Αγαπητή «Α, μπα»: Πίστευα πάντα πως όταν φτάσει η ώρα να παντρευτείς θα το θέλεις τρελά

Προβληματίζομαι

Γειά και από μένα, είμαι η Ζωή και βρίσκομαι σε σχέση τα τελευταία 3,5 χρόνια. Εγώ 29, εκείνος 40.Τα τελευταία 2 χρόνια συγκατοικούμε. Τον ερωτεύτηκα τρελά όχι μόνο γιατί είναι όμορφος, αλλά γιατί η ορμή και η αισοδοξία του με γέμιζαν ζωή. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήταν πολύ τρυφερός, και μου έδινε απλόχερα την προσοχή και την αγάπη του, τον θεώρησα ιδανικό σύντροφο ζωής. Μένοντας μαζί προφανώς απομυθοποιείς ορισμένα πράγματα, π.χ δεν κατάφερε να χειριστεί σωστά τους γονείς του οι οποίοι ξεκίνησαν να μπλέκονται “από ενδιαφέρον” σε όλα. Μετά από πολλούς καβγάδες, βρήκαμε την ισορροπία στα περισσότερα θέματα, όμως τώρα νιώθω πως έχω φθαρεί. Αισθάνομαι πως τον αγαπώ βαθιά, όμως θεωρώ πως έχει φύγει ο έρωτας. Για εκείνον είμαι το κέντρο του κόσμου του.Πίστεψα πως με την ομαλοποίηση των καταστάσεων που μας απασχολούσαν θα ένιωθα αλλιώς, όμως όσο εκείνος βελτιώνεται και γίνεται ιδανικός για το επόμενο βήμα, τόσο περισσότερο προβληματίζομαι για το αν είναι “the one”. Πίστευα πάντα πως όταν φτάσει η ώρα να παντρευτείς θα το θέλεις τρελά. Είναι ουτόπικο μήπως; Είναι λογικό να προβληματίζομαι τόσο; Ώρες ώρες σκέφτομαι πως απλά έχω συνηθίσει να μου τα δίνει όλα και τον θεωρώ δεδομένο. Πρόκειται για τη φθορά που λογικά φέρνει η συγκατοίκηση ή μήπως υπάρχει πρόβλημα και φοβάμαι να το δω;

Προβληματίζομαι πολύ όταν έρχονται τέτοιες ερωτήσεις, γιατί αυτό που ρωτάς είναι «να χωρίσω;» Θα σου απαντήσω όπως αρμόζει σε όλες αυτές τις ερωτήσεις.

Αν δεν τίθεται θέμα κακοποίησης, υποτίμησης, ή άλλης ακραίας κατάστασης δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να απαντήσει αυτό το ερώτημα για σένα.

Η συγκατοίκηση, ο γάμος, ο χρόνος, δεν φέρνει «λογικά» τίποτα. Ό,τι και να νιώθεις, δεν εξηγείται έτσι. Η φθορά είναι φθορά. Μπορεί να έρθει μέσα σε ένα εξάμηνο, μπορεί να έρθει σε δέκα χρόνια. Μπορεί να μην έρθει, αν ένα ζευγάρι καταφέρνει να κρατάει το ενδιαφέρον (όταν ο καθένας διατηρεί τα προσωπικά του ενδιαφέροντα και στηρίζει τα ενδιαφέροντα του άλλου με ενθουσιασμό και αγάπη).

Δεν υπάρχει καλός ή κακός λόγος για να φύγεις από μια σχέση. Υπάρχει μόνο ο δικός σου λόγος. Δεν χρειάζεται να είναι αρκετά σημαντικός λόγος για άλλον, ή για την πλειοψηφία. Δεν θα ζήσει άλλος με αυτόν τον άντρα, εσύ θα ζήσεις.

Δεν απομυθοποιείς σώνει και ντε κάποιον όταν τον γνωρίζεις από κοντά. Τον γνωρίζεις καλύτερα, και αυτό μπορεί να σου δείξει χαρακτηριστικά που δεν σου αρέσουν. Όμως τα χαρακτηριστικά αυτά ήταν εκεί και πριν. Άρα δεν φταίει η εγγύτητα, αλλά η πραγματικότητα. Σε μια πετυχημένη ένωση η πραγματικότητα είναι ακόμα καλύτερη από την φαντασίωση.

Δεν ξέρω τι σημαίνει «τον αγαπώ βαθιά αλλά έχει φύγει ο έρωτας». Έχει φύγει η ιδέα που είχες για αυτόν, όταν αντικαταστάθηκε από την πραγματικότητα; Αυτό δεν λέγεται «έφυγε ο έρωτας» αλλά «έβγαλα τα παραμορφωτικά γυαλιά που φορούσα». Τώρα, τι βλέπεις; Σου αρέσει ο άνθρωπος που βλέπεις; Υπάρχει περίπτωση να ερωτευτείς αυτόν;

Η αγάπη δεν είναι αρκετή για να είσαι σε μόνιμη σχέση με προοπτική ζωής.

Ναι, είναι λογικό να προβληματίζεσαι πριν να παντρευτείς. Αλλά αν ξέρεις καλά τον εαυτό σου, ξέρεις γιατί προβληματίζεσαι, και ξέρεις ποιες είναι οι απαντήσεις στους προβληματισμούς αυτούς.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

56 points
Upvote Downvote

16
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
11 Συντάκτες σχολίων
Διαλεχτή ΚιούσηConsciousnessidrilbozonioΜαρία Ιουλμά Δεκαοκτώ Αυγά Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Επειδή φέρνεις ως παράδειγμα το συγκεκριμένο, πάνω σ’αυτό θα πω. Για εμάς που είχαμε την τύχη να μη χρειαστεί να οριοθετήσουμε παρεμβατικούς γονείς ή που είμαστε άνθρωποι που οριοθετούμαστε πανεύκολα και χωρίς φόβο, φαίνεται σαν είναι θέμα θέλησης το να πεις “ως εδώ”. Είναι πάρα πολύ δύσκολο όμως. Ίσως αυτή η αδυναμία του να σε ξενέρωσε και πάνω σ’αυτό να ήρθαν κι άλλα, που διαφορετικά ίσως να μη σ’ενοχλούσαν. Έχω πολύ ξεκουραστεί από τότε που έβγαλα από το λεξιλόγιο μου χαρακτηρισμούς όπως the one, ιδανικό/η/ος, αληθινό, σωστό κ.λπ. Όχι, δεν μπορείς να ξέρεις αν με κάποιον άλλον θα ήταν καλύτερα.… Διαβάστε περισσότερα »

Μαρία Ιουλμά Δεκαοκτώ Αυγά
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

“Δεν υπάρχει καλός ή κακός λόγος για να φύγεις από μια σχέση. Υπάρχει μόνο ο δικός σου λόγος. Δεν χρειάζεται να είναι αρκετά σημαντικός λόγος για άλλον, ή για την πλειοψηφία. Δεν θα ζήσει άλλος με αυτόν τον άντρα, εσύ θα ζήσεις.” Αχ, Λένα.. Μακάρι να υπήρχες πριν 12 χρόνια, στα mid 20s μου, που αδύναμη και φοβισμένη παλευα να φύγω από ένα συναισθηματικά και λεκτικα κακοποιητικο γάμο, αλλά για την πλειοψηφία δεν ήταν σημαντικός λόγος, κι έπρεπε να περιμένω μέχρι να έρθει και η σωματική κακοποίηση για να πάρω “έγκριση”. (Και πάλι όχι από όλους). Αχ, Ζωή.. η ζωή… Διαβάστε περισσότερα »

namai
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Εκείνος βελτιώνεται και γίνεται ιδανικός για το επόμενο βήμα”. Εσύ? θεωρείς ότι δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι γιατί μάλλον υπάρχει κάτι έτοιμο εκεί έξω που δεν θέλει βελτίωση και δεν θα χρειάζεται να φθαρείς (φαντάζομαι από τους τσακωμούς) για να αποκτήσεις την ιδανική σχέση!!! .
Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι είναι χάρισμα να βελτιώνεσαι για να πάς στο επόμενο βήμα!!! το σύνηθες είναι να μένεις στάσιμος και να περιμένεις να σε βρει η βελτιωμένη έκδοση του ιδανικού …

no-no
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Έχεις ξενερώσει. Σε θέλει περισσότερο από ότι εσύ αυτόν. Δεν ενθουσιάζεσαι στην ιδέα του γάμου. Ευτυχώς δεν είναι ακόμη αργά.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Η συγκατοίκηση δεν φέρνει πάντα φθορά δεν είναι κάτι λογικό και καθιερωμένο. Η φθορά είναι ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να επιλυθεί. Λες οτι σου έφυγε ο έρωτας, εξ’ ου και η φθορά. Δεν ξέρω αν είχε πολλές απαιτήσεις από αυτή την σχέση και γι αυτό την απομυθοποίησες λίγο (γιατί δεν απομυθοποιούνται όλοι οι άνθρωποι με την συγκατοίκηση). Αν περιμένεις να είναι ο the one όπως ορίζεται στις rom com είναι εύκολο να τον απομυθοποιήσεις γιατί ο τέλειος σύντροφος δεν υπάρχει. Παντρεύεσαι με κάποιον ξέροντας οτι ίσως κάπου εκεί έξω υπάρχει κάποιος που ίσως ταιριάζατε περισσότερο αλλά ποτέ δεν τον… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

μας ρωτας, γιατι δεν εισαι ερωτευμενη πια, η αν πρεπει να παντρευτεις χωρις να εισαι ερωτευμενη;

το πρωτο ειναι ευκολο.
γιατι, ετσι. ξενερωσες. ισως απο την οικειοτητα, ισως απο την απομυθοποιηση, ισως στην προσπαθεια να τα βρειτε, με τους καυγαδες κλπ.

το δευτερο. εσυ πρεπει να το απαντησεις.
μερικοι ανθρωποι δεν διανοουνται να μενουν με εναν ανθρωπο χωρις να ειναι ερωτευμενοι, κι αλλοι το μονο που θελουν ειναι η ιστοσυμβατοτητα κι ενας γαμος…

bozonio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Υπάρχει μια μυθολογία που λέει ότι ο έρωτας τελειώνει μετά από χ χρόνια (ανάλογα με την εκδοχή. Τώρα το πρόβλημα με αυτό είναι ότι ο έρωτας δεν είναι και πολύ καλά ορισμένος. Εννοούμε ότι φεύγει ο ενθουσιασμός; Η επιθυμία για σεξ; Ότι βλέπουμε ότι άλλος έχει ελαττώματα; Ο θαυμασμός μήπως; Όλα αυτά είναι διαφορετικά πράγματα και εκτός από τον ενθουσιασμό (με μπόλικο άγχος) της αρχής που σίγουρα φεύγει γιατί είναι εξουθενωτικος, μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν σε μια σχέση. Αυτό που βλέπω σε πολλές ερωτήσεις είναι ότι υπάρχει μια σχέση και για χ-ψ λόγους ο ένας ή και οι δυο… Διαβάστε περισσότερα »

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κι εμένα με προβληματίζουν αυτές οι ερωτήσεις, από την άλλη χαίρομαι τους ανθρώπους που επεξεργάζονται πράγματα και καταστάσεις. Προσυπογράφω φουλ απάντηση Λένας, και προσθέτω και ετούτο: Όλη η ζωή μας, πολλώ δε μάλλον αυτά τα χρόνια που διανύεις είναι γεμάτα ζυμώσεις. Μπορεί να άλλαξες. Μπορεί να διαπιστώνεις ότι θέλεις διαφορετικά πράγματα. And that’s ok. Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι εκεί έξω υπάρχει κάποιος που α) θα ‘ναι απόλυτα συμβατός και β) θα τον συναντήσεις όταν κι όπως πρέπει για να ‘στε μαζί, ΑΛΛΑ από την άλλη, δεν ξέρω κι αν η λογιστική αναγνώριση του ατόμου που έχεις… Διαβάστε περισσότερα »

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Tu veux ou tu veux pas Tu veux c’est bien Si tu veux pas tant pis Si tu veux pas J’en f’rai pas une maladie Oui mais voilà réponds-moi Non ou bien oui C’est comme ci ou comme ça Ou tu veux ou tu veux pas Tu veux ou tu veux pas Toi tu dis noir et après tu dis blanc C’est noir c’est noir Oui mais si c’est blanc c’est blanc C’est noir ou blanc Mais ce n’est pas noir et blanc C’est comme ci ou comme ça Ou tu veux ou tu veux pas La vie, oui c’est… Διαβάστε περισσότερα »

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

To ‘χουν πει κι άλλοι αλλά δεν μπορώ να μην το πω… Έχεις χάρισμα Διαλεχτή, τι τραγουδάρες βρίσκεις να ταιριάζουν με τόσες πολλές ερωτήσεις!
Η μουσική βιβλιοθήκη του μυαλού σου πρέπει να είναι ένα μαγικό μέρος <3

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Στίχοι: Γιώργος Οικονομίδης
Μουσική: Γιώργος Μουζάκης
1η ερμηνεία: Τώνης Μαρούδας
Χίλιες βραδιές στο δικό σου στενό ξημερώνω
χίλιες καρδιές δε θ’ αντέχαν σ’ αυτό τον καημό
που να πω το μεγάλο μου πόνο
μόνο εσύ θα τον γιάτρευες μόνο
έλα και κάνε μου γέλιο τον κάθε λυγμό

Σου σφυρίζω
για να βγεις σου σφυρίζω
και κρυφομουρμουρίζω
το δικό μας σκοπό

Σε κανένα
μην τα πεις σε κανένα
φύλαξε τα κρυμμένα
όσα λόγια σου πώ

Θα `ρθει τ’ αγέρι
με τ’ απαλό το χέρι
κρυφά να σε ξυπνήσει
και το φεγγάρι
για τη δική μας χάρη
τα μάτια του θα κλείσει

Σου σφυρίζω
για να βγεις σου σφυρίζω
και κρυφομουρμουρίζω
σ’ αγαπώ σ’ αγαπώ

σ’ αγαπώ σ’ αγαπώ
σ’ αγαπώ σ’ αγαπώ

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Αχ, να το πάρω σαν προσωπική αφιέρωση ή προς ολόκληρη την κοινότητα του Α, Μπα;
Αγαπημένο του μπαμπά μου και το ξανάκουσα με νοσταλγία!

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Ναι! Ήτο προσωπική αφιέρωση στο ράδιο Α-μπα 🙂

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Επίσης, γλυκύτατη η Μπαρντό αλλά πέθανα με τις εκφράσεις (φωνής και προσώπου) του Μαρσέλ Ζανινί που το έχει επίσης ερμηνεύσει!
https://www.youtube.com/watch?v=0tVFvJcyhzg

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

χεχε

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ με Λένα. 👍Εσυ ξέρεις εσένα, ξέρεις και τον άλλον τωρα πια με τη συγκατοίκηση. Απλα πιστεύω οτι με τη συγκατοίκηση γίνεται μια απομυθοποίηση του αλλου, απο όσο τον εχεις πριν. Τον βλέπεις στις άσχημες του στιγμές, τον βλεπεις άρρωστο, ανήμπορο, γυμνό και βρώμικο. Βλέπεις εναν ανθρωπο με όλα του αρνητικά και όλα του τα θετικά, απογυμνωμένο αν θες απο την ωραιότητα που τον είχες κλείσει στην αρχη. Εσένα σου αρέσει το μαζί? Περνάς καλα? Σκέψου τι θέλεις και σκέψου τι εχεις σε αυτή τη σχεση. Σκέψου και αυτον τι νιώθει για σενα. Πολλές φεύγουν γιατί τους φεύγει ο ενθουσιασμός… Διαβάστε περισσότερα »