in

Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι ακόμη πολύ κοντά με την πρώην του

Δεν έθεσε όρια και γι’αυτό χωρίσαμε

Δεν έθεσε όρια και γι’αυτό χωρίσαμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

27

Είμαι 39, διαζευγμένη εδώ και έναν χρόνο με δύο αγοράκια. Πριν από 7 μήνες έκανα σχέση με έναν αξιόλογο άνθρωπο, που τη στιγμή που τα βάζαμε κάτω, σχετικά με το τι ζητάμε ο ένας απο τον άλλον, με ρώτησε αν με πειράζει το γεγονός, ότι με την πρώην του έχουν μείνει φίλοι και συχνά τον επισκέπτεται στο σπίτι. Δεν με πείραξε ως δήλωση. Στην πορεία της σχέσης, μου αποκάλυπτε κάποια στοιχεία της σχέσης τους, εν συντομία τα είχαν 10 χρόνια και αφού χώρισαν, παρέμειναν φρεντς γουιθ μπενεφιτς για άλλα 3… Μετά τα φτιάξαμε εμείς και την απομάκρυνε, αλλά αυτή δεν το πήρε καλά. Αποτέλεσμα. Χωρίσαμε. Τους άφησα στην ησυχία τους. Τώρα κατάλαβε, ότι η σχέση που είχε με την πρώην, τού κόστισε εμάς. Με θέλει πίσω. Τον θέλω πίσω. Η πρώην δεν κάνει πίσω και αηδιάζω και μόνο στην ιδέα, ότι θα χρειαστεί να πω το ελάχιστο. Η προσωπική μου στάση είναι ότι οι σχέσεις πρέπει να κλείνουν οριστικά. Τελεία. Τέλος. Όμορφα και χωρίς πισωγυρίσματα. ΑΛΛΆ από τη στιγμή που χωρίσαμε, έχουμε συνευρεθει 5-6 φορές, για να μην πω για τις συζητήσεις μας που τραβάνε ώρες ή το γέλιο που κάνουμε, ή την τρυφερότητα που δείχνουμε, ή το πώς φροντίζουμε ο ένας τον άλλον. Τιστοκαλο να κάνω;… Τα φώτα σου σε παρακαλώ… Την προηγούμενη φορά με βοήθησες πάρα πολύ. Σου χρωστάω τη νέα μου ζωή.
-Μαρία

«Η πρώην δεν κάνει πίσω», «η πρώην δεν το πήρε καλά». ΣΤΟΠ. Στοπ με την θεωρία της κτητικής πρώην και του καλοσυνάτου νυν που δεν του κάνει καρδιά να τη στενοχωρήσει. Όταν είναι να φύγουν από εκεί που δεν τους αρέσει, μια χαρά ξέρουν να κάνουν ghosting, μόνο με κάποιες συγκεκριμένες πρώην είναι που τους πιάνει ο πόνος για τα συναισθήματα του άλλου.

Το πρόβλημα δεν το έχεις με την πρώην, το πρόβλημα το έχεις μαζί του, που θέλει δίπορτο. Δεν είναι κακό να θέλει να έχει δυο γυναίκες στη ζωή του, αρκεί να βρει δυο γυναίκες που συναινούν. Σαν τι να κάνεις; Πώς να βοηθήσω; Αυτό που θέλει αυτός, εσύ δεν το θέλεις. Περνάτε καλά όσο συμφωνείς με τους δικούς του όρους. Τόση «τρυφερότητα» σου δείχνει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

38 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Anna
Anna
3 χρόνια πριν

Τι κάνει δηλαδής αυτής η πρώην και δεν “κάνει πίσω;”
Μεταμφιέζεται σε αβοήθητη γιαγιάκα που κάνει έρανο του χτυπάει την πόρτα και μόλις αυτός ανοίξει κάνει ΧΑ! και βγάζει την περούκα; Εμφανίζεται στη δουλειά του σαν πελάτισσα και αναγκάζεται να είναι ευγενικός γιατί έχουμε και κρίση; Μήπως του στέλνει τίποτα περίεργα εμότζιζ και κάνει ο δικός σου τελείως καταλάθος σεξτιγκ;

Εγώ βλέπω ότι 7 μήνες σχέση και ψάχνεσαι να ρίξεις το φταίξιμο οπουδήποτε αλλού για να τον δικαιολογήσεις.

μιμόζα
μιμόζα
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Anna κλαίω με ετούτο το σχόλιο!!! Και μιας και γράφεις ΧΑ, να πω πως έκλαψα σήμερα και από χαρά που τους καταδίκασαν τους εγκληματίες. Υπάρχει ελπίδα!!

Anna
Anna
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  μιμόζα

Είχαμε εφησυχαστεί μιμόζα και βρήκαν ευκαιρία.
Τώρα σιγά-σιγά θα ξανακρυφτούν στις τρύπες τους και θα γίνουν αλλάδες και ύπουλοι. Ελπίζω να μην χρειαστεί να χειροτερέψει η κατάσταση κι άλλο πριν γίνει…

Ζαβαρακατρανέμια
Ζαβαρακατρανέμια
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  μιμόζα

Είναι τέτοια η μέρα σήμερα που κι εγώ αυτόματα σκέφτηκα την ΧΑ και όχι το επιφώνημα. Είμαστε μεθυσμένοι από συγκίνηση νομίζω 🙂

εξωγήινη
εξωγήινη
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  μιμόζα

Υπέροχη μέρα Μιμοζα, ιστορικής σημασίας!!! Τι συγκίνηση κι αυτή από το πρωί!!!

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  μιμόζα

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα κατευθείαν. Είναι μεγάλη μέρα η σημερινή, ένιωσα φοβερή συγκίνηση. Σα να πήραμε όλοι μαζί μια νίκη μέσα στο τόσο σκοτάδι που μας περιβάλλει.
Ας πάνε στον πάτο του βόθρου όπου ανήκουν.
@Αnna έκλαψα με το σχόλιο!

Αιλουροειδέστατο
Αιλουροειδέστατο
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Αιτούμαι αυτό με την περούκα να γίνει βιντεάκι μικρού μήκους για το φεστιβάλ Δράμας.

Anna
Anna
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αιλουροειδέστατο

🌹

εξωγήινη
εξωγήινη
3 χρόνια πριν

Είσαι η νέα πρώην αγαπητή φίλη, είσαι η ‘χώρισαν αλλά έμειναν φρεντς γουιθ μπενεφιτς και τώρα αυτή δεν κάνει πισω’. Ο κύριος είναι καβατζακιας και το έχει κάνει σύστημα. Πήρες διαζύγιο, άλλαξες τη ζωή σου και ήλπιζες σε μια καλή σχέση επιτέλους. Δυστυχώς, δεν ήρθαν έτσι τα πράγματα. Πρέπει να το δεχτείς και να προχωρήσεις. Να κοιτάξεις όμως αυτό που λες ότι αηδιάζεις στην ιδέα να πεις το ελάχιστο. Μαζί με το υπόλοιπο, μου φαίνεσαι άνθρωπος που δεν διεκδικεί, δεν βάζει όρια, δεν έχει απαιτήσεις. Αυτό να ξέρεις είναι πατριαρχια. Μας θέλουν αμιλητες και ανεκτικες με δήθεν αντάλλαγμα να μας… Διαβάστε περισσότερα »

Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν

Πλην αυτού που λέει η Λένα, θέλω να σου φέρω και μια άλλη διάσταση. Αυτός βολεύεται με τη demi κατάσταση, όπου χωρίσατε αλλά κάνετε σεξ και γελάτε/μιλάτε ότι κάνει ακριβώς και με την άλλη πρώην. Δεν είσαι ξεχωριστή σε αυτό το κομμάτι.Η μάλλον όσο ξεχωριστή νιώθεις εσυ, τόσο νιωθει και η αλλη πρώην.

gore gore girl
gore gore girl
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

Ακριβως, φρεντς γουιθ μπενε εις τη δευτερα ο μεσιες. Αι για, για,για,για, διπορτο ρικο

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
3 χρόνια πριν

Α ρε Λένα. Ά ρε Λένα και να σε ήξερα είκοσι χρόνια πριν…

Γβρμ
Γβρμ
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μάνα Κουράγιο

ΑΥΤΟ ΞΑΝΑΠΕΣΤΟ

tsoupra
tsoupra
3 χρόνια πριν

δες τον λίγο σαν stepping stone μετά τον χωρισμό και προχώρα παρακάτω…

Muse
Muse
3 χρόνια πριν

Ήδη περασες ένα διαζύγιο όπως μας λες, για ποιον λόγο να μπεις στη διαδικασία να περάσεις και μια ψυχοφθόρα σχέση; Αυτά είναι παιδιάστικα πράγματα, τα κολλήματα με τις πρώην κλπ θα έπρεπε να μην τίθενται καν. Next please.

Louise B.
Louise B.
3 χρόνια πριν

Έχω σηκωθεί και κάνω τούμπες και διπλό και τετραπλό τολούπ στο σαλόνι μου για την απαντησάρα Λένα!!!!!!!!!!!!!!! Πόσο δίκιο έχεις, πόσες φορές έχουμε ακούσει για την πρώην που ήταν έτσι και γιουβέτσι και αυτός ο καημένος τι να κάνει, θυσιάζεται και καταπιέζεται γιατί την λυπάται την καημενούλα οπότε της κάνει την χάρη και είναι στη ζωή της. Πραγματικά απορώ, σε σεμινάριο για τεστικλάκια πάνε και τα μαθαίνουν και τα λένε; Μαρία αν η Λένα σου άνοιξε τα μάτια και σου έδωσε την δύναμη να αλλάξεις την ζωή σου, διάβασε προσεχτικά την απάντηση και εφάρμοσε την. Την ζωή σου πάλι θα… Διαβάστε περισσότερα »

μιμόζα
μιμόζα
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Έλα ντε, είναι τόσο καθολικές οι ατάκες που πράγματι απορείς αν τα μαθαίνουν σε σεμινάριο.

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Πράγματι φανταστική απάντηση. Αυτά τα αφηγήματα περί της κακιάς, πανούργας, πιεστικής πρώην έχουν κουράσει πιο πολύ και από επαναληπτική καραμπίνα.

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τσιτσίγκειος Πένα

Γενικά όταν ακούμε για πιεστική, ψυχοπαθή, υστερική πρώην ντιν, νταν, ντον! Έτσι θα μιλάει για εμάς όταν μας βαρεθεί μετά τις αγάπες και τα λουλούδια?

Αντίλαλο Δέος
Αντίλαλο Δέος
3 χρόνια πριν

“Τιστοκαλο να κάνω;”

Απάντησες μόνη σου.
Στο καλό!

Παπαρουνα
Παπαρουνα
3 χρόνια πριν

Τα περισσοτερα προβληματα οπως βλεπω, προκυπτουν γιατι κατηγορουμε καποια αλλη γυναικα (πρωην, πεθερα, αδερφη κτλ)
Αυτες φταινε για ολα.. και δημιουργουν προβληματα στην σχεση/οικογενεια μας.

Αν ομως.. δουμε οτι ο πραγματικος ενοχος ειναι ο συντροφος μας, τοτε τα πραγματα αλλαζουν. Αλλα.. συνηθως δεν μας συμφερει να το δουμε, και δεν εχουμε μαθει να το βλεπουμε ετσι. Γιατι.. στην κοινωνια : παντα φταινε οι γυναικες.

Παπαρουνα
Παπαρουνα
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Παπαρουνα

Οπως δεν αφηνει εσενα να ξεκοψεις.. ετσι δεν αφηνει και κεινη.

Στο μεταξυ ειναι ελευθερος για σχεση με την επομενη που θα προκυψει.
Αραγε.. τι θα της πει : (Αναλογως αντοχες προβλεπω 3 πιθανες λυσεις) :
1. κραταω σχεσεις με δυο πρωην μου

2. η πρωην μενει σταθερα Η ΠΡΩΗΝ, και εσυ παιρνει δρομο γιατι δεν την παλευει με 3 γυναικες

3. Την παλευει, αλλα πιο αραια με σενα

Tulina S.
Tulina S.
3 χρόνια πριν

Επειδή το διάβασα και σε άλλα σχολια: Παιδιά, όταν περνάς μια τόσο μα τόσο ψυχοφθόρα και αρρώστημενη κατασταση είναι προφανές ότι σου φταίνε όλοι και όλα! Σόρρυ αλλά αν ήξερα ότι η πρώην του αγοριού μου γνώριζε για τη σχεση μας και συνέχιζε τα πεσιματα, θα είχα γίνει έξαλλη ΚΑΙ μαζί της. Από γυναίκες περιμενεις (λανθασμένα μάλλον..) περισσότερη συμπονοια και κατανόηση, όχι ύπουλα χτυπήματα. Εννοείται ότι το πρόβλημα το έχει ο τύπος και ότι με αυτόν πρέπει να λογαριαστεί, αλλά μη πέφτετε πια όλες απ’ τα σύννεφα που αναφέρει την πρώην. Ξαναλέω : Δεν είναι ότι ευθύνεται αυτή, αλλά όταν… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tulina S.

Ναι, αλλά όταν η πρώην βοηθάει να αποκαλυφθεί ο χαρακτήρας του άλλου, μας κάνει χάρη! Ας είχα κι εγώ μια πρώην να με κατατοπίσει για τον πρώην μου, θα γλίτωνα χρόνο και ταλαιπωρία! Τώρα που το σκέφτομαι, δεν θα ήταν κακή ιδέα στα πρώτα ραντεβού να ζητάμε τα στοιχεία των πρώην, για να παίρνουμε κάποιες πληροφορίες! Τύπου, μα δεν χρειάζεται χρυσέ μου, να μου πεις για τα χόμπυ σου, ποιο είναι το ονοματεπώνυμο της πρώην σου είπαμε?

Tulina S.
Tulina S.
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Lou μου αγαπημένη, φαντάζομαι ότι το λες κάπως χιουμοριστικά αυτό με τις πρώην. Αν είναι να παίρνεις ιστορικό για να κάνεις σχέση με κάποιον, άστο..(πλην περιπτώσεων βίας κλπ). Δυστυχώς αν δε πάθεις δε θα μάθεις..κάπως έτσι είναι η ροή! Το κακό είναι ότι συχνά την πατάμε και μετά ξανακάνουμε το ίδιο λάθος…. Από κει και πέρα, εγώ σχολίασα ότι δεν είναι παράλογο εντελως που αναφέρει την πρώην. Κι εμένα με έχουν προσεγγίσει πχ παντρεμένοι και έφαγαν άκυρο, όχι γιατί δεν γουστάρα να χωθώ αλλά γιατί δεν ήθελα να κάνουν την ατιμία μαζι μου γνωρίζοντας πόσο δε θα ήθελα να ήμουν… Διαβάστε περισσότερα »