Αγαπητή «Α, μπα»: Λέει ότι αν ντυνόμαστε με προκλητικά ρούχα είναι αναμενόμενο να μας συμβεί κάτι στο δρόμο

Η απάντηση του ήταν ότι επειδή είναι έτσι ο κόσμος αν θέλω να προστατεύω πρέπει να προσέχω που πάω

Τι απαντάμε σε κάποιον που μας λέει ότι αν φοράμε “προκλητικά” ρούχα και περνάμε από στενό σοκάκι ή σκοτεινό δρόμο είναι αναμενόμενο να μας συμβεί κάτι και δεν πέφτει κανείς απ’ τα σύννεφα αν συμβεί αυτό; Ξέρω ότι είναι μισογύνης αυτός που το λέει και του απάντησα ότι με οποιοδήποτε ρούχο θα μπορούσε να βιαστεί μια γυναίκα. Η απάντηση του ήταν ότι επειδή είναι έτσι ο κόσμος αν θέλω να προστατεύω πρέπει να προσέχω που πάω. Που ακριβώς είναι το λάθος σε αυτό το συλλογισμό, ξέρω ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά δεν μπορώ να εστιάσω όπως θα πρεπε για να δώσω μια απάντηση.

Κι αυτός τότε, αν λέει μισογυνίστικες θεωρίες, να μην εκπλήσσεται που τρώει πόρτα από όλες τις γυναίκες. Ας σταματήσει να πέφτει κάθε φορά από τα σύννεφα, γιατί αν κρίνω από αυτά που λέει, μάλλον ακόμα να καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα. Έτσι είναι ο κόσμος.

Οι βιαστές βιάζουν επειδή ο βιασμός δεν τιμωρείται, και δεν τιμωρείται επειδή υπάρχει καθολικός, πηχτός μισογυνισμός παντού γύρω μας, που ρίχνει το φταίξιμο στο θύμα. Οι βιαστές δεν βιάζουν λόγω ερωτικής επιθυμίας, αλλά επειδή θέλουν να υποτάξουν έναν άλλον άνθρωπο. Οι βιαστές είναι εγκληματίες που δεν παραμονεύουν στα σοκάκια, ούτε ερεθίζονται από τα προκλητικά ρούχα. Οι βιαστές βιάζουν γυναίκες που ξέρουν, γιατί με αυτές απλούστατα τους είναι πιο εύκολο. Οι βιαστές δεν παραδέχονται ότι βιάζουν. Οι βιαστές βρίσκουν ένα σωρό δικαιολογίες για να μην ακούσουν το «όχι».

Τι να του απαντήσεις; Ότι είναι μισογύνης. Σημασία έχει να ξέρεις εσύ γιατί το λέει.

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

59 points
Upvote Downvote

74
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
35 Θέματα σχολίων
39 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
42 Συντάκτες σχολίων
Ασκαρδαμυκτί!MaleFeminist7xristin@leas Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Τις προάλες που άκουσα το ίδιο από κάποιον στη δουλειά του είπα ότι με το ακριβό αυτοκίνητο που οδηγάει είναι σαν να ζητάει να τον κλέψουν ή να του το κάψουν.
Για 3-4 υπέροχα δευτερόλεπτα έσκασε, αλλά μετά ξανάρχισε, ηθικά διδάγματα για ‘μένα, τίποτα ωραίο δεν κρατάει πολύ, πρόσεχε με ποιόν κάθεσαι στο μεσημεριανό και ο μισογύνης δεν το βουλώνει με τίποτα.

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Και φαντάζομαι δεν ξανακάθισες μαζί του για μεσημεριανό.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Τα perks του κορωνοιου 😉

Frida
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οι βιαστές βίαζαν και πριν 70 χρόνια που τα ρούχα κάλυπταν περισσότερο. Οι βιαστές βίαζαν και πριν 200 χρόνια που η γυναίκες δεν κυκλοφορούσαν εύκολα μόνες τους τη νύχτα σε σοκάκια. Οι βιαστές βιάζουν και γυναίκες με μπούρκες που ούτε βλέπουν το σώμα τους.
Ο βιασμός είναι έγκλημα και οι βιαστές εγκληματίες. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητήσεις. Δεν μπορείς να κανείς έναν άνθρωπο να σκεφτεί διαφορετικά, ειδικά όταν δεν τον συμφέρει.

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Θα πεις ότι κυκλοφορείς όπως γουστάρεις, είτε είναι με κοντά ρούχα, είτε και με καθόλου ρούχα και κανένας δεν έχει δικαίωμα να ορίζει το σώμα σου. Όχι, κανείς δεν προκαλεί κανέναν και οι μόνο υπεύθυνοι για το βιασμό είναι οι βιαστές και κανένας άλλος. Άιντε με τον κάθε βλαμμένο.

Mrs Shelby
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Rapists rape people, not outfits.

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πωπωω τι μου θύμησες. Ειχα για μέρες αυτήν την κουβέντα με λεναν νεαρό συνάδελφο πέρυσι. Ο λόγος που δεν μπορείς να του απαντήσεις είναι γιατί κι εσένα σου ‘χουν περάσει πως πρέπει εσύ να προσέχεις για να μη σε βιάσουν. Αφού εσύ προσέχεις κάνεις καλά γιατί δε σε βίασαν. Άρα οι άλλες δεν πρόσεχαν. Όμως αυτό μεταφέρει την ευθύνη στο θύμα. Όχι. Θα έπρεπε μία γυναίκα να ντύνεται όπως θέλει χωρίς να κατηγορηθεί. Όταν ντύνομαι σέξυ θέλω να αρέσω. Όχι να βιαστώ. Ο βιασμός είναι έλεγχος, είναι κακία, είναι ανάγκη σε σε υποτάξω. Ρώτησέ τον. Αν ο ίδιος θα βίαζε… Διαβάστε περισσότερα »

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Εν τω μεταξύ πάντα υπάρχετε κι εσείς που σχολιάζετε ότι όσο μπορείτε προστατευετε τον εαυτό σας, δεν ντύνεστε προκλητικά (λες και δεν βιάζονται γυναίκες που φοράνε μπούρκα), δεν πάτε από σκοτεινά σοκάκια (μάλλον έχετε την τύχη να ζείτε και να δουλεύετε σε κεντρικές λεωφόρους), φροντίζετε να βγαίνετε βράδυ με τους άντρες σας (αγνοώντας τους άπειρους βιασμούς μέσα σε σχέση και γάμο) και αξιωνετε μια ψευδοασφαλεια, ότι εσείς δεν θα βρεθείτε ποτέ σε τέτοια θέση, διαχωριζοντας τον εαυτό σας από αυτές που πήγαιναν γυρεύοντας. Μακάρι να μην διαψευστείτε και να συνεχίσετε να αισθάνεστε ότι γλιτώσατε γιατί δεν προκαλείτε. Αλλά, κάθε φορά… Διαβάστε περισσότερα »

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Εξαιρετικό σχόλιο, εξωγήινη, συμφωνώ μέχρι τελείας. Και κάτι ακόμα βάσει όσων βλέπω στα σχόλια: δεν μπορεί να συγκριθεί ο βιασμός με την κλοπή. Κλέβεις ένα υλικό αγαθό, όταν εξισώνουμε την κλοπή με τον βιασμό μειώνουμε τη γυναίκα σε αντικείμενο. Ο βιασμός μπορεί να συγκριθεί μόνο με βιασμό. Αν παραβιάσουν το σώμα σου δεν είναι το ίδιο με το να σου κλέψουν το αμάξι.

Τσιτσίγκειος Πένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Καταπληκτικό σχόλιο εξωγήινη. Όπως επίσης είναι λάθος και επικίνδυνο να παρουσιάζονται οι βιαστές ως εξωπραγματικά όντα και μεμονωμένα τέρατα, λες και δεν είναι κοινοί άντρες σε μια κοινωνία πατριαρχική που τους μεγαλώνει με την ιδέα ότι η γυναίκα είναι αντικείμενο και υπάρχει για να τους ικανοποιεί. Θέλω να πω ότι είναι πολύ σημαντικό να εντάσσουμε τα γεγονότα στην κοινωνία και τα ιδεολογήματά της και όχι να τα βλέπουμε περιπτωσιολογικά.

TER
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Ο βιασμός είναι έγκλημα εποχικό δηλαδή. Συμβαίνει μόνο καλοκαίρι, που φοράμε κοντά. Γιατί το χειμώνα, οι βιαστές μαζεύονται ξέρω ‘γώ, πέφτουν σε χειμερία νάρκη.
Το μάθαμε κι αυτό.

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

https://www.bjs.gov/index.cfm?ty=pbdetail&iid=5028
Ναι. Είναι αυξημένα τα κρούσματα το καλοκαίρι. Με ένα απλό γκουγκλ το βρίσκεις.

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Από ό,τι είχα διαβάσει οι βιαστές είναι πιο πιθανό να επιτεθούν σε γυναίκες με πιο λίγα / πιο κοντά ρούχα, επειδή είναι ευκολότερο να τις γδύσουν. Φυσικά δεν ευθύνονται οι γυναίκες.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Θα ξαναπώ, ότι στο μουσείο θυμάτων βιασμού δε βλέπεις φορεματάκια ή φουστίτσες. Τα βλέπεις όλα. Μια χαρά ο βιαστής θα σου κατεβάσει το τζιν, όπως σου κατεβάζει το τζην σορτς. Αν είναι ο άλλος ανώμαλος, δεν τον σταματάει το ρούχο. Τέλος, έχω δει ντοκιμαντέρ με βιαστές-δολοφόνους που στην ακροαματική διαδικασία έλεγαν ότι οι περισσότερες τους θύμιζαν τη μητέρα τους ή μια πρώην που τους είχε παρατήσει. Μόνο τα ρούχα δεν είχαν σημασία.

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Αυτό που έχει καταρριφθεί είναι ότι προκαλεί το ρούχο, αλλά το ότι φυσικά δεν προκαλεί κανένα ρούχο, είναι διαφορετικό από το “δεν σε σώζει”. Αν ένα ρούχο βοηθάει μια γυναίκα να ξεφύγει, προφανώς αυξάνονται οι πιθανότητες να σωθεί. Ασφαλώς το ότι μια γυναίκα χρειάζεται να προστατεύεται δε σημαίνει ότι έχει την ευθύνη αν δεν μπορεί να αμυνθεί.

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Aμπα δε διαφωνω, δε χρειάζεται να με πείσεις για το προφανές. Απλά απάντησα στο παραπανω σχόλιο περί εποχικοτητας. Δεν είπα ότι οφείλεται στα ρούχα αλλά ότι οντως γίνονται περισσότεροι βιασμοί το καλοκαίρι.

Κόκκινο κρασί
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τιποτα μη του απαντήσεις, στείλε τον στον διάολο. Και πιο ήρεμη θα είσαι, και με έναν βλάκα λιγότερο στο περιβάλλον σου. Οι συζητήσεις ειναι για τους νοήμονες οργανισμούς. Κ ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί! 🙂

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Να γι’αυτο λέμε ότι πρέπει να αλλάξει η γλώσσα, η ρητορική. Οι γυναίκες δεν βιάζονται, οι βιαστές βιάζουν τις γυναίκες. Δεν είναι κάτι παθητικό που τους συμβαίνει, είναι κάτι που κάποιος τους κάνει. Όσο για τον φίλο σου είναι ξεκάθαρο ότι δεν ενδιαφέρεται για την προστασία σου, ξεπλένει απλώς τον κάθε βιαστή. Να λες ότι είναι χρέος της κοινωνίας να μεγαλώνει άντρες που σέβονται και δεν βιάζουν τις γυναίκες ο, τι και να φοράνε και όχι γυναίκες που πρέπει να αναλαμβάνουν να προστατευονται από τους άντρες. Δηλαδή αυτός νιώθει ωραία που αν βρεθεί βράδυ σε στενό με μια ξένη γυναίκα,… Διαβάστε περισσότερα »

Blanca luna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πολύ χαίρομαι που έθιξες το γλωσσολογικό της υπόθεσης, εξωγήινη! Είναι απίστευτο πώς περνιούνται τα μηνύματα με μια απλή αλλαγή από ενεργητική σε παθητική φωνή:

John beat Mary.
Mary was beaten by John.
Mary was beaten.
Mary was battered.
Mary is a battered woman.

Το (άθλιο) υποκείμενο πήγε περίπατο!

Παραθέτω και έναν υπερσύνδεσμο για όποια ενδιαφέρεται:
https://www.jacksonkatz.com/news/language-gender-violence/

(γμτ, δεν μπορώ να ενσωματώσω υπερσύνδεσμο σε μια λέξη, δεν ξέρω γιατί δεν μου λειτουργεί στο Α, ΜΠΑ. Καμιά ιδέα;)

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πάντως επειδή τον κόσμο δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε, ούτε εγω ντυνομαι προκλητικά όταν κυκλοφορώ νυχτα μόνη στο κέντρο της Αθήνας ενώ αν βγω με τον άντρα μου ή σε κάποιο ασφαλές περιβάλλον πχ σε νησι νε πολυ κοσμο, θα βαλω πιο άνετα κατι πιο αποκαλυπτικό. Φυσικά και δεν μου αρεσει αυτη η κατάσταση. Φυσικά και δεν ειναι ευθυνη της γυναικας να αποτρέψει τον βιασμό, μέχρι όμως να αλλαξει ο κόσμος καλό δεν είναι να προσέχουμε; καλό δεν είναι να αποφεύγουμε ένα σκοτεινό στενό όπως κ να ειμαστε ντυμένες; Αν ειχα λοιπόν μια εφηβη κορη θα τη συμβούλευα να προσέχει… Διαβάστε περισσότερα »

mm
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Όλες (ΜΑ ΟΛΕΣ – Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Α Ο Λ Ε Σ) τις φορές που με έχουν χουφτώσει στο λεωφορείο φορούσα τα πιο φαρδιά ρούχα που είχα. Την μια φορά χαρακτηριστικά θυμάμαι φόραγα ένα boyfriend jean και ένα φαρδύ φανελένιο καρό πουκάμισο (oversize) κουμπωμένο μέχρι πάνω. Ο τύπος με χούφτωσε ψάχνοντας το στήθος μου που ούτε καν διαγραφόταν ως όγκος. Ήταν 9 το πρωί και πήγαινα στην δουλειά μου. Μπήκα στο γραφείο σε έξαλλη κατάσταση και το είπα στους συναδέρφους μου. Ακολούθησε ο διάλογος με το αφεντικό (35ράρης τότε) : Α – Πότε έγινε… Διαβάστε περισσότερα »

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δυστυχώς οτι κι αν φορέσεις δεν μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου. Μπορείς όμως να κάνεις τα βασικά και ένα απο αυτά είναι να αποφεύγεις σκοτεινά μέρη χωρίς κόσμο. Αυτος ο ανώμαλος που σε πέτυχε στο λεωφορείο θα μπορούσε να κάνει τίποτα χειρότερο αν σε είχε πετύχει απόμερα. Δεν το γλιτώνεις οπως λες ακομα και μέρα μεσημέρι μέσα σε λεωφορείο όμως κάπως μικραίνουν οι πιθανότητες τουλάχιστον. Τωρα οσον αφορά το ντύσιμο, οταν ντύνομαι καλύτερα (και δεν μιλάω καν για προκλητικό ντύσιμο, απλά πιο καλά, περιποιημένα κραγιον κτλ) ειναι πιο πιθανο να ακουσω στον δρομο χυδαια σχολια. Φυσικά και δεν θα… Διαβάστε περισσότερα »

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Γεια σου Λένα. Με παρεξήγησες. Προφανώς δεν μου φαίνεται το ίδιο ουτε καν παρόμοιο το να μου κλεψουν ένα κόσμημα με το να με βιάσουν, δεν συνέκρινα κάτι τέτοιο. Στην κλοπή το θέμα είναι πως πιθανότα θα με χτυπήσουν για να με κλεψουν, το εγραψα άλλωστε. Οποτε δεν παραλλήλισα την κλοπή με τον βιασμό αλλά το ξύλο με τον βιασμό. Που και πάλι, τα παραλλήλισα δεν τα ταύτισα. Με την ίδια λογική λοιπον, λέω: δεν φοράω κοσμήματα σε κακόφημες γειτονιές προκειμένου να γλιτώσω το ξύλο που συνήθως συνοδεύει την κλοπή. Αυτό δεν με προστατευει απόλυτα από την κλοπή γιατί όπως… Διαβάστε περισσότερα »

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

“Αν λες “προσέχω πού πάω και το φοράω” αναγκαστικά εννοείς ότι αν δεν προσέξεις έχεις μερίδιο ευθύνης.” Αυτή η σύνδεση προκύπτει λόγω πατριαρχίας και μόνο. Το ότι οφείλουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας δε σημαίνει ότι ευθυνόμαστε για πράξεις άλλων.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Εμένα θα με βίαζε ταξιτζής στα 22χρ. Πήρα ταξί στις 6 το πρωί για να πάω σπίτι(Αθήνα) . Αυτόματα σκέφτηκε ότι είμαι ‘έτοιμη’ για σεξ αφού διασκέδαζα μέχρι τέτοια ώρα (μου το είπε στα μούτρα). Έφυγε από την πορεία και άρχισε να μου λέει διάφορα, πως ‘ψωνίζει’ κόσμο (άνδρες και γυναίκες) στις κούρσες του. Ήμουν φιλοξενούμενη στο σπίτι του κολλητού μου (άλλη πόλη από τη δίκη μας, που είχα πάει να τον επισκεφτώ) και με έσωσε που του έστειλα μήνυμα και με πήρε τηλέφωνο ώστε ο ταξιτζής να καταλάβει ότι με περιμένουν. Έτρεμα μέχρι να έρθει η στιγμή να κατέβω.… Διαβάστε περισσότερα »

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Aμπά, επί του θέματος: αν δεν παίζει κανένα ρόλο στις τάσεις του βιαστή να βιάσει το ρούχο τότε όλοι αυτοι οι μισογύνηδες που λένε “φορούσε κολλάν και μπουστάκι, πήγε γυρεύοντας” σε τι διαφέρουν σε νοοτροπία από τον βιαστή; Σε νοοτροπία λέω, δεν είναι βιαστές όλοι αυτοι. Αλλά αποκλείεις πως ο βιαστής δεν ενστερνίζεται αυτή την άποψη; Δλδ πως η γυναίκα με το σορτς είναι τσούλα και τα θέλει; Προσοχή δε λέω πως τα θελει, ειναι σαφές αυτό, καμμία δε θέλει να βιαστεί – λέω τι νομίζει ο βιαστής, ή τι επινοεί ως δικαιολογία για την πράξη του. Οταν η άποψη… Διαβάστε περισσότερα »

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Απευθύνεσαι στην Αμπα, αλλά επίτρεψε μου να πω πως θα το καταλάβεις μόνο αν καταφέρεις να αποσυνδέσεις το σεξ από τον βιασμό. Ο βιαστής δεν ζητά σεξουαλική ικανοποίηση όταν βιάζει. Γι΄ αυτό δεν έχει καμία σημασία το ρούχο, δεν πρόκειται για ηθική κατάταξη της γυναίκας, αυτό είναι το πρόσχημα, το επιφανειακό. Αν δεν κάνεις αυτή την αποσύνδεση τότε δεν θα καταφέρεις να καταλάβεις. Δεν πρόκειται για νοοτροπία μισογύνη ή βιαστή που αφορά στο σεξ. Βιασμός δεν σημαίνει σεξ. Με τίποτα. Η πρώτη ανάγνωση και μόνο αυτή είναι πως ο βιαστής κατηγοριοποιεί την γυναίκα με το κολάν ως τσούλα. Όπως ο… Διαβάστε περισσότερα »

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Λένα δεν πλαναμαι καθόλου. Απλά χτίζεις εντυπώσεις σε λάθος συμπεράσματα. Γράφεις “Σουσουράδα και κάθε Σουσουράδα ελπίζει/πιστεύει ότι αν δεν πάει εκεί και δεν φοράει αυτά και δεν πιει τα άλλα, δεν θα βιαστεί.” ενώ δεν εγραψα κάτι τέτοιο. Το ότι οφείλουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας δε σημαίνει ότι ευθυνόμαστε για πράξεις άλλων. Ακριβώς αυτό πιστευω που ειπε και μια σχολιαστρια παραπάνω. Το να λες “αφου πιστευει οτι πρεπει να προστατευομαστε άρα πιστευει οτι εχει ευθυνη το θύμα” είναι νοητικό άλμα. Όχι δεν πιστευω το δευτερο σκέλος της πρότασης επειδη πιστευω το πρώτο, δεν πάει το ένα πακέτο με το… Διαβάστε περισσότερα »

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

η απαγόρευση κυκλοφορίας θα πρέπει να αφορά τους δράστες και όχι τα θύματα. Ποτέ δεν εμπόδισα τον εαυτό μου από το να κυκλοφορεί ελεύθερα ό,τι ώρα κι αν ήταν. Κατάλαβα από μικρή ότι αυτό το φόβο μας τον καλλιεργούν για να μας ελέγχουν, για να έχουμε ανάγκη κάποιον άντρα για τα πάντα. Σε πληροφορώ ότι η μόνη παρολίγο επίθεση που δέχτηκα ήταν στα 21 με τον σύντροφό μου που τους φάνηκε φλωράκι και το παίξανε νταήδες. Ευτυχώς, η παρέα ήταν πιο μπροστά και τη γλιτώσαμε. Μάντεψε ποιος τσαμπουκαλεύτηκε, εγώ, ενστικτωδώς χωρίς να μπορώ να το ελέγξω. Όλοι οι άνθρωποι κινδυνεύουν… Διαβάστε περισσότερα »

mm
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μα εδώ οι πιθανότητες είναι 100% σε εμένα. Και δεν λέω ότι κάθε μέρα φόραγα φαρδιά ρούχα. Ειδικά εκείνη την εποχή δεν είχα κάποιο διαμορφωμένο στυλ και πολλές φορές πήγαινα κατευθείαν από την δουλειά σε βραδινή έξοδο, οπότε μπορεί να κυκλοφορούσα από το πρωί με κάτι που θα φόραγα και το βράδυ στο μπαράκι. Μόνο μια φορά μου έχει τύχει περίεργη κατάσταση με ταξί τα ξημερώματα, όλες τις άλλες φορές ήταν μέρα, σε λεωφορεία, σε δημόσιες υπηρεσίες, στην στάση έξω από το σπίτι μου, στο πεζοδρόμιο της γειτονιάς μου όπου ο άγνωστός μου 60ρης γλίτσας μου έκανε σκριν ανάμεσα σε… Διαβάστε περισσότερα »

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δηλαδή κυκλοφορείς μόνη στο κέντρο της Αθήνας αν φοράς “σεμνα” ρούχα ; Πιο κάτω εσύ η ίδια αναιρεις αυτόν τον συλλογισμό λέγοντας ότι καλό είναι να αποφεύγουμε ένα σκοτεινό στενό όπως και να είμαστε ντυμένες. Και τι θα πει “προκλητικά” ;Άρα τα ρούχα τα φοράς για να προκαλέσεις ; Ποιόν και τι;