Αγαπητή «Α, μπα»: Έχει βάλει στην παρέα, την κοπέλα του με το ζόρι

Δε μας άφησε χρόνο να τη γνωρίσουμε, να της μιλήσουμε, να αναπτύξουμε μια επικοινωνία και να ρθει όλο αυτό λίγο πιο αβίαστα

Αγαπημένη Α,μπα, Τα φώτα σου! Είμαστε μια παρέα 7-8 ατόμων, άντρες και γυναίκες, ζευγάρια και μη, έχοντας διατελέσει συγκάτοικοι με διάφορους συνδυασμούς και επίσης κάνουμε παρέα και όλοι μαζί αλλά και σε μικρότερους σχηματισμούς όλοι με όλους. Είμαστε πολύ δεμένοι, κάπως σαν οικογένεια, ακόμα κι αν δεν βρισκόμαστε όλοι μαζί πολύ συχνά, καθώς μένουμε σε διαφορετικές πόλεις. Ένας εξ ημών, ας τον πούμε Α., έχει κανούργια σχέση εδώ και κανένα πεντάμηνο και α,μπά μου, κάπως το πράγμα δεν πάει καλά. Εκτός του ότι σαν προσωπικότητα δεν είναι συμβατή, ο Α. μας την έχει κάνει κλύσμα. Και δεν είναι η ασυμβατότητα που μας μπλοκάρει (μιλώ τουλάχιστον για τον εαυτό μου και άλλους 4 που το χουμε συζητήσει), είναι ότι ο Α. τα εκβιάζει όλα. Όχι μόνο είναι μαζί παντού (λογικό μέχρι ενός σημείου), αλλά την έχει βάλει στα τσατ (τα οποία υπάρχουν εδώ και μια 5ετία), θέλει να κανονίσουμε εκδρομές όλοι μαζί και οι περισσότεροι/ες να την έχουμε δει 2-3 φορές (κάποιοι μόνο 1!). ‘Αλλο παράδειγμα: μία φίλη αλλάζει χώρα και ρώτησε πότε μπορούμεν να βρεθούμε όλοι μαζί να μας χαιρετήσει – και απάντησε η κοπέλα εκ μέρους και του φίλου…. Μετά από πολλή συζήτηση και σκέψη, αυτό που νομίζω ότι έχει ενοχλήσει στην πραγαμτικότητα είναι ότι δεν υπήρξε μεταβατική περίοδος. Παρότι είναι κατανοητή η επιθυμία του Α. να συμπαθήσουμε την κοπέλα και να την κάνουμε παρέα, δε μας άφησε χρόνο να τη γνωρίσουμε, να της μιλήσουμε, να αναπτύξουμε μια επικοινωνία και να ρθει όλο αυτό λίγο πιο αβίαστα. Κι εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι το πρόβλημα ξεκινάει από το φίλο μας και όχι την κοπέλα. Ο λόγος που σου γράφω Α,μπα μου είναι ότι εγώ προσωπικά έχω πλέον μεγάλη δυσφορία με αυτή την κατάσταση. Ξέρω ότι θα συναντηθούμε απόψε όλοι μαζί και ότι αναμένεται από μένα να συμπεριφέρομαι λες και είμαστε αδερφικοί φίλοι και δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Και το γεγονός ότι δεν υπάρχει συμβατότητα προσωπικοτήτων, τα κάνει όλα πιο περίπλοκα. Δεν ξέρω ακριβώς πώς να εκφράσω αυτό που νιώθω, μάλλον εισβολή. Νομίζω ότι ακούγεται σα να είμαστε κλίκα, αλλά είναι αντικειμενικό ότι υπάρχει πολλών χρόνων δέσιμο και όχι, ο σύντροφος δεν εξισώνεται στο πρώτο 3μηνο. Είμαστε προ τετελεσμένου, ετοιμάζονται να συγκατοικήσουν, δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι στο άμεσο μέλλον (ούτε και στο μακρινό). Σημειωτέον, ότι τα ίδια έκανε και με την προηγούμενη, με αποτέλεσμα οι πιο παλιοί του φίλοι να μην θέλουν ούτε να την ακούσουν, πόσο μάλλον να τη δουν (εμείς γνωρίσαμε τον Α. στα χωρίσματα από την προηγούμενη). Κάπου μου φαίνεται άδικο για την (εκάστοτε) κοπέλα, κάπου όμως δε φαίνεται ούτε αυτή (αυτές) να βάζουν φρένο σε όλο αυτό. Και ρωτάω: υπάρχει κάτι να κάνουμε;

Πάντα υπάρχει κάτι να κάνεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ή να συνεχίσεις τη φιλία, ή να τη μετριάσεις, ή να την διακόψεις. Όλες αυτές οι αποφάσεις έχουν συνέπειες, πάντως όπως φαίνεται τα πράγματα έχουν αλλάξει, οπότε ακόμα και αν δεν κάνεις τίποτα, ήδη βρίσκεσαι σε μια άλλη δυναμική.

Δεν είναι σωστό να μιλάς εκ μέρους όλων όταν λες «να κάνουμε», γιατί αυτό όντως δείχνει κλίκα. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι που συμφωνούν μαζί σου, αλλά και τι σημαίνει αυτό; Ότι οι περισσότεροι θα αποφασίσουν για το ποιος κάνει παρέα με ποιον; Εσύ θα αποφασίσεις μόνο για τον εαυτό σου, και δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια γκράντε ανακοίνωση. Εφόσον κάνετε παρέα και επιμέρους, μπορείς να αποφασίσεις πού θα πηγαίνεις, με ποιον θα μιλάς, και δεν προκύπτει από πουθενά ότι είσαι υποχρεωμένη να υποκρίνεσαι το οτιδήποτε.

Αυτό που νιώθεις είναι ότι νομίζεις ότι κάποιος εξωτερικός παράγοντας χάλασε μια ισορροπία που ήταν δικιά σου. Κάνεις λάθος. Η ισορροπία δεν σου ανήκε για να νιώθεις ταραγμένη που χαλάει, ήταν ένας συνδυασμός που σου άρεσε, αλλά δεν σου εγγυήθηκε κανείς, και ευτυχώς κατάλαβες ότι δεν σου φταίει η κοπέλα αλλά ο φίλος. Καταλαβαίνω απολύτως ότι δεν θέλεις να τρως στη μούρη συνέχεια κάποιον που δεν συμπαθείς, που σου έχουν φορτώσει, αλλά στις ενήλικες παρέες, η ασυμβατότητα με τα ταίρια των φίλων είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα. Τελικά είναι ένα μέσο για να αποκαλυφθούν ασυμβατότητες στην φιλία, πάνω από όλα τα άλλα. Αν δεν χωρίσει το ζευγάρι, συνήθως χαλάει η φιλία. Σκληρό, τι να κάνουμε. Αν οι φίλοι σου δεν συμπαθήσουν τον δικό σου, θα δεις πώς είναι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

52 points
Upvote Downvote

64
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
36 Θέματα σχολίων
28 Απαντήσεις θεμάτων
8 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
47 Συντάκτες σχολίων
Μπισκότο με σοκολάταΦριζαρισμένο μαλλίLaPerdizTropicalKaramouzachrissie spanikou Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Ζαβαρακατρανέμια
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Μεταβατική περίοδος” “κάπως σαν οικογένεια” “μας την έχει κάνει κλύσμα” και σταθερά πρώτος πληθυντικός…συγνώμη αλλά κάπως έντονο είναι το άρωμα του συγκεντρωτισμού στο κείμενο αυτό. Επίσης, στην αληθινή ζωή, άνθρωποι μπαινοβγαίνουν στις παρέες, φιλίες αλλάζουν, σχέσεις δοκιμάζονται άλλες κρατάνε άλλες χαλάνε. Με άλλα λόγια η ζωή δεν είναι σίτκομ φάση “Φιλαράκια” να έρχονται και να φεύγουν οι γκεστ σταρ για 10 χρόνια και το παρεάκι να μένει το ίδιο. Get real.

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Πόσο δίκιο έχεις! Ακριβώς σαν sitcom. Εν τω μεταξύ, όσο μου τη δίνουν οι άνθρωποι που κάνουν σχέση και χάνονται, άλλο τόσο μου τη δίνουν και οι φίλοι που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν είμαστε καστ καθημερινής σειράς (ή του sex and the city) και πολλές φορές μπαίνουν άλλες προτεραιότητες και άλλοι άνθρωποι στη ζωή μας και δεν μπορεί να είναι όλα όπως παλιά, ούτε είναι παράλογο να θέλουμε να συνδυάσουμε 2 πλευρές της ζωής μας (π.χ. σχέση και φίλους).

Peggy Olson
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χαχα μου θύμισε μια παρόμοια ερώτηση που είχε απαντήσει παλιότερα η Α μπα και είχε γίνει χαμός στα σχόλια με το κρασί της παρέας ή κάτι τέτοιο!

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

όντως, κλίκα θυμίζετε. Αυστηρό πρωτόκολο, φέις κοντρόλ, κουτσομπολιά (για την κοπέλα και τον φίλο) πίσω από την πλάτη τους.
Σκέφτηκες, αντί να την και τον θάβετε πίσω από την πλάτη του να του μιλήσετε;
Επίσης αν δεν φέρνει τη σύντροφό του στην παρέα πως ακριβώς θα τη γνωρίσετε καλύτερα; Και δηλαδή θα πάτε εκδρομή και θα έρθει μόνος του; Σοβαρά τώρα; Οι δικοί σας σύντροφοι πως “μπήκαν” στην παρέα;
Οι παρέες είναι δυναμικές. Άνθρωποι αποχωρούν, καινούριοι άνθρωποι μπαίνουν, σχέσεις εξελίσσονται.
Η όλη φάση μου λέει ότι είστε το πολύ 25

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Τί θέλει τώρα η καινούρια;
Να την βάλει σε μια γωνία και να τη βλέπει μόνο όταν δεν έχουμε εμείς οι Μυστικοί Επτά τις ιστορικές συναντήσεις μας.
Επτά, οκτώ άτομα και κανένας δεν ταιριάζει μαζί της; Μα τι σας κάνει πια;
Θα σου πω τί. Απλά είναι “ο νέος” και πρέπει να φάει καψώνια για να νιώσετε όλοι εσείς οι υπόλοιποι πιο ξεχωριστοί ως παρέα, μόνο και μόνο γιατί ταιριάζετε.

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Χίλια Μπράβο Μυστικοί Επτά! Και οι Πέντε Φίλοι με τις συναρπαστικές τους περιπέτειες, τι μου θύμισες τώρα 😍 Συμφωνώ με το σχόλιο σου, όποιος πρόλαβε τρούπωσε. Δεν θα απέκλεια πάντως και να αρέσει στη γράφουσα ο έτσι και γι’αυτό η τόση εμπάθεια.

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Οι Πέντε Φίλοι μου αρεζαν περισσότερο, πολύ περισσότερο, γιατί ήταν χαλαρά μαζί μέσα στην ανεμελιά των καλοκαιρινών διακοπών, δεν είχαν μυστικά σινιάλα, ειδικό χτύπο στην πόρτα και όλες τις nerdy διαδικασίες των μυστικών Επτά, έλυναν απλά μυστήρια και περνούσαν τέλεια.

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Εμένα οι Πέντε Φίλοι που άφησαν μια παντοτινή αγάπη για τα τροχόσπιτα και την αγγλική εξοχή!Όταν δε πήραμε το τροχόσπιτο της μπάρμπι με την αδερφή μου, παίζαμε ατελείωτα Πέντε Φίλους, αχ τι ωραία χρόνια!

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πείτε κ σ’εμάς που δεν ξέρουμε ούτε τους Φίλους, ούτε τους Επτά!!

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Παιδικες -εφηβικες σειρες βιβλιων που εγραψε η Ένιντ Μπλάιτον και ειχαν σαν ελεύθερη γενική θεματολογία 5 φίλους που μπλεκουν σε περιπετειες μεσα σε μυστηριωδη καστρα με κουφιους τοιχους και υπογειες σηραγγες και στο τελος τα εξιχνιαζουν. Κατι σαν τον Χαρυ Ποτερ των late 70s και full 80s, αλλά χωρις μαγειες και ξορκια• μόνο λαχταριστό, άπλετο μυστήριο.
Τα ανταλασσαμε κατω απο τα θρανία και τα καλοκαιρια ανταλασσαμε ολοκληρες τις σειρες. Τωρα νομιζω τα εχει διαδεχθει το Ημερολογιο του πανίβλακα 😊 ή κατι τετοιο

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Τι μου θυμίσατε!

chrissie spanikou
Επισκέπτης
Συμμετέχων
chrissie spanikou

Και λιγο αργοτερα το κολλεγιο του σεν κλερ της ιδιας
(μπα σε καλο, μαυτα κ με τα εργασιακα παραδιπλα, θυμηθηκα προιστορικα που υπηρξα κι εγω γενια των 700 ευρω, η παλια, η ορθοδοξη, και συγκινηθηκα, σκαζμενα, ε, σκαζμενα)

bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Τώρα εγώ δεν ξέρω αν έχω τη μύγα, αλλά ένα σύγκρυο τό παθα με την ερώτηση. Θεέ μου Πόσο απεχθάνομαι τις κλικο-παρέες!! Στραβομουτσουνιάζουν με κάθε νέα είσοδο, λένε εσωτερικά αστεία που το νέο μέλος δεν καταλαβαίνει,ομάδες ιερές στο τσατ… Ειδικά όταν μιλάμε για μεσήλικες, το πράγμα γίνεται αστείο! Σε παρέες με ζευγάρια βρε παιδιά, όλο και κάποιος θα φέρει κάποιο καινούργιο άτομο, κάποιος θα χωρίσει και θα υπάρχει η αμηχανία στην αρχή, κάποιος θα θέλει να συστήσει κάποιον… Αμάν!! Την έχω πάθει με αυτά τα σκηνικά και παλιά ως “η-καινούργια-κοπέλα-που-μας-κουβάλησε-ο-Μήτσος” και πριν κάποια χρόνια που γνώρισα μία κοπέλα, με σύστησε… Διαβάστε περισσότερα »

chrissie spanikou
Επισκέπτης
Συμμετέχων
chrissie spanikou

Και τι ειδους ritual ειχε για initiation ceremony η αδελφοτητα beta lamda alpha m epsilon n alpha;

Lady Chatterley
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Είστε από το cast του Λόγω Τιμής;

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Αυτά συνήθως γίνονταν στα 16 μας, στο προαύλιο, όπου η “κουλ” παρέα – συνήθως οι”ωραίοι” του σχολείου που έκαναν πηγαδάκι στο πίσω προαύλιο και μοιράζονταν τσιγάρα – δεν δεχόταν νέο μέλος (είτε φίλο/η είτε γκόμενο/α), αμα δεν περνούσε screening. Αμα δε, έκανες παρέα με “ιου” uncool άτομο, δηλαδή κανά κορίτσι με σιδεράκια, τον καλό μαθητή της τάξης κλπ, σημαδευόσουν κι εσύ προς αποχώρηση.
Όλα αυτά ευτυχώς τελείωσαν με το τέλος της ρημαδοεφηβείας, όπου όλοι καταλάβαμε την ιδρυματοποίηση της κατάστασης. 😛
Εσείς σε ποιά τάξη πάτε;

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Φιλία πολλών ετών κ τον γνωρίσατε στα χωρίσματα με την προηγούμενη; Πότε χώρισε με την προηγούμενη; πριν 15 χρόνια ας πούμε;

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Υποψιάζομαι ότι εννοεί την τριετία ως φιλία πολλών ετών.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Τι εννοείς ότι δεν σας άφησε χρόνο να τη γνωρίσετε αφού λες ότι την φέρνει συνέχεια; Με το να τη φέρνει συνέχεια, δεν σας δίνεται η ευκαιρία να τη γνωρίσετε, εφόσον το θέλετε; Τι σόι μεταβατική περίοδο θέλετε δηλαδή; Για πολλούς ανθρώπους οι πέντε μήνες είναι αρκετός καιρός για να γνωρίζεις τον σύντροφο σε παρέες ή να θες να κάνεις μαζί του διακοπές. Μπορεί και για σένα να ήταν αν είχες βρει τον κατάλληλο σύντροφο (με το “κατάλληλος” εννοώ αυτόν που θα σου έβγαζε κάτι τέτοιο). Δεν υπάρχουν πρωτόκολλα σ’αυτά κι αυτό αποδεικνύεται από τη συμπεριφορά του Α. που είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Haifischnet
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Haifischnet

Μάλλον εννοεί ότι πρέπει να περάσει από συνεντεύξεις από κάθε μέλος της κλίκας χωριστά (μπου χα χα, χούμορ κάνω)!

sakaraka
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νομίζω ότι εννοεί “δοκιμαστική περίοδο” Να δούμε αν μας κάνεις βρε αδερφέ!!!!

Haifischnet
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Haifischnet

Κι αν δεν τους κάνει, τι; Θα την “απολύσουν”; (Φίλε, δεν μας κάνει, χώρισέ την.)

Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Κάτι δε μου αρέσει να είμαι ειλικρινής στον τρόπο περιγραφής σου. Να καταλάβω ότι δε συμφωνείς για το τσατ, είναι κάπως παρεμβατικό. Ειδικά αν κάνετε και προσωπικές συζητήσεις πέρα από κανονίσματα. Αλλά να κανονίζετε διακοπές με το φίλο, και σε ενοχλεί που συμπεριλαμβάνεται και η κοπέλα του, κάπως με ξεπερνάει. Εκτός και αν στην παρέα όσοι είναι ζευγάρια με κάποιον απ την παρέα οκ, αλλά όσοι έχουν ζευγάρια εκτός παρέας τα αφήνουν εκτός. Που και πάλι με ξεπερνάει. Δε λέω ότι πρέπει να είμαστε αυτοκόλλητοι με τη σχέση μας, αλλά για να εκφράζεις τέτοια δυσαρέσκεια, μου κάνει σαν να σου… Διαβάστε περισσότερα »

Perilio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η παρέα σας είναι λίγο “αιμομικτική” να το πω,δεν θέλει εξωτερικές επιδράσεις και δεν θα αντιδρούσα αν αποτελείτο από ανήλικους.Αλλά εδώ παρατηρώ ότι υπάρχουν υποβόσκοντα,ολίγον ταπεινά συναισθήματα,όπως ζήλεια,ανταγωνιστικότητα και τάσεις γκετοποίησης,λες και δεν είστε αυθύπαρκτες προσωπικότητες,μοναδική η κάθε μία αλλά ένα μπούγιο,μια μάζα.Θα έλεγα να αφήσετε ήσυχο τον φίλο σας με την επιλογή του,είναι δεν είναι κακή.Αν θα του βγει μάπα το καρπούζι,εσείς δεν έχετε καμιά δουλειά να προαποφασίζετε τι θα κάνει και πως θα αισθανθεί…