in ,

Δεν πειράζει, πες κι άλλα

Ένα μήνα πριν τα 40, αναρωτιέμαι για τα “δεν”. Δεν έπρεπε να είχες χωρίσει. Δεν έπρεπε να πάρεις τα παιδιά από τον πατέρα τους. Δεν έπρεπε να καταλάβεις ότι είχε γκόμενα. Δεν έπρεπε να πάθεις κατάθλιψη. Δεν έπρεπε αν δείξεις ότι η γη έφυγε κάτω από τα πόδια σου. Δεν έπρεπε να φύγεις από την […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 14

Ένα μήνα πριν τα 40, αναρωτιέμαι για τα “δεν”. Δεν έπρεπε να είχες χωρίσει. Δεν έπρεπε να πάρεις τα παιδιά από τον πατέρα τους. Δεν έπρεπε να καταλάβεις ότι είχε γκόμενα. Δεν έπρεπε να πάθεις κατάθλιψη. Δεν έπρεπε αν δείξεις ότι η γη έφυγε κάτω από τα πόδια σου. Δεν έπρεπε να φύγεις από την πόλη. Δεν έπρεπε να βρεις δουλειά αλλού. Δεν έπρεπε να κάνεις άλλες σπουδές, σπαταλάς τα λεφτά των παιδιών σου. Δεν έπρεπε να είσαι μαζί με τη μάνα σου να σε βοηθάει. Δεν πρέπει η μάνα σου να είναι μέσα στο σπίτι, πάρε γυναίκα. Δεν είσαι καλή μάνα. Δεν προσέχεις την διατροφή των παιδιών σου. Δεν βοηθάς το παιδί σου με το διάβασμα το βράδυ που γυρνάς. Δεν προσέχεις τον εαυτό σου, πάχυνες. Δεν βάφεις τα μαλλιά σου, άσπρισες. Δεν φοράς αντηλιακή, ρυτίδιασες.

Δεν αξίζεις το μπόνους στη δουλειά. Δεν θα τα πάμε καλά λέει ο νέος προΪστάμενος που προόριζε το μπόνους για αλλού. Δεν κάναμε καλή αρχή. Δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω. Δεν μπορείς να δείχνεις με το δάχτυλο. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είσαι παραγωγική. Δεν μπορώ όμως να πω κι ότι σε σαμποτάρω. Δεν θα φτάσει η μήνυση για τις διατροφές κυρία μου, δεν ασχολείται ο εισαγγελέας. Δεν θα τον πάμε αυτόφορο κι ας χρωστάει 7 διατροφές, μια απλή σύσταση θα του κάνουμε. Δεν είναι αυτό το νούμερό σας, θέλετε μεγαλύτερο. Δεν θα πάρεις χάπια να αδυνατήσεις, θα κάνεις αυστηρή διαίτα και θα πας γυμναστήριο. Δεν έχει δικαιολογίες, όλοι έχουμε χρόνο.

Δεν μπορώ άλλο, μπορείς. Δεν ξέρω να κάνω αυτό που μου λες, είσαι άχρηστη, γι’αυτό. Δεν θα πάνε τα παιδιά σε όλες τις εξωσχολικές δραστηρίοτητες, δεν έχω τόσα λεφτά. Δεν θα φάω παγωτό, παχαίνει κι ας το θέλω τόσο. Δεν πειράζει που μου τράκαρες το καινούργιο μου αυτοκίνητο που με κόπο απόκτησα γιατί πούλησα το πρώτο μου αυτοκίνητο να πάρουμε οικογενειακό και το κράτησε αυτός, μαζί με όλο μας το νοικοκυριό και τα έφτιαξες όλα από την αρχή. Δεν πειράζει που εσύ, η καθαρίστρια που παίρνεις μαύρα παραπάνω λεφτά από μένα και σε βάζω να μου καθαρίσεις μια στο τετράμηνο, απλά ήρθες σπίτι μου και με προσέβαλλες. Δεν πειράζει που η δικαιοσύνη με κάνει να τρέχω για τις διατροφές, δεν θα το ξανακάνω, κουράστηκα κύριε πρόεδρε. Δεν πειράζει νέε προιστάμενε που με προσβάλλεις και με μειώνεις και μου κάνει μπούλιγνκ συνεχώς και κρυφά, θα το ανεχτώ για να μη χάσω τη δουλειά μου και να μη με πουν “μη παραγωγική”. Δεν πειράζει που η δασκάλα στο σχολείο μου την είπε ότι δεν κάνει καλά γράμματα η μικρή επειδή δεν τη διαβάζω.

Δεν πειράζει, πες κι άλλα, εδώ είμαι εγώ για να ξερνάς όλη σου τη μικρότητα στα καθαρά μου ρούχα. Δεν πειράζει πρώην συμπεθέρα, εδώ είμαι εγώ για να πετάς λάσπες για την αχαροσύνη μου. Δεν πειράζει καλέ μου πατέρα που σηκώθηκες να με χτυπήσεις γιατί πήρα την απόφαση να τον αφήσω. Δεν πειράζει που μου βάλατε ταμπέλες ότι είμαι αυτό κι όχι κάτι αλλο. Δεν πειράζει… ή μήπως πειράζει;

-Ελένη

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

22 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Πολύ δυνατό κείμενο Ελένη.

Bobos
Bobos
4 χρόνια πριν

Βρε Ελένη πείραζει…. και χρειάζεται να το μάθουν δλδ να γίνεις δυσάρεστη. Καλό κουράγιο σου εύχομαι 🙂

Moodus
Moodus
4 χρόνια πριν

Τελικά τίποτα δεν είναι πιο επαναστατικό από τη φράση…ΝΑΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.Σε φιλώ πολύ.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν

Μακάρι να ήμουν δίπλα σου να σε αγκαλιάσω και να σου πω πόσο σε θαυμάζω. Που δε φοβήθηκες και δεν υποταχτηκες στα “πρέπει” των άλλων. Που μπόρεσες και επαναπροσδιορισες τη ζωή σου…και ναι αυτό δε γινεται αναιμακτα, αλλά εσύ εκεί παλεύεις. Να είσαι σίγουρη πως τα παιδιά σου έχουν το πρότυπο της μάνας αγωνίστριας και τα μαθήματα ζωής που τους δίνεις είναι πιο σημαντικά από την καλλιγραφία.

Agrioloyloydo
Agrioloyloydo
4 χρόνια πριν

Όλα αυτά που έκανες είναι τέλεια και μην αλλάξεις. Σου αξίζουν χίλια μπράβο. Καλά έκανες και χωρίσεις καλά έκανες και έφτιαξες Α πράγματα από την αρχή μόνη σου καλά έκανες και πηγές κόντρα σε όλους ακόμα και στους γονείς σου. Συνέχισε να αγωνίζεσαι και θα ανταμειφθείς. Μόνο μη σε πιανει κατάθλιψη. Μόνο χαρά μπορεις να έχεις που ξέφυγες από όλα γτ κάποιος αδύναμος δε θα έκανε αυα που έκανες Εσυ.

Valia
Valia
4 χρόνια πριν

Οι γυναίκες βαλλόμαστε από παντού. Και πολλες φορές οι άλλες γυναίκες είναι πιο σκληρές απέναντί μας και προσπαθούν να μας κάνουν να αισθανθούμε άσχημα. Να είσαι δυνατή και να αρχίσεις να τους βάζεις έναν-έναν στη θέση τους. Γιατί όταν δε μιλάς, νομίζουν πως είσαι αδύναμη, κανεις δεν καταλαβαίνει πως απαξιείς. Μου πήρε πολλά χρόνια για να το καταλάβω αυτό. Όποιος προσπαθεί να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα, νιώθει εκείνος άσχημα μέσα του κι έχει θέματα, αυτό να έχεις στο μυαλό σου. Μπράβο για τη δύναμη να τα αλλάξεις όλα και μπράβο που δεν συμβιβαστηκες για να μη χωρίσεις. Και μπραβο… Διαβάστε περισσότερα »

Μαύρος Γάτος
Μαύρος Γάτος
4 χρόνια πριν

Όπου σε παίρνει ο συσχετισμός δυνάμεων, να τους τα πεις χοντρά, να μην τους χαριστείς καθόλου (και νομίζω ότι σε σχέση με όλα όσα είπες, σε πολλά σημεία αυτό είναι εφικτό).
Αποτελεί πραγματική ηδονή η στιγμή όπου κόβεις τη φόρα σε έναν μαλάκα και τον βάζεις στη θέση του!
Όπου δεν σε παίρνει καθόλου ο συσχετισμός δυνάμεων, κάνεις υπομονή και περιμένεις την παραμικρή αλλαγή, οπότε θα τα ακούσουν, καθυστερημένα μεν, αλλά “εντόκως”… Κι εντωμεταξύ, εσύ να σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή που αναπόφευκτα θα ‘ρθει.

Ηλιανθος
Ηλιανθος
4 χρόνια πριν

Πειράζει που δεν συμβιβάστηκες,που εναντιώθηκες στον πατέρα σου,που δείχνεις στα παιδιά σου να μην χάνουν την αξιοπρέπεια τους και ας μην κάνουν ωραία γράμματα ,που δείχνεις να παλεύεις και οχι να παραιτείσαι??!Σε λίγα χρόνια θα πίνεις ένα ποτήρι κρασί και θα λες I did it my way…

Eva
Eva
4 χρόνια πριν

Λυπάμαι που τα περνάς όλα αυτά. Δεν τα αξίζει κανένας και για κανέναν λόγο. Μη δίνεις σημασία σε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν έχουν σημασία. Κοίτα την οικογένειά σου και μόνο αυτήν. Και να ξέρεις ότι όλα περνάνε κάποια στιγμή και θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Καραβάν
Καραβάν
4 χρόνια πριν

Γροθιά το κείμενό σου Ελένη και καλό κουράγιο.
Οι άνθρωποι βιάζονται να κρίνουν.