Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί ο υπόλοιπος κόσμος

Αυτοθαυμάζονται τόσο που τρομάζω

Αγαπητή Α,μπα, Σε θαυμάζω. Τι ωραία που βρίσκεις σχεδόν πάντα το κουκούτσι στις μικρές μας ιστορίες. Θα ήθελα να ακολουθήσω το επάγγελμα της ηθοποιού, το σπουδάζω με αγάπη ,διάβασμα (γενικότερο) και συνέπεια. Θεωρώ οτι αποσες περισσότερες πηγές μαθαίνω, τόσο βελτιώνομαι ως άνθρωπος αλλά και ως ηθοποιός. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι αρκετοί και αρκετές του χώρου μου αυτοθαυμάζονται τόσο που τρομάζω, σκέφτονται και δρουν μόνο για το θέατρο σαν να βρίσκονται σε γυάλα. Δε γνωρίζουν πως λειτουργεί ο υπόλοιπος κόσμος στην εργασία τους ,στις μεταξύ τους σχέσεις, στα ωράριά τους και έχουν μια πολύ περιορισμένη οπτική. Υποτίθεται ένας καλλιτέχνης οφείλει να είναι ανοιχτός και να αφουγκράζεται το τι συμβαίνει γύρω του. Φοβάμαι οτι επειδή το εργαλείο της δουλειάς μου είμαι εγώ ,με τον καιρό θα μπω σε αυτό το τρυπάκι. Το θεωρείς πιθανό;

Ηλιάνα

Δεν σε ξέρω για να πω ποιο θα είναι το μέλλον σου, αλλά και να σε ήξερα, πάλι δεν θα μπορούσα. Αυτό που ξέρω είναι ότι εφόσον νιώθεις ότι βρίσκεσαι απ’ έξω και παρακολουθείς τη γυάλα από απόσταση, τότε είναι στο χέρι σου το τι θα γίνει. Ουσιαστικός κίνδυνος θα προκύψει αν αποκτήσεις ξαφνικά διασημότητα και εξουσία.

Κάτι άλλο που ξέρω είναι ότι αν νιώθεις ότι ξέρεις καλύτερα από τους άλλους πώς πρέπει να είναι ένας καλλιτέχνης, τρεις εξηγήσεις μπορώ να βρω: ή όντως ξέρεις και είσαι καλύτερα προετοιμασμένη, ή έχεις μια αφ’ υψηλού στάση που δεν σε κάνει διαφορετική από αυτούς που κατακρίνεις, ή βρίσκεσαι σε λάθος θεατρικούς κύκλους.

Και το τελευταίο που ξέρω και δεν θα κουραστώ ποτέ να λέω, είναι ‘ΤΡΙΠΑΚΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΥΠΑΚΙ’. Είναι από το τριπ, όχι από την τρύπα.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

38 points
Upvote Downvote

10
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
4 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
8 Συντάκτες σχολίων
Sober dayOpen Stsikampoum Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Open S
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συνεργαζόμενη καθημερινά με ηθοποιούς εδώ και πολλά χρόνια, έχω να πω ότι γνωρίζουν όσο και ο υπόλοιπος κόσμος τα ωράρια, την λειτουργία του συστήματος, τις εκτός του “χώρου” ανθρώπινες σχέσεις. Μάλλον μιλάς για φοιτητές. Ή για ηθοποιούς που τους συναναστρέφεσαι μόνο για λίγη ώρα εργασίας. Όσο για τον αυτοθαυμασμό…ναι είναι για κάποιους δύσκολο να βρουν την ισορροπία μεταξύ του “είμαι ένα τίποτα” και “είμαι τα πάντα” γιατί είναι η φύση του επαγγελματος τέτοια που τους πάει από τα ψηλά στα χαμηλά σε χρόνο dt. Από το χειροκρότημα και τα μπράβο στο να μην χτυπάει τηλέφωνο για δουλειά, από το “γράφεις… Διαβάστε περισσότερα »

Sober day
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εκτός θέματος αλλά συγχαρητήρια για την επισήμανση του λάθους στο “τρυπάκι”!! Δεν αντέχω να το βλέπω! Άλλο αντίστοιχο που γίνεται συνέχεια είναι το “fun club” αντί “fan club”. Τι σημαίνει “fun club Αλκίνοου Ιωαννίδη”; Ότι μαζευόμαστε στις συναυλίες του και λέμε ανέκδοτα;

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Σε έναν ακαδημαϊκό χωρο δεν θεωρώ ότι είναι λάθος το να βλέπεις τα πράγματα ειδυλλιακά και σε ένα πλαίσιο αυτοβελτίωσης και εξερεύνησης του αντικειμένου. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν κλάδο καλλιτεχνικό όπου η αυτοεκφραση και η προσωπική γραφή έρχονται να δέσουν με τη θεωρία τόσων χρόνων και τη ματιά των διακεκριμένων συναδέλφων παρελθόντων ετών.Ποσο μάλλον όταν πρόκειται για κάτι τόσο άμεσο όπως η ηθοποιία και τόσο ισχυρά δεμένο με την εικόνα και τα φυσικά χαρακτηριστικά του ατόμου. Είναι πολύ δύσκολο να δέσουν όλα αυτά μαζί με τις συνθήκες της καθημερινότητας και την κοινωνία έξω. Αλλά όταν δένουν τότε δημιουργείται… Διαβάστε περισσότερα »

tsikampoum
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Πολύ μου άρεσε η απάντησή σου Διαλεχτή!!

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Πέρα από αυτά που επισημαίνει η Α, μπα, τα οποία ήταν και δικές μου σκέψεις διαβάζοντας την ερώτηση, μου έκανε εντύπωση ότι δεν ξέρουν πώς λειτουργεί ο υπόλοιπος κόσμος, όπως λες. Το επάγγελμα του ηθοποιού δεν είναι εύκολο, έχει μεγάλη αβεβαιότητα, μη σταθερά ωράρια, χαμηλές απολαβές, επομένως μου κάνει εντύπωση πώς αυτοί οι άνθρωποι ζουν στον κόσμο τους. Εκτός και αν, για εκείνους, αυτός είναι ο τρόπος να προστατευθούν και να μην τους πάρει από κάτω (;)

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Εκτός κι αν, ακόμη σπουδάζουν.

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Έχεις δίκιο. Θυμάμαι τον εαυτό μου στα φοιτητικά μου χρόνια, και ας μην είχαν σχέση με θέατρο οι σπουδές μου. Ήμουν αλλού γι’ αλλού!

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

ξεχασε να πει, οτι μας γραφει απ το L.A.

tsikampoum
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Αυτό που γράφεις φαίνεται και από συνεντεύξεις ηθοποιών! Πάντως δεν είναι μόνο δικό σας προνόμιο. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν αυτά!! Αυτές οι ατάκες τύπου “εγώ στη δουλειά μου….” ή “εμείς οι μηχανικοί….” και μπλα μπλα μπλα…. δε παλεύονται!! Και δυστυχώς κάποιοι δε στρώνουν ούτε μετά τα πρώτα χαστούκια της δουλειάς να ξέρεις!!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ο ναρκισσισμός είναι νεύρωση από τις πιο αθεράπευτες….νομίζω δεν θεραπεύεται . Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, ιδίως σε αυτά που εκτίθεσαι σε κοινό, δηλαδή δάσκαλοι , (όλων των βαθμίδων), δικηγόροι, δικαστές, καλλιτέχνες κοκ. Σε χώρους όπως του θεάματος και της τέχνης, που γίνεσαι εσύ το έργο τέχνης, ακόμη περισσότερο. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι :κάνε τη δουλειά σου και μην ασχολείσαι με τους άλλους, και αν θέλεις δες τις νύχτες πρεμιέρας του Κασσαβέτη…… δείχνει τη “σχιζοφρένεια” που παθαίνει ο ηθοποιός, όταν πρέπει να μπει μέσα σε έναν άλλο άνθρωπο