Αγαπητή «Α, μπα»: Όταν ενθουσιάζομαι με κάποιον μετά ξαφνικά μου τελειώνει

Είναι κάτι που συμβαίνει μόνο σε μένα;

Αγαπητή Α, μπα, είμαι 19 και είμαι φοιτήτρια. Στην Γ Λυκείου είχα σχέση η οποία κράτησε μέχρι να έρθω στη πόλη που σπουδάζω, ώσπου χωρίσαμε. Κράτησε 14 μήνες. Από τότε, νιώθω πιεσμένη και θα σου εξηγήσω γιατί. Από τη μία θέλω να είμαι ελεύθερη, να κατακτήσω τον κόσμο και από την άλλη θέλω να κατακτήσω τον κόσμο με έναν άνθρωπο. Γνώρισα παιδιά, καλά και “κακά”, όμως κάθε φορά ένιωθα πίεση. Όταν είμαι μόνη αναζητώ τη συντροφιά, όταν επικοινωνώ με κάποιον ενθουσιάζομαι και μετά ξαφνικά μου τελειώνει οτιδήποτε με ενθουσίαζε. Αυτό εννοώ πίεση. Είναι κάτι δικό μου ή ισχύει αυτό που λένε ότι δεν γνώρισα ακόμη “τον έναν”; Και αν είναι δικό μου, πως το αντιμετωπίζω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Cilia

Αγαπητή Σίλια, είσαι στη φάση που γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου, και σε αυτή τη ηλικία, αυτό ακριβώς πρέπει να κάνεις. Δεν ξέρει κανείς τι είναι δικό σου και τι είναι περιστασιακό, ή προσωρινό, γιατί ακόμα διαμορφώνεσαι. Είναι λογικό και αναμενόμενο να αισθάνεσαι αντικρουόμενα συναισθήματα και έχεις ερωτήματα σχετικά με το ποια είσαι. Μην βιάζεσαι να απαντήσεις, θα πάρει χρόνια η διαδικασία, και οι πρώτες απαντήσεις θα σου δείξουν ότι είσαι μόνο στην αρχή της αναζήτησης. Αυτό που θα ήθελα να σου πω μόνο είναι να μην προσπαθείς να καταλάβεις ποια είσαι μόνο μέσα από τους άντρες. Οι σχέσεις, ό,τι εννοείς ως σχέσεις, είναι ένα μέρος της ζωής σου, αλλά δεν είναι ούτε το πιο σημαντικό, ούτε το πιο καθοριστικό. Δεν θα καταλάβεις τι είναι δικό σου από το πόσο συχνά ερωτεύεσαι και πώς.

Είσαι φοιτήτρια. Έχεις πολλά πράγματα να κάνεις, να δεις, να ακούσεις, να φας, να μελετήσεις, εκτός από τους έρωτες. Είσαι ελεύθερη να κατακτήσεις τον κόσμο έτσι κι αλλιώς.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

33 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
lifeTokyoBabyDoll Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Tokyo
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τι ωραία που τα λες βρε Λένα! Πάλι καλά με΄σα στη στεναχώρια των ημερών έχουμε και σένα.!

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Στα 19 είναι σπάνιο να βρεις τον “έναν” που λες (και δεν υπάρχει ο ενας, υπάρχει κάποιος που θα ταιριάζετε καλύτερα όμως δεν υπάρχει κάποιος τέλειος για τον καθένα) γιατί καλά καλά δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου. Οι εφηβικοί έρωτες δεν θα είναι ίδιοι με τους έρωτες στην ενήλικη ζωή σου. Και εξάλλου φυσικό είναι να γνωρίσεις κάποιον, ίσως αν ενθουσιαστείς γιατί αρχικά σου αρέσει αλλά μετά γνωρίζοντάς τον καλύτερα να καταλάβεις οτι δεν ταιριάζετε και τόσο και να φύγει ο ενθουσιασμός, έτσι απλά. Οταν γνωρίσεις κάποιον που θα σου κρατήσει το ενδιαφέρον και θα περνάς καλά δεν θα σου… Διαβάστε περισσότερα »

life
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

θα μεγαλωσεις και θα καταλαβεις τι ειναι ζωη και αγαπη!!