in

Αγαπητή «Α, μπα»: Ο άντρας μου μιλάει με άλλη εδώ και χρόνια

Είναι ερωτευμένος μαζί της

Είναι ερωτευμένος μαζί της ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

229645 GRT WhyIRefuseToHateExsGirlfriend header 1296x728

Αγαπητή α μπα ειμαι 37 χρόνον και παντρεμένη με ένα κοριτσάκι 4 χρονών εδω και λίγες μέρες γκρεμίστηκαν τα παντα γύρω μου εμαθα οτι ο αντρας μου μιλάει εδω και 3 χρόνια με αλλη γυναίκα και τους τελευταίους 6 μήνες έχει ολοκληρώσει μαζί της . Όταν του ειπα ότι τα ξέρω όλα μου είπε ότι είναι ερωτευμένος μαζί της. Είπαμε να προσπαθήσουμε να σώσουμε τον γαμο μας αλλα μου είπε ότι του είναι πολύ δύσκολο να σταματήσει να μιλάει μαζί της θέλει να μείνουν φίλοι. Δεν θέλω να χαλάσω το σπίτι μου ούτε κ αυτός μόνο κ μόνο για το παιδί αλλα εγω του ειπα ότι θέλω να σταματήσει να μιλάει μαζί της και τότε να προσπαθήσουμε δεν ξέρω αν αξίζει να προσπαθήσουμε.
-Ελένη

Ελένη, όταν σου λέει ότι είναι ερωτευμένος με μια γυναίκα σε σημείο να μην αντέχει να μην της μιλάει, και ότι ο μόνος λόγος που μένετε παντρεμένοι και για τους δυο σας είναι το παιδί, τι να προσπαθήσετε; Τι θέλετε να προσπαθήσετε, συγκεκριμένα; Να αγαπηθείτε ξανά; Να τον εμπιστευτείς ξανά; Να τον συγχωρέσεις; Να προσπαθήσετε να παραμείνετε παντρεμένοι ενώ ο ένας πια δεν αντέχει τον άλλον; Αν δεν πάρετε ποτέ διαζύγιο και αυτός παραμείνει ερωτευμένος μαζί της, ακόμα και αν δεν της μιλάει, τότε θα έχετε σώσει το γάμο σας; Άρα όλοι οι γάμοι εξ ορισμού είναι πετυχημένοι γάμοι, επειδή υπάρχουν; Αυτή είναι η απόδειξη;

Αν μείνετε παντρεμένοι μόνο και μόνο για το παιδί, το μήνυμα που του δίνετε είναι ότι θυσιάζετε την ευτυχία σας για χάρη του, άρα είναι υπεύθυνο για την δυστυχία σας. Ούτε σας ζήτησε τέτοια θυσία, ούτε μπορεί να την αντέξει. Εσείς είσαστε οι ενήλικες και εσείς είσαστε υπεύθυνοι για την ευτυχία σας. Εσείς θα του δείξετε τι σημαίνει να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες έτσι ώστε να διατηρείς την ακεραιότητα σου. Εσείς θα του δείξετε τι να κάνει αν ο/η σύντροφός του μια μέρα ερωτευτεί κάποιον/κάποια άλλη. Εσείς θα του δείξετε για τι αξίζει να παλέψεις στη ζωή.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

37 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Evil
Evil
3 χρόνια πριν

H ampa οπως παντα τα είπε τέλεια. Πάνω απ όλα αυτο που πρέπει να κοιτάμε είναι τι παράδειγμα δίνουμε στα παιδιά. Τι εικόνα τα βοηθάμε να σχηματίσουν? Τι είναι η γυναίκα? Αυτο το απελπισμένο πλάσμα που τρώει φτύσιμο και επιμένει οτι βρέχει? Ζούμε με ψίχουλα ενδιαφέροντος και λέμε και ευχαριστω? Τόση κακομοιριά πια? Γιατι? Θα γκρεμιστεί ο κόσμος αν αυτο το κελεπούρι φύγει απ το σπίτι? Αστον να φύγει να δει και τη γλύκα. Τώρα ειναι μονά ζυγά δικά του και διαπραγματεύεται κιολας. Τετοιο θρασος. Θα σου κάνει τη χάρη να μείνει με την προυπόθεση οτι θα του επιτρέπεις να… Διαβάστε περισσότερα »

TNR
TNR
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Evil

Σχολιαρα. Μαχαιρια στην καρδιά του προβλήματος. Μπράβο και πάλι μπράβο.

μιμόζα
μιμόζα
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Evil

Πολύ λυπάμαι που τα πέρασες αυτά, από την άλλη χαίρομαι που το μοιράζεσαι και μαθαίνουμε η μια από τα βιώματα της άλλης 🙂 Καλημέρα!!

idril
idril
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Evil

Πω πω Evil ανατρίχιασα. Μπράβο που μπόρεσες να δεις κατάματα πώς αλλάζει η συμπεριφορά σου στο σπίτι σε σχέση με έναν κ μόνο άνθρωπο. Το βρήκα κι εγώ φοβερά δύσκολο.

BabyDoll
BabyDoll
3 χρόνια πριν

Ελένη μου λυπάμαι αν ακουστώ λίγο σκληρή αλλά τι να σώσεις; Ο γάμος σου έχει ήδη διαλυθεί και δεν θέλεις να το αποδεχτείς. Ο άντρας σου έχει παράλληλη σχέση και δηλώνει ερωτευμένος. Επειδή το έμαθες σου λέει να μείνει τουλάχιστον φίλος με την άλλη έχοντας έτσι την ευλογία σου για να μιλά ή να βρίσκεται μαζί της. Θεωρείς οτι επειδή σου είπε οτι θα είναι απλά φίλοι δεν θα υπάρχει τίποτα ερωτικό μεταξύ τους; Το ότι τόσα χρόνια σου έλεγε ψέμματα και σε εξαπατούσε δεν σε πειράζει; Καταλαβαίνω οτι ένα διαζύγιο δεν είναι εύκολο θέμα αλλά μην χρησιμοποιείς το παιδί… Διαβάστε περισσότερα »

Juno
Juno
3 χρόνια πριν

Μακάρι οι γονείς μου να είχαν χωρίσει νωρίτερα. Αυτό θα πω μόνο κι ελπίζω να καταλάβεις.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν

Ελένη είσαι μόνο 37. Έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου. Θέλεις να είσαι με έναν άντρα που δεν είναι ερωτευμένος μαζι σου; Που σου είπε ψέματα και δεν ειχε καν το θάρρος να σου πει ο ίδιος την αλήθεια; Θέλεις να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου ψάχνοντας κινητά και κοιτώντας τι ωρα γύρισε από τη δουλειά και αν άργησε;
Τι παράδειγμα θέλεις να δώσεις στην κόρη σου; Δε θα ήθελες η μικρή σου όταν μεγαλώσει να έχει το θάρρος να αναζητήσει τη δική της ευτυχία;
Ξαναλέω, είσαι ΜΟΝΟ 37.

Υπέρσυγχρονη Σακαράκα
Υπέρσυγχρονη Σακαράκα
3 χρόνια πριν

Δεν σωζονται τετοιοι γαμοι,δυστυχως. Δεν το λεω με υποτιμητικη διαθεση, εξομολογηθηκε τον ερωτα του για μια αλλη. Δεν θα σχολιασω το να μεινει φιλος μσζι της γιατι ολοι ξερουμε οτι δεν θα ειναι φιλοι.
Το μοτιβο “μενω σε εναν γαμο για χαρη του παιδιου, ενω υπο αλλες συνθηκες θα παταγα τον συζυγο με αγροτικο” εχει βαθια ριζα στην ελληνικη κοινωνια, η πεποιθηση οτι η οικογενεια ολα τα καθαγιαζει. Η οικονομικη ανεξαρτησια ειναι ενας παραγοντας πολυ σημαντικος, και απόλυτα, απολυτα σεβαστος. Ομως ο καιρος θα περασει, το παιδι θα φυγει και εσυ θα εχεις στεγνωσει, θα εχεις φτιαξει μια φυλακη.

Giuseppina
Giuseppina
3 χρόνια πριν

Βρε Ελένη εγώ απο το κείμενό σου και απο το να ‘μην χαλάσει το σπίτι μου’ έχω την αίσθηση οτι σε ενδιαφέρει να μην χάσεις τη στάμπα της παντρεμένης και στιγματιστείς κοινωνικά. Μπορεί να ακούγεται απότομο αλλά δεν διέκρινα πουθενά συναίσθημα, δεν αναφέρεις οτι τον αγαπάς και δεν θες να τον χάσεις. Και να το ανέφερες δηλαδή η απάντηση μια είναι, οτι δεν έχεις κάτι για να σώσεις αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μου αρέσουν και τα κίνητρα σου. Δεν θέλεις να μιλάει μαζί της. Το οτι είναι ερωτευμένος μαζί της και το είπε καθαρά και ξάστερα δεν σε ενδιαφέρει;… Διαβάστε περισσότερα »

Νὺξ μάκαιρα
Νὺξ μάκαιρα
3 χρόνια πριν

Μην ανησυχείς Ελένη, ο άνθρωπος εκτός από ανεπαρκής σύζυγος είναι και ανεπαρκής εραστής. Δεν είναι ερωτευμένος, είναι λίγοι αυτοί που ερωτεύονται πραγματικά και αυτό φαίνεται από τις πράξεις και την αφοσίωση. Οι υπόλοιποι είναι συνηθισμένοι να σκορπούν την ενέργειά τους άσκοπα και να δημιουργούν μεσοβέζικες,βολικές καταστάσεις ούτως ώστε να μπορούν να έχουν πάντα κάποιον να κλαίγονται. Σίγουρα ζορίστηκε με την οικογένεια και το παιδί και ήθελε κάποια έξω απ’ το χορό για να τα λέει και να κολακεύεται εκ του ασφαλούς. Αν ήταν ερωτευμένος δεν θα σου έλεγε αυτά τα μισόψυχα πράγματα μόνο και μόνο επειδή τον ανακάλυψες, αλλά θα… Διαβάστε περισσότερα »

Wolfcry
Wolfcry
3 χρόνια πριν

Πολύ ωραία η απάντηση της Λένας. Και θα έλεγα και συγκινητική, ως προς ένα βαθμό, για το παιδί.

Μου άρεσε πολύ αυτό: “Εσείς θα του δείξετε τι σημαίνει να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες έτσι ώστε να διατηρείς την ακεραιότητα σου”.

Εντελβάις
Εντελβάις
3 χρόνια πριν

Ο άντρας σου σε απατά συστηματικά χωρίς να έχει πρόθεση να ξεκόψει, τι ακριβώς δε θέλεις να χαλάσεις;; Τώρα που ξέρεις έχεις πια το ίδιο μερίδιο ευθύνης με εκείνον, απέναντι στον εαυτό σου πρώτα από όλα και στο παιδί σου, που αργότερα θα σας κρίνει πολύ αυστηρά και τους 2. Για το τρίτο πρόσωπο ας μη μιλήσω καλύτερα.

lalala
lalala
3 χρόνια πριν

Εγώ πάλι πιστεύω ότι η απάντηση της Λένας είναι λίγο αφοριστική και απόλυτη. Είμαι στα 40. Έχω αρκετές φίλες με παιδιά σε μικρή ηλικία. Με όσες φίλες μου έχω το θάρρος να λέμε τα πολύ προσωπικά μας όλες έχουν προβλήματα στη σχέση τους μετά τον ερχομό των παιδιών. Δηλάδή πραγματικά, είναι γελοίο το πόσο κοινό είναι το σενάριο. Γεννιέται παιδί, η μαμά αφοσιώνεται στο παιδί στο σπίτι στη δουλειά στα πάντα τρέχει και δε φτάνει, ο άντρας αρχίζει και αισθάνεται παραμελημένος, ότι κάνει ένα σωρό και κανένας δεν του τα αναγνωρίζει, το σεξ μειώνεται, λίγο η αυπνία, λίγο η πίεση… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lalala

Βέβαια αισθάνεται παραμελημένος. Όταν η γυναίκα γίνεται λάστιχο σπίτι, δουλειά, παιδί ο άνδρας αισθάνεται παραμελημένος. Πώς αισθάνεται η κάθε γυναίκα με τα ψίχουλα που της δίνει ο άνδρας όμως, αυτό ποιος το ρωτάει?

Σουβλίτσα
Σουβλίτσα
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lalala

Καταρχήν δεν μας ενδιαφέρει καθόλου αν αυτός θα είναι ευτυχισμένος μετά , με την παράνομη σχέση. Συμφωνώ πως η μυστικότητα την κάνει ελκυστική, πλην όμως είναι παντελώς αδιάφορο. Το σημαντικό είναι αν θα είναι ευτυχισμένη η σύζυγος σε αυτό το γάμο από εδώ κι εμπρός. Θα συμφωνήσω πως είναι μια ιστορία κοινή και τόσο συνηθισμένη στις ηλικίες που αναφέρεις που καταντάει τραγελαφικό. Το ότι είναι συνηθισμένη όμως δε σημαίνει πως είναι φυσιολογική. Δε σημαίνει πως πρέπει να θεωρούμε φυσιολογικό πως, όταν έρχονται παιδιά σε ένα γάμο η γυναίκα επωμίζεται τις υποχρεώσεις και ο σύζυγος βρίσκει μια άλλη για να μη… Διαβάστε περισσότερα »