Αγαπητή «Α, μπα»: Ζηλεύω που βρήκαν τον κατάλληλο σύντροφο για να κάνουν οικογένεια και παιδιά

Έθεσα το θέμα στο σύντροφο μου, είπε πως δε θέλει παιδιά οπότε είμαστε σε διαδικασία χωρισμού

Αγαπητή Α,μπα, Είμαι 30 χρονών και τον τελευταίο χρόνο όλοι οι κοντινοί μου άνθρωποι γεννάνε. Φίλες, αδερφές, ξαδέρφες, συνάδελφοι. Εγώ θέλω πολύ να κάνω οικογένεια, με το σύντροφό μου είμαστε μαζί από τα 26, τον τελευταίο μήνα του έθεσα το θέμα, είπε πως δε θέλει παιδιά οπότε είμαστε σε διαδικασία χωρισμού, αν και αγαπιόμαστε και ταιριάζουμε στα περισσότερα. Το πρόβλημά μου είναι ότι δε θέλω να βρίσκομαι με αυτές που γέννησαν (δηλαδή με όλες μου τις φίλες), γιατί ζηλεύω. Ζηλεύω που βρήκαν τον κατάλληλο σύντροφο για να κάνουν οικογένεια και που έκαναν παιδιά. Το αποτέλεσμα είναι να είμαι μόνη μου τον τελευταίο καιρό. Ενώ από τα 20 μου έκανα παρέα με αυτά τα άτομα. Καμία ιδέα για το πώς να το διαχειριστώ;

-Σ.Σ.

Επειδή έκαναν παιδιά, δεν σημαίνει ότι βρήκαν τον κατάλληλο σύντροφο. Μακάρι όλες αυτές που λες να τον έχουν βρει, αλλά νομίζω ότι προτρέχεις επειδή έχεις το δικό σου ντέρτι και το θεωρείς αυταπόδεικτο. Πολλές γυναίκες κάνουν παιδιά χωρίς να εξετάζουν αν είναι ο κατάλληλος, ακριβώς γιατί βιάζονται να κάνουν παιδί στα τριάντα το αργότερο.

Δεν μπορώ να σου δώσω εγώ λύση για το πώς να διαχειριστείς ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής σου. Μπορώ να σου πω ότι η ζήλια είναι μια ασθένεια προσωπική και μόνο από σένα μπορεί να λυθεί. Με προβληματίζει πολύ ο τρόπος που το έγραψες. «Εγώ θέλω πολύ να κάνω οικογένεια, με τον σύντροφο μου είμαστε μαζί από τα 26». Επειδή θέλεις πολύ οικογένεια, απευθύνθηκες σε όποιον ήταν δίπλα σου αυτόν τον καιρό. Δεν λες πουθενά αν αυτός είναι κατάλληλος για πατέρας των παιδιών σου, αν έτσι έχεις ονειρευτεί τον πατέρα των παιδιών σου, αν είναι αυτός άνθρωπος με τον οποίον μοιραζόσαστε κοινές αξίες και έχετε κοινό όραμα. Μόνο «είμαστε μαζί από τα 26». Ε και; Και είσαστε μαζί τέσσερα χρόνια, και πριν από ένα μήνα έμαθες ότι δεν θέλει παιδιά; Είναι δυνατόν; Τι λέτε επί τέσσερα χρόνια;

Δεν μου αρέσει που σε μαλώνω ενώ φανερά περνάς δύσκολα, αλλά βρε παιδί μου, δεν υπάρχει και εύκολος ή ήπιος τρόπος για να σου πω να μην φέρεσαι ανεύθυνα. Θέλεις πολύ να κάνεις οικογένεια; Ωραία, ας πούμε ότι αυτός είναι ένας στόχος. Καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν περιορίζεται στα συγχαρητήρια στο μαιευτήριο; Η ζωή σου, η προσωπικότητα σου, είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο; Έχεις σκεφτεί πώς θα ζήσεις την οικογένεια σου; Μπορείς να αναγνωρίσεις τον άντρα που θα μπορούσε να σε εμπνεύσει για κάτι τέτοιο; Ή θα περιμένεις τέσσερα χρόνια πριν το αναφέρεις; Ποια είναι τα περισσότερα που ταιριάζετε, αν δεν ταιριάζετε σε αυτό;

in

Αξιολογήστε το άρθρο

64 points
Upvote Downvote

52
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
27 Θέματα σχολίων
25 Απαντήσεις θεμάτων
4 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
39 Συντάκτες σχολίων
FelisImplodingVoiceTropiqueπόντια ιντερνάσιοναλ Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Πάντως Λένα, αν και έχεις δίκιο σε όσα λες, είναι δυνατό και να τα έχεις πει αυτά με τον σύντροφο τόσα χρόνια, και να έχετε συμφωνήσει και να έχει προχωρήσει το θέμα, αλλά όταν έρχεται η ώρα, ο λεγάμενος να κόψει λάσπη. Ξαφνικά, “βιάζεσαι”, “δεν είμαστε ακόμα οικονομικά άνετα” (κι αν το φας ο παραμύθι, τρώς ακόμα 2-3 χρονάκια να περιμένεις τις ‘συνθήκες’) και αφού έχεις απηυδήσει κι αφού κοντεύουν τα παιδιά των φίλων σου να τελειώσουν το νηπιαγωγείο, ο λεγάμενος δεν θυμάται τίποτα από όλα αυτά και “αλλιώς φανταζόταν τη συγκατοίκηση” και “ο γάμος δεν είναι τίποτα, ένα χαρτί… Διαβάστε περισσότερα »

Fraulitsa
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Το ΄χω ζήσει δυστυχώς ακριβώς όπως το περιγράφεις αγαπητ@ Felis, έπεσα και γω από τα σύννεφα από την μεταστροφή χαρακτήρα και αναπόφευκτα οδηγηθήκαμε στο χωρισμό, με μένα να αισθάνομαι τέρμα εξαπατημένη και να μην έχω αναρρώσει πλήρως ακόμα και 1,5+ χρόνο ακόμα, μη μπορώντας να συγχωρήσω τον εαυτό μου που του έδωσα τόσο χρόνο με ψεύτικες υποσχέσεις και όλα μιλημένα-συμφωνημένα, όπως λες. Δε ξέρω πραγματικά τι κάνει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις… 🙁

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Δεν αναγνωρίζεις τον άλλο, λες “καλά, ψέμα ήταν όσα ζούσαμε;” Τι να κάνεις; Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορείς να ελέγξεις κανέναν εκτός από τον εαυτό σου, το ότι ο άλλος φέρθηκε όπως φέρθηκε, ήταν και είναι κυρίως εκτός του ελέγχου σου. Ο,τι έκανες κάνεις, παίρνεις τα κομμάτια σου και κοιτάς μπροστά. Είναι κρίμα μετά από 1,5 χρόνο να μην έχεις συγχωρήσει τον εαυτό σου που έχασες χρόνο, αλλά η ζωή στο μεταξύ προχωράει και είναι σαν να ζεις στο παρελθόν. Δεν είναι κρίμα κι επιπλέον σπατάλη χρόνου; Γιατί να του τον χαρίσεις, κι άλλος χρόνος χαμένος;… Διαβάστε περισσότερα »

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Τι γλυκό και βοηθητικό σχόλιο Felis
🧡

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μιμόζα ❤ 🙂

ImplodingVoice
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Υπέροχο σχόλιο Felis!!

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Κακώς έκοψες σχέσεις με τους ανθρώπους που ζηλεύεις. Με τη συνεχή επαφή, θα έβλεπες περισσότερα από αυτα που βλέπεις σε μια μοναδική, σύντομη επίσκεψη. Αν είσαι ανοιχτή και ώριμη για κάτι τέτοιο θα δεις τις καθημερινές προκλήσεις, την κούραση, την επαφή με τα σόγια, την αλήθεια πίσω απ’ τη διαφήμιση.
Δεν εννοώ σε καμία περίπτωση να το κάνεις χαιρέκακα. Ούτε εννοώ να μάθεις από τα λάθη τους. Το λέω για να δεις τι σημαίνουν πράγματα που φαίνεται να τα θεωρεις απλά και δεδομένα και αναμενόμενα, αποκλειστικά επειδή αποτελούν κοινωνική απαίτηση. Και να τα χρησιμοποιήσεις στο δικό σου ταξίδι.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Μέντορας

Αχ εξαιρετικο σχόλιο! Ειναι ανθρώπινο να ζηλεύουμε, αλλά όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες συνήθως επανεξεταζουμε ή απλά προσαρμόζουμε τα πλάνα μας στην πραγματικότητα μας πιο ρεαλιστικά. Και η ζήλια συναίσθημα είναι, μπορούμε να την ζήσουμε ενώ παράλληλα βλέπουμε αν αξίζει οντως να ζηλεύουμε.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Όπως τα λες, σαν οποιοδήποτε συναίσθημα, αφού το ζει, ας το αναλύσει και χρησιμοποιήσει.
Άνθρωποι είμαστε!

Penthesilea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ό,τι πιο διορατικό έχω διαβάσει! Ρισπέκτ!

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

😊

Fuchsia
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Fuchsia

Νομιζω οτι επιλεγεις να δεις αυτο που θες εσυ να δεις: σιγουρα ΔΕΝ παντρευονται ουτε γεννουν παιδια ολοι με το που θα πατησουν τα 30. Εγω τυχαινει να γνωριζω μονο 2 περιπτωσεις. Μηπως
ν´αλλαξεις κυκλο;

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

διαφωνώ, στα 30 γίνεται της τρελής με το θέμα.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Έλα ντε.. Εγώ είμαι 31 και στον πολύ κοντινό μου κύκλο κανείς δεν είναι παντρεμένος, ούτε έχουν παιδιά.

Ladida
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι είναι θέμα κύκλου. Κι εγώ δε νομίζω ότι έχω στον άμεσο κύκλο μου κάποιον που έκανε παιδιά πριν τα 30, αρκετοί δε έκαναν κ μετά τα 35. Γι’αυτο και δε μου φαίνεται και τόσο αξιοπερίεργο να μην κανεις σοβαρή συζήτηση για παιδιά με τη σχέση σου στα 26-28.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Νομίζω ότι σ’αυτή τη χρονική περίοδο υπάρχουν οι νέοι ως πάνω κάτω 30 που έχουν πανικοβληθεί και αγχωθεί λόγω κρίσης και ούτε καν σκέφτονται σενάρια γάμου και ειδικά παιδιών γιατί άλλα είναι αυτά για τα οποία αγωνιούν, και οι άλλοι που παίρνουν απόφαση και κάνουν οικογένεια και παιδιά, γιατί το θέλουν και σκέφτονται ότι αν περιμένουν να βελτιωθούν τα πράγματα, απλώς θα χάσουν χρόνο.
Ποιος ξέρει, μπορεί και ο πρώην της γράφουσας αλλιώς να τα είχε στο μυαλό του 4 χρόνια πριν. Σημασία έχει φυσικά, τι έχει σήμερα στο μυαλό του .

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

4 χρόνια και δεν ήξερες καν αν έχετε κοινό όραμα; Δε συζητήθηκε ποτέ; Δεν ειπώθηκε ποτέ; Ούτε καν υπονοηθηκε; Με αυτά τα δεδομένα θα μπορούσες να κάνεις παιδί με οποιοδήποτε, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Μια φίλη μου, 25 χρόνια φίλες, όταν γεννησα ήρθε στο μαιευτήριο και μετά έκανε να με ξαναδεί 1.5 χρόνο. Την καλούσα συνεχώς, της έλεγα συχνά να βρεθούμε αλλά συνεχώς με απέρριπτε και είχα καταλάβει το λόγο. Τελικά όταν ήρθε σπίτι μου 1.5 χρόνο μετά μου είπε ότι όλες γεννάνε και η ίδια που ήθελε παιδί περισσότερο απ όλες, δεν έχει κάνει παιδί ακόμα. Τότε… Διαβάστε περισσότερα »

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εγω θα σταθώ στο “διαδικασία χωρισμού”. Είσαι με έναν άνθρωπο που δεν έχετε κοινό όραμα. Σήκω φύγε. Σήμερα! Μην περιμένεις να βρεις αντικαταστάτη και μετά. Τέσσερα χρόνια δεν είναι αρκετά; Νομίζω φτάνει.
Και κάτι άλλο… αν πιστεύεις ότι θα τον αλλάξεις και θα σου κάνει το χατήρι να κάνετε παιδί, πιστεύεις θα είναι καλός πατέρας;
Και τέλος το “όλοι κάνουν παιδί” δεν είναι καλός λόγος να κάνεις παιδί!!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Ναι μάλλον δεν ταιριάζετε και τόσο, και αν κοιτάξεις λίγο τον εαυτό σου θα δεις ότι πολύ πιθανόν και οι φίλες σου δεν βρήκανε τον κατάλληλο, απλά ίσως κάποιον που ήθελε απλά να κάνει παιδιά και βρέθηκε δίπλα τους. Ο δικός σου απλά δε θέλει. Κάτι που θα έπρεπε να ήξερες. Και δε βλέπω καν να θέλεις να κανεις παιδιά μαζί του. Εσύ θέλεις τώρα παιδιά για να ανέβεις πίστα και βλέπεις τον άλλον ως μέσο για την ικανοποίηση της ανάγκης σου. Και να ήθελε ο άλλος άμα καταλάβει ότι τον βλέπεις έτσι πάλι θα έλεγε δε θέλω άντε γεια.… Διαβάστε περισσότερα »

Arleta
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Από πού προκύπτει ότι θέλει παιδιά “για να ανέβει πίστα”;; Βρίσκω υπερβολικό και άκομψο το σχόλιο στη προκειμένη περίπτωση.

Magica De Spell
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Γιατί δε το παρουσιάζει σαν προσωπική και εσωτερική ανάγκη της, αλλά συγκρίνεται με τους γύρω της, που “όλοι γεννάνε”.
Φαίνεται σαν να ζηλεύει που μένει πίσω.

Arleta
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Το αν πρόκειται για εσωτερική ανάγκη πώς ακριβώς θα φανεί; Θα πρέπει να το δηλωσει ρητά ή το καταλάβατε μόνο από το γεγονός ότι νιώθει τη ζήλεια που λέει; Κι αυτό όμως, ανθρώπινο δεν είναι; Γιατί το ένα να αποκλείει το άλλο; Δε συμφωνώ καθόλου.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Θα συμφωνήσω με την Αρλέτα κι εγώ. Δεν ξέρω βρε παιδιά, εμένα μου φαίνεται έως και προσβλητικό να υποθέτουμε για άλλους ότι έχουν επιθυμίες τόσο προσωπικές και υπαρξιακές, όπως το να αποκτήσουν παιδί, επειδή είδαν άλλους να το κάνουν. Όταν κάποια εκφράζει την επιθυμία της να ΜΗΝ αποκτήσει παιδί δεν της λέμε ότι μιμείται και ακολουθεί το ρεύμα ή οτιδήποτε. Γιατί προφανώς δεν θεωρούμε ότι είναι ρεύμα το να εκφράζεις τις προσωπικές σου επιθυμίες και ανάγκες. Είναι το σωστό, απλά. Όλοι τα ίδια βλέπουμε γύρω μας. Η ματιά μας όμως στέκεται σ’εκείνα που θέλουμε κι εμείς οι ίδιοι. Ο δικός… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Προκύπτει από τον τρόπο που το παρουσιάζει. Ότι το θέλει επειδή το έκαναν οι φιλες της. Η διατύπωση αυτό μου έδωσε να καταλάβω. Αν έχω κάνει λάθος ζηταω συγγνώμη

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Κι όμως Μίτσι μου, η διατύπωση της είναι πιο σαφής πεθαίνεις: Εγώ θέλω πολύ να κάνω οικογένεια (αυτό και μόνο αρκεί) με το σύντροφό μου είμαστε μαζί από τα 26, τον τελευταίο μήνα του έθεσα το θέμα, είπε πως δε θέλει παιδιά Το πρόβλημά μου είναι ότι δε θέλω να βρίσκομαι με αυτές που γέννησαν (δηλαδή με όλες μου τις φίλες), γιατί ζηλεύω. Ζηλεύω που βρήκαν τον κατάλληλο σύντροφο για να κάνουν οικογένεια και που έκαναν παιδιά. Στο αντίθετο, θα σκαλίζαμε το γιατί δε θέλει να κάνει οικογένεια; Θα λέγαμε ότι την έχει επηρεάσει ο κύκλος της που δεν γεννοβολάει;… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Συμφωνώ απολύτως με την Πόντια. Δε λέω ότι αποκλείεται κιόλας να το επιθυμεί επειδή ζηλεύει. Αλλά από τις λίγες γραμμές που γράφει δεν έχουμε κανένα λόγο να μην πιστέψουμε ότι απλούστατα ζηλεύει επειδή (από μόνη της ήδη) το επιθυμεί.
Δεν είναι και κάτι περίεργο εξάλλου, δεν χρειάζεται ο μιμητισμός για να το θες, είναι από τις συχνότερες επιθυμίες των ανθρώπων. Το αν έχει ή όχι μια ανώριμη προσέγγιση στο θέμα είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Arleta
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Από πού προκύπτει ότι θέλει παιδιά “για να ανέβει πίστα”;; Βρίσκω το σχόλιο υπερβολικό και άκομψο στη προκειμένη περίπτωση.

Queen of spades
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αγαπητη φιλη, περνας πολυ δυσκολα. Καταλαβαινω απολυτα τη ζηλεια σου για τις ζωες των αλλων οταν εχουν αυτο που εσυ λαχταρας τοσο, ειδικα οταν στους αλλους ερχεται φαινομενικα τοσο ευκολα. Και καταλαβαινω ποσο δυσκολο ειναι να συνυπαρχεις με την ευτυχια του αλλου οταν πιστευεις πως εσυ δε θα την εχεις ποτε. Δεν ξερεις αν τα πραγματα ειναι τοσο υπεροχα ομως. Υπαρχει το ενδεχομενο που αναφερει η Λενα, οτι δεν ξερεις αν ο συντροφος τους ειναι «καταλληλος» η απλως μια επιλογη στον αυτοματο πιλοτο. Μπορει επισης να ειναι τελεια μαζι και να μη μπορουσε ο ενας (η και οι δυο) να… Διαβάστε περισσότερα »

Arleta
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Υπέροχο σχόλιο και to the point.
Εύχομαι η κοπέλα να καταλάβει πως είναι μόνο 30 χρόνων, να απευθυνθεί σε ειδικό, εφόσον δε μπορεί να διαχειριστεί τη κατάσταση, και με μια νέα, ορθότερη ματιά να φτιάξει αυτό που θέλει, μια και ξέρει τι είναι, με τις καλύτερες των προϋποθέσεων.

Piripiri
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

“Εμένα να ‘ρθουν να ρωτήσουν. Διότι τα φαίνομαι απατουν!” Ατακάρα από Είσαι το ταίρι μου.
Πω, στον wolfcry από κάτω πήγαινε το σχόλιο.

Wolfcry
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

“Ζηλεύω που βρήκαν τον κατάλληλο σύντροφο για να κάνουν οικογένεια και που έκαναν παιδιά.”. Εσύ (και όλοι μας) βλέπεις την επιφάνεια. Ποτέ δεν ξέρουμε όμως τι πραγματικά συμβαίνει μέσα σε ένα σπίτι. Και έξω και στα social media θα δεις πολλά ζευγάρια που δείχνουν πόσο όμορφα περνούν με διακοπές, βόλτες και παιχνίδια με τα παιδιά. Και μέσα στο σπίτι η εικόνα να είναι εντελώς διαφορετική. Σημασία έχει όμως τι κάνεις εσύ. Εσύ πρέπει να βρεις τον τρόπο να διαχειρίζεσαι όλες αυτές τις εικόνες με τους φίλους και τις φίλες σου. Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που όλοι οι άνθρωποι το… Διαβάστε περισσότερα »

C
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχεις απόλυτο δίκιο. Όσο περνάνε τα χρόνια βλέπω ή μαθαίνω πράγματα για ζευγάρια του περιβάλλοντος μου που είναι πολλά χρόνια μαζί και θεωρούσα σε γενικές γραμμές οτι ήταν καλά και σκέφτομαι οτι κοιμόμουν ύπνο βαθύ.

Γβρμ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Ξεκίνα να θεωρείς ως δεδομένο ότι είναι πανεύκολο να βρεις κάποιον που ΛΕΕΙ ότι θέλει παιδιά μαζί σου αλλά δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, κατάλληλος και τελικά μπορεί να εννοεί και κάτι άλλο. Πολλές από τις φίλες σου έχουν κάνει το ίδιο λάθος. Και μετά πήγαινε σε ένα ψυχολόγο, θα σε βοηθήσει πολύ!

Ανεμελιά
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τα ερωτήματα που σου θέτει η Α μπα είναι καίρια. Δηλαδή όλα τα άλλα τα έχεις λύσει και μένει μόνο το παιδί; Ή για το παιδί σε έπιασε βιασύνη ακριβώς επειδή είσαι γυναίκα και 30; Και επειδή το έκαναν όλες οι γύρω σου και ζηλεύεις; Πώς θα ζήσετε; Που; υπάρχει σπίτι; υπάρχουν χρήματα για εμβόλια, γιατρούς, θέρμανση, σίτιση περισσότερων ατόμων; Προσπάθησε να ωριμάσεις για να διακρίνεις αυτό που σου λέει η Λένα. Το κατάλληλο άνθρωπο. Μπορείς βέβαια να κάνεις παιδί και χωρίς τον κατάλληλο. Μπορείς και μόνη σου. Τι ζητάς από τη δική σου ζωή και ποιο είναι το όραμα… Διαβάστε περισσότερα »