in

Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν μου δίνουν τίποτα από την περιουσία που μου αναλογεί

Τα αδέλφια μου διαχειρίζονται την πατρική περιουσία

Τα αδέλφια μου διαχειρίζονται την πατρική περιουσία ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

vitaly taranov OCrPJce6GPk unsplash
Photo by Vitaly Taranov on Unsplash

Αυτό που με απασχολεί το τελευταίο διάστημα είναι το εξής: είμαι παντρεμένη εδώ και 3 χρόνια, μετά από 4 χρόνια σχέσης και δεν εργάζομαι, παρά μόνο περιστασιακά. Το πρόβλημα μου είναι πως στο διάστημα που είμαι παντρεμένη δεν έχω πάρει τίποτα από την πατρική μου περιουσία, επειδή τη διαχειρίζονται τα αδέρφια μου. Ο πατέρας μας είχε πεθάνει όταν ήμασταν μικρά και είχε γίνει τότε η αποδοχή(μοιράστηκαν από 1/3 στον καθένα). Έχω κάνει νύξη στα αδέρφια μου και μου το ρίχνουν στην πλάκα του τύπου πάει τώρα έφυγες δεν παίρνεις τίποτα ή περίμενε να τελειώσει αυτό, να τελειώσει το άλλο κ.τ.λ. Έρχομαι σε δύσκολη θέση και στεναχωριέμαι. Αναμένω την απάντηση σου.

-Δέσποινα

 

Η απάντηση είναι ότι χρειάζεσαι δικηγόρο.

Αντί να στενοχωριέσαι, θύμωσε.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

36 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Valia
Valia
3 χρόνια πριν

Τα αδέρφια σου σε κοροϊδεύουν, τι πάει να πει, πάει τώρα, έφυγες; Από τη στιγμή που έχεις το 1/3 της πατρικής περιουσίας, διεκδίκησέ το. Ειδικά από τη στιγμή που είναι τέτοιας ποιότητας άνθρωποι. Αν χρησιμοποιούν ακίνητό σου, για παράδειγμα, να σου πληρώνουν το ενοίκιο που αναλογεί, αν έχουν νοικιάσει ακίνητο που ανήκει και στους τρεις, πρέπει να παίρνεις το 1/3 αυτού και ούτω καθεξής.
Πρέπει να προσέξεις και το θέμα της χρησικτησίας.

Γοργονάκι
Γοργονάκι
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Valia

Δεν τίθεται θέμα χρησικτησίας μεταξύ συγκληρονόμων. Χρειάζεται οπωσδήποτε συνδρομή δικηγόρου!

Valia
Valia
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γοργονάκι

Μπορούν, όμως, να χρησιμοποιήσουν κάποιον άλλον για να της καταπατήσει την περιουσία. Αλλά καλό είναι που μάθαμε κι αυτό που λες

Valia
Valia
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Valia

Και μη χειρότερα. Άλλαξε το επίθετό της επίσημα ή τους αρκεί που “ξεφορτώθηκαν” το άχρηστο θηλυκό- που δεν μπορεί να συνεχίσει και το οικογενειακό όνομα, ανάμεσα σ’ όλα τ’ άλλα αρνητικά των γυναικών;;;; Ελπίζω να μην είχε δύσκολη ζωή σε τόσο μισογυνιστική οικογένεια, κι ελπίζω να είναι καλά με τον άντρα της.
Θα σε πίστευα ο,τι κι αν έγραφες, αλίμονο

soukaivou
soukaivou
3 χρόνια πριν

Δικηγόρος σήμερα και φρόντισε να τους πάρει και να τους σηκώσει.

Open S
Open S
3 χρόνια πριν

Ριξτους το και εσύ στην “πλάκα” και πες τους “αχ δεν βγάζω άκρη μαζί σας βρε τρελόπαιδα, και είμαστε όλοι τόσο πλακατζήδες που άντε να ασχοληθούμε σοβαρά με κάτι… Οπότε θα ασχοληθεί με αυτά ο δικηγόρος μου που είναι σοβαρός, βάλτε και εσείς τον δικό σας να μην μπλέκουμε με τέτοια εμείς! Α, πού θα φάμε σήμερα;”

Φλώρα Μητροπούλου - Μουσουτσάνη
Φλώρα Μητροπούλου - Μουσουτσάνη
3 χρόνια πριν

Αμπα για πάσα νόσο… Αυτό το ερώτημα είναι για δικηγόρο εάν σε απασχολει το οικονομικό και για ψυχολόγο εάν σε απασχολεί η συναισθηματική ρήξη με τα αδέρφια σου.

Symbolis
Symbolis
3 χρόνια πριν

Μου κάνει εντύπωση ότι δεν σκέφτηκες ότι χρειάζεσαι δικηγόρο. Πρέπει να κάνεις φόνο για να χρειαστείς δικηγόρο;

ακρίδα
ακρίδα
3 χρόνια πριν

Άντε καλά σου δίνω και λίγο χρόνο να στεναχωρηθείς αλλά τα αδέρφια σου πατάνε στη δυναμική της σχέσης σας, ότι δηλαδή εσύ κάνεις μόνο “νύξεις” και δεν αντιδράς. Όταν τους τηλεφωνήσει δικηγόρος, μην υποκύψεις σε ψευτο-εκβιασμούς ότι τάχα χαλάς την οικογένεια και τη σχέση σας γιατί αυτοί είναι υπεύθυνοι που δεν σου δίνουν την περιουσία σου! Διαπράτουν κάτι παράνομο και σε εκμεταλλεύονται!

moonchild
moonchild
3 χρόνια πριν

Κινήσου νομικά και μην τους λυπηθείς επειδή είσαστε αδέρφια. Αυτοί μια χαρά και χωρίς καθόλου τύψεις σου στερούν κάτι που σου ανήκει δικαιωματικά και με το νόμο.

Σουβλίτσα
Σουβλίτσα
3 χρόνια πριν

Έφυγες; Πού πήγες δηλαδή;;; Πατριαρχία all the way. Η γυναίκα που παντρεύεται ‘φεύγει” δεν ανήκει πια στην πατρική της οικογένεια . Βολικές δικαιολογίες με μορφή αστεϊσμών για να σου φάνε την περιουσία. Αν και το κλήμα στράβωσε νωρίς. Γιατί δεν ήσουν εξ’ αρχής συνδιαχειρίστρια της περιουσίας σας; Επειδή είσαι γυναίκα μήπως;

Open S
Open S
3 χρόνια πριν

Επίσης, στην θέση σου θα ανησυχούσα ότι τα ακίνητα έχουν ήδη μπει ενέχυρα σε τράπεζα ή κάποια άλλη χοντράδα έχουν ήδη κάνει με την περιουσία. Η Ελλάδα πέρασε και περνάει δύσκολες εποχές και όταν βλέπεις κάποιους να καθυστερούν τα αυτονόητα πολύ πιθανόν να μην τα έχουν πια.

Μαύρος Γάτος
Μαύρος Γάτος
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Open S

Τα ακίνητα δεν μπαίνουν ενέχυρο, υποθηκεύονται. Η υποθήκη και οι λοιπές “χοντράδες” απαιτούν υπογραφή, οπότε θα πρέπει να έχουν πλαστογραφήσει την υπογραφή της. βαρύτατο ποινικό αδίκημα

Open S
Open S
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαύρος Γάτος

Πολύ σωστά, υποθήκη στην τράπεζα. Στους τοκογλύφους δεν ξέρω αν λέγεται υποθηκη ή ενέχυρο πάντως έτυχε σε φίλο μου να έχει βάλει ο αδελφός του το σπίτι που κληρονομήσανε από τον πατέρα τους χωρίς την άδειά του. Και το έχασε γιατί τι, θα αφήσει τον αδελφό του στα νυχια των τοκογλύφων μετά; Και για πλαστογραφία έχω ακούσει από τον ίδιο τον πατέρα μιας φίλης μου σε ένα οικόπεδό της. Με την σιγουριά ότι δεν θα πας συγγενή στην φυλακή, γίνονται βαρύτατα αδικήματα. Δεν λέω πως εδώ αυτό συμβαίνει, αλλά πως γενικά δεν είναι τόσο αδύνατο όσο νομίζα.

mm
mm
3 χρόνια πριν

Ίσως σε βοηθήσει αν σκεφτείς ότι από την ημέρα που έκανες αποδοχή κληρονομίας η περιουσία έπαψε να είναι «του πατέρα σας» και είναι δική σου. Όντως βάλε δικηγόρο, υποψιάζομαι ότι δεν θα είναι εύκολο να χωριστούν τα πράγματα (π.χ. ένα σπίτι, 2 χωράφια και 1 μικρή επιχείρηση) αλλά πρέπει να αρχίσεις να το συζητάς σοβαρά. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το πράγμα ή να αγοράσουν το μερίδιό σου ή να σου δώσουν ένα ενοίκιο για ότι χρησιμοποιούν.