in

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις για τις μέρες καραντίνας

Ταινίες, βιβλία, podcasts, ποπ κουλτούρα, stand up comedy και ενημέρωση

Με αφορμή την εξής ερώτηση: Αγαπημενη Α μπα, Λογω της καραντινας (που ελπιζω οταν δημοσιευτει η απαντηση να εχει περασει) σκεφτομαι το κλασικο μου υπαρξιακο, οτι ενω εχω απλετο χρονο να επιμορφωθω και να μαθω πραγματα που σου ανοιγουν το μυαλο (μοντερνα ευαισθητοποιημενη pop culture, νεους stand up comedians που θιγουν θεματα οπως φεμινισμο, σεξισμο […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1831aba1630df68a6e3876b5a036b198

Με αφορμή την εξής ερώτηση:

Αγαπημενη Α μπα, Λογω της καραντινας (που ελπιζω οταν δημοσιευτει η απαντηση να εχει περασει) σκεφτομαι το κλασικο μου υπαρξιακο, οτι ενω εχω απλετο χρονο να επιμορφωθω και να μαθω πραγματα που σου ανοιγουν το μυαλο (μοντερνα ευαισθητοποιημενη pop culture, νεους stand up comedians που θιγουν θεματα οπως φεμινισμο, σεξισμο κλπ, νεους συγγραφεις ή μη πολιτικα προσωπα με επιρροη, νεους καλλιτεχνες, influential ατομα απο τον LGTBQI+ χωρο κλπ), δεν ξερω ποιες σελιδες να ακολουθησω ή να διαβασω (ή ποιες εκπομπες/ podcasts, ακομη και σειρες) για να ξεστραβωθω λιγο. Ενταξει υπαρχει ο New Yorker αλλα τα αρθρα του δε με εμπνεουν ως τωρα γιατι τα περισσοτερα γερνουν προς την πολιτικη (εκτος αν κανω λαθος). Νιωθω πολυ πισω, στο κομματι του σινεμα και των νεων δημιουργων ειμαι πολυ ενημερωμενη αλλα σε ολα τα αλλα βραστα. Μου προτεινεις να ξεκινησω απο καποια σελιδα? Εκανα τουιτερ προσφατα και συνειδητοποιησα οτι ακολουθω μονο ατομα απο το χωρο του σινεμα. Πολυτιμη η προσφορα σου και των αναγνωστων! Ευχαριστω πολυ και στει σειφ ολοι μας.

Περιμένουμε τις δικές σας προτάσεις στα σχόλια!

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

24 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
το έξυπνο πουλί
το έξυπνο πουλί
4 χρόνια πριν

λοιπόν έχουμε και λέμε: από podcast: -The High Low: βρετανικό με δυο γυναίκες δημοσιογράφους/συγγραφείς ως hosts που αυτοπεριγράφεται ως news and pop culture show, μην σας απωθεί το pop culture, οι hosts έχουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες απόψεις, διαβάζουν και προτείνουν ΑΠΕΙΡΑ βιβλία και αρθρα. Προσωρινά είναι σε hiatus γιατί η μία γέννησε πρόσφατα αλλά μπορείτε να ακούσετε το back catalog -Science vs.: podcast εκλαϊκευμένης επιστήμης θα μπορούσες να πεις, επιλέγουν ένα θέμα ανά επεισόδιο και στην αρχή του διαμορφώνουν κάποιες βασικές απορίες/ερωτήσεις γύρω από αυτό και μετά σου κάνουν για σούμα όλων των μέχρι τώρα δημοσιευθέντων paper πάνω στο κάθε ερώτημα,… Διαβάστε περισσότερα »

το έξυπνο πουλί
το έξυπνο πουλί
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  το έξυπνο πουλί

ααα, θυμήθηκα κι άλλα:

-σταθερά από youtube παρακολουθώ το the philip de franco show, που είναι ειδήσεις, μην κρίνετε από τα τελευταία βίντεο που είναι understaffed λόγω της κατάστασης, γενικά τον συμπαθώ αρκετά προσπαθεί πολύ για να κάνει καλή δημοσιογραφία, αρκετά αμερόληπτη και πολύ καλό fact checking

-Παρακολουθείστε γενικά και το the pound project, είναι το kickstarter των εκδοτικών οίκων, μέχρι στιγμής μόνο για δοκίμια αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Τώρα τρέχει αυτή η καμπάνια: https://www.poundproject.co.uk/shop/loss-and-hope-by-eternity

Karlee
Karlee
4 χρόνια πριν

Για τη Σοφία Μουτιδου, ενώ είναι πανέξυπνη και με φοβερη αίσθηση του χιούμορ, εχει πολύ εσωτερικευμενο μισογυνισμό. Την ακολουθούσα και την παρακολουθούσα φανατικά, αλλά χάρη στην α,μπα δεν μπορώ πια.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Karlee

Ισχύει, και η ίδια σε πολλές περιπτώσεις λέει “τώρα ξέρω θα αρχίσετε πάλι εσείς οι φεμινίστριες να κράζετε”. Γελάω τόσο πολύ όμως, δε την αλλάζω εξάλλου κανένας δεν είναι υπεράνω κριτκής.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν

1. κάνω online διαλογισμό με μια ομάδα γυναικών, αφού “παρακολουθήσαμε” μια μικρή εισαγωγή στο mindulness. Εχουμε κάθε ημέρα ραντεβού τα πρωινά. Όποι@ θέλει μπορώ να δώσω πληροφορίες
2. online μαθήματα σε πλατφόρμες τύπου coursera τώρα που υπάρχει περισσότερος χρόνος

TER
TER
4 χρόνια πριν

Όλα τα επεισόδια από τις «Σαββατογεννημένες»!!!!

Lula
Lula
4 χρόνια πριν

Τα podcasts the guilty feminist είναι ένας καλός συνδυασμός φεμινισμού, ακτιβισμού και stand up comedy υψηλού επιπέδου.

cyora
cyora
4 χρόνια πριν

Απο κωμικούς μου αρέσει πάρα πολύ ο Trevor Noa. Στο you tube εχει αποσπασματα από την εκπομπή του που σχολιάζει την επικαιρότητα αλλά και απο τα stand up. Και το βιβλίο του μου αρεσε πολυ που μιλά για το apartheid στην Νότια Αφρική. Στο youtube εχει αρκετές συνεντεύξεις της ηθοποιου Jameela Jamil που είναι εξαιρετικά αστεία και έξυπνη και μιλά για τον φεμινισμο, την βιομηχανία της ομορφιας, την ανορεξία κα. Επισης, το Sapiens του Harari διάβασα πρόσφατα και το βρίσκω εκπληκτικό. Στο netflix είδα την σειρά Special και το Next in Fashion.

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  cyora

Τελειώνω τώρα το Sapiens και είναι όντως εκπληκτικό. Επόμενο στη λίστα θα είναι σίγουρα το Homo Deus.

cyora
cyora
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Po the Panda

Δεν περίμενα να είναι τόσο εκπληκτικό. Εξηγεί όλη την ανθρώπινη ιστορία σχεδόν από κάθε σκοπιά βιολογική, κοινωνιολογική, οικονομική, πολιτική… Εξηγεί τα πάντα τόσο απλά και τόσο συναρπαστικά. Σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να είναι υποχρεωτικό στο λύκειο και για να πάρουμε απολυτήριο με κάποιο τρόπο να επιβεβαιώνεται ότι το έχουμε κατανοήσει. Είσαι γένος homo και είδος sapiens; Πριν βγεις στην κοινωνία, πριν αποκτήσεις το δικαίωμα να ψηφίζεις θα πρέπει να ξέρεις την ιστορία σου.

Μωβ.
Μωβ.
4 χρόνια πριν

Έχουμε και λέμε: Από podcast απολαμβάνω το giatioxi με πολύ ενδιαφέροντα και ποικίλα θέματα. Από σειρές δεν ξεκίνησα καινούρια ακόμη, κάνω ένα φρεσκαρισμα το sex and the city, μιας και μου φτιάχνει τη διάθεση και έχει αυτό το παρειστικο που χρειάζομαι! Αλλιώς προτείνω friends, how i met your mother. Κάνω δουλειές στο σπίτι με λεπτομέρεια αυτή τη φορά, δεν έχω άγχος για τον χρόνο μου, και φυσικά με τη συνοδεία μουσικής (όχι τηλεόραση, όχι ειδήσεις!!). Πειραματίζομαι στην μαγειρική, ανοίγω φύλλο (!!), Κάνω κέικ, πίτες. Κάνω γυμναστική στο σπίτι και το βράδυ θα δω σίγουρα κάποια ταινία. Διαβάζω για τη σχολη… Διαβάστε περισσότερα »

Andromeda
Andromeda
4 χρόνια πριν

Διαδικτυακές αμποσυναντησεις!
💜

TER
TER
4 χρόνια πριν

Χθες επίσης ασχολήθηκα με την κοινωνική δικτύωση των γονιών μου: teamviewer στο τάμπλετ τους και εγκαταστήσανε social media! Teach them!