Αγαπητή «Α, μπα»: Η φίλη μου ζει σε μια συνεχή αδράνεια και μιζέρια

Βαριέται που ζει και εγώ πιέζομαι

Αγαπητή Αμπα και αναγνώστες, είμαι λίγο μπερδεμένη και θα ήθελα την συμβουλή σας. Έχω μια “φίλη” (σε εισαγωγικά, γιατί θεωρώ ελάχιστα άτομα πραγματικούς φίλους μου και όχι τόσο την συγκεκριμένη), η οποία γενικώς προτιμάει την πληκτικοτητα.. Δηλαδή, ζει εντελώς “τα ζα μου αργά”, που λένε και οι παλιοί. Ζει σε μια συνεχή αδράνεια και μιζέρια. Βαριέται να κουνηθεί απ’τον καναπέ της, προτιμάει να ακολουθεί συνεχώς την ίδια πληκτική ρουτίνα, παρά να αλλάξει έστω το παραμικρό και ακόμα και σε επίπεδο σχολείου (είμαι 15), δεν θέλει να κάνει γυμναστική, ακριβώς γιατί την θεωρεί υπερβολικά δραστήρια γι’ αυτήν. Το θέμα μου δεν είναι η προσωπικότητα της, εξάλλου ο καθένας είναι όπως θέλει, αλλά το γεγονός πως νιώθω να πιέζομαι εξαιτίας της μιζέριας της. Αισθάνομαι πως χάνω ευκαιρίες να περνάω λίγο καλύτερα ή να συναναστρεφομαι με άλλα πιο ενδιαφέροντα άτομα. Με άλλα λόγια, με επηρεάζει αρνητικά, θα έλεγα, η αδράνεια της, γιατί εν αντιθέσει εγώ είμαι ένα άτομα αρκετά δραστήριο, τρέχω από δω, από κει, ψάχνομαι, δοκιμάζω νέα πράγματα και γενικώς δεν αντέχω την βαρεμάρα, την πληκτικοτητα και την γκρίνια. Το ερώτημα μου είναι: Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω;.. Δεν θα’θελα να ξεκοψω τελείως, γιατί είμαστε (μαζί με αυτή) μια παρέα με 5-6 άτομα, που περνάμε πολύ ωραία και δεν θέλω να είμαι εγώ αυτή που θα χαλάσει το κλίμα.. (Ελπίζω να μην σας κούρασα)

Looking forward to your answer

Δεν θα έλεγα ότι έχεις πραγματικό πρόβλημα. Στο ευρύτερο σου περιβάλλον βρίσκεται μια που δεν θεωρείς καν φίλη σου, την οποία δεν συμπαθείς. Τι να κάνουμε; Ως κοινωνικά όντα μοιραία στη ζωή μας θα έρχονται άνθρωποι που δεν θα συμπαθούμε και πολύ. Δεν σου επιβάλει κάτι, απλώς είναι ασύμβατη με σένα. Οπότε, δεν είναι ότι δεν θα ήθελες να ξεκόψεις, είναι ότι δεν μπορείς να ξεκόψεις, γιατί οι υπόλοιποι δεν την θεωρούν τόσο ανυπόφορη όσο εσύ, άρα αν ξεκόψεις μαζί της, υπάρχει φόβος να ξεκόψουν οι άλλοι μαζί σου. Άρα, δεν είναι ότι θα χαλάσεις το κλίμα, είναι ότι κινδυνεύεις να μείνεις χωρίς παρέα, αν το χαλάσεις. Άρα, μήπως αυτό είναι που σε εκνευρίζει τόσο πολύ;

Υπάρχει κάποιος λόγος που νιώθεις να σε επηρεάζει τόσο βαθιά ένας άνθρωπος που δεν κάνει γυμναστική (και δεν σε αναγκάζει με κανέναν τρόπο να ακολουθήσεις τον δικό του τρόπο ζωής). Δεν ξέρω ποιος είναι, σίγουρα δεν ξέρεις εσύ ποιος είναι, άλλωστε είσαι μόλις δεκαπέντε. Αλλά μπορώ να κάνω κάποιες υποθέσεις. Η πιο προφανής είναι ότι νιώθεις ότι η δική της στάση ζωής μειώνει την δική σου. Αν κάποιος που δεν είναι «δραστήριος και ψαγμένος» έχει αποδοχή και κάνει ζωάρα, γιατί εσύ να παιδεύεσαι να είσαι δραστήρια και ψαγμένη;

Κοίτα καλά μέσα σου και αποφάσισε ποια είσαι. Δεν θα γίνει σήμερα, την άλλη εβδομάδα ή φέτος, αλλά κάποτε πρέπει να είσαι σε θέση να υποστηρίζεις τα γούστα σου χωρίς να σε ενδιαφέρουν τα γούστα των άλλων.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

65 points
Upvote Downvote

13
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
11 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
13 Συντάκτες σχολίων
Φριζαρισμένο μαλλίΜαριάννα Θ.RosaliaMafaldaMitsi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εμένα πάντως έχει τύχει να με χαρακτηρίσει όπως χαρακτηρίζεις εσύ τη φίλη σου, άνθρωπος, ο οποίος αν στεκόταν για μια στιγμή ήρεμος νόμιζε ότι θα σταματήσει η γη να γυρίζει. Με είχε πει μίζερη επειδή δεν γελούσα συνέχεια, δεν ήθελα κάθε βράδυ να είμαι έξω και επειδή τα πήγαινα μια χαρά με τον εαυτό μου και δεν με τρόμαζε η μοναξιά.
Οι άλλοι της παρέας που περνάτε πάρα πολύ ωραία, έχουν το ίδιο παράπονο με εσένα ή κανένας άλλος δεν έχει πρόβλημα;

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Πρώτον, δεν είναι φίλη σου, ζέχνει το οτι την περιφρονείς και την κρίνεις, και ο μόνος λογος που δεν τη στέλνεις είναι το να μη βγεις η κακιά της παρέας. Δεύτερον, πιθανώς η κοπέλα να έχει κατάθλιψη. Τρίτον, απομακρύνσου, όχι τόσο γιατί σου χαλάει το mojo σου (εσύ άλλωστε είσαι γαμάτη και δραστήρια), αλλά γιατί αυτό που νιώθεις το εισπράττει, κι αν όντως έχει κατάθλιψη, δεν είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για παρέα της.

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Δεν ξέρω αν η κοπελίτσα μπορεί να έχει κατάθλιψη, από αυτά που γράφει η δικιά μας φαίνεται απλά ότι γουστάρει να είναι αραχτή, δεν βαριέται να κάνει κάθε μέρα τα ίδια πράγματα και προτιμάει να κάνει κοπάνες στη γυμναστική. Είναι όμως μέλος της παρέας των 5-6 παιδιών, επομένως ακολουθεί γενικά ότι κάνουν. Οι χαρακτηρισμοί “πληκτικη”, “μιζέρια” κλπ, είναι από τη σκοπιά της γράφουσα που είναι ολοφάνερο ότι δεν ταιριάζει καθόλου μαζί της.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Πολύ σημασία δε δίνεις σε κάποια που δε θεωρείς καν φίλη σου; Μήπως πρέπει όλοι να ζουν σύμφωνα με τις δικές σου αντιλήψεις για να μη σε ενοχλούν; Αυτό να σε προβληματίσει αρκετά , τι σε ενοχλεί εσένα τι κάνει και τι δεν κάνει μια που δεν είναι καν φίλη σου και έφτασες σε σημείο να στείλεις ερώτηση; Και πολύ περιφρόνηση και κακιά είδα για κάποιον άλλον άνθρωπο που το μόνο του κακούργημα είναι που τολμάει να έχει δικό του τρόπο ζωής. Είσαι πολύ μικρή αλλά αυτά είναι θέματα τα οποία πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Τίποτα να μην κάνεις, απλά να μην έχεις προσωπική επαφή μαζί της. Να συναναστρέφεστε στα πλαίσια της παρέας χωρίς να βρίσκεστε μόνες σας, απλό είναι.

Να πω μόνο πόσο χάρηκα που διάβασα τόσο ωραίο κείμενο από κορίτσι 15 χρονών, με τους τόνους του (μόνο 2 έλειπαν σε ίδια λέξη χιχιχι), με τα σημεία στίξης του, μια χαρά!

Cloud on Toast
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Στο πανεπιστήμιο εγώ είχα ακριβώς το αντίθετο πρόβλημα. Εγώ ήμουν η υπερδραστήρια που κώλο δεν έβαζα κάτω και εκανα αγγλικά γερμανικά ισπανικά πρακτικές οτι να ναι, γενικώς τώρα μόνο που το σκέφτομαι αγχώνομαι. Οι φίλοι μου ήταν πιο χαλαροί, δεν έκαναν τόσα πολλά, αλλά μια χαρά παιδιά ήταν. Εγώ όμως τους δημιούργησα άγχος και έτσι περιθωριοποιήθηκα. Τους έχασα όλους από φίλους σιγά σιγά. Νομίζω το βασικότερο πρόβλημα ειναι πως μια παρέα πρέπει να βρει τη δυναμική της μόνη της, και πως αν ο ένας είναι μόνο διαφορετικός τότε υπάρχει ένα πρόβλημα, που μαλλον θα λυθεί από μονο του, χωρίς αυτόν.… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αφού δεν αντέχεις τη βαρεμάρα, την πληκτικότητα και την γκρίνια, και αυτή η κοπέλα είναι όλα αυτά, υποτίθεται, τότε πώς είστε στην ίδια παρέα, στην οποία περνάς ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ; Αν περνάς πολύ ωραία, ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι δεν έρχεται στο γυμναστήριο μαζί σου; Ότι προτιμά τον καναπέ της; Ότι δεν αντέχεις να υπάρχουν άτομα που να βρίσκουν υπερβολική, κουραστική ή ακόμα και βαρετη (ω ναι, βαρετή) την ανάγκη σου να τρέχεις από δω κι από κει; Και αφού εσύ είσαι τόσο δραστήρια και ενδιαφέρουσα, τότε πώς χάνεις ευκαιρίες; Αν σε καλούν κάπου, πήγαινε. Γιατί πρέπει να σέρνεις λαό μαζί… Διαβάστε περισσότερα »

Rosalia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Άκυρο με την ερώτηση αλλά να πω τι χαρά έχω που δεκαπεντάχρονα διαβάζουν Α,μπα!

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Γιατί βρε πουλάκι μου θα χαλάσεις την παρέα; Πρέπει να απομακρυνθείς μετά δηλώσεων λες και χωρίζεις; Όπως λέγαμε όταν ήμασταν κάτω των 10 “δε σε έχω φίλο”; Γιατί; Είναι πολύ απλό. Δεν θες να κάνεις παρέα αποκλειστικά μαζί της γιατί νιώθεις ότι σου τρώει χρόνο κι ενέργεια; Σεβαστό, τότε μην κάνεις παρέα αποκλειστικά μαζί της, δεν χρειάζεται και να της το δηλώσεις, ούτε σε αυτή, ούτε σε κανέναν άλλο. Όταν σε παίρνει να κάνετε κάτι μαζί πες “πες έχω κανονίσει” ακόμα κι αν δεν είναι έτσι τα πράγματα και στο τέλος βγες με αυτούς που γουστάρεις πραγματικά να κάνεις παρέα.… Διαβάστε περισσότερα »

Μαριάννα Θ.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Σε αυτές τις ηλικίες -αν θυμάμαι καλά- δεν ξέρουν να βάζουν όρια και, μάλιστα, τα λένε όλα μεταξύ τους, δε φιλτράρουν και δεν ξέρουν ότι έχουν δικαίωμα να μην απαντάνε σε ό,τι κι αν τους ρωτήσουν· δηλ αν της πει «έχω κανονίσει», κάλλιστα μπορεί να της πει η άλλη «με ποιον, πότε, τι ώρα, πού, α ωραία θα έρθω κι εγώ (μια παρέα είμαστε)». Δεν ξέρω κιόλας αν έχουν «εύκολη πρόσβαση» στη ζωή του άλλου (τώρα, όπου κι αν είναι ο άλλος, μπορούν να του στείλουν μήνυμα στο viber, στο facebook, στο κινητό κτλ,.. και να περιμένουν απάντηση αμέσως, τους… Διαβάστε περισσότερα »

Argie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν σε ενοχλει το συγκεκριμενο ατομο πολυ απλα απομακρυνσου σιγα σιγα απο αυτο…. Κι εγω που ειχα πεσει σε μια παρομοια περιπτωση κοπελας (βαριοταν να βγει εξω, ηθελε μονο να βγαινουμε στην περιοχη της για να μην μετακινειται ενω εγω εμενα στου διαβολου το κερατο, σνομπαρε την παρεα μου και το αγορι μου, ναι το εκανε κι αυτο) την απομακρυνα διακριτικα και σιγα σιγα. Δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να κανουμε παρεα με καποια ατομα επειδη τα λυπομαστε.

Αποδημητικό Πτηνό
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μπορει να υπάρχουν διαφοροι λογοι που η κοπελα αυτη ειναι αδρανης οπως λες, ενδεχομένως και παθολογικοι. Δεν εισαι εσυ αυτη που θα την ερμηνευσεις ουτε ομως και θα την κρινεις. Ο καθε ανθρωπος εχει τους δικους του ρυθμους. Μπορεις ομως να απομακρυνθεις απο αυτην αφου νιωθεις να σε τραβαει κατω κ σενα. Απο τη στιγμη που οι ρυθμοι σας δεν ταιριαζουν δεν σε υποχρεωνει κανενας να τη συναναστρεφεσαι! Αποδεξου ομως παράλληλα οτι μεσα στην παρεα σας μπορει να υπαρχουν ατομα που να ταιριάζουν μαζι της και να θελουν να την κάνουν παρεα και ενδεχομένως να τα χασεις. Εισαι μικρη ακομα,… Διαβάστε περισσότερα »