in

14 Μαύρες Γυναίκες ντύνονται πριγκίπισσες της Disney με στολές εμπνευσμένες από την Αφρικανική κουλτούρα

Τις εμφανίσεις τους παρουσίασαν στις 8 Φεβρουαρίου, σε θεματικό πάρκο θέλοντας να αποδώσουν φόρο τιμής στο Μήνα της Μαύρης Ιστορίας. Οι επισκέπτες ήταν ενθουσιασμένοι και τραβούσαν συνεχώς φωτογραφίες με τις γυναίκες ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

disney princesses wearing traditional african prints

Η μαγεία και η αγάπη για τους χαρακτήρες της Disney ξεκίνησε όπως και στα περισσότερα παιδιά,  κι στην Audrey Lee από πολύ νωρίς. Η ίδια μεγάλωσε βλέποντας κλασικές ταινίες κινουμένων σχεδίων με τους αξέχαστους χαρακτήρες και τις εμπνευσμένες ιστορίες. Χρόνια αργότερα η αγάπη της μετατράπηκε σε μια δημιουργική ιδέα, να ιδρύσει την κοινότητα DisneyBound. Είναι μια κοινότητα, ένα δίκτυο γυναικών με ρίζες από την Αφρική που θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο που παρουσιάζονται οι πριγκίπισσες και δημιουργούν στολές με αφρικανικά print, εμπνευσμένες από την Αφρικανική κουλτούρα.

Η φωτογραφία που ανέβασε η Audrey στο instagram της δείχνει 14 γυναίκες, 14 ενδυμασίες, 14 νεους τρόπους να βλέπουμε τις πριγκίπισσες. «Είναι σημαντικό να δούμε ότι δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου μαύρες πριγκίπισσες στους χαρακτήρες τις Disney» δήλωσε η Audrey. Συγκεκριμένα μόνο δύο ταινίες έχουν μαύρες ηρωίδες ως πρωταγωνίστριες, Ο Μίκυ και η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος.

«Αν δεν υπάρχουν άλλα μαύρα κορίτσια της Disney, ας κάνουμε τα νέα κορίτσια της Disney μαύρα» προσθεσε η δημιουργός του DisneyBound.

Η ιδέα στο μυαλό της ξεκίνησε το 2017 και με την συνεργασία άλλων γυναικών κατάφερε να την πραγματοποιήσει. Οι γυναίκες ήρθαν σε επαφή μέσα από τα social media, επέλεξε η κάθε μια τον δικό της κινούμενο χαρακτήρα και έφτιαξε διαφορετικές στολές χρησιμοποιώντας παραδοσιακά αφρικανικά υφάσματα και μοτίβα. Τις εμφανίσεις τους παρουσίασαν στις 8 Φεβρουαρίου, σε θεματικό πάρκο θέλοντας να αποδώσουν φόρο τιμής στο Μήνα της Μαύρης Ιστορίας. Οι επισκέπτες ήταν ενθουσιασμένοι και τραβούσαν συνεχώς φωτογραφίες με τις γυναίκες.

Καταγραφή 1
Αριελ

«Ο αντίκτυπος είναι μεγαλύτερος αυτήν την περίοδο και τονίζει περισσότερο την δήλωση που θέλουμε να κάνουμε. Όλοι ήθελαν μια φωτογραφίας μαζί μας και επαναλάμβαναν πόσο μαγευτικές ήταν οι στολές».

Καθώς η Disney είναι ένας φάρος έμπνευσης τόσο για μικρά παιδιά όσο και για ενήλικες, το παράδειγμα της Audrey μπορεί να αποτελέσει πηγή δύναμης και έμπνευσης για πολλές νέες μαύρες γυναίκες που υποεκπροσωπούνται ακόμα και σε ταινίες κινουμένων σχεδίων. «Για όλα τα μικρά κορίτσια που δεν εκπροσωπούνται όπως τους αξίζει, που ακόμα και σήμερα βιώνουν ρατσισμό και υποτίμηση για το χρώμα του δέρματος τους ή τα μαλλιά τους, που πρέπει να ξέρουν ότι είναι όμορφες όπως κι αν δείχνουν, ό,τι κι αν επιλέξουν να γίνουν, πρέπει να ξέρουν ότι είναι όμορφες απλά και μόνο επειδή είναι μοναδικές» δήλωσε η Audrey.

Καταγραφή 2
Μπελα
Καταγραφή 6
Ποκαχόντας
Καταγραφή 9
Αουρόρα
Καταγραφή 8
Ραπουνζελ
Καταγραφή 7
Γιασμίν
Καταγραφή 10
Χιονάτη
Καταγραφή 11
Έλσα
Καταγραφή 5
Πριγκίπισσα Σιντερέλα
Καταγραφή 4
Αννα
Καταγραφή 12
Τιάνα
Καταγραφή 3
Μοάνα
Καταγραφή 13
Φωτο: Madeline Barr

πηγη: Popsugar 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

1 Comment
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
angus
angus
4 χρόνια πριν

Σορι κιόλας αλλά χ@@@καμε για τις πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ και όλα τα εμφυλα στερεότυπα που αναπαράγουν. Χ@@@μενες τις έχω όλες τις πριγκίπισσες και το κληρονομικό τους αξίωμα.