in

Αγαπητή «Α, μπα»: Βαρέθηκα να κάνω τον εαυτό μου μικρό και ασήμαντο για τα γούστα των άλλων

Πως να το διορθώσω;

Αγαπητή Α, Μπα, Είναι η πρώτη φορά που μοιράζομαι την ιστορία μου, αλλά πραγματικά θα ήθελα την ειλικρινή σου γνώμη. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου διαλέγω να συντροφέψω, να συγκατοικήσω, να αγαπήσω, να ερωτευθώ άντρες που για έναν οι πολλούς λόγους έχουν υπάρξει από χειριστικοί και με λίγο ενδιαφέρον για μένα και τη ζωή μου, μέχρι και βίαιοι λεκτικά μαζί μου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ello hdpi 117df72d

Αγαπητή Α, Μπα, Είναι η πρώτη φορά που μοιράζομαι την ιστορία μου, αλλά πραγματικά θα ήθελα την ειλικρινή σου γνώμη. (από όλα που έχω διαβάσει ως τώρα δεν περιμένω κάτι λιγότερο). Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου διαλέγω να συντροφέψω, να συγκατοικήσω, να αγαπήσω, να ερωτευθώ άντρες που για έναν οι πολλούς λόγους έχουν υπάρξει από χειριστικοί και με λίγο ενδιαφέρον για μένα και τη ζωή μου, μέχρι και βίαιοι λεκτικά μαζί μου. Πάντα με άλλο ενδιαφέρον μεγαλύτερο από μένα, (δουλειά, άλλη γυναίκα, ή γενικότερη επιθυμία για κάτι εφήμερο και όχι κάτι πιο ουσιαστικό). Πάντα αρχίζουν με όμορφα λόγια και κολακεία, καλή συμπεριφορά και τα γνωστά προσωπεία του καλού άντρα, που σιγά σιγά (ή σε μερικές περιπτώσεις πολύ γρήγορα) με τον καιρό αλλάζει σε κάτι τρομερά φριχτό. Πρόσφατα είχα μια σχέση όπου ο πρώην μου μετά τον χωρισμό μας με πάλεψε με ένα τραγικό πόλεμο ονλαιν παρενόχλησης και λεκτικής βίας, (cyber bullying) που σταμάτησε μόνο όταν πήγα στην αστυνομία. Είχα μείνει έγκυος και είπε δημόσια μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής ότι λέω ψέματα. Η τελευταία “σχέση” σχετικά πρόσφατα, ξεκίνησε όπως όλες τις άλλες με τις καλύτερες προθέσεις και υπέροχα λόγια, υπερβολικές υποσχέσεις και πολύ πολύ ερωτική φουρτούνα. Ανακάλυψα ότι είχε άλλη γυναίκα, όχι απλά για το πήδημα όπως μου είπε, αλλά 8 ετών σχέση, και για άλλη μια φορά ένιωσα προδομένη από τη δική μου χαλασμένη πυξίδα. Τη δική μου ανάγκη να με θέλει κάποιος και ας είναι το πιο λάθος άτομο για μένα. Αυτή τη φορά αντί να ξεφτιλίσω τον εαυτό μου περιμένοντας, με παρακάλια και υποβιβάζοντας τον εαυτό μου έφυγα, τα μπλόκαρα όλα, τον διέγραψα από τη ζωή μου, παρόλη την μεγάλη μου ανάγκη για το αντίθετο. Θέλω να φτιάξω τη χαλασμένη μου πυξίδα, που όσο και αν το παίζω άνετη τώρα, θέλω πάρα πολύ να συντροφέψω, να ερωτευθώ και να αγαπήσω έναν άνθρωπο που θα με δεχτεί, έτσι όπως είμαι και όχι όπως με θέλει να είμαι. Βαρέθηκα να κάνω τον εαυτό μου μικρή και ασήμαντη για τα γούστα των άλλων. Αλλά δε ξέρω πως. Έχω συνηθίσει να παίρνω ότι προσοχή μου δώσουν γιατί δε νομίζω ότι αξίζω κάτι καλύτερο. Πως να αντιστρέφω αυτή τη λανθασμένη πορεία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Χαλασμένη Πυξίδα

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

13 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ofglen
Ofglen
5 χρόνια πριν

Όντας στη θέση σου για χρόνια, μόνο με ψυχολόγο έχω αρχίσει και βγάζω άκρη. Πολύ καλή άκρη. ΤΈΛΕΙΑ άκρη. Όταν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας αρκετά και νομίζουμε ότι δε μας αξίζει κάτι καλύτερο, επιλέγουμε αυτό που πιστεύουμε ότι μας αξίζει, συνειδητά και μη. Με ψυχολόγο, θα βρεις το γιατί νιώθεις έτσι και σιγά σιγά θα αρχίσεις να σε εκτιμας περισσότερο, θα βάζεις όρια, θα νιώσεις ότι εσύ ελέγχεις πια τη ζωή σου και κανένας άλλος. Υπάρχει το doctoranytime, με πρόγραμμα που δίνει τη πρώτη επίσκεψη δωρεάν. Είναι πολύ σημαντικό να βρεις καλή/ο ψυχολόγο, δε φτάνει μόνο ο τίτλος, πρέπει… Διαβάστε περισσότερα »

sktpsx
sktpsx
5 χρόνια πριν

Με συγκίνησες χαλασμένη πυξίδα. Τα άτομα με τα οποία σχετίστηκες, ήταν κατα βάθος εχθρικά. Δεν ξέρω αν τα άτομα αυτα εν τέλει σου άρεσαν καθόλου, ή απλά σου αρεσε ο εαυτος σου μεσα απο αυτους. Θυμήθηκα και την ιστορία με τον Νάρκισσο, που χαζευε τον εαυτο του σκυμμενος πάνω στην λιμνη, πέφτει πνίγεται και κλαίει η πλάση όλη για την χαμένη ομορφιά. Κλαιει και η λιμνη και την ρωτανε τα ζωακια κλαις και εσυ για την χαμένη ομορφιά; Οχι λεει, κλαιω γιατι μεσα απο τα ματια του εβλεπα την δικια μου ομορφια. (δεν την καλοθυμαμαι, μπορει να μην ειναι καν… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν

Το πόσο με ενοχλεί που η πρωτη φράση εχει αριστερή στοιχιση και όλες οι άλλες κεντρική, δε φαντάζεστε.

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Όντως! Δεν το είχα προσέξει, αλλά τώρα που το λες…

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Τωρα το χαλασα σε πολλούς, οπως βλεπω στα σχόλια.
You can’t unsee it, beware.

Ofglen
Ofglen
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Στο κινητό μου δε βγαίνει έτσι, αλλά καταλαβαίνω τον εκνευρισμό.

Light
Light
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Χαχαχαχαχα Maggie, έναν Adrian Monk τι τον έχεις?
(Btw, κι εγώ like σου πάτησα <3)

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Light

Light Ωραιος ο Monk, αλλα δεν ειμαι ψυχαναγκαστική, ειναι απλή επαγγελματική διαστροφη
: )

_thenewclassic
_thenewclassic
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Σε καταλαβαίνω, δεν μπορώ να το κοιτάξω καν

X Mei
X Mei
5 χρόνια πριν

Καταρχήν να πεις μπράβο στον εαυτό σου που διέγραψες αυτόν τον τελευταίο άκυρο τύπο! Δεν ειναι καθόλου αυτονόητο. Στη συνέχεια, πολυ ωραίο το σχόλιο που κανεις οτι παίρνεις ο,τι προσοχή σου δώσουν γιατί δεν αξίζεις κατι καλύτερο. Νομίζω οτι μπορείς να απαντήσεις γιατί. Οχι αμέσως αλλα στο μέλλον. Πως ειναι οι άλλοι; Πως είσαι εσυ; Σου λείπει όντως κατι; Μήπως το να ετεροκαθοριζεσαι ειναι απλα μια συνηθεια;

nanakomsi komsi
nanakomsi komsi
5 χρόνια πριν

Το ότι έχεις καταλάβει ότι έχεις πρόβλημα είναι το πιο σοβαρό βήμα που έχεις κάνει. Επίσης μπράβο σου που έδιωξες τον άσχετο. Είσαι στο σωστό δρόμο.
Μου μοιάζει ότι έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση που άρχισε από την παιδική σου ηλικία και τη σχέση σου με τους γονείς σου. Αλλά προφανώς πρέπει να αρχίσεις να πηγαίνεις σε ψυχολόγο, να αφήσεις πίσω σου αυτά τα βαρίδια μια ώρα αρχήτερα.

ντε
ντε
5 χρόνια πριν

μόνο καρδούλες για τη Χαλασμένη Πυξίδα.
εύχομαι να βρεις τη βοήθεια που ψάχνεις.

Βλαξ Μάμπα
Βλαξ Μάμπα
5 χρόνια πριν

Ειλικρινά πολύ εύστοχο ψευδώνυμο, όπως και πολύ εύστοχη εικόνα! Ακόμα και να σταματούσες την ερώτηση στις 2-3 πρώτες προτάσεις, πάλι χρειάζεσαι βοήθεια. Μην το παραμελείς άλλο!