in

Αγαπητή «Α, μπα»: Ο σύντροφός μου βάζει τους στόχους του πάνω απ’όλα

Δεν καταλαβαίνω τον τρόπο που σκέφτεται

Δεν καταλαβαίνω τον τρόπο που σκέφτεται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

dayne topkin cB10K2ugb 4 unsplash
Photo by Dayne Topkin on Unsplash

αγαπητη α μπα ο εδω και καποιους μηνες συντροφος μου βαζει πανω απο ολα και ολους τους στοχους του, πιο συγκεκριμενα το να γινει ενας καλος μουσικος.εγω τον στηριζω, αλλα δεν καταλαβαινω τον τροπο που το σκεφτεται. για παραδειγμα, κι εγω εχω στοχους οι οποιοι ομως μπορουν να συνυπαρχουν και με τους φιλους , τον συντροφο και οτι αλλο κανω στη ζωη μου χωρις να ξεχωριζω κατι απο αυτα- υπαρχει χωρος για οτι αγαπω.πιστευεις οτι καποια οπτικη ειναι λαθος; βασικα..πιστευεις οτι δυο τετοιες οπτικες μπορουν να λειτουργησουν μαζι; σε ευχαριστω.

– raf

 

Δεν υπάρχει λάθος οπτική, μόνο οπτικές, και αν μπορούν να λειτουργήσουν εξαρτάται και από τους δυο σας. Αν εσένα σου φαίνεται οκ να βάζει πάνω από όλα αυτό με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τότε είναι οκ. Αναρωτιέμαι αν είναι τόσο καλός ώστε να έχει νόημα αυτό που κάνει. Σου προτείνω να το αναρωτηθείς κι εσύ, και δεν το λέω ελιτίστικα. Αν δεν είναι, μόνο πικρία προβλέπω.

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

47 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
saligari
saligari
3 χρόνια πριν

Μα γιατί να εχει σημασία αν είναι αρκετά καλος; Και αν δεν είναι, η αφοσίωσή του θα τον βοηθήσει σίγουρα να γίνει στον καλύτερο βαθμό που μπορεί! Πρέπει να ειναι ο συγχρονος Μότσαρτ για να αφοσιωθεί στη μουσική; Είναι κατι που δεν καταλαβα στην απάντηση μαλλον. Αν είναι να αναρωτηθεί κάτι η γράφουσα, για μενα, θα ήταν αν όντως αυτός ο στόχος είναι το πρόβλημα, ή αν ο φίλος της δεν ειναι αρκετα στη σχέση και ο στόχος ειναι η δικαιολογία του. Ή, μήπως, η ίδια βαζει πάνω απο όλα τη σχέση και τους φίλους, τους άλλους γενικά, και δε… Διαβάστε περισσότερα »

TheMaleGaze
TheMaleGaze
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  saligari

Eννοει μαλλον οτι αν αποτύχει , η αποτυχία αυτη θα μεταδοθει και στη σχεση και θα την δηλητηριασει μακροπροθεσμα. Το ενα ζητημα εδω ειναι οτι ειναι πολυ δυσκολο να αξιολογησεις ποσο καλος ειναι ο αλλος και πως θα εξελιχθει ακομα και expert να εισαι στον τομεα του. Το δευτερο ζητημα ειναι οτι στη σημερινη εποχη γενικως επιπλεουν οι μετριοτητες οποτε δεν χρειαζεται να εισαι καν καλος για να φτασεις καπου. Πιο πολυ ζητημα θελησης και καλου μαρκετινγκ ειναι. Οποτε ειτε ειναι αρκετα καλος ειτε δεν ειναι ολα τα ενδεχομενα ειναι ανοιχτα.

saligari
saligari
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  TheMaleGaze

Η αποτυχία ειναι πολύ σχετικό πραγμα. Κάποιος μπορει να μελεταει για να γινει ο καλυτερος κιθαριστας της εποχής του. Κάποιος μπορει να μελετάει γιατι θέλει να βελτιωθεί και να γίνει δάσκαλος κιθαρας. Κάποιος μπορεί να μελετάει γιατι απλώς του αρέσει η μελέτη και η διαρκής εξέλιξη. Άλλος γιατι θελει να φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο, ωστε να μπορεί να παίξει τα δικά του κομμάτια και να εκφραστει. Ή μπορει απλώς να θέλει να ζεί μεσα σε ενα κόσμο μουσικής και να τον γεμίζει και μονο η ενασχόληση. Θελω να πω η αποτυχία εξαρταται απο τις προσδοκίες, και επιτυχία δεν είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Victoria
Victoria
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  saligari

Ναι ακριβώς! Τι σημασία έχει αν είναι ήδη καλός και πως θα γίνει καλός αν δεν αφιερώσει χρόνο;

The black Moomin
The black Moomin
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  saligari

Δεν πιστεύω ότι ρωτά αν είναι καλός αντικειμενικά, όπως λέμε. Μάλλον αν η ίδια το πιστεύει. Αν θεωρεί ότι είναι ο νέος Γιεχουντι Μενουχίν στο βιολί (γιατί μόνο αυτόν ξέρω ως καλό), τότε θα δικαιολογεί μέσα της την κατάσταση. Αν πιστεύει ότι είναι εντελώς ατάλαντος και τζάμπα το ταλαιπωρεί το όργανο αλλά και την ίδια, τότε κι εγώ μόνο πικρία βλέπω στον ορίζοντα.

Σουσουράδα
Σουσουράδα
3 χρόνια πριν

Επειδή σαν άνθρωπος εκτιμώ περισσότερο την εργατικότητα παρά το ταλέντο ή την εξυπνάδα, δεν συμφωνώ πως το θέμα είναι να τσεκάρεις αν όντως ειναι καλός σε αυτό που κάνει. Αν είναι τόσο αφοσιωμένος θα γίνει και καλός. Ίσα ίσα που αν δεν είναι εντυπωσιακά καλός, τότε αυτός έίναι ένας λόγος παραπάνω να μείνει πιστός στην τακτική του οπότε διαφωνώ με τη Λένα σε αυτό το κομμάτι. Συμφωνώ μαζί της στο άλλο όμως: δεν υπάρχει λάθος, υπάρχει μόνο το ερώτημα αν είσαι οκ με αυτό. Είσαι; Νιώθω οτι δεν ρωτάς άμεσα αυτό που σκέφτεσαι. Τι θες να ξέρεις; Αν θα κόψει… Διαβάστε περισσότερα »

Lama
Lama
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουσουράδα

Οσο και να δουλεύει σουσουραδα δεν μπορεί να μην έχουν κοινο χρονο αλλιώς δε θα ήταν σε σχέση. Κάποια πράγματα θα τα κάνουν μαζί, ίσως οχι ολα οσα θελει αλλα αν οσα θέλει είναι να είναι δέκα ώρες την ημέρα μαζι,καλύτερα να μη συμβεί. Θεωρω οτι ετσι φθείρονται κυρίως οι σχέσεις παρά σε μια τέτοια περίπτωση που περιγράφει η γραφουσα…

Σουσουράδα
Σουσουράδα
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lama

Lama, κανένα άκρο δεν είναι καλό, ούτε το πολύ μαζί αλλά ούτε και το πολύ χώρια. Εγώ το λέω εκ πειρας οτι δεν το αντέχω. Κάποτε ήμουν με κάποιον με λαμπρη καριέρα μπροστά του. Την οποία και έκανε τελικά, είναι διακεκριμένος και σίγουρα η τωρινή του γυναίκα ζει με πολύ μεγάλη οικονομική άνεση και υποθέτω με περηφάνεια και θαυμασμό για τον άντρα που έχει δίπλα της. Όταν ήμουν μαζί του λοιπόν και ούσα σε μια δουλειά με πολύ ελεύθερο χρόνο (δασκάλα), δεν μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα μαζί του που ήθελα. Πχ εχω 2 μήνες διακοπές το καλοκαιρι και δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Lama
Lama
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουσουράδα

Εχεις δικιο , δεν ειχα βαλει τον παράγοντα παιδιού στη σκέψη μου

Ντέζι Μακρή
Ντέζι Μακρή
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουσουράδα

Πολύπλευρο & εμπεριστατωμένο.
Προσυπογράφω.

Karamouza
Karamouza
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουσουράδα

Η αφοσιωση σε ενα αντικειμενο δεν εξασφαλίζει οτι θα γινεις και καλος ειδικα στις τέχνες οπου απαιτείται ταλεντο, κλιση αλλα και σε ολα τα αντικειμενα. Γι αυτο μιλαμε καποιες φορές για εφεση και aptitude. Ποσοι ανθρωποι προσπαθουν χρονια σε κατι και απλα η εξελιξη τους σταματα απο ενα σημειο και μετα? Ενω μπορει η κλιση τους να ηταν σε κατι αλλο και εκει να ηταν αξεπεραστοι…

J.Brian
J.Brian
3 χρόνια πριν

Ξεκινάς το συλλογισμό σου από λάθος σημείο. Τι σημαίνει “κι εγώ έχω στόχους αλλά έχω χρόνο και για φίλους”; Βάζεις τον εαυτό σου τον κανόνα των συμπεριφορών σχετικά με την επίτευξη στόχων; Αυτός μπορεί να έχει κάτι που λείπει σε εσένα πχ φιλοδοξία. Ο ανταγωνισμός και η σύγκριση δε βοηθάνε σε τίποτα. Μάλλον θέλεις να καταλάβεις γιατί σε παραμελεί σε σχέση με την εργασία του. Οι άνθρωποι που θέλουν να φτάσουν σε πολύ υψηλά επίπεδα δεξιότητας, δεν ζουν όπως ένας κλασσικός υπάλληλος που δουλεύει 8ωρο, έχει ΣΚ και αργίες. Αυτοί που λένε ότι τα συνδυάζουν όλα ή λένε ψέματα ή… Διαβάστε περισσότερα »

Zourlopantiera
Zourlopantiera
3 χρόνια πριν

Ίσως αν η γράφουσα εμπνεόταν από το παράδειγμα του συντρόφου και έβρισκε αυτό που την παθιάζει εξίσου να δούλευε.
Αλλά νομίζω πως μιλάμε για διαφορετικούς τρόπους αντίληψης της ζωής, δηλαδή διαφορετικές αξίες, οι οποίες μακροπρόθεσμα δε συμβιβάζονται κ πάντα θα ξεφυτρώνουν όσο κι αν κάνουμε πως δεν τις βλέπουμε.

Paper Cut
Paper Cut
3 χρόνια πριν

Με τι να ασχολείσαι άραγε; Συγγνώμη για την αδιακρισία, αλλά με ιντρίγκαρε το σχόλιο. Αν δε θες, αγνόησε την ερώτηση

stray_kit
stray_kit
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Paper Cut

stephiestep θα συμφωνησω μαζι σου.Η τεχνη θελει χρονο κ απομονωση κ πειθαρχια κ ενα σωρο αλλα πραγματα.Προσωπικα βρισκω ως λυση ο/η συντροφος και οι φιλοι να ειναι πανω κατω στο ιδιο μηκος κυματος, με παρομοιες ασχολιες.Δεν το βρισκω απαραιτητο βεβαια, αλλα εμενα με βοηθαει πολυ, υπαρχει αλλου ειδους κατανοηση κ διαθεση χρονου αποτι εχω παρατηρησει…
επισης γινονται κ αλλου ειδους συζητησεις που βοηθουν τη δουλεια σου ακομα κ οταν δε δουλευεις…win-win..

Paper Cut
Paper Cut
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Paper Cut

“Για να το θέσω πιο απλά θα έλεγα, ότι από πολύ μικρή ηλικία συνειδητοποίησα τι σημαίνει θάνατος και επέλεξα ότι θα αφιέρωνα όλη μου τη ζωή σε αυτό” – το διάβασα γρήγορα και για κάποιο λόγο το μυαλό μου σκέφτηκε ότι έκανες ταριχεύσεις για χόμπυ. Νομίζω χρειάζομαι ύπνο. Καλή επιτυχία σε ό,τι γράφεις!

Kounia bebe
Kounia bebe
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Paper Cut

Επειδη και εγω φιλοδοξω να εκδοσω κατι δικο μου, εισαι συγγραφεας ή αρθρογραφεις? Αν θες στειλε μου στο titipapa@live.com.

Tropique
Tropique
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Paper Cut

Mα θα μπορούσες να έιχες και γραφείο κηδειών. Υπάρχει κι ο Μπούκουρας που παθιασμένος με τη δουλειά του είναι, πετυχημένος είναι, και απαραιτητος είναι. Γιατί δηλαδή όχι; Γιατί ταμπού;

Γβρμ
Γβρμ
3 χρόνια πριν

Τι περίεργη ερώτηση! Κατ’αρχάς πρέπει να διευκρινιστεί το τι σημαινει “καλος μουσικός”, για τι είδους μουσικής μιλάμε, πόσων χρονων είναι και το ακριβώς σημαινει “βάζει τους στόχους του πάνω απ’ολα”. Αν μιλάμε για νεαρο 18 χρονων που ετοιμάζεται για δίπλωμα βιολιού και μετά να φύγει κατευθείαν Αμερική για υποτροφία, και “παραμελεί” τους φίλους και τη σχέση γιατί μελετάει 8 ώρες τη μέρα, ε δεν έχει κι άλλη επιλογή. Αν είναι 20 χρονων, παίζει κιθάρα σε συγκρότημα και κάνουν πρόβες 6 ώρες τη μέρα και μετά παίζει μόνος του ή γράφει τραγούδια, βασικά τα γούστα του βγάζει με τους φίλους του,… Διαβάστε περισσότερα »

AllesGoed
AllesGoed
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Γιατί βρε Γβρμ τόσο αφοριστικη στο είδος μουσικής ; Οι Rotting Christ, οι Septic Flesh και οι Nightfall έτσι ξεκίνησαν και τώρα υπάρχει πλέον είδος μουσικής “ελληνικο black metal”. Έχουν βγάλει πολλούς δίσκους(οι Rotting Christ έχουν σχεδόν 30 χρόνια πορεια), παιζουν στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και έχουν χιλιάδες φαν σε όλο τον κόσμο. Κάνουν συχνά παγκόσμιες περιοδείες σε Ευρώπη, Αμερική, Λατινικη Αμερικη και Ιαπωνία. Μάλιστα ο Ευθύμης των Nightfall μίλησε πρόσφατα ανοιχτά σε συνέντευξη του σε Γερμανικό περιοδικό για την κατάθλιψη που συζητήθηκε. Ο Seth των Septic Flesh έχει τελειώσει και καλών Τεχνών (εικαστικων) Αλλά το πάθος του ήταν πάντα η… Διαβάστε περισσότερα »

saligari
saligari
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AllesGoed

Συμφωνώ AllesGoed. Και ακόμα θελω να προσθέσω οτι, εκτός απο αυτούς που κανουν μεγάλη επιτυχία, υπάρχει και η αφανής underground σκηνή οπου ο στόχος δεν είναι οι περιοδίες πχ, αλλα η εκφραση, η κοινωνικοποίηση, τα μικρά live. Τυχαινει να έχω φίλους που ναι μεν -καποιοι- εργάζονται αλλου για το προς το ζην, αλλα ασχολούνται με πολυ μεράκι με τις μπαντες τους είτε αυτές είναι μπλακ μεταλ, ειτε τζαζ είτε ρεμπέτικα. Και ναι, κάποιοι βγάζουν και δισκους, με δικα τους εξοδα μεν, που όμως κυκλοφορούν σε μικρούς κύκλους και γίνεται φάση. Σε άλλη κλίμακα μεν, αλλα γίνεται. Διαφωνώ με το οτι… Διαβάστε περισσότερα »

Γβρμ
Γβρμ
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  saligari

Ρε παίδες μαζί σας, αλλά ας διαβάσουμε λίγο την εκφώνηση. Το παιδί λέει θέλει να γίνει “καλός μουσικός”. Αν εννοεί να παίζει καλύτερα με το συγκρότημά του και να βγάζουν γούστα στα λαιβ, τότε τίποτε δεν κάνει πέρα ο άνθρωπος. Δέκα ώρες πρόβα και παίξιμο τη μέρα και περνάει ζάχαρη. Τότε όμως θα ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα και η ερώτηση θα ήταν “με παραμελεί για τη μουσική του παρέα”. Και για να γίνει session μουσικός πρέπει όντως να είναι καλος μουσικός, αλλά επίσης πρέπει να δικτυωθεί βασικά, να μην παίζει μόνο τη μουσική που θέλει αλλά αυτή που του ζητάνε… Διαβάστε περισσότερα »

Γβρμ
Γβρμ
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AllesGoed

AllesGoed δεν είμαι εγώ αφοριστική, τα νούμερα είναι αμείλικτα! Ειδικά την σκηνή που αναφέρεις την ξέρω αρκετά καλά και πραγματικά για κάθε μπάντα που κάνει μια μέτρια επιτυχία – όχι Rotting Christ, κανένα καλοπληρωμένο σαπόρτ στο άνοιγμα της 300ής τελευταίας συναυλίας των scorpions συζηταμε- έχει από πίσω…πόσες να πω. Να πω 50; Ας πω 100 καλύτερα. Έχει λοιπόν από πίσω μια εκατοστή μπάντες που είναι καλές, κάποιες λιγότερο κάποιες περισσότερο, με καλούς μουσικούς, και δεν καταφέρνουν ποτέ να πάνε παραπάνω από το self funded demo. Είναι σαν να θέλει κάθε μαθητής ωδείου να γίνει σολίστ και να ζει απ’αυτό. Ε… Διαβάστε περισσότερα »

AllesGoed
AllesGoed
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Οκ είναι πάρα πολύ δύσκολο να βγάλεις λεφτά από τέχνη. Η διαφωνία μας είναι ότι δεν θεωρώ ευκολότερο να βγάλεις λεφτά αν παίζεις κλασσική μουσική. Και τα δύο είναι εξίσου δύσκολα. Στην κλασσική δε, πρέπει να είσαι τρομερός στο τεχνικό κομμάτι ενώ στο black metal δεν χρειάζεται να είσαι (αλλα χρειάζεται να είσαι σε μια μπάντα που τουλάχιστον ενας να. γράφει καλά κομμάτια). Γενικά τους θαυμάζω τους καλλιτέχνες. Εγώ με ο,τι καταπιάστηκα δεν φάνηκε να έχω ταλέντο. Είμαι όμως dedicated ακροατρια. Πέτυχα τις προάλλες μια μπάντα ροκ mother of millions,ελληνακια, και έπαθα την πλάκα μου. Δεν νομίζω ότι κάνουν επιτυχία… Διαβάστε περισσότερα »

IrisPrismatica
IrisPrismatica
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AllesGoed

Έχουν πολύ ωραία κομμάτια οι Mother of millions. Τσέκαρε αν θες τους Poem, την άλλη (παλαιότερη) μπάντα στην οποία είναι ο τραγουδιστής τους (ειδικά τον πρώτο τους δίσκο). Αλλά: θα συμφωνήσω εν μέρει με την Γβρμ. Εννοείται χαίρομαι και στηρίζω την επιλογή καθενός να αφιερωθεί ολόψυχα στο μεράκι και την κλίση του, πόσω μάλλον όταν εμείς οι υπόλοιποι απολαμβάνουμε ωραία αποτελέσματα. Αλλά ως σύντροφος μπορείς να αποφασίσεις ότι δεν μπορείς να το αντέξεις/υποστηρίξεις αυτό. Το γιατί το αναλύει παραπάνω η Σουσουράδα, και μάλιστα το αναλύει για σχέση με άνθρωπο που ήταν σε χώρο (επιχειρήσεις; μεγαλογιατρός; δεν ξέρω αλλά πάντως) όπου… Διαβάστε περισσότερα »

Γβρμ
Γβρμ
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AllesGoed

Ως επαγγελματίας μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι αυτό που θεωρείς δεν ισχύει 🙂 Δεν είναι ότι λες κάτι τραγικά λάθος, αλλά καπως απλουστεύεις και συμψηφίζεις. Το ότι πρέπει να είσαι τρομερός στο τεχνικό κομμάτι φαντάζομαι ότι εννοείς το δίπλωμα ωδείου που δίνει επαγγελματικά και αλλα δικαιώματα. Σωστό, αλλά από την άλλη για να αποκατασταθείς επαγγελματικά ως πχ κιθαρίστας ροκ, προφανώς και πρέπει να κανεις κάτι αντίστοιχο (αφού συμφωνούμε ότι η μπάντα θα αργήσει να σε ζήσει, αν σε ζήσει ποτέ, και με διαπιστευτήρια “παίζω σε μπάντα με φίλους” δεν θα σε ζητήσουν πολλοί για ιδιαίτερα, κι αν το κάνουν οι… Διαβάστε περισσότερα »

bournela
bournela
3 χρόνια πριν

Με το καλός μουσικός το εννοείς; Γιατί αν προσπαθεί να γίνει δεξιοτέχνης σε κάποιο μουσικό όργανο πχ. όντως είναι κάτι που απαιτεί πολύ χρόνο μελέτης, πειθαρχία, και στέρηση αρκετών άλλων σημαντικών στιγμών και πραγμάτων. Τέλος πάντων, ότι κι αν είναι αυτό, το αν έχει νόημα η υπερπροσπάθεια του είναι καθαρά δικό του ζήτημα. Και καθαρά δικό σου ζήτημα το αν θέλεις/μπορείς να υποστηρίξεις, με τον τρόπο σου και τις υποχωρήσεις σου, αυτή του την υπερπροσπάθεια. Εξέτασε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου χωρίς ενοχές.

Ofglen
Ofglen
3 χρόνια πριν

Ως μουσικός, ας πούμε, ή να το θέσω αλλιώς, ως άτομο που έχω το “calling”στη μουσική(κ είμαι και καλή), τον ζήλεψα τον σύντροφό σου, γιατί ενώ έχω το ταλέντο κι την αγάπη, δεν την ακολουθώ όσο θα ήθελα γιατί με επεισαν πως έχουν αλλά πραγματα προτεραιότητα και κυρίως με έπεισαν ότι για να ασχοληθείς με τη μουσική επαγγελματικά, πρέπει και να είσαι υπερβολικά καλό αλλά και να γίνεις διάσημο. Και βλέπω ότι ακόμα υπάρχει αυτή η νοοτροπία(ευτυχως όχι οσο έντονο υπήρχε κάποτε ομολογώ). Αυτό μ έκανε τυφλή στο ίδιο μου το ταλέντο που ακόμα ουρλιάζει μέσα μου, και τονίζω, είμαι… Διαβάστε περισσότερα »

Sunnycloud
Sunnycloud
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ofglen

Ταυτίστηκα απόλυτα!!

Karamouza
Karamouza
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ofglen

Καλα εννοειται, αν καποιος θελει να παιζει και Καβακος να μην ειναι και σαν κλαρινο να το κρατάει τι βιολι, εννοειται οτι μπορεί να παίζει βιολι. Αλλα δυστυχως η μελετη καποιες φορες δε φτανει. Αν καποιος εχει μετριο μουσικο αυτι δεν εχει πολλες πιθανοτητες να το αλλαξει αυτο ακομα κι αν μελεταει 24ωρα η τζαμαρει ολη μερα καθε μερα με τους φιλους του. Τα επιπεδα εξελιξης του καθενος φτανουν εως ενα σημείο αναλογα με τις δυνατοτητες του και την έφεση που εχει.

Ofglen
Ofglen
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Karamouza

Δύσκολα γίνεται καποιο Σατριανι ή Φρέντι Μέρκιουρι, ακόμα κι αν έχει καλό μουσικό αυτί. Έχω 3 παραδείγματα αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου που έχω δει με τα μάτια μου τρελή βελτίωση, το ένα έχει βγάλει και δίσκους, το άλλο είναι 60+ χρονών κ από εκει που δε πάταγε σε νότα, βγάζει αξιοπρεπέστατα κομμάτια φανκ κ βλέπω καθημερινή βελτίωση και το τρίτο κάνει λάιβ. Όχι δεν είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει, αλλά στη μουσική,ειδικά σε λάιβ, δε φτάνει μόνο το τεχνικό μέρος. Έχω ακούσει φωνές απίστευτες που όμως θα προτιμούσα να ήμουν σπίτι κ να τα άκουγα στο μπακγκραντουντ γιατί… Διαβάστε περισσότερα »

Ofglen
Ofglen
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ofglen

Ξέχασα να αναφέρω τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, σαν φωνή πάντα, αυτόν τον ακούνε με χαρά ακόμα κι αν λένε ότι δε θα πρεπε να τραγουδάει, αλλά “χαλάλι γιατί γράφει καλή μουσική”… Δε μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή γυναίκα τραγουδοποιό που να είναι διάνοια σε στίχους/μουσική αλλά με μέτρια/κακή φωνή που να την ακούνε να τραγουδάει, βοηθήστε με πλιζ! Επίσης φυσικά κ όσους ανέφερα, προφανώς κι έχουν τα βασικά, δεν είναι υπερβολικά φαλτσοι κ έχουν Ρυθμό, αυτά είναι τα δύσκολα που θέλουν πολλή μελέτη, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο να αποκτηθούν,όμως, όπως είπα και στο αρχικό σχόλιο, σκοπός δεν είναι να γίνεις… Διαβάστε περισσότερα »

Lama
Lama
3 χρόνια πριν

Οπως και να έχει καλά κάνει γιατί έχει στόχους και θέλει να τους εκπληρώσει! Προσωπικά το βρίσκω υπέροχο! Αν δεν ηταν έτσι στο τέλος μπορεί να ξενερωνες και η ιδια! Αμαν κάνουμε να βρούμε εναν τέτοιο άντρα στο δρόμο μας. Φιλόδοξος με ονειρα, που δουλεύει πανω σε αυτό που θέλει να πετύχει και επενδύει στον εαυτό του. Ελπίζω να κανεις και εσυ το ιδιο αν δεν το κανεις ηδη.Τι θα πει πανω απο ολα ο στόχος του; Η αλλη εναλλακτική ποια είναι; Να είστε ολη μέρα μαζι , μεχρι να εξαντλήσετε τα θέματα συζήτησης και να βαρεθειτε ο ενας τον… Διαβάστε περισσότερα »

MarinaK
MarinaK
3 χρόνια πριν

Θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό για όσο καιρό θαύμαζεις την διαδικασία κατάκτησης στόχου, ακόμα και αν εσυ δεν την ακολουθείς και το αποτέλεσμα αυτής της στοχοπροσήλωσης. Για όσο καιρό υπάρχει αυτός ο θαυμασμός ( για πάντα; για 4 χρόνια;) θα μπορούσες να συνυπαρχεις και να βάζεις σε πρώτη προτεραιότητα τις στόχους του και σε δεύτερη τις οποίες ανάγκες σου για συνδυασμό προσωπικού χρόνου-φίλων κτλ. Το γράφω γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν απαραίτητα την ανάγκη να μοιράζονται αυτές τις στιγμές με τον σύντροφο τους. Αν την έχεις όμως, θα πρέπει να μπει σε δεύτερη μοίρα αυτή η ανάγκη. Χωρίς μεγάλες συνέπειες… Διαβάστε περισσότερα »