «μήπως αυτοί που δεν έχουν social είναι καλύτεροι από μένα;»

Τα social δεν ισούνται για όλους με μείωση της αυτοπεποίθησης στις αδύναμες στιγμές. Εσύ είσαι που τα χρησιμοποιείς, ή που σε χρησιμοποιούν έτσι. Έχεις μεγάλο μέρος του ελέγχου, και αυτό πρέπει να αναγνωρίσεις. Το πρώτο βήμα, πριν τα κόψεις (αν θελήσεις να τα κόψεις κανένα πρόβλημα εννοείται), είναι να μην παρακολουθείς ανθρώπους που σε ταράζουν, αλλά το πρώτο βήμα στη ζωή σου είναι να έχεις αποδεχτεί τον εαυτό σου, με αγάπη και κατανόηση, κι αυτό δεν γίνεται από μόνο του, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

37 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Μανδάμ Φρου Φρου
Μανδάμ Φρου Φρου
3 χρόνια πριν

Εμείς που εχουμε φβ και δε βάζουμε γενέθλια, είναι γιατί βαριόμαστε να απαντάμε στα χρόνια πολλά της συμμαθητριας που ειχαμε στα ισπανικά πριν 10 χρόνια και του κυρίου Θανάση που ήμασταν στην ίδια ποδηλατική ομαδα πριν 6 χρόνια (άτομα με τα οποία δεν υπάρχει πια περαιτέρω επαφή). Και όχι, ενα γενικό στάτους « Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας» δεν είναι λύση, γιατί δεν είμαι η JLo απ’ τα Πατήσια να πεταξω ενα κοκαλάκι στους φαν μου, η Μαριτσα απο τα Γρεβενά είμαι και θεωρώ κοινωνικά ευγενές να απαντήσω σε καθέναν ξεχωριστά (πράγμα που βαριέμαι να κάνω). Πες το… Διαβάστε περισσότερα »

Μανδάμ Φρου Φρου
Μανδάμ Φρου Φρου
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μανδάμ Φρου Φρου

Λοιπόν, κι εγώ εχω τρελό θέμα με το να θυμάμαι γενέθλια. Οπότε, στα κοντινά άτομα ξεκαθαρίζω ότι ειμαι ουφο και πως δεν παρεξηγώ αν ξεχάσουν και τα δικά μου. Στις πραγματικά ντροπιαστικές περιπτώσεις όπου καποια φίλη θυμάται τα γενέθλιά μου επι 2-3 συναπτά έτη κι εγώ οχι, απλώς τα βάζω στο ημερολόγιο για να μην ξαναξεφτιλιστώ. Δεν παύει να ειναι τιτάνια γαϊδουριά βεβαια, το παραδέχομαι.

BiggerOnTheInside
BiggerOnTheInside
3 χρόνια πριν

*Αναστενάζει περιμένοντας να διαβάσει το σχόλιο “α, εγώ δεν έχω σόσιαλ, προτιμώ να ζω στην πραγματική ζωή και για τα πράγματα που έχουν αξία” (με φωνή χίπισσας από Μαθιουδάκη). Το δικό μου στατιστικό δείγμα, από το οποίο θα επιλέξω παντελώς αυθαίρετα να βγάλω συμπεράσματα, είναι κάτι μαναράκια με κουλ υφάκι, τετράγωνο γυαλί με χοντρό σκελετό και ανέμελο μαλλί. Μαθηματικά (πάντα), τη στιγμή που κάνεις το τικ οφ με τον Έκο και τον Κούντερα, σπεύδουν να σε ενημερώσουν για το ότι δεν έχουν σόσιαλ χωρίς να να έχεις αναγκαία εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον για το θέμα. Λίγους μήνες/έτη μετά, θα δεις (μιλάμε… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Anna
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BiggerOnTheInside

It’s funny, because it’s true 😂

Tru Fenia
Tru Fenia
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BiggerOnTheInside

Πέθανα!😂

Sarmaspower
Sarmaspower
3 χρόνια πριν

Συγγνώμη για τον άσχετο, αλλά τις τελευταίες μέρες νομίζω ότι η αμπα δοκιμάζει τους ψυχαναγκαστικουλιδες… Αυτή η δημοσιεύση των ερωτήσεων πχ στις 11:03 και όχι στις 11:00 είναι σωστό ψυχολογικό θρίλερ. Όχι ότι το με ενοχλεί βέβαια! 😋

latro
latro
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sarmaspower

Καρδούλα συμπόνοιας <3

Εν τω μεταξύ, δεν είναι ότι ειμαι πάνω απ το σάιτ 11 ακριβώς κ κάνω ανανέωση, αλλά.εκ των υστέρων παρατηρώ ότι έχει ανέβει 11.03 Κ με ενοχλεί ιδιαίτερα..

Διάφανο Σελοφάν
Διάφανο Σελοφάν
3 χρόνια πριν

Εγώ είμαι από αυτούς που δεν έχουν και η αλήθεια είναι ότι παλιότερα με θεωρούσαν είδος προς εξαφάνιση, όσο περνούν τα χρόνια λένε “τι καλά που κάνεις και δεν έχεις”, λες και αν έχουν ανοίξει λογαριασμό μετά δεν μπορούν να το κλεισουν. Η αλήθεια είναι ότι αν είχα υπολογιστή, ίντερνετ κλπ, όταν ξεκίνησε για παράδειγμα το Facebook, μπορεί και να έκανα. Στην πορεία, όταν απέκτησα το πακέτο, έχοντας και κάποια εμπειρία περί τίνος πρόκειται θεώρησα ότι δεν μου χρειάζεται. Πλέον θα δημιουργουσα ένα λογαριασμό στο FB για επαγγελματικούς λόγους, θα εκανα Instagram αν μου άρεσε η φωτογραφία σαν χόμπι κ.ο.κ… Διαβάστε περισσότερα »

pepe le pouff
pepe le pouff
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Διάφανο Σελοφάν

Κι εγω μια απο τα ίδια. Δεν έχω τίποτε, εκτός απο linkedin το οποίο δεν χρησιμοποιώ, ουτε καν το ανοιξα ποτέ εχω ξεχασει κωδικο. Συνδεθηκα αρχικά δίνοντας μονο τα απαραιτητα στοιχεία, οχι δηλ. σπουδες, επάγγελμα κ.λ.π. Επειτα σοκαριστηκα που μου προτεινε το linkedin ατομα που ηταν φοιτητες στη σχολη μου πριν 20 χρονια (χωρις να εχω γραψει πού και πότε σπουδασα), κι ετσι τελειωσε η σχεση μας! Δεν έχω, διοτι δεν αισθανομαι την αναγκη να αποκτησω. Αν θελησω, θα αποκτησω. Ουτε το διατυμπανιζω, ούτε θεωρώ σπουδαίο τον εαυτο μου για αυτή ή όποια άλλη επιλογή. Ούτε αισθάνομαι να μου λείπει… Διαβάστε περισσότερα »

Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν

Εχω (και χρησιμοποιώ πολύ) μόνο LinkedIn. Δεν έχω από τα υπόλοιπα γιατί γνωρίζω ποσο πολύ μπορώ να κολλήσω και να αρχισω να ψάχνω τον μπατζανακη της κουνιάδας του κουμπάρου. Βεβαια πεθαίνω να μάθω αν ο τύπος στο αεροπλάνο πριν ένα χρόνο ήταν ο Θάνος από το δημοτικό, αλλά δεν πειράζει ίσως τον ξαναπετυχω σε πτήση για Θεσσαλονικη.

Εντελβάις
Εντελβάις
3 χρόνια πριν

Αφήστε τα γενέθλια, εδώ υπάρχει κόσμος που βάζει και τη γιορτή του. Ή κάνει ποστ φάση KEEP CALM ITS YOYR NAME DAΥ. Και φυσικά μετά “Αχ σας ευχαριστώ τόσο πολύ που με θυμηθήκατε, συγκινήθηκαπαναθεμασας”. 😂😂

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
3 χρόνια πριν

Απλό είναι. Όπως δεν μπορείς να εξάγεις συνολικά συμπεράσματα για όσους έχουν σόσιαλ μόνο και μόνο από αυτό, έτσι δεν μπορείς να το κάνεις και για όσους δεν έχουν. Ο καθένας χρησιμοποιεί το κάθε μέσο διαφορετικά, δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνεσαι.
Εγώ, ας πούμε, έχω μόνο linkedin γιατί είναι χρήσιμο επαγγελματικά. Ο λόγος που δεν έχω άλλα είναι γιατί είμαι τύπος που βαριέται πάρα πολύ και θα ήταν θέμα χρόνου να σταματήσω να ασχολούμαι. Όχι πάντως για να είμαι “κουλ” ή να “ξεχωρίζω από τη μάζα”. Αν χρειαστεί για επαγγελματικούς λόγους, θα το επανεξετάσω το θέμα.

Μαύρος Γάτος
Μαύρος Γάτος
3 χρόνια πριν

Παρεμπιπτόντως, ένας φοιτητής που κλήθηκε να γράψει δοκίμιο με θέμα “Η εξέλιξη της “μοιραίας γυναίκας” από την Εύα έως τις χολυγουντιανές ηρωίδες του νουάρ. Θα υπάρξουν μοιραίες γυναίκες και στον 21ο αιώνα;” έκλεισε το κείμενό του ως εξής (περιληπτικά): δεδομένου ότι το μυστήριο είναι συστατικό στοιχείο της “μοιραίας γυναίκας”, τα social media την αφάνισαν σχεδόν οριστικά καθώς σήμερα ο καθένας μας σερβίρει προκαταβολικά όλα όσα τον αφορούν σε αυτά, με αποτέλεσμα να χάνεται σε μεγάλο βαθμό ακόμα και η απλή γοητεία της ανακάλυψης του άλλου κατά το φλερτ.

μαύρη μπίρα
μαύρη μπίρα
3 χρόνια πριν

Οι “δεν έχω “social” είναι οι συνεχιστές των “δεν έχω τηλεόραση”!

Melia
Melia
3 χρόνια πριν

Όταν πρωτοβγήκε το facebook, δεν έκανα λογαριασμό για ιδεολογικούς κυρίως λόγους. (Εκείνη την περίοδο είχα πολύ ενεργό συμμετοχή στην κοινότητα ελεύθερου λογισμικού.)
Κατά καιρούς μπαίνω στον πειρασμό να αποκτήσω, γιατί πού και πού ακούω κάποια “Πώς και δεν το έμαθες ότι παντρεύτηκε η συνάδελφος; Α, ξέχασα, δεν έχεις Facebook”.
Λόγοι που με κάνουν να διστάζω ακόμη:
Α) είμαι ικανή να αρχίσω να τσακώνομαι για πολιτικά.
Β) θεωρώ δεδομένο ότι θα κολλάω με παιχνίδια.
Γ) ως άτομο ανασφαλές και μονίμως αναποφάσιστο, προβλέπω να σπαταλάω πολύ χρόνο στο ποιον θα κάνω φίλο και ποιον όχι.

Μαύρος Γάτος
Μαύρος Γάτος
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Melia

Φαντάσου επίσης να πρέπει να κάνεις “φίλο” το αντιπαθέστατο αφεντικό σου, έναν αντιπαθητικό συνάδελφο ή προϊστάμενο ή έναν ηλίθιο συγγενή. Και να παρεξηγιούνται που δεν τους κάνεις λάικ. Όλα αυτά έχουν συμβεί σε γνωστούς.