Αγαπητή «Α, μπα»: Η εξωτερική του εμφάνιση μου δημιουργεί ανασφάλειες

Έχω γίνει αυτό που κορόιδευα

Αμπα καλησπέρα! Θα μπω κατευθείαν στο θέμα γιατί πραγματικά θέλω να ακούσω τη συμβουλή σου. Είμαι 21 κι εδώ κι ένα χρόνο περίπου είμαι με ένα παιδί, συμφοιτητής μου αυτός και συνομήλικος. Είναι η πρώτη φορά που νιώθω τόσο ερωτευμένη με κάποιον και είμαστε πολύ καλά. Θα μου πεις ποιο είναι το πρόβλημα τότε. Ρε συ αμπα νιώθω ότι ζηλεύω -έχω κόμπλεξ κατωτερότητας. Τι εννοώ. Εγώ γενικώς ποτέ δεν ήμουν άτομο που ζήλευε ή που είχε προβλήματα αυτοπεποίθησης. Στο θέμα της ζήλειας δε, ήμουν στο άλλο άκρο, οι φίλες μου πολλές φορές μου έλεγαν ότι είμαι η επιτομή της Σουηδίας. Είχα μέχρι και σχέση στο παρελθόν φαντάσου με τον οποίο ένας συχνός λόγος τσακωμού μας ήταν ότι δεν τον ζήλευα αρκετά λέει, άρα δεν ενδιαφερόμουν αρκετά! Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, εγώ με το πράσινο τερατάκι θέματα δεν είχα ποτέ. Έως τώρα. Το τωρινό μου αγόρι είναι αντικειμενικά (όσο αντικειμενική μπορεί να είναι η ομορφιά) πολύ ωραίος. Υπερβολικά ωραίος. Ο τύπος που αποκλείεται να μην λάβει σωρηδόν γυναικεία βλέμματα όπου κι αν είναι, χωρίς να κάνει τίποτα, απλά γιατί ήταν τυχερός από τη φύση. Εγώ οκ, με θεωρώ μια κανονική κοπέλα, ούτε άσχημη αλλά ποτέ δεν ένιωσα ότι η εμφάνιση μου ήταν το μεγαλύτερο μου προσόν. Ε και μου χει δημιουργηθεί το σύνδρομο “hes out of my league “.Έχω γίνει ψιλό παρανοϊκή, θεωρώ ότι ακόμη κι οι φίλες μου θα λένε πίσω από την πλάτη μου “τι της βρήκε “.Χωρίς να έχω βέβαια ενδείξεις για κάτι τέτοιο, γι ‘αυτό και με θεωρώ παρανοϊκή. Περιττό επίσης να σου πω ότι έχω γίνει τέρμα ζηλιάρα. Έχω γίνει αυτά που κορόιδευα, κάνω σκηνές ζηλοτυπίας με το παραμικρό. Χθες ήμασταν σπίτι μου το βράδυ και τον πήρε η αδερφή του κατά τις 1 να τον ρωτήσει αν μπορεί να πάει να την πάρει από κάπου που ήταν γιατί ήταν τύφλα και δεν ήθελε να τη δουν οι γονείς τους έτσι. Ε και όταν γύρισε, αφού την είχε πάει σπίτι, μου ανέφερε όταν τον ρώτησα γιατί άργησε, ότι ήταν μαζί και μια φίλη της μικρής επίσης στην ίδια κατάσταση και την πήγε κι εκείνη σπίτι της. Τι ήθελε και μου το πε, εγώ άρχισα να κάνω ανάκριση και να με ζώνουν τα φίδια για ένα 17χρονο. Νομίζω χτύπησα low point ,αλλά δεν παίρνω κι όρκο. Το αγόρι μου είναι πολύ cool προς το παρόν, πάντα με καθησυχάζει και κάθε φορά που με πιάνουν τα δικά μου και του λέω πόσο λίγη νιώθω για κείνον μου λέει οτι λέω χαζομάρες, ότι για κείνον είμαι η πιο όμορφη και γενικώς ξέρω ότι είμαι πολύ τυχερή που τον έχω για όλα αυτά που είναι σαν άνθρωπος, σαν χαρακτήρας. Όμως αυτό δεν μου αρκεί για να ξεπεράσω τη ζήλεια μόνιμα. Ξέρω ότι είναι δικό μου το πρόβλημα, δεν φταίει εκείνος που μου δημιουργεί τόσες ανασφάλειες η εξωτερική του εμφάνιση, δεν είναι ότι κάνει και τίποτα άλλο στην τελική, είχα πρώην με συμπεριφορές που έδιναν πολλά περισσότερα δικαιώματα και ποτέ δεν είχα φτάσει σε τέτοια σημεία .Δεν ξέρω τι να κάνω, τον αγαπάω πολύ αλλά ταυτόχρονα αισθάνομαι σαν άλλος άνθρωπος .Πιστεύεις έχω πιθανότητες να ξεπεράσω αυτή την “ανισότητα ” που υπάρχει (στο μυαλό μου τουλάχιστον) και να απολαύσω αυτό που έχουμε?

Κάποιος που είναι 21 δεν είναι και πολύ σοφό να λέει «πρώτη φορά νιώθω έτσι» και «είχα πρώην με συμπεριφορές που έδιναν πολλά περισσότερα δικαιώματα», «οι φίλες μου έλεγαν ότι είμαι η επιτομή της Σουηδίας». Είσαι ένα χρόνο με αυτόν, άρα μιλάμε για ό,τι έκανες πριν τα 20, και, πώς να σου το πω; Δεν ξέρεις ποια είσαι, ακόμα. Τώρα μαθαίνεις. Αν καταφέρεις να σταματήσεις να εκπλήσσεσαι, και χαλαρώσεις από την τεράστια έκπληξη του «πώς το έπαθα εγώ αυτό», ίσως να βγάλεις κάποτε κάποια άκρη. Όχι τώρα, άμεσα. Κάποτε. Η προσέγγιση του εαυτού είναι μια διαδικασία που δεν τελειώνει, αλλά κάποτε θα είσαι σε θέση να εκπλήσσεσαι με μια σου αντίδραση, και αυτή η έκπληξή σου κάποτε θα έχει βάση σε κάτι, σε κάποια δεδομένα.

Άρα, ας πάμε στην αρχή. Είναι η πρώτη φορά που νιώθεις το συναίσθημα της ζήλιας. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην το νιώσεις. Τώρα κατά πόσο είναι αυτός τόσο ωραίος, και εσύ τόσο λιγότερο ωραία, επέτρεψέ μας να κρατάμε μικρό καλάθι, έχουμε ακούσει πολλές φορές για «αντικειμενικά πολύ ωραίους» και μετά μισοκλείναμε τα μάτια αναρωτώμενοι μήπως δεν βλέπουμε κάτι καλά. Κατά πόσο αυτός δεν δίνει δικαίωμα να ζηλεύεις, και κατά πόσο είναι καλή ιδέα να λες σε κάποιον, σε οποιονδήποτε κάποιον «πόσο λίγη αισθάνεσαι γι’αυτόν», όλα αυτά είναι θέματα που θα ξεκαθαρίσουν αφού μαζέψεις κι άλλες εμπειρίες. Πιστεύω ότι έχεις πιθανότητες να ξεπεράσεις αυτή τη ανισότητα, ναι, αλλά δεν μπορώ να σου το υποσχεθώ, όπως καταλαβαίνεις. θα το καταφέρεις μόνο αν ψάξεις μέσα σου και καταλάβεις από πού έχει προκύψει αυτή η αίσθηση ανεπάρκειας, και για να σε προλάβω, όχι, δεν έχει προκύψει επειδή αυτός είναι τόσο ωραίος.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

60 points
Upvote Downvote

23
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
18 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
18 Συντάκτες σχολίων
Πατερας ΙερωνυμοςSailor EarthkikikaMitsiargent provocateur Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Τι θα έλεγες για αρχή να σταματήσεις να πετάς αμερικανιές;; Ακου εκεί “χτύπησα low point”, “he is out of mu league”, σχεδόν εκνευρίστηκα. Κατά τα άλλα ότι σου είπε η Λένα. 😊

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αχ κι εγώ στα 36 γνώρισα τον Νίκο που είναι ο ατιμος σμιλεμενος σαν αρχαίο άγαλμα και ενώ μια χαρά γκομεναρα είμαι και μια χαρά αυτοπεποίθηση έχω επειδή αυτός ήταν τόσο ωραίος πάθαινα ένα μικρό κοκομπλοκο ζήλιας. Που δεν έχω ζηλέψει ποτέ, που κάποτε κάποιος με κερατωσε με την δικαιολογία ότι δε με ζηλεύεις κι εγώ νιώθω ότι δε νοιάζεσαι για μένα άρα έψαξα την επιβεβαίωση αλλού και εσύ φταις για αυτό. Το ότι οι φίλες μου είδαν φωτογραφίες και συμφώνησαν παμψηφεί ότι όχι απλα είναι ωραίος αλλά ο πιο ωραίος γκόμενος που είχα ποτέ δε βοήθησε. Ούτε τα άλλα… Διαβάστε περισσότερα »

Αγριομολόχα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ορίστε αυτά μας κάνεις και δεν μπορώ να κρατηθώ. Δεν θα ντραπω, θα ρωτήσω! Τι άλλα θέματα είχε;

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Έναν διαλυμένο γάμο ουσιαστικά αλλά όχι τυπικά καθώς συγκατοικουσαν θεωρητικα για τα παιδια. Αυτή το έκανε γιατί δε δουλευε και γιατί όπως είπε ο ίδιος την ένοιαζε να βγαίνει προς τα έξω η εικόνα του τέλειου ζευγαριού, μην μάθει κανείς τίποτα, και εκμεταλλευόταν την τρομερή αδυναμία που είχε στα παιδιά και αυτός γιατί φοβόταν μην χάσει τα παιδιά του. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί το να φύγει κάποια στιγμή από το σπίτι και να μην μένει μαζί με τα παιδιά . Ο καθένας έκανε τη ζωή του,αυτή μάλιστα είχε σχέση με κάποιον για αρκετό καιρο. Όταν όμως… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Έγραψα τι θεματα είχε, αλλά για κάποιο λόγο δεν ανέβηκε το σχόλιο, ή μπορεί να νομίζω ότι πάτησα δημοσίευση ενώ δεν το έκανα. Εν συντομία είχε θέματα στην προσωπική του ζωή να διαχειριστει (έναν γάμο που έχει καταντήσει απλά συμβίωση για τα παιδιά που ήταν πολύ μικρα και τη συμφωνια ο καθένας τη ζωή του, για να προλάβω τα σχόλια ήξερε για μένα όπως και αυτός ήξερε ότι και αυτή είχε σχέση, αλλά η κατάσταση μεταξύ τους δεν ήταν ρόδινη και φυσικά η άποψη μου ήταν ότι το να μένεις για τα παιδιά είναι ο,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις, και… Διαβάστε περισσότερα »

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Τι κούκλος υπήρξε ο Αλαίν Ντελόν!
Χάρμα οφθαλμών…
Αλλά και αυτόν είμαι σίγουρη ότι κάποια θα τον παράτησε…

Joe_Dalton
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Το ξέρεις το ρητό για τις μεγάλες μπουκιές (αναφέρθηκε και σε πρόσφατη ερώτηση). Το ότι δεν έδειχνες σημάδια ζήλιας σε προηγούμενες σχέσεις (ήσουν και πολύ μικρή), δε λέει τίποτα. Οι εφηβικές σχέσεις με τις ενήλικες είναι στην πλειοψηφία τους ασυμβίβαστα ενδεχόμενα. Τώρα εκδήλωσες μια “κακή” πτυχή του χαρακτήρα σου που δεν είχε βγει στην επιφάνεια. Δεν πειράζει, αρκεί να θέλεις να το αλλάξεις. Η ζήλια είναι ύπουλο συναίσθημα που σε τρώει αργά και βασανιστικά. Είναι και ο φίλος σου μικρός ακόμα και χτίζει άμυνες, δεν ξέρεις μέχρι πόσο θα αντέξει ο άνθρωπος. Να ξέρεις επίσης ότι η εμφάνιση μικρή σημασία… Διαβάστε περισσότερα »

Betty Boop
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ντάξει, δεν είναι κι ο Αλέν Ντελόν!

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ναι, αλλά σου λέει “είναι πολύ ωραίος, βεβαίως, βεβαίως”. /trash song mode off.

Haifischnet
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Εγώ, πάντως, αν είχα γκόμενο τον Αλέν Ντελόν (ακόμη και όπως είναι τώρα), θα καμάρωνα σαν γύφτικο σκεπάρνι.

Κατά τα άλλα, βαρέθηκα να διαβάσω το κείμενο μέχρι τέλους.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τελικά είσαι ζηλιάρα. Απλώς δεν είχε τύχει να το νιώσεις λόγω της μικρής ηλικίας σου και των “σχέσεων” που είχες μέχρι τώρα. Τώρα που είναι στην αρχή του αυτό το συναίσθημα, θα έλεγα να προσπαθήσεις να το πατάξεις, ναι αυτή τη λέξη χρησιμοποιώ, γιατί θα σου δημιουργήσει προβλήματα σε όλη σου τη ζωή. Κατ΄αρχήν κανείς άνθρωπος δεν είναι κτήμα κανενός, άμα θέλει ο φίλος σου να πάει με κάποια άλλη, θα πάει, άμα δεν θέλει, δεν θα πάει. Πολύ απλό. Δηλαδή θα σε φοβηθεί άμα του κάνεις σκηνές ? Το πολύ πολύ να κουραστεί και να σε στείλει. Στα γράφω… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Κάποτε θα σας μιλήσω για τη φίλη μου τη Χ.που έχει εμφάνιση μίξη Γεωργία Βασιλειάδου-Σοφία Φιλιππίδου (δικός της χαρακτηρισμός, όχι δικό μου σχόλιο) και όλοι οι γκόμενοί της ήταν άνετα υποψήφιοι σε καλλιστεία MrUniverse ή οπως τα λένε τελοσπάντων. Παντρεύτηκε το κορίτσι μας, έκανε και παιδάκι με τον πιο πρόσφατο καλλονό οπότε δε θα μας δείχνει αγόρια να ξερογλειφόμαστε πλέον.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πάντως, η κοινωνία θεωρεί αποδεκτό ένας μέτριος εμφανισιακά άντρας να είναι με μια ωραία γυναίκα. Ο κόσμος δεν θα λέει: “Τί τού βρήκε;” γιατί θεωρείται ότι στον άντρα δεν μετράει η εμφάνιση αλλά η προσωπικότητα. Αντίθετα, αν μια μέτρια εμφανισιακά γυναίκα είναι με έναν ωραίο άντρα, θα πολλοί θα πουν: “Τί τής βρήκε;” επειδή θεωρείται ότι στην γυναίκα πάνω απ’ όλα μετράει η ομορφιά και ένας ωραίος άντρα πρέπει να έχει σχέση μόνο με μια εξίσου ώραια γυναίκα.

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Φωτεινή μην υπερβάλλεις πάντα τόσο με το πόσο αδικημένες είναι οι γυναίκες στην κοινωνία αυτή. Το σχόλιό σου δεν έχει καμία σχέση με το κείμενο και σίγουρα δεν είναι η απάντηση την οποία ψάχνει να βρει η κοπέλα. Και σίγουρα δεν ισχύει αυτό που λες. Και στα δυο φύλα όταν ο ένας από τους δυο είναι ωραίος ή ωραία θα υπάρξουν και σχόλια τύπου “τι του/της βρήκε;” και σχόλια τύπου “την/τον τυχερή/ό που έχει τέτοιο/α αγόρι/κοπέλα δίπλα του!” Τυχαίνει αντικειμενικά να θεωρούμαι πολύ όμορφη και όταν είχα σχέση με κάποιον που θεωρούνταν άσχημος κάποιοι μου έλεγαν ότι σίγουρα τον έχω… Διαβάστε περισσότερα »

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μου αρέσει πολύ η απάντηση της Λένας, αν ήμασταν στα 90s θα σου ‘λεγα κόψ’την και κόλλησέ την στο εσωτερικό της ντουλάπας σου και βλέπε την ανά διαστήματα για τα επόμενα 5 με 6 χρόνια. Τώρα θα σου πω “screenshot the damn thing”. Ναι, η εμφάνισή μας είναι κάτι που μας απασχολεί και ναι, συνήθως δεν έχει να κάνει με το ποιους έχουμε δίπλα μας, αλλά με το τί έχουμε μέσα μας. Η ζήλια, επίσης, σπανίως σχετίζεται στ’αλήθεια με την εμφάνιση ή με κάτι εντελώς αντικειμενικό. Και τα δύο είναι πράγματα που πρέπει να δουλέψεις ξεχωριστά, με ενδοσκόπηση. Ωστόσο, σε… Διαβάστε περισσότερα »