in ,

Το Bumble θα απαγορεύει τους χρήστες που κάνουν body shaming

Όταν τα dating apps στρέφονται προς την εξάλειψη κακοποιητικού λόγου

όταν τα dating apps στρέφονται προς την εξάλειψη κακοποιητικού λόγου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

bumble fb share

Το Bumble θεωρείται μια από τις πιο φεμινιστικές εφαρμογές για dating, καθώς αφήνει χώρο στις γυναίκες να κάνουν το πρώτο βήμα και να ξεκινήσουν εκείνες τη διαδικτυακή επαφή, αλλά και επειδή το 2019 ανέπτυξε τη δυνατότητα της αυτόματης διαγραφής ανεπιθύμητων φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου που στέλνονται χωρίς τη συναίνεση του εκάστοτε χρήστη.

Τώρα, το Bumble ανακοινώνει ότι θα προβεί στη δημιουργία ενός αλγορίθμου που θα εντοπίζει αυτόματα κακοποιητικούς όρους που χρησιμοποιούνται από τους χρήστες, δηλαδή γλώσσα και λέξεις που θα περιλαμβάνουν χονδροφοβικούς, σεξιστικούς και ομοφοβικούς όρους, ενώ στη συνέχεια θα εξετάζονται οι λογαριασμοί των χρηστών που τους χρησιμοποιούν και θα συζητείται αν θα πρέπει να απαγορευτούν ή όχι οι συγκεκριμένοι χρήστες.

charles deluvio Dilfan21P8o unsplash

Η εφαρμογή ανακοίνωσε ότι αναβαθμίζει τους όρους του περιεχομένου του για να περιλαμβάνουν την ενδεχόμενη απαγόρευση λόγου που προβαίνει σε body shaming, ενώ οι χρήστες που χρησιμοποιούν τέτοιους όρους θα λαμβάνουν πρώτα μια ειδοποίηση για το ακατάλληλο της συμπεριφοράς τους και μόνο με την επανάληψη παρόμοιων περιστατικών ή κακοποητικών σχολίων η εφαρμογή θα τους απαγορεύει οριστικά τη χρήση.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της εφαρμογής, οι επόπτες της θα μοιράζονται με τους χρήστες επιμορφωτικό υλικό για να τους ωθήσουν να πάψουν να είναι τόσο κακοποιητικοί και ακατάλληλοι με τους υπόλοιπους χρήστες.

Το Bumble ως εφαρμογή για dating κάνει τα πρώτα σημαντικά βήματα για την εξάλειψη του κακοποιητικού λόγου στο διαδίκτυο, που αυξάνεται εκθετικά και καθημερινώς, ενώ οι προϋποθέσεις χρήσης αποτελούν ενδείξεις μιας πολύ σύγχρονης τάσης στα dating apps που βάζουν την κοινωνική ευαισθησία και την ισότητα στην προτεραιότητα των επιδιώξεών τους.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

2 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Κιμ Απίθανη
Κιμ Απίθανη
3 χρόνια πριν

Απλά περιμενω σχόλιο της αγαπημένης Mitsi!

Αποδημητικό Πτηνό
Αποδημητικό Πτηνό
3 χρόνια πριν

Ενδιαφέρουσα εφαρμογή φαίνεται! Στην Ελλάδα έχει κοινό; Την έχει χρησιμοποιήσει κάποια σχολιάστρια να μας πει εντυπώσεις; 🙂