Αγαπητή «Α, μπα»: Είμαι αντίθετη στην ευθανασία του νεαρού κοριτσιού

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το κράτος είπε ναι

Αγαπημένη Λένα, θα ήθελα πολύ να μάθω τη γνώμη σου για αυτή την περίπτωση του 17χρονου (17!!!) κοριτσιού από την Ολλανδία που υποβλήθηκε σε ευθανασία γιατί ο ψυχικός της πόνος εξαιτίας του τραύματος της (βιασμός) σε παιδική ηλικία ήταν τόσο αβάσταχτος. Προσωπικά είμαι κάθετα αντίθετη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το κράτος είπε ναι στην ευθανασία στη συγκεκριμένη περίπτωση. Σε έναν τόσο νέο άνθρωπο, ο οποίος πίστεψε ότι η ζωή του δεν πρόκειται ποτέ να γίνει καλύτερη. Μου βγάζει μια τεράστια παθολογία όλο αυτό. Δηλαδή το ότι τελικά ακόμα και το να θέλει ευθανασία είναι μέρος ή συμπτωμα της ψυχικής αρρώστιας του ατόμου αυτού και ότι όλοι οι υπόλοιποι δυστυχώς δεν μπορέσανε να δράσουν έξω από αυτό το παθολογικό σύστημα. Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι πολλά σχόλια στο ίντερνετ μιλούν υπέρ αυτής της συγκεκριμένης απόφασης για αυτό το κορίτσι. Ξαφνικά η συνήθως οπισθοδρομική, θρησκόληπτη, ομοφοβική, σεξιστική μάζα γίνεται σούπερ προοδευτική και λέει μπραβο στο ολλανδικό κράτος που έδωσε στο κορίτσι αυτό που ήθελε. Θα ήθελα πολύ να διαβασω τη γνώμη σου και τη γνώμη των αναγνωστών της στήλης. p.s. Δεν είμαι εναντίον της ευθανασίας αλλά εναντίον της ευθανασίας στη συγκεκριμένη περίπτωση.

-φρικαρισμένη

Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Είναι ένα παράδειγμα χαλασμένου τηλεφώνου από το ένα μέσο στο άλλο.

Τα σχόλια που διαβάζεις στο ίντερνετ δείχνουν μόνο το πού κινείσαι εσύ στο ίντερνετ, και όχι την πλειοψηφία της κοινωνίας. Η άποψη της κοινωνίας φαίνεται μόνο σε επίσημες έρευνες που γίνονται από επίσημους οργανισμούς ή φορείς, και πάλι πρέπει να διαβάζουμε τα αποτελέσματα με επιφύλαξη. Τα «σχόλια στο ίντερνετ» ισούνται με το μηδέν, κακώς τα διαβάζεις αν επηρεάζεσαι με αυτόν τον τρόπο νομίζοντας ότι είναι κάποιου είδους ένδειξη για κάτι.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

20 points
Upvote Downvote

18
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
12 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
14 Συντάκτες σχολίων
Φούστα ΚλαρωτήWolfcryMitsiGhost Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
bozonio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Θεωρώ ότι τα σχόλια στο Ίντερνετ κάτι λένε, δεν «ισούνται με το μηδεν». Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις ερμηνείες και στην αναργνωριση του χαρακτήρα της σελίδας που αναρτά τα σχόλια αλλά δίνουν μια εικόνα. Και μια εικόνα που φωτίζει διαφορετικά σημεία από μια μια έρευνα, γιατί οι ερευνες έχουν συγκεκριμενες ερωτωσεις. Πχ όταν βλεπεις σε «προοδευτικές σελίδες» σε ένα βιασμό να κατηγορούν το θύμα για τη συμπεριφορά του κάτι λεει. Μετά βλεπεις σε έρευνες ένα μεγάλο ποσοστό να λέει ότι ο βιασμός δικαιολογείται σε κάποιες περιπτώσεις. Συνδυάζοντας τις πηγες, τα σχόλια φωτίζουν τους λόγους που γίνεται αυτό, η έρευνα δίνει… Διαβάστε περισσότερα »

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Μήπως θα ήταν καλό να ελέγχεις λίγο παραπάνω τις πηγές σου;

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Εγώ ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πώς γίνεται την αυτοκτονία ουσιαστικά ενός ανθρώπου να την μετατρέψουμε σε ευθανασία.

Kleopatra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ακριβώς για να τον βοηθήσουμε να πεθάνει με αξιοπρέπεια, χωρίς πόνους, τη στιγμή που το επιθυμεί και με τον τρόπο που επιθυμεί. Σίγουρα δεν συμβαίνει κάθε μέρα να το επιθυμούν 17 χρονοι, αλλά για σκέψου υπερήλικες αρρώστους και ίσως το κατανοήσεις.

δε σου λέω!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Αν δεν κάνω λάθος, η Μήτση εννοεί πώς γίνεται να βαφτίζουμε ευθανασία την περίπτωση που ένας άνθρωπος βάζει τέλος στη ζωή του μόνος του, από τη στιγμή που δεν του έκανε κανένας όντως ευθανασία.

Η νομοθεσία στις περισσότερες χώρες αναφέρει ως ενεργητική ευθανασία τη χορήγηση θανατηφόρου ουσίας. Ως παθητική ευθανασία εννοείται το να μην εμποδίσει κανείς τον ασθενή να “αφεθεί” στο θάνατο, διακόπτοντας τη θεραπεία του για παράδειγμα. Υποθέτω πως η απεργία πείνας και η άρνηση αναγκαστικής σίτισης κατατάσσεται στη δεύτερη κατηγορία.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Kleopatra μάλλον δεν κατάλαβες καθόλου τι λέω. Λέω πώς γίνεται η είδηση μια αυτοκτονιας, γιατί η κοπέλα ουσιαστικά αυτοκτόνησε σταματώντας να τρώει και να πίνει, έγινε είδηση ως ευθανασία από το κράτος. Ξέρω πολύ και κατανοώ ακόμα καλύτερα τι είναι η ευθανασία και σε ποιες περιπτώσεις πραγματοποιείται.

Kleopatra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Δηλαδή αν η ιστορία ήταν αληθινή, θα είχε δικαίωμα κανείς από μας να εμποδίσει έναν άνθρωπο που επιθυμεί να πεθάνει; Ισα ίσα που αυτό το δικαίωμα πρέπει να δοθεί σε όλους μας. Το απάνθρωπο είναι να θέλει ο άλλος να πεθάνει κι εμείς να τον εμποδίζουμε.

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

“Τα σχόλια που διαβάζεις στο ίντερνετ δείχνουν μόνο το πού κινείσαι εσύ στο ίντερνετ, και όχι την πλειοψηφία της κοινωνίας”. Είναι αυτό που έλεγα σε γνωστούς και φίλους πάνω στο “πως βγάλαμε Κούλη όταν όλοι τον βρίζανε;;;”, αλλά όχι γλυκό μου, εσύ και αυτοί που επέλεξες να αποτελούν τον κύκλο σου τον βρίζουν, όχι όλοι. Γιατί δεν είσαι πια στο γυμνάσιο που έκανες add όλους τους συμμαθητές και υπήρχε μια κάποια πολυγνωμία στα σχόλια στο ίντερνετ. Είσαι πια μεγάλο παιδί και έχει κάνει ότι κάναμε όλοι μας: πρόσθεσες καινούριους ανθρώπους που σου μοιάζουν, διέγραψες εκείνους τους παλιούς με τους οποίους… Διαβάστε περισσότερα »

Lazy cat
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Βασικά , η κακοποίηση της αλήθειας που έγινε σε αυτή την είδηση, μοιάζει περισσότερο με πόλεμο ενάντια των υπέρμαχων της ευθανασίας. Τώρα και αλήθεια να ήταν το “δεν συμφωνώ καθόλου” δεν λέει τίποτα,δεν μπορείς να κρίνεις πως σκέφτεται ένας άνθρωπος που υποφέρει και δεν έχεις γνωρίσει ποτέ. Ούτε ποιες ήταν οι συνθήκες.

Kanra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δυστυχώς όπως λέει η Λένα, δύσκολα εμπιστεύεσαι σχόλια στο ιντερνετ. Εύκολα φτιάχνεις ψεύτικους λογαριασμούς για να φαίνεται ότι «πολλοί» έχουν την χ, ψ, ω άποψη, όπως εύκολα κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία και δεν ελέγχεσαι για αυτό που λες. Τώρα για την ίδια την είδηση, δεν θα σταθώ στο ότι κάποιες ειδήσεις που κυκλοφορούν είναι «fake news», νομίζω είναι γνωστό. Απλά θέλω να πω ότι αν σκέφτεται κάποιος ότι αυτό που διαβάζει είναι απίθανο «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το κράτος είπε ναι στην ευθανασία στη συγκεκριμένη περίπτωση), κατά πάσα πιθανότητα καλά κάνει και δεν το πιστεύει, και χρειάζεται διασταύρωση… Διαβάστε περισσότερα »

Underdog
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Όταν διάβασα την είδηση σοκαρίστηκα εξίσου! Σε ολλανδική εφημερίδα τις ευρύτερης περιοχής που μένω. Και ενώ είναι μια αξιόλογη εφημερίδα σε αυτό τι θέμα they dropped the ball. Η σύνταξη της επίμαχης πρότασης άφηνε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι ο θάνατος της ήταν αποτέλεσμα της ευθανασίας που ζήτησε. Το επίπεδο των ολλανδικό μου είναι αξιοπρεπέστατο, δεν άφηνε περιθώριο παρανόησης. Μέχρι πρόσφατα μάλιστα είχα και σκρινσοτ του άρθρου. Την επόμενη μέρα και μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε δημοσίευσε την δήλωση της μητέρας ότι η κόρη της πέθανε γιατί σταμάτησε να τρώει και να πίνει. Από οποία μεριά κι αν το πιάσεις είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Ghost
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Καλλιεργείστε λίγο την κριτική σας σκέψη. Μην καταπίνετε αμάσητο ο,τι ακούτε και διαβάζετε. Οταν κάτι δεν σας κολλάει ψάχτε το λίγο παραπάνω.

Wolfcry
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Wolfcry

Ένα θέμα το οποίο έχει πολύ πρόσφορο έδαφος για έρευνα αποτελεί η υλοποίηση αλγορίθμων (τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης) που θα “καταλαβαίνουν” ποιες ειδήσεις ανήκουν στην κατηγορία των fake news.