in

Αγαπητή «Α, μπα»: Να πάω στον γάμο του;

Κοιμηθήκαμε μαζί λίγο πριν παντρευτεί

Κοιμηθήκαμε μαζί λίγο πριν παντρευτεί ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

arshad pooloo GdwWrLHdwpw unsplash
Photo by Arshad Pooloo on Unsplash

Γιατί οι άνθρωποι δεν λένε αυτό που σκέφτονται ή νιώθουν τη σωστή στιγμή; Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει ένα αγόρι που του αρέσω. Γιος συνεργάτων μου που τυχαίνει να είμαστε και από το ίδιο χωριό. Δεν μου έχει εκφράσει ποτέ το ενδιαφέρον του ανοικτά ωστόσο δε χάνει ευκαιρία να με επαινεί, να μιλάει με θαυμασμό και κολακευτικά σχόλια και να λέει σε όλους πόσο με συμπαθεί κτλ. Πριν από δυο μήνες έμαθα πως παντρεύεται. Δεν ένιωσα κάτι η αλήθεια είναι γιατί ποτέ δεν είχαμε κάτι παραπάνω. Το Δεκαπενταύγουστο όμως κι ενώ όλοι ήμασταν στο χωριό – και η μέλλουσα γυναίκα του – ξαφνικά ένα βράδυ – δεν ξέρω πως έτυχε – μείναμε οι δυο μας κι αρχίσαμε να μιλάμε. Υπήρχε κάτι στην ατμόσφαιρα. Ένας ηλεκτρισμός. Τελικά να μη στα πολυλογώ καταλήξαμε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Ήταν υπέροχα! Το πρωί έφυγα και δε κοίταξα πίσω. Οκ μπορεί να μην είναι ακόμα παντρεμένος αλλά ετοιμάζεται γι αυτό. Έστειλε κάποια μηνύματα αλλά δεν απάντησα. Μετά από 2 μέρες η μαμά του μου έδωσε το προσκλητήριο για το γάμο του. Δεν ξέρω τι να κάνω; Να πάω, ή να μη πάω; Πως θα τον χαιρετήσω στο τέλος και θα του πω «να ζήσετε πάντα ευτυχισμένοι»;

Δεν είναι θέμα τάιμινγκ αυτό που περιγράφεις.
Αρέσεις στο αγόρι, πάντα του άρεσες, αλλά δεν ήθελε να παντρευτεί εσένα. Ήθελε να παντρευτεί αυτή που παντρεύτηκε.
Αγαπητή φίλη, δεν ζούμε σε ταινία. Δεν παντρεύονται όλοι τη μια και μοναδική αγάπη που τους καλύπτει στα πάντα – σεξ, συντροφικότητα, κοινωνικό στάτους, στόχους – χωρίς να κοιτάξουν ποτέ πίσω. Δεν ξέρω τα όνειρα του συγκεκριμένου, την κοσμοθεωρία του, την ψυχοσύνθεσή του, την ιδέα που έχει για τον εαυτό του, αλλά όλα αυτά είναι που τον έκαναν να παντρεύεται και να θέλει να κάνει σεξ με κάποια άλλη. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεν είχε αυτή, θα παντρευόταν εσένα – ούτε καν ότι θα έκανε σχέση μαζί σου.
Τώρα, «γιατί οι άνθρωποι φέρονται όπως φέρονται», τι να σου πω, έχουν τους λόγους τους. Δεν είναι και να πέφτεις από τα σύννεφα όταν ένας άντρας απατάει τη γυναίκα που πρόκειται να παντρευτεί σύντομα. Το κάνει γιατί μπορεί, και μπορεί επειδή αν θέλει, μπορεί να δικαιολογήσει τον εαυτό του και να μην έχει τύψεις, επειδή έχει σεξουαλική ελευθερία επειδή είναι άντρας.
Αν θα πας στο γάμο ή όχι είναι ασήμαντο θέμα, στην ιστορία αυτή εσύ είσαι η πικάντικη λεπτομέρεια, όχι το κυρίως μενού. Δεν το λέω για να σε κατηγορήσω – περιγράφω την ιστορία. Δεν σε ξέρω για να σου πω τι είναι καλύτερο να κάνεις, ξέρω ότι αυτό που προέχει είναι να προστατέψεις τον εαυτό σου και να μην σε ενδιαφέρει καθόλου τι θα σκεφτεί αυτός, η μάνα του, η μάνα σου ή οι γείτονες.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

99 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Alice in Wonderland
Alice in Wonderland
2 χρόνια πριν

Εγώ έχω άλλη απορία..Πώς τυχαίνει να καταλήξεις στην αγκαλιά του άλλου;Σε έσπρωξε κάποιο αεράκι ή απλώς δε θέλεις να αναλάβεις τις ευθύνες των πράξεων σου;
O άνθρωπος είναι απαράδεκτος αλλά το ίδιο απαράδεκτη είσαι κ εσύ και το ξέρεις.
Γιατί να πας στο γάμο;Στο δικό σου γάμο θα σου άρεσε να έρθει μία κοπέλα που δύο μήνες πριν είχε τύχει να καταλήξει αγκαλιά με τον άνδρα σου;
Καλύτερα να μην πας!Υπάρχει ο κίνδυνος να τύχει να καταλήξετε μαζί στις τουαλέτες στο πάρτυ του γάμου….

Ανάλεκτη
Ανάλεκτη
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alice in Wonderland

E ναι. Είναι και της κοπέλας ο γάμος, μήπως να τη βάλουμε στην εξίσωση;

Ilya K.
Ilya K.
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alice in Wonderland

Έτυχε και έκαναν σεξ…

Cryodragon
Cryodragon
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alice in Wonderland

Το θεωρώ στο όριο του slut shaming να λέμε για μια κοπέλα ότι είναι απαράδεκτη επειδή πήγε με κάποιον. Οι άνθρωποι δεν είναι κτήματα κανενός, κι έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν με όποιον θέλουν. Επίσης το πως βιώνει ο καθένας το σεξ, τη σχέση κλπ είναι δίκη του υπόθεση και μόνο και δεν είναι δουλειά κανενός που δεν είναι μέσα στη σχέση αυτή να το κρίνει. Δεν βρίσκω κάτι παράξενο πραγματικά στην παραπάνω περίσταση όπως περιγράφει η κοπέλα να καταλήξει ο ένας με τον άλλον για μια νύχτα, και κυρίως δεν βρίσκω κάτι μεμπτό από τη δίκη της τη μεριά. Ως… Διαβάστε περισσότερα »

Roseromee
Roseromee
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Σίγουρα η γράφουσα δεν έχει το ίδιο μερίδιο ευθύνης αλλά έχει έστω και μικρότερο. Ήξερε πως έχει σχέση, ήξερε πως παντρεύεται και το έτυχε να κάνουμε σεξ πραγματικά με ξεπερνά. Αυτό που έκαναν και δύο ήταν άσχημο εξαπάτησαν έναν άνθρωπο.
Το να πάει στο γάμο εμένα μου φαίνεται σαν να εξαπατά την νύφη για δεύτερη φορά .

Alice in Wonderland
Alice in Wonderland
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Εννοείται ότι έχεις δικαίωμα να κοιμηθείς με όποιον θέλεις…
Φαντάζομαι η γράφουσα αν μάθει ότι ο σύζυγος της πήγε με μια κοπέλα πριν το γάμο τους θα του πει μπράβο και θα τον ερωτευτεί ακόμα περισσότερο.Ίσως πάνε και οι 3 honeymoon στις Μαλδίβες!
NOT

Ohlala!
Ohlala!
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Δε νομίζω ότι κρίνεται γενικά για το πως βιώνει το σεξ κ με ποιον κάνει αλλά για το γεγονός ότι γίνεται εν άγνοια ενός τρίτου προσώπου. Το θέτει με τέτοιο τρόπο που η αναγνώστρια νομίζει ότι αποποιείται των ευθυνών της (έτυχε να..).
Το ερώτημα μάλιστα αφορά στο αν θα παρίσταται σε ένα σημαντικό γεγονός του προσώπου αυτού (μιλάω πάντα για την μέλλουσα νύφη) οπότε ναι δε νομίζω ότι είναι απλά ένα πάρτι για να πιει ποτά. Μπορεί να βγει κ με τις φίλες της κ να περασει καλύτερα.

Shea
Shea
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ohlala!

Σμφωνώ με crayodragon. Όπως λέει και η αμπαλη δεν είμαστε σε ταινία και οι άνθρωποι δεν παντρεύονται, τουλάχιστον όχι πάντα, ανθρώπους που τους καλύπτουν σε όλους τους τομείς. Στην τελική το ζευγάρι μπορεί να έχει συμφωνήσει ότι δεν τους ταιριάζει η μονογαμία απλά δεν λένε στην μάνα, στον πεθερό, στη γειτονιά ότι να εμείς παντρευόμαστε αλλά είμαστε πολυγαμικοί και είμαστε εντάξει με αυτό. Πόσο πιθανό; Δεν ξέρω, μάλλον λίγο αλλά όπως και να έχει δεν μπορεί η κοπέλα “το τρίτο πρόσωπο” να φέρει την ευθύνη για το μελλοντικό στεφάνι και την μονογαμία της σχέσης.

Shea
Shea
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Shea

Επίσης όπου άμπαλη – άμπα 😂😂😂

Αιλουροειδέστατο
Αιλουροειδέστατο
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alice in Wonderland

Εμάς στην Πελοπόννννησο σε τέτοιες περιπτώσεις φυσάει μαΐστρος και κάπως τυχαίνει και καταλήγεις στην παραλία, να ‘χαν φωνή τα βότσαλα, μικρόφωνο τα βράχια.

Irian Jaya
Irian Jaya
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alice in Wonderland

Mitsi θεά!!!
Προσοχή στους τυχαίους Γιακουμηδες παιδιά, λένε ότι θα χαλάσει ο καιρός αυτες τις μέρες κ θα έχει αέρηδες

Tsikaki
Tsikaki
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Irian Jaya

Ρε παιδιά μήπως κάνω κάτι λάθος εγώ και δεν πέφτω πάνω σε γιακουμήδες;;;Κι εδώ φυσάει αλλά γιόκ…wtf 😂😂😂

Enamorame Coqueteame
Enamorame Coqueteame
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alice in Wonderland

Χαχα…..οικογενειακες ιστορίες σ01 ε56 – πρώτα λεπτά. Και ναι έστω και στο έργο, η κοπέλα ένιωσε σκατα κι ήταν διαλυμένη η ζωή της για τις επόμενες μέρες…και την “επίδοξη μοιραία γκόμενα” που το’παιζε και ιστορία δεν ήθελε ούτε να την ξαναδεί μπροστά της

An Exquisite Fox
An Exquisite Fox
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alice in Wonderland

-A wild Yiakoumis appeared
-He used seduction
-It’s super effective!

Lou
Lou
2 χρόνια πριν

Έχω περάσει ολόκληρο βράδυ την παραμονή ενός γάμου προσπαθώντας να πείσω φίλο μου, ο οποίος συμπτωματικά ήταν και ο γαμπρός, ότι οχι δεν γινόταν να με φιλήσει λίγες ώρες πριν το μυστηριο και ότι δεν είχε καμία απολύτως σημασία το γεγονός ότι παντρευόταν λόγω ηλικίας (ήταν 30!!!), αυτός θα πήγαινε σαν καλό παιδί για ύπνο χωρίς να με φιλήσει και κυρίως χωρίς εμένα στο κρεβάτι.. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης άκουσα τις εξής υπεροχες ατακες: – ότι παντρεύεται για κοινωνικούς λόγους – ότι ΔΕΝ την αγαπαει -ότι δεν πρέπει να του λέω σταμάτα, πήγαινε στο σπίτι σου. Την άλλη μέρα… Διαβάστε περισσότερα »

Anna Xe
Anna Xe
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Ουαου, εδώ πραγματικά λες ότι η ζωή ξεπερνά το κινηματογράφο

Αιλουροειδέστατο
Αιλουροειδέστατο
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Καλά, δεν το συζητάω, μέγας πειρασμός ένας γαμπρός που προσπαθεί να βγάλει οne night stand λέγοντας πως δεν αγαπάει τη νύφη. Απορώ πού βρήκες τη δύναμη να αντισταθείς σε τόσο ακαταμάχητα επιχειρήματα!

Enamorame Coqueteame
Enamorame Coqueteame
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αιλουροειδέστατο

Αιλουροειδεστατο ειρωνία ε; 😂. Εμένα μου φαίνεται σχεδόν αηδία ένας άνθρωπος 30 χρονών να “σέρνεται” στη ζωή, να κάνει κοτζαμ γάμο που δεν τον πολυθελει. Ούτε την επικοινωνία σε μεσσεντζερ τσατ με αναποφάσιστο – ανασφαλή – wannabe τζοβενο – “πιασμένο” 30αρη δεν την άντεξα

Marie
Marie
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Τι στο καλό παθαίνουν όλοι την παραμονή του γάμου τους?? Ξέρω τουλάχιστον καμμια 10αρια τέτοιες ιστορίες!!έλεος!! Ας μην παντρεύονται αν είναι έτσι!!

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Marie

Παθαίνουν ότι νιώθουν ότι κάνουν χάρη στη σχέση τους ή στην κοινωνία και τώρα θα χάσουν οι γυναίκες το χρυσό Γιακουμή και αυτοί το χρυσό καυλαντισμα και θα “σοβαρευτούν”. Λες και τους υποχρεώνει κανένας να παντρευτούν εν τω μεταξύ, ή λες και έτσι όπως είναι η κοινωνία δεν έχουν απείρως περισσότερα προνόμια σε σχέση με τις γυναίκες τους μέσα στο γάμο.

Μικροαστίλα και μισογυνισμός γενικά, ένας υπέροχος συνδυασμός.

Marie
Marie
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Marie

φωτεινή μου με όλο το σεβασμό,αλλά στα ζευγάρια η πόρτα ανοίγει μόνο από μέσα.. μπορεί το τρίτο πρόσωπο να είναι απέξω κ να βαράει χρόνια ολόκληρα…αν κάποιος απ το ζευγάρι δεν του ανοίξει τη πόρτα,αυτή θα μείνει σφραγισμένη για πάντα.δεν έχει σημασία τι κάνουν οι έξω,το θέμα είναι πως αντιδρούν οι δήθεν δεσμευμενοι η ακόμα χειρότερα παντρεμενοι όταν θέλει να μπει τρίτο πρόσωπο στη σχεση/γαμο…

Marie
Marie
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Marie

που ο χαλκας στη πραγματικότητα μπαίνει σε εμας,που φορτωνομαστε τον μπουλη με τα παιδιά του κιολας κ τα αναθρεφουμε μόνες μας…

Σουσουράδα
Σουσουράδα
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Marie

Φωτεινή, αυτό που παθαίνει μια γυναίκα και πάει με έναν αντρα που παντρεύεται ειναι αυτό που έγραφε στο προηγούμενο γράμμα “νιώθω ζήλια” και το οποίο απάντησε η ψυχολογος. Γυναίκα λοιπον βλέπει να γίνεται γάμος, βλέπει νυφη μεσα στην τρελή χαρά, πρωταγωνίστρια της βραδιάς. Και δεν το αντέχει αυτό. Δεν αντέχει να έιναι κάποια άλλη πρωταγωνίστρια. Άρα τι κάνει; να πάει να παντρευτεί και αυτή άμεσα να γίνει και αυτή πρωταγωνίστρια; οχι, αυτο ειναι δύσκολο, της λείπει ένας γαμπρός. Τι κάνει λοιπόν; ειτε φοράει λευκά ή την πιο φανταχτερή της τουαλέτα και πάει στον γάμο είτε αν μπορέί πάει με τον… Διαβάστε περισσότερα »

lioness
lioness
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουσουράδα

@Σουσουράδα, μετά και το χθεσινό σχόλιο περί τσούλας (που ευτυχώς κατέβηκε), ήρθε και το σημερινό σου και έδεσε το γλυκό. Ίσως ήρθε η ώρα να ελέγξεις λίγο τον εσωτερικευμένο μισογυνισμό σου, τι λες; Υ.Γ. Τα περί ζήλιας και πρωταγωνίστριας, τα αφήνω ασχολίαστα, είναι εντελώς στερεοτυπικά, κομπλεξικά και μισογύνικα. Μία ερώτηση έχω μόνο. Μόνη της πάει με τον γαμπρό η γυναίκα που “ζηλεύει” και “δεν αντέχει να είναι άλλη πρωταγωνίστρια”;;;; Δηλαδή εσένα αν ο άντρας σου πηδηχτεί με άλλη παραμονή του γάμου σας, θα πεις “α την τσούλα, μου πήρε τον άντρα επειδή με ζήλεψε”;;; Με τον γαμπρό, δεν τρέχει κάστανο,… Διαβάστε περισσότερα »

Σουσουράδα
Σουσουράδα
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

lioness δεν ειναι η πρωτη φορα που μου κάνεις επιθεση και επισης δεν ειναι η πρώτη φορά που πέφτεις εντελώς έξω σε οτι αφορα εμενα. Μου έχεις ξαναγράψει σχόλια αλλά δεν ξερω απο πού να τα πιάσω, ειναι επιθετικά, χωρίς διαθεση διαλόγου και συνήθως άτοπα. Δεν συμφωνώ με τον τροπο που σκέφτεσαι και εκφράζεσαι συνήθως. Αλλά θα σου απαντησω. Δεν ειπα πουθενά οτι δεν εχει ευθύνη ο άντρας. Αρα αυτο που υποθέτεις φυσικά και δεν ισχύει. Δεν έστειλε όμως ο άντρας ερώτηση, αν έστελνε θα έλεγα για αυτον. Η ευθυνη δεν ειναι μια, δεν την έχει ή ο ένας ή… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Lou
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Lioness, εμείς μπορεί να είμαστε φεμινίστριες, αλλά ο κόσμος γύρω μας δεν είναι. Προφανώς υπάρχουν πολλές γυναίκες που ζηλεύουν η μια την άλλη, που έχουν στόχο ζωής το γάμο, που υιοθετούν φουλ μισογυνιστικες απόψεις και πιστεύουν στους εμφυλους ρόλους. Νομίζω καταλαβαίνουμε σε τι κόσμο ζούμε.
ΥΓ: Προσωπικά δεν αναφέρομαι στη γράφουσα.

bubuntu
bubuntu
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουσουράδα

comment image

Το λιγότερο που έχω να πω, είναι πώς με λυπεί βαθύτατα να διαβάζω τόσο μισογυνιστικά σχόλια (και μάλιστα από κάποια που σχολιάζει συχνά και δεν είναι τρολ) σε ένα φεμινιστικό site.

Tsikaki
Tsikaki
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουσουράδα

Ρε συ Σουσουράδα αυτό που ανέλυσες δεν σου θυμίζει πατριαρχικό αφήγημα;;; Δλδ ζήλεψε τον χρυσό γιακουμή;;; Πολλοί σχολιάσαμε ότι έχει ευθύνη και η γράφουσα αλλά απο εκεί μέχρι την ζήλια και την χαιρεκακία πολύ μεγάλο άλμα.

Σουσουράδα
Σουσουράδα
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tsikaki

Τsikaki, πατριαρχικό αφήγημα ειναι οτι όλες οι γυναίκες ψαχνουν έναν γιακουμή και οτι έτσι έτσι πρέπει να γίνεται. Αυτο ειναι το πατριαρχικό αφήγημα. Απο εκει και πέρα το οτι υπάρχουν άνθρωποι ποι ζηλέυουν δεν ειναι πατριαρχικό αφήγημα ειναι η πραγματικότητα. Επίσης η πατριαρχία έχει σε μεγάλο βαθμό διαμορφώσει τις επιθυμίες μας (πχ οτι μας αρεσουν οι ψηλοι). Εγώ λοιπόν λέω αυτο που βλέπω, αν ειναι πατριαρχικό αφήγημα η συμπεριφορά της γράφουσας, ας αλλάξει μυαλά. Εγω βλέπω μια γυναίκα που αρέσκεται στο να το παίζει φαμ φατάλ. Και ο λόγος ειναι αυτός που ειπα παραπάνω. Δεν πείθομαι με τίποτα οτι είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Tsikaki
Tsikaki
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουσουράδα

Το πατριαρχικό αφήγημα δεν μένει στο ότι όλες θέλουν γιακουμή αλλά ότι όλες οι γυναίκες ανταγωνίζονται για τον χρυσό γιακουμή.Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που φθονούν , δεν θα διαφωνήσω σε αυτό και δέχομαι αν θές ότι δεν σε έπεισε η γράφουσα για τους χ λόγους αλλά απο εκεί και πέρα δεν μπορούμε να μιλάμε λές και εκλάπη κάποιο αντικείμενο, λές και ξεμυαλίστηκε ο κακόμοιρος άνδρας.Εεε αυτό σαν σκέψη είναι φούλ πατριαρχικό. Ναι και η γράφουσα φέρει την ευθύνη της, άλλωστε πολλά μέλη το τόνισαν αυτό και σε τελική ανάλυση όλοι μας φέρουμε την ευθύνη του εαυτού μας, δεν μπορώ να δεχτώ… Διαβάστε περισσότερα »

Σουσουράδα
Σουσουράδα
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tsikaki

Τsikaki δεν ειπα πουθενα οτι ο αντρας αποπλανηθηκε. Δεν καταλαβαίνω γιατί καποιοι καταλαβαινετε οτι όταν λέω πως τα τριτα προσωπα εχουν ευθυνη αυτοματα συμπερένετε πως λέω “αρα αυτος που εχει σχεση δεν έχει ευθυνη”. Μια χαρά μπιρουν να φταινε και 2 και 3 σε μια υποθεση. Bubuntu, προφανως και δεν ειμαι τρολ αλλα δεν ειμαι και μισογυνισσα όπως λες οποτε τζαμπα λυπάσαι. Ειμαι καποια όμως που ναι, αντιπαθώ τα τριτα πρόσωπα εξισου με τους άπιστους. Θεωρώ μάλιστα πως αν μια γυναίκα γίνει το τριτο προσωπο σε μια σχέση εκεινη ειναι που δεν ειναι φεμινίστρια γιατί δεν εχει ιχνος γυναικειας αλληλεγγύης… Διαβάστε περισσότερα »

Tsikaki
Tsikaki
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουσουράδα

Αναφέρεις ως επιχείρημα ότι δεν έστειλε ο άντρας την ερώτηση για να ασχοληθούμε με την δική του ευθύνη, αλλά πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι πως γίνεται στην συγκεκριμένη ερώτηση να μην μπεί στην εξίσωση η ευθύνη του. Τι ακριβώς συμπέρανα προσωπικά; Αφού μόνη σου το πάς εκεί.Σου λέω ωραία… και πές ότι εσύ έχεις δίκιο και όντως η γράφουσα ζήλεψε την ευτυχία της άλλης , πώς στο καλό συνέβη ό,τι συνέβη ;;; Του έκανε μάγια;; Τον τύλιξε;;Του έκανε τσαλιμάκια;;; Του κ@λοτρίφτηκε;;; Αυτός δλδ βρισκόταν σε μια ευτυχισμένη σχέση, ήταν ερωτευμένος και του κόπηκε ο έρωτας μόλις εμφανίστηκε μια άλλη;;; Για ποιά ευτυχία… Διαβάστε περισσότερα »

Tsikaki
Tsikaki
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Αυτό πάντως που παντρεύονται για κοινωνικούς λόγους δεν το πολυσυζητάμε γενικά .Λέμε π.χ για τις γυναίκες ότι κυνηγάνε στάτους αλλά ξέρω τόσους πολλούς άνδρες που παντρεύονται ακριβώς για αυτό. ” Την άλλη μέρα (…) του κόσμου”.Είναι ακριβώς έτσι και το βλέπεις στο φέις να παίρνει 1000λάικ και συγχαρητήρια , κι εσύ να έχεις μείνει κάγκελο.Παίζουν θέατρο κανονικότατα και δεν είναι εύκολο μεταξύ μας να προειδοποιήσεις το “θύμα” για πάρα πολλούς λόγους.Λουλούδια…μπουμπούκια.Μου έρχεται στο μυαλό ένας τύπος που έκανε σχέση με κοπέλα που θα του προσέδιδε κοινωνικό στάτους και πήγαινε με άλλη για να κάνει πιο “άγριο” σέξ. Μην ρωτήστε που… Διαβάστε περισσότερα »

Margarita
Margarita
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tsikaki

Και δεν είναι μόνο το κοινωνικο status που θεωρούν ότι θα τους δώσει μια συγκεκριμένη γυναίκα ως σύζυγος, αλλά νιώθουν και το ότι ο ίδιος ο γάμος είναι ένα ‘τικ’ που θα πρέπει να κάνουν στα κουτάκια της ζωής τους. Και έχω γνωρίσει άντρες που το ξέρω ότι το έχουν κάνει γάμο επειδή θέλουν να έχουν τον τίτλο του παντρεμένου οικογενειάρχη, χωρίς να τους ενδιαφέρει και πολύ η ίδια η οικογένεια

Tsikaki
Tsikaki
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Margarita

Ναί όντως συμβαίνει. Δλδ έχει περάσει μια νοοτροπία ότι η γυναίκα καίγεται για γάμο για τους λίγο πολύ γνωστούς λόγους αλλά και οι άντρες συγγνώμη αλλά καθόλου πίσω δεν πάνε.Κι αυτοί ενδιαφέρονται για τον τίτλο του οικογενειάρχη και το κοινωνικό στάτους.

Irian Jaya
Irian Jaya
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tsikaki

Tsikaki, ε βέβαια, κι επίσης μπορεί να είναι και το σύμπλεγμα της Αγίας και της Πόρνης, μερικοί παθαίνουν κοκομπλοκο με δαύτο και όλη τους τη ζωή βολοδερνουν έτσι και κερατωνουν αβέρτα
(ναι μεν του έδωσε όνομα ο Freud, αλλά αυτό καλά κρατούσε και κρατεί καθ’ολη την πατριαρχια)

Tsikaki
Tsikaki
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Irian Jaya

Αυτό ρε συ ακριβώς.Αγία-Πόρνη.Μάλλον είχε επίσημη για πιο χαλαρά πράγματα και ανεπίσημη για πιο άγρια. Τις χώριζε σε κατηγορίες. Αυτός ντίπ μακάκας αλλά τραγικό και που η κοπέλα έκανε πράγματα που δεν της άρεσαν στο σέξ μάλλον για να την εγκρίνει, να πάρει την αποδοχή του,να τον αλλάξει;;; Όλο κρίμα και φούλ πατριαρχικό.

Ούρσουλα
Ούρσουλα
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Και τι εκαμνες μαρή Lou μόνη με το γαμπρό λίγες ώρες πριν το γάμο; Α; Αχ βρε Σατανάσσες, που παρασερνετε αθώους άντρες.

Barracuda
Barracuda
2 χρόνια πριν

Να πας αγκαλιάζοντας την νύφη και να της πεις ο γαμπρός έχει μύξες στη μύτη του ή κάτι ώστε να γυρίσει και να τον αγριοκοιτάξει οπότε αυτός θα νομίζει ότι της είπες τι έγινε μεταξύ σας. Α μπορείς να πεις μια φίλη να βγάζει συνεχώς φωτογραφίες για να δεις την έκφρασή του. Και αυτό θα μπορούσε να γίνει σε μια ταινία.
Δεν ξέρω τι θα κάνεις (ή έκανες ήδη) εγω δε θα πήγαινα, θα θεωρούσα ότι θα του τόνωνα τον εγωισμό και μάλιστα εις βάρος της γυναίκας του.

Margarita
Margarita
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Barracuda

Χι χι…σατανικό

Πολύ σωστή η τελευταία πρόταση

Αιλουροειδέστατο
Αιλουροειδέστατο
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Barracuda

Μπορείς επίσης να πας και να πεις “και του χρόνου”. Στον συγκεκριμένο γάμο θα είναι πολύ ταιριαστή ευχή.

Margarita
Margarita
2 χρόνια πριν

Μπορείς να πας στο γάμο με ένα μπουκάλι cutty sark στο χέρι, να βάλεις να παίζει το follow your heart και να δεις τι θα γίνει.

ΥΓ: αν είσαι γεννημένη την δεκαετία του 1980, ή και νωρίτερα, θα καταλάβεις 🙂

bubuntu
bubuntu
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Margarita

Θα μου ταίριαζε περισσότερο “Το προσκλητήριο” από Μάκη 🙂

Chinese girl
Chinese girl
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Margarita

Εγώ σε κατάλαβα πάντως ..χαχαχαχαχαχααχαα
Το κορίτσι αμφιβάλλω αλλα δεν βαριέσαι..

Margarita
Margarita
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chinese girl

Άσε, πολλές φορές νομίζω ότι οι άλλοι έχουν ίδιες παραστάσεις μ’ εμένα και ξεχνάω το χάσμα γενεών. Πρόσφατα, έξηγούσα στον ανιψιό μου ότι η Gillian Anderson ήταν αυτή που έπαιζε στο X files, θεωρώντας δεδομένο και αυτονόητο ότι το ξέρει. Φυσικά και δεν το γνώριζε γιατί γεννήθηκε το 2000 και με κοιτούσε με το βλέμμα του ροφού όταν του έλεγα ‘the truth is out there’. Τη συγκεκριμένη ηθοποιό την ήξερε τελικά από το sex education.

Tsikaki
Tsikaki
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Margarita

Κλαίω…πόσο κόσμο έχει κάψει αυτή η διαφήμιση γμτ… καταραμένο cutty sark!!!

Εντελβάις
Εντελβάις
2 χρόνια πριν

Μην πας στο γάμο, σκέψου τη νύφη που ντύθηκε, στολίστηκε νομίζοντας ότι παίρνει το κελεπουρι του αιώνα και τελικά είναι ο μ@@@κας της υπόθεσης. Κανόνισε μετά το γάμο μη ξαναστείλεις ότι κάτι έτυχε και ξαναβρεθηκατε τελείως τυχαία γιατί θα φας 🍅 στα σχόλια.

Dimosiokafrina
Dimosiokafrina
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Και πόσα λεφτά κιόλας!

Nienna
Nienna
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Δεν είναι απαραίτητο πάντως ότι η νύφη είναι ο μαλακας η το θύμα της υπόθεσης . Δεν ξέρουμε αν πιστεύει ότι είναι κελεπουρι ή τον ξέρει τι είναι ή τι είδους σχέση έχουν.. Πιο πολύ θύμα η γραφουσα μου φαίνεται που ασχολείται και σπαταλά χρόνο/ενέργεια/σκέψη γι αυτό τον τύπο.

Melian
Melian
2 χρόνια πριν

Παντως ποτέ δεν κατάλαβα τι νόημα έχει να πας στο γάμο κάποιου πρώην ή κάποιου με τον οποίο έχεις κάνει σεξ στο παρελθόν. Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος για να τον χάνω προκειμένου απλά να δείχνω ανωτερότητα. Προτιμώ να κάτσω σπίτι μου με τα πόδια ψηλά και να χαζεύω το ταβάνι.

Dimosiokafrina
Dimosiokafrina
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Melian

Ε ναι πια μ αυτη την ανωτερότητα! Κατατάσσεται στο πλαίσιο του να μην γίνουμε δυσάρεστες!

Αιλουροειδέστατο
Αιλουροειδέστατο
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Melian

Ο συγκεκριμένος λαμπρός γαμπρός είναι γιος συνεργατών της. Ίσως να μην είναι εύκολο να αρνηθεί να πάει στο γάμο.

Dimosiokafrina
Dimosiokafrina
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αιλουροειδέστατο

Ούτε το σεξ. (Να αρνηθεί εύκολο) 😂

Melian
Melian
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αιλουροειδέστατο

Ε όχι βρε Αιλουροειδεστατο μου! Πάντα υπάρχει μια πιστευτή δικαιολογία που μπορείς να επικαλεστείς. Και μάλιστα όταν είσαι προσκεκλημένη ως η συνεργάτης των γονιών εκεί μην σου πω ότι θα κάνουν και χαρουλες που θα γλυτώσουν τη χρέωση του κεφαλιού σου στο τραπέζι. Δεν είσαι δα και φίλος ή συγγενής.

Αιλουροειδέστατο
Αιλουροειδέστατο
2 χρόνια πριν

Για την οποία ξανθιά νύφη εντωμεταξύ, πώς νιώθει η καψερή που ο άνθρωπος που αποφάσισε να ζήσει μαζί του την παράτησε με την ανθοδέσμη στο χέρι, δεν μας νοιάζει παιδιά, για τρεις σκηνές την πληρώσαμε, ποιος χέστηκε. Στην αντίστροφη βερσιόν, δεν μας νοιάζει ο εντυπωσιακός ξανθός γαμπρός που επίσης μένει με την ανθοδέσμη στο χέρι.
Χίλιες φορές οι ελληνικές ταινίες κι οι μεξικάνικες σαπουνόπερες, όπου, τουλάχιστον, δε σε νοιάζει για τους παρατημένους επειδή είναι είτε η κακιά του σίριαλ που τη μισείς είτε ο Σπύρος Καλογήρου με σατανική μουστάκα.

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
2 χρόνια πριν

Γιατί ασχολείσαι με θλιβερους ανθρώπους; Αν τόσο πολύ δεν σε ενδιαφέρει, απλά μην πας στο γάμο και μην το σκέφτεσαι παραπάνω. Ειλικρινά πιστεύω ότι μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο να ασχοληθεις από έναν μπαγλαμά που νιώθει ότι ο γάμος του στερεί την ελευθερία του και όλα τα κριντζ κλισέ που λένε τέτοιοι άνδρες μεταξύ τους και θέλει να δει τι έχασε κάνοντας σεξ πριν το γάμο του δεξιά και αριστερά. (Διότι μπορεί να μην είσαι Η ΜΟΝΗ, όπως υπονοείται πίσω από τις γραμμές). Γενικά νομίζω, ειδικά όταν δεν υπάρχει έρωτας που ας πούμε καααπως δικαιολογεί την ενασχόληση με ανθρώπους σαν… Διαβάστε περισσότερα »

smokin' graciela
smokin' graciela
2 χρόνια πριν

Πώς γίνεται να τρέφεις την παραμικρή εκτίμηση για έναν άνθρωπο που κοιμάται μαζί σου λίγο πριν τον γάμο του και να αναρωτιέσαι κιόλας τι είναι πιο “σωστό” να κάνεις. Το σωστό στην περίπτωση σας πέθανε πιθανότατα από ηλεκτροπληξία την νύχτα της μεγάλης ξεπέτας προ γάμου. Ο μόνος λόγος να πας στο πανηγυράκι του είναι για να φας και να πιεις τζάμπα.

Fuchs
Fuchs
2 χρόνια πριν

Ρε παιδιά νοήμων οντα ειμαστε , δεν είμαστε ζώα κάθε φορά που μας ελκύει καποιος σεξουαλικα να πηδιομαστε μαζι του , και τυχαία δεν βρίσκεσαι στην αγκαλιά του άλλου , ήξερες ότι παντρεύεται, την γυναίκα του εσύ σαν γυναίκα δεν έπρεπε να την σκεφτεις;;; Φυσικα ο καθένας κάνει τις επιλογές του αλλα από αυτές κρινόμαστε στην τελικη…..Και αν υπήρχε από παλιά η σπίθα ας περνατε φωτιά τοτε οχι 2 μήνες πριν τον γάμο του , δεν δικαιολόγηστε ουτε εσυ ουτε και αυτός…..Α και ο προβληματισμος σου είναι πως θα πας στο γάμο να του πεις να ζησετε;; Προβληματισμο για την… Διαβάστε περισσότερα »

Ντέζι Μακρή
Ντέζι Μακρή
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Fuchs

Σορι ΔΕΝ αντέχω, μου βγήκε το μάτι, το νοήμων δεν είναι ξένη ή/και ακλιτη λέξη. Νοήμονα όντα . ο νοήμων, η νοήμων, το νοημον κλπ

Fuchs
Fuchs
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ντέζι Μακρή

χαχχα σορρυ που σε τυφλωσα αλλα επειδή γράφω από το κινητό πολλές φορές αλλάζει η λέξη παρόλα αυτά σε ευχαριστώ για το μάθημα γραμματικής και ορθογραφίας…

Ντέζι Μακρή
Ντέζι Μακρή
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Fuchs

Άτιμα, άτιμα τριγενή & δικατάληκτα. Σπίτια έχουν κλείσει;)