in

Αγαπητή «Α, μπα»: Ο άντρας μου δεν με αφήνει να βάψω τα μαλλιά μου

Λέει ότι θα γεμίσω τον οργανισμό μου με τοξικά τα οποία θα επηρεάσουν το μωρό που πρόκειται να κάνουμε κάποια στιγμή στο μέλλον

Α,μπα καλησπέρα είσαι η φωνή της λογικής σ’ενα κόσμο δύσκολο. Θα ήθελα να παραθέσω τον προβληματισμό μου, είμαι 29 ήδη έχω αρχίσει να ασπρίζω και θέλω να βάψω τα μαλλιά μου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

054763cf37bdbf1deb0030b1aedbe6b2
Illustration: oh long leslie

Α,μπα καλησπέρα είσαι η φωνή της λογικής σ’ενα κόσμο δύσκολο. Θα ήθελα να παραθέσω τον προβληματισμό μου, είμαι 29 ήδη έχω αρχίσει να ασπρίζω και θέλω να βάψω τα μαλλιά μου ,αυτό έχει γίνει θέμα έντονης αντιπαράθεσης-γκρίνιας- με τον σύζυγο μου. Λέει ότι θα γεμίσω τον οργανισμό μου με τοξικά τα οποία θα επηρεάσουν το μωρό που πρόκειται να κάνουμε κάποια στιγμή στο μέλλον! Κάθε φορά που το θέμα συζήτησης τείνει προς το να βάψω τα μαλλιά μου αλλάζει χαρακτήρα γίνεται πιεστικός και επαναλαμβάνει συνεχώς την φράση: αφού τα είπαμε τώρα δεν θέλεις να τα βάψεις το συμφωνήσαμε ε? και περιμένει από μένα να ακούσει το ναι… Αυτό με γεμίζει αμφιβολίες και νιώθω έμμεσο εκβιασμό…υποχωρώ για να μην τσακωθούμε αλλά ως πότε?

Βαμμένα κόκκινα μαλλιά

ΝΤΙΝ ΝΤΑΝ ΝΤΙΝ ΝΤΑΝ.

Δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που έχεις με αυτόν τον άντρα.

Ο άνθρωπος αυτός είναι εξαιρετικά χαμηλής πληροφόρησης, και αυτό είναι το πρώτο, αλλά και το πιο ασήμαντο. Όταν λέω «χαμηλής πληροφόρησης» εννοώ ότι είναι αμόρφωτος, όχι με την έννοια ότι δεν έχει πτυχία ή άλλου είδους πιστοποιητικά, με την έννοια ότι δεν ξέρει πολύ βασικά πράγματα, και τα μισά που ξέρει, τα ξέρει με πασαλείμματα, άρα είναι φοβισμένος, και επιρρεπής σε τσαρλατάνους και θεωρίες συνωμοσίας.

Και αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα που έχεις.

Έχεις και ένα σωρό άλλα, όπως ότι δεν έχεις καταλάβει τι περιμένει από σένα και πώς πιστεύει ότι είναι ιεραρχημένη η σχέση σας. Όλα αυτά που λέει και κάνει καθημερινά, αλλά ως τώρα υποχωρείς για να μην τσακωθείς.

Ανησυχώ ειλικρινά πάρα πολύ για σένα γιατί εδώ αναφέρεις μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Εύχομαι να έχεις ένα δίκτυο ασφάλειας γύρω σου. Είναι ελπιδοφόρο ότι έστειλες την ερώτηση εδώ, αλλά χρειάζεται να σκεφτείς πολύ καλά πού βρίσκεσαι και γιατί.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

69 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Νίκος Αθανασόπουλος
Νίκος Αθανασόπουλος
4 χρόνια πριν

Σχετικό-ασχετο με το θέμα και το πραγματικό πρόβλημα στο ζευγάρι αλλά δεν αντέχω και πρέπει να το γράψω με κεφαλαία κιολας για να φαίνεται:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΒΑΦΕΙΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ.
Κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για το μωρό. Και αυτή η παραφιλολογία πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει.

Ο μόνος κίνδυνος για το παιδί σου είναι η συμπεριφορά και οι ιδέες του πατέρα του.

Υ.Γ.: Μόλις βρω χρόνο θα το γράψω (μαζί με τη σχετική βιβλιογραφία φυσικά) ως κανονικό κείμενο να υπάρχει αυτόνομο.

Απαστράπτουσα
Απαστράπτουσα
4 χρόνια πριν

Το ίδιο ισχύει και με τις ανταύγειες; Είναι εργασία που δεν ακουμπάει στο τριχωτό της κεφαλής αλλά κάτι μου είπε η γυναικολόγος μου για τη μυρωδιά ότι δεν κάνει, που όμως στο κομμωτήριο μου λένε ότι όλες οι βαφές φυτικές και μη έχουν την ίδια μυρωδιά. Οπότε αν και στον 9ο έκλεισα ραντεβού στο κομωτήριο κανονικά. Αν θα γίνει τέτοιο άρθρο θα ήθελα να γίνει αναφορά και σε βερνίκια νυχιών επίσης και γενικώς στα καλλυντικά και τις κρέμες γιατί και γι αυτά διαβάζουμε ό,τι να ναι!

Νίκος Αθανασόπουλος
Νίκος Αθανασόπουλος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Απαστράπτουσα

Αν είναι όντως βλαβερές οι “μυρωδιές” οι κομμώτριες και όσες κανουν νύχια που ειναι ολη τη μέρα εκτεθειμένες τι θα κάνουν δηλαδή??? Αυτές οι γυναίκες δεν κάνουν παιδιά????

avis
avis
4 χρόνια πριν

διάβασα ένα άρθρο στη Lifo, ότι για κάποια γυναικεία επαγγέλματα, κι αναφερόταν η κομμωτική και το μανικιούρ, δεν έχουν γίνει σοβαρές έρευνες για τις επιπτώσεις στην υγεία τους. Η χρόνια έκθεση στο ασετόν για παράδειγμα,προκαλεί προβλήματα στο αναπνευστικό και απώλεια της όσφρησης. Για τα ακρυλικά μικροσωματίδια από συνθετικά νύχια, επίσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, όπως και για τις λακ και άλλες ουσίες που χρησιμοποιούνται ευρέως στον καλλωπισμό. Βέβαια, άλλο η καθημερινή 8ωρη ή 10ωρη έκθεση που αφορά στην -ον εργαζόμενη -ο, κι άλλο πάω να βάψω τα μαλλιά μου ή να φτιάξω τα νύχια μου μια φορά το μήνα.

Νίκος Αθανασόπουλος
Νίκος Αθανασόπουλος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αμπα

Μόνο κάποιες συγκεκριμένες κρέμες κατά της ακμής όντως απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται.
Θα ετοιμαστεί άρθρο λοιπόν!!!

candy
candy
4 χρόνια πριν

Νίκο, γύρνα στην Ελλάδα κι άνοιξε ιατρείο σε παρακαλώ!

Galina Reznikov
Galina Reznikov
4 χρόνια πριν

Μπορεί να ακουστεί περίεργο, αλλά με διαπέρασε κάτι σαν ρίγος, ένας αδιόρατος φόβος, μία ασαφής αίσθηση απειλής, κατά την ανάγνωση της ερώτησης.

Lady E
Lady E
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Galina Reznikov

Και εμενα.

Evelina Leivada
Evelina Leivada
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lady E

Bάλτε και μένα στο κλαμπ. Μπρρρ.

Sailor Earth
Sailor Earth
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Galina Reznikov

Κι εμένα το ίδιο. Έχω την εντύπωση ότι αυτός μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος κι η γράφουσα αυτό διαισθάνεται γι αυτό και δεν βάφει τα μαλλιά της…

μιμόζα
μιμόζα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Galina Reznikov

Και μενα

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Galina Reznikov

Ξέρετε τι είναι το πιο τρομακτικό; Το “συμφωνήσαμε ότι δεν θέλΕΙΣ”. Κάνανε εκ των προτέρων συμφωνία για το τι επιτρέπεται να θέλει και τι όχι. Creepy.

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Galina Reznikov

Σαν να διαβάζεις τη “Λάμψη” του Κινγκ. Νιώθεις κάτι να συμβαίνει, δεν ξέρεις τι, ένας φόβος ύπουλος μπαίνει σιγά σιγά κάτω από το δέρμα σου και ξαφνικά “here’s Johnny”. Είναι η πρώτη φορά που οι τρίχες έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Τρέχα σαν να σε κυνηγάει ο Τζόνι και τα δίδυμα κοριτσάκια του διαδρόμου.

Pandora
Pandora
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Galina Reznikov

Και εμένα, σαν να μην ξέρεις από πού θα σου έρθει.

Tawn Tawn
Tawn Tawn
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Galina Reznikov

Και εγώ ένιωσα ένα ψυχοπλάκωμα, μιά καταπίεση…

Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Έμμεσο εκβιασμό; Ο άμεσος ποιός είναι;

Να του πεις ότι αν είναι να σκέφτεστε έτσι, το μωρό υπάρχει πιθανότητα να κληρονομήσει τα χ ή ψ από αυτόν και θα κάνεις παιδί με κάποιον εύρωστο, χωρίς ιστορικό καμίας απολύτως ασθένειας, που δεν κάνει καμία απολύτως κατάχρηση. Δε θα πίνει/ καπνίζει/ τρώει ανθυγεινα/ έχει άγχος/ κληρονομικότητα σε ασθένειες. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ!
Και μετά πάνε να βάψεις το μαλλί κόκκινο και να βρεις κάποιον που θα έχει το βασικότερο προτέρημα απ΄όλα, δε θα είναι χειριστικός μ@λ@κ@ς και δε θα σε βλέπει σα θερμοκοιτίδα με μαλλιά.

Άι σιχτίρ!

Toufa
Toufa
4 χρόνια πριν

Χτυπάνε οι καμπάνες της Νοτρ Νταμ, της Παναγιάς της Τήνου και της εκατονταπυλιανής ταυτόχρονα. Δεν υπάρχει “ο άντρας μου δεν με αφήνει” το 2019. ΔΕΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ. ΛΕΜΕ.

Kudra
Kudra
4 χρόνια πριν

“…αφού τα είπαμε τώρα δεν θέλεις να τα βάψεις το συμφωνήσαμε ε? ” Μόλις διάβασα την πρόταση ένιωσα ένα σφίξιμο στην καρδιά μου……

Σάλτσα Πέστροφ
Σάλτσα Πέστροφ
4 χρόνια πριν

Το είπαν ήδη σε πολλά σχόλια, αλλά πρέπει να σου το πω κι εγώ:
ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

Με αγάπη,
η παθούσα

Μαύρος Γάτος
Μαύρος Γάτος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σάλτσα Πέστροφ

Eκτός όλων των άλλων, μου φαίνεται και εξαιρετικά ακατάλληλος για πατέρας

εξωγήινη
εξωγήινη
4 χρόνια πριν

Τρέχα να σωθείς φίλη! Όταν σου επιτρέπει ή απαγορεύει πράγματα ο σύντροφος σου, έχει ήδη ξεπεράσει κάθε όριο, σε βλέπει σαν ιδιοκτησία του. Μπορεί να μη σου φαίνεται τραγικό τώρα γιατί τα θέματα σου φαίνονται ανούσια για να τσακωθείς αλλά αν κάνετε παιδί, δεν θα έχεις λόγο πάνω στο παιδί ΣΟΥ. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να σου πει τι να κάνεις με τα μαλλιά σου και με οτιδήποτε άλλο. Έτσι νομίζεις γιατί ήμασταν τόσους αιώνες υποχείρια. Δεν σε εξουσιάζει, είσαι κυρία του εαυτού σου, χωνεψε το και κανε τα σωστά βήματα. Πριν το παιδί.

Frida
Frida
4 χρόνια πριν

Για το πρακτικό κομμάτι. Το σώμα σου είναι δικό σου, τα μαλλιά είναι δικά σου. Κλείνεις ραντεβού στο κομμωτήριο, βάφεις μαλλιά, τέλος συζήτησης. Αν δεν του αρέσει ας κάνει τούμπες.
Αλλά δεν αυτό το πρόβλημα. Φίλτραρε λίγο αυτά που ακούς και ζεις. Για ποσά πράγματα είσαι διατεθημένη να υποχωρήσεις και για ποσό καιρό; Αν θεωρήσει τις σερβιέτες ή τα ταμπόν τοξικά θα αρχίσεις να χρησιμοποιείς πανιά όπως οι γιαγιάδες μας; Αν θεωρεί τα εμβόλια, τα αντιβιοτικά ή τα αντισυλληπτικά τι θα κανείς;

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν

ΔΕΝ αλλάζει χαρακτήρα. Δείχνει τον πραγματικό του. Και απορώ γιατί δε σε φοβίζει αυτό.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν

Σήμερα τα μαλλιά, αύριο κάτι άλλο, μεθαύριο το άγνωστο.

Προσπάθησε να καθυστερήσεις την τεκνοποίηση μέχρι να αποφασίσεις πώς θα πορευτείς.

Queen of spades
Queen of spades
4 χρόνια πριν

Τωρα σου απαγορευει για το καλο του παιδιου. Οταν θα σαι εγκυος θα σου απαγορευει πολλαπλάσια, για το καλο του παιδιου. Οταν γεννησεις θα σου απαγορευει τα παντα γιατι θα σαι ΜΑΝΑ. Αργοτερα, θ απαγορευει στο παιδι, γιατι θα πρεπει κ αυτο με τη σειρα του να πληροι τα κριτηρια του σωστου απογονου. Εσυ πια δε θα υπαρχεις, δε θα εχεις γνωμη για τα εμβολια, το σχολειο, τις αρχες που θα λαβει το παιδι σου, τηνδιαπαιδαγωγηση -εκεινος ξερει καλυτερα, γιατι «τα συμφωνησατε, ε;». Εσυ που βρισκεσαι στη σχεση; Ακουγεσαι; Οι αναγκες σου πως θα καλυφθουν; Δεν εισαι αναπαραγωγικη μηχανη. Σκεψου… Διαβάστε περισσότερα »