in

Αγαπητή «Α, μπα»: Με χώρισε απροειδοποίητα

Έχει γκρεμιστεί το σύμπαν μου

Έχει γκρεμιστεί το σύμπαν μου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

joao victor valeriote 5u0pu8 TvDo unsplash

Με χώρισε, χωρίς προειδοποίηση, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα, ή τουλάχιστον δεν τα είχε αναφέρει ποτέ, απλά ήθελε να μείνει μόνος και όχι είπε, δεν υπάρχει άλλη. Ο πόνος και η στεναχώρια άστα να πάνε. Γκρέμισμα του σύμπαντος. Αυτό που ρωτάω είναι, πότε θα είμαι ικανή να σηκώσω το τηλέφωνο και να τον πάρω, να του πω να βρεθπυμε για ένα ποτό ή καφέ, χωρίς να τρέμει το φυλλοκάρδι;

-Chylopie

Όχι, όχι. Αυτό που θα έπρεπε να ρωτάς είναι πότε θα σταματήσεις να θέλεις να πας μαζί του για ποτό, επειδή θα έχεις καταλάβει ότι τελικά δεν ταιριάζατε καθόλου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

35 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Anna
Anna
3 χρόνια πριν

Γιατί πρέπει ντε και καλά να τον συναντήσεις, ο επιβλέπων σου στο διδακτορικό είναι;

lady gaga
lady gaga
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Την έπιασα την σπόντα… αλλά εγώ θα πω τον πόνο μου…
Γιατί και να ήταν? Αυτούς τους βρίσκεις όποτε θέλεις ας πούμε? Ή μήπως δεν υπάρχουν φορές που επικοινωνείς μαζί τους με τρεμάμενο φυλλοκάρδι?!

Dogmother
Dogmother
3 χρόνια πριν

Θα σταματήσει να τρέμει το φυλλοκαρδι σου όταν πλέον δεν θα θέλεις να τον πάρεις τηλέφωνο καν γιατί θα καταλάβεις ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.
Υ. Γ. Στις περισσότερες φορές που χωρίζουν απροειδοποιήτα, χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος και ορκιζονται ότι δεν υπάρχει άλλη αλλά απλά θέλουν να μείνουν μόνοι, υπάρχει άλλη. Ή θέλουν να υπάρξει άλλη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κι είναι τόσο δειλοί να το παραδεχτούν.

Barracuda
Barracuda
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dogmother

Δεν ειναι μονο ζήτημα δειλίας, πολλοι δεν το παραδέχονται για να σου αφήσουν μια χαραμάδα ελπίδας για παν ενδεχόμενο που θέλουν να ξαναγυρίσουν ή ακόμα και να δείξουν ότι ενώ δεν έχουν άλλη εσύ δεν είσαι αρκετά καλή/ψηλή/κλπ για αυτούς. Βέβαια, η γράφουσα δεν αναφέρει πόσο καιρό ήταν μαζι . Αλλο 3 χρόνια άλλο 3 μήνες.

Αιλουροειδέστατο
Αιλουροειδέστατο
3 χρόνια πριν

Έχει άλλη. Κατά 98%.
Άστα τα σχέδια για ποτό με τον εξαφανιζούλη, δε βοηθάνε. Κάνε ενδιαφέροντα πράγματα για να ξεχαστείς, να παρηγορηθείς και για να περάσει η ατελείωτη και ανυπόφορη ώρα της υπόλοιπης ζωής σου, και κάποια στιγμή θα διαπιστώσεις ότι αυτό είναι η ζωή σου και είναι μια χαρούλα.

Th3 do
Th3 do
3 χρόνια πριν

Εγώ σε ένα περιστατικό του τύπου “θέλω να μείνω μόνος μού ” ανακάλυψα ότι κάθε φορά που έμενε μόνος του πήγαινε εκδρομή στην πρώην του. Να πω και πως το ανακαλυψα? Απο δύο μυκητιάσεις που έπαθα. Είναι βασανιστικό το ξέρουμε όλοι.

lioness
lioness
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Th3 do

Μυκητίαση μπορεί να έχεις και χωρίς να έχεις ενεργό σεξουαλική ζωή με άλλον άνθρωπο, και χωρίς να έχεις σεξουαλικά ενεργό ζωή γενικότερα (παθαίνουν και παιδιά). Μύκητες έχουμε ούτως ή άλλως στον κόλπο μας, και οι παράγοντες απορρύθμισης της φυσιολογικής πανίδας είναι διάφοροι.

lioness
lioness
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

*φυσιολογική χλωρίδα προφανώς (#burnout) 😅

Th3 do
Th3 do
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Είχε βρεθεί και τις δύο φορές με την πρώην του πριν. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να με κόλλησε από εκεί.

φρουφρού και αρώματα
φρουφρού και αρώματα
3 χρόνια πριν

Δεν έχει σημασία αν υπάρχει άλλη η όχι – που μεταξύ μας πιστευω πως υπαρχει -. Σημασία έχει οτι δεν θέλει να είναι μαζι σου. Όσο πιο γρηγορα το κατανοησεις και το δεχτείς, τόσο πιο γρηγορα θα τον ξεπερασεις. θα τα καταφέρεις!

loneliness
loneliness
3 χρόνια πριν

Δυστυχώς οι άνθρωποι δυσκολευόμαστε να ξεπεράσουμε/ξεχάσουμε εκείνον/εκείνη, πάνω στον οποίο επενδύσαμε όνειρα και προσδοκίες. Βιώνοντας μια άρνηση αποχωρισμού, πολλές φορές αυτοφυλακιζόμαστε σε μια συνεχή ανάλυση του τι συνέβη, γιατί χωρίσαμε, τι μπορεί να κρύβεται πίσω από μια δικαιολογία, αφήνοντας όλο και πιο πίσω τον εαυτό μας, τις ανάγκες μας, τις επιθυμίες μας, το τώρα και το μετά μας. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε πως ένας χωρισμός μπορεί να είναι τραυματικός και να μας παρασύρει σε μια δίνη αρνητικών συναισθημάτων και σκέψεων ενώ είναι φυσιολογικό κατά το διάστημα που ακολουθεί μετά τον χωρισμό, να υπάρχουν χώροι, αντικείμενα, μυρωδιές που να μας θυμίζουν… Διαβάστε περισσότερα »

saligari
saligari
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  loneliness

Μα τι ομορφα που τα είπες!

Wanderlust
Wanderlust
3 χρόνια πριν

Ο χωρισμός χώρις το παραμικρό σημάδι πιο πριν είναι από τα πιο εξευτελιστικά πράγματα που μπορεί να σου κάνει πρώην σύντροφος. Είναι κοροϊδία μες στα μούτρα για όλο το προηγούμενο διάστημα που προφανώς σκεφτόταν να χωρίσετε κ εσυ ανέμελος-η έκανες πλάνα, εξεφραζες συναισθήματα κτλ. Είναι το απόλυτο θέατρο κ κοροϊδία, κ με τέτοιους ανθρώπους δεν χρειάζεσαι ούτε καφέδες, ούτε μηνύματα. Μπορεί να υπάρχει άλλη (που είναι αρκετά σύνηθες) , μπορεί κ όχι, αλλά είναι αδιάφορο.
Έχω καταλήξει ότι η παιδεία κ η χαρακτηρασ ενός ανθρώπου φαίνονται πολύ έντονα στον Τροπο που επιλέγει οταν χωρίζει.

Μοναχική ψυχή
Μοναχική ψυχή
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Wanderlust

Πολύ σωστά Wanderlust

Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και μη φοβάσαι να αγκαλιάσεις τον πόνο που νιώθεις. Καλό είναι να μη βρεθείτε για καφέ/ποτο/ανταλλαγή πραγμάτων κτλ.

Μοναχική ψυχή
Μοναχική ψυχή
3 χρόνια πριν

Να μην τον πάρεις. Ούτε για καφέ, ούτε για ποτό, ούτε για τίποτα. Καταλαβαίνω πως νιώθεις, είναι σκληρός ο χωρισμός πολλώ δε μάλλον όταν είναι μονόπλευρος. Το σημαντικό είναι να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που θα σε στηρίξουν

aphroditimaria
aphroditimaria
3 χρόνια πριν

Αν σε βασανίζουν τα ερωτηματικά και τα γιατί, να του ζητήσεις να βρεθείτε κι ας τρέμει το φυλλοκάρδι σου. Αν πιστεύεις ότι οι απαντήσεις, ακόμα κι αν είναι σκληρές θα σε βοηθήσουν να βάλεις ένα τέλος και να προχωρήσεις, να τις ζητήσεις. Έχεις δικαίωμα να ξέρεις για ποιό λόγο αλλάζει τόσο δραστικά κι απότομα η ζωή σου. Έχεις δικαίωμα να απαιτήσεις αυτό το ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς εσένα και αυτά που ζήσατε από τη μεριά του. H one-size-fits-all συμβουλή του να μην τον ξαναδείς ποτέ, δεν είναι για όλους η καλύτερη. Εσύ ξέρεις τον εαυτό σου, εσύ ξέρεις τι θα… Διαβάστε περισσότερα »

Wanderlust
Wanderlust
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  aphroditimaria

Συμφωνώ στο να παρεις τις απαντήσεις, βοηθάει πολύ. Απλά πολλές φορές αν ο άλλος δεν ήταν ειλικρινής την πρώτη μέρα, δεν θα είναι ούτε κ σε πιθανή συνάντηση, κ απλά μπορεί να την οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο σκέψεων.
Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση εχασα ένα μήνα απόγνωσης να προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω τις ασυνάρτησιες που άκουγα, με σκέψεις, συζητήσεις, ενδοσκοπήσεις, μέχρι που απλά έμαθα από σπόντα ότι έχει άλλη δυο μήνες ήδη πριν, τον σιχάθηκα σε μια μέρα, τον διέγραψα μέσα μου, κ ήμουν καλύτερα από ποτέ. Η απάντηση έδωσε την λύση.