Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν θέλει να παντρευτούμε επειδή είναι ιδεολογικά αντίθετος

Είναι αναρχικός

Γεια σου Αμπα! Είμαι 36 χρονών, ο σύντροφος 30 και είμαστε μαζί έξι χρόνια. Το πρόβλημά μας είναι ότι θέλω να παντρευτούμε και εκείνος όχι. Δεν είχα ιδιαίτερη επιθυμία, ως που πέθανε η μητέρα μου πέρσι και πλέον αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχω κανέναν συγγενή (με τον οποίο να διατηρώ σχέσεις). Ο πατέρας μου πέθανε πριν χρόνια, αδέρφια δεν έχω. Η οικογενειακή μου κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να νιώθω ανασφάλεια ως προς το ποιος θα έχει λόγο αν μου συμβεί κάτι, ή ποιος θα με κληρονομήσει (δε θα ήθελα οι κληρονόμοι μου να είναι τα ξαδέρφια) κλπ Σε αυτά τα επιχειρήματα ο σύντροφος μου λεει ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να πέσει κάνεις σε κώμα πχ και είναι αστείο να το συζητάμε και για το θέμα της κληρονομιάς επίσης είναι λίγες οι πιθανότητες να πεθάνω σύντομα αλλά αν θέλω μπορώ να κάνω διαθήκη σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Λέει ότι θέλει να είμαστε μαζί αλλά είναι ιδεολογική η αντίθεση του επειδή είναι αναρχικός. Να σημειώσω ότι δε θέλουμε να κάνουμε ποτέ παιδιά, αν έχει κάποια σημασία στην απάντηση. Μήπως είμαι υπερβολική και όντως θέλω κάτι που είναι πολύ απίθανο να μας χρειαστεί σε κάτι; Είμαι πολύ προκατειλημμένη που αν παντρευτώ μαζί του τότε μόνο θα νιώσω ότι έχω συγγενή; Να βάλω τελεσίγραφο ότι χωρίζουμε αν δεν παντρευτούμε;

Κοκοβιτς

Με ποιον τρόπο είναι αναρχικός ο αναρχικός σου φίλος; Δεν το ρωτάω ειρωνικά. Όχι ακριβώς, δηλαδή.

Πόσο ενάντια στη ιδεολογία του είναι στην πραγματικότητα; Θα μπορούσα να το καταλάβω από κάποιον που μπαίνει σε μεγάλο κόπο να διαφοροποιηθεί για την ιδεολογία του, κάνει πραγματικά μεγάλη αντίσταση, που έχει στερηθεί πολλά, που έχει χάσει την κοινωνική προστασία που έχουμε εμείς οι συστημικοί, ας πούμε.

Είναι τέτοιος;

Τα αντεπιχειρήματα του είναι πολύ προβληματικά. Όχι επειδή δεν ισχύουν, αλλά επειδή δεν είναι απλώς αντίθετος στον γάμο, δεν απαντάει σα να σε θεωρεί οικογένεια του. Είναι λίγες οι πιθανότητες να πεθάνεις σύντομα, όμως είναι βέβαιο ότι θα πεθάνεις, κι εσύ ξέρεις από τώρα ότι αυτός που θέλεις να είναι εκεί όταν έρθει η ώρα, είναι αυτός (και αντίστοιχα θα ήθελες να είσαι εσύ εκεί γι’αυτόν, αν έρθουν αλλιώς τα πράγματα). Ο γάμος είναι συμβόλαιο που βασίζεται στη βεβαιότητα του θανάτου, δεν είναι τυχαίο ότι το συνειδητοποίησες τώρα που πέθαναν οι γονείς σου. Για το θέμα της κληρονομιάς, δεν είναι αυτονόητο ότι αν είσαστε μαζί με την έννοια των παντρεμένων, τα λεφτά σου θέλεις και πρέπει να πάνε σε αυτόν; Τι δουλειά έχουν τα φιλανθρωπικά ιδρύματα; Γενικώς, γιατί σε αυτό που θέλεις εσύ, που είναι το «για πάντα», όπως και όσο είσαι σε θέση να κάνεις σχέδιο για το θέμα, αυτός απαντάει με βάση τον επόμενο μήνα, την επόμενη πενταετία; Γιατί βγάζει τον εαυτό του απ’ έξω;

Τι θα πει «θέλει να είμαστε μαζί;»

Δεν είναι προκατάληψη αυτό που νιώθεις. Θα μπορούσες να νιώθεις παντρεμένη με κάποιον χωρίς να έχεις παντρευτεί, αλλά με αυτόν τον άνθρωπο αυτή τη στιγμή δε μοιάζει να έχεις τέτοιου είδους σχέση. Νομίζω ότι αν την είχες, θα το ήξερες, θα το ένιωθες. Δεν ξέρω αν θα την αποκτούσες αν παντρευόσασταν, ωστόσο. Ο γάμος είναι επικύρωση μιας συμφωνίας, δεν είναι μαγικό ξόρκι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

53 points
Upvote Downvote

62
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
25 Θέματα σχολίων
37 Απαντήσεις θεμάτων
7 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
39 Συντάκτες σχολίων
Free as a birdΦριζαρισμένο μαλλίKiss And tellxrusaΑεράκι Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Ένα Μπλούμπερι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Το σύμφωνο συμβίωσης υπάρχει γι’αυτο το λόγο! Λύνει τα αστικά σας θέματα (κληρονομιά κτλ) χωρίς γάμο. Ρώτα τον, κι αν είναι πολύ αναρχικός και γι’ αυτό, μάλλον έχεις την απάντησή σου.

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Φίλη, σου λέει ότι είναι απίθανο να πέσεις σε κώμα, αλλά αν συμβεί, δε θέλει ούτε να ασχοληθεί μαζί σου ούτε να αποφασίσει για σένα. Σου λέει ότι είναι απίθανο να πεθάνεις άμεσα, αλλά αν συμβεί, δε θέλει να σε κληρονομήσει. Επικαλείται την ιδεολογία του, αποφεύγοντας να σου πει ότι δε θέλει ευθύνες και υποχρεώσεις απέναντί σου. Δε βρίσκεστε στην ίδια σελίδα και αυτό μάλλον χρειάζεται να το πάρεις πολύ σοβαρά

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Δυστυχως υπάρχουν κι άλλα προβλήματα υγείας, όχι και τόσο σπάνια, που χρειάζεται η απόφαση κάποιου φροντιστή και ό,τι άλλο προκύψει.

Συμφωνώ απόλυτα με τη φράση σου, Ιζόλδη, ότι δε βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Αν το σκεφτείς αλλιώς πάλι δε φαίνονται ρόδινα τα πράγματα. Αν ακόμα και αυτός ο άνθρωπος δεν είναι γιαλαντζί-αναρχικός και πραγματικά πιστεύει αυτά που λέει και έχει μια στάση ζωής συνεπή ως προς την ιδεολογία του…και πάλι δε βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Και είναι πολύ σοβαρό.

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Καλά εννοείται, φαντάζομαι πως το κώμα το είπε σχηματικά και περιληπτικά για όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις. Και γενικά δεν αποκλείω η ιδεολογία κάποιου να είναι γνήσια κι ατόφια. Αλλά, μια ιδεολογία σε κάνει ανάλγητο; “Είναι αστείο να συζητάμε ότι θα πέσεις σε κώμα ή ότι θα πεθάνεις;” Δε βλέπω το αστείο, ας με βοηθήσει όποιος το βλέπει. Και να το λες αυτό στην επί έξι χρόνια σύντροφό σου, ενώ ξέρεις ότι αυτά δεν είναι και τόσο απίθανα, αφού πρόσφατα έχασε και τον τελευταίο δικό της άνθρωπο; Δε θέλει ευθύνες από και προς αυτήν, είναι σαφές και μικρή σημασία έχει… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ναι, ναι όπως τα λες είναι. Νομίζω ότι ο σύντροφος την εχει βάλει κάτω και την πατάει σε όλες της τις ανασφάλειες.

Free as a bird
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ότι είπε η Ιζόλδη !!! ανωριμος μου φαίνεται αυτός ο άγαμος αναρχικός

Moodus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αλήθεια τώρα;Δηλαδή δεν θα πάει να δουλέψει διότι είναι αναρχικός και η δουλειά είναι η υποδούλωση του ανθρώπου.Δεν θα παέι στο νοσοκομείο γιατί το νοσοκομείο αποτελεί θεσμό μιας καπιταλιστικής και άνισης κοινωνίας.Δεν θα πάει στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο κλπ για τους ίδιους λόγους…ή ιδεολογία του Μπακούνιν σταματά όταν ερχονται τα ζόρια.Προφανώς δεν έχει ζοριστεί ποτέ ώστε να κραταει τη συνέπεια στην ιδεολογία του.Δεν με νοιάζει αν θέλει να παντρευτεί, μ@λ@κίες μην ακούω.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ε πες τα γιατί τα έλεγα τις προάλλες για τον αναρχικό συνάδελφο δημόσιο υπαλληλο και κάποιοι ενοχλήθηκαν.

Scout
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Ενοχληθηκαμε γιατι το σχολιο σου ηταν στα ορια της προβοκατσιας. Πρωτα μας εγραψες οτι ο γιαλαντζι αναρχικος δεν συμμετεχει στις διεκδικησεις σας και μετα σε δευτερο σχολιο γραφεις πως ΒΕΒΑΙΩΣ (λες και το ενα συνεπαγεται αυτοματα το αλλο) δεν ηθελε και τα προσφυγακια στο σχολειο. Μιλαμε δηλαδη για μια ακραια ρατσιστικη συμπεριφορα με αποδεκτες παιδια η οποια ομως για σενα ηρθε σε δευτερη μοιρα μιας και το ανεφερες σε δευτερο χρονο για στηριξεις το αρχικο σου σχολιο περι διεκδικησεων και αποχης. Τι να πω η καθεμια με το αξιακο της συστημα, αλλα η υποθεση μυριζει ΙΑ ( Iπταμενο Αναρχικο).

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Κοίτα αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφουν οι αλλοι καλό είναι να το ξαναδιαβάζεις λέω εγώ. Το δεύτερο σχόλιο ήταν απλά δεύτερο σχόλιο που έδειχνε πόσο η ιδεολογία που έλεγε δεν είχε σχέση με αυτά που έκανε. Δεν ήταν θέμα ιεράρχησης καθώς το θέμα δεν ήταν ο ρατσισμός για να γράψω για αυτό πρώτα, ούτε σκόπευα αρχικά να το γράψω γιατί ήταν εκτός θέματος. Αυτό που έγραψα ήταν ξεκάθαρο αλλά δε βλέπω να θέλεις να το καταλάβεις. Ακόμα ψάχνω την προβοκάτσια. Αν για σένα η αναρχία τελειώνει στα λόγια χωρίς να έχει την αντίστοιχη στάση ζωής είναι δική σου θεώρηση και… Διαβάστε περισσότερα »

Scout
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Το θεμα ηταν το ασυμβιβαστο μεταξυ κομμουνισμου και πλουτου και εσυ για να περιγραψεις το ασυμβιβαστο μεταξυ πραξης και ιδεολογιας μιλησες για αναρχια και συλλογικες διεκδικησεις, που ηταν εντος θεματος και οχι για απαξιωση των μαθητων απο τον δασκαλο τους με ρατσιστικα κινητρα, που ηταν εκτος θεματος ! Οταν χρησιμοποιεις το παραδειγμα ενος ανθρωπου για να καταδειξεις εμμεσα μια πολιτικη θεωρια δημιουργωντας κλιμα αυτο θα λεγαμε οτι ειναι προβοκατσια- τυπου ελατε να πουμε ποσο ασυνεπεις ειναι οι αναρχικοι αλλα δεν ειμαι σιγουρη οτι δεν επεκτεινεται σε οποιον-α ειναι μιας αριστερης ιδεολογιας γενικοτερα. Το τελευταιο σκελος της απαντησης που ακολουθει την… Διαβάστε περισσότερα »

Lasitskene
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Lasitskene

Αυτο με τον αναρχικο που ειτε δουλευει ειτε ζει με τα λεφτα των γονιων τον κατηγορουμε, κατι μου θυμιζει.

Ζαβαρακατρανέμια
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ειδικά η υγεία και η παιδεία είναι κοινωνικά αγαθά και όχι παράγωγα του καπιταλιστικού συστήματος. Υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν ΑΚΡΙΒΩΣ για αυτό το πραγμα, καθημερινά, να έχουν δηλ πρόσβαση όλοι οι πολίτες και όχι μόνο όσοι έχουν χρήματα. Μου είναι δύσκολο να καταλάβω γιατί ένας αναρχικός δεν δικαιούται να πάει στο νοσοκομείο ή στο πανεπιστήμιο. Τώρα τα περί Μπακούνιν και ότι δεν έχει ζοριστεί ένας άνθρωπος που ούτε καν γνωρίζουμε, τι να πω,… με αφήνουν άναυδη.

Lasitskene
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Lasitskene

Η υγεια και η παιδεια οπως την ξερουμε, ΕΙΝΑΙ προϊοντα του καπιταλιστικου συστηματος, μονο που δεν ξεκινησαν ως κοινωνικα αγαθα ολων, που οπως βλεπουμε δεν ειναι καν κοινωνικα αγαθα ολων.

Moodus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Γιατί το σχολείο αναπαράγει τις ταξικές ανισότητες, γιατί το πανεπιστήμιο δημιουργεί πάλι ανισότητες μέσω “καλών σχολών” άρα και καλύτερα αμοιβόμενων άρα αναπαράγοντας ταξικές ανισότητες.Γιατί η πρόσβαση στο νοσοκομείο δημιουργεί σχέσεις ανισότητας μεταξύ γιατρού και ασθενή καθώς επίσης και η πρόσβαση στο δημόσιο νοσοκομείο είναι χαμηλής ποιότητας σε σχέση με το ιδιωτικό άρα πάλι σχέσεις ανισότητας.Γιατί όλοι οι κοινωνικοί θεσμοί υποστηρίζουν και ανακυκλώνουν την υφιστάμενη εξουσία.Γιατί με τον αναρχισμό δεν θα υπακούμε σε καμία εξουσία, θα δώσουμε τα χέρια και μετά θα πάμε για ψάρεμα και θα τρέχουμε στα λειβάδια.Ο αναρχισμός δεν δέχεται καμία εξουσία αλλιώς αν δεχτείς αλλάξε το σε… Διαβάστε περισσότερα »

Ασκαρδαμυκτί!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Tόσο η υγειονομική περίθαλψη όσο και η παιδεία έχουν θεσμικά χαρακτηριστεί ως κοινωνικά αγαθά, και μάλιστα από την υψηλότερη ιεραρχικά κρατική πηγή δικαίου, δηλαδή το Σύνταγμα της χώρας (μας). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι αγαθά “αυτοφυή”, αυτοπαραγόμενα, δεδομένα, ανεξάντλητα και αυθύπαρκτα. Δεν είναι φυσικός πλούτος ούτε πολλαπλασιαζόμενοι και εξαπλωνόμενοι φυσικοί οργανισμοί, είναι αγαθά ανθρώπινης επινόησης, δημιουργήματα κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης, θεώρησης και δράσης , συνταγματικά κατοχυρωμένα. Εξυπακούεται δε ότι για να παραχθούν, να δομηθούν και να παρασχεθούν χρειάζεται κεφάλαιο (χρήμα, το οποίο επίσης παράγεται, δεν φυτρώνει από μόνο του), εργασία ανθρώπων (η οποία είναι – και πρέπει να είναι-… Διαβάστε περισσότερα »

Lasitskene
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Lasitskene

Να τα παλι με την αναρχια. Η ιδεολογια του Μπακουνιν παντως σιγουρα δεν λεει οτι η εργασια και το σχολειο ειναι υποδουλωση, αντιθετα καταδικαζει το γεγονος οτι το προλεταριατο ειχε καταδικαστει σε καταναγκαστικη αμαθεια. Δε θα κατσω να αναλυσω το οραμα της κοινωνιας του, οποιος θελει να διαβασει τον “Αντιεξουσιαστικο Σοσιαλισμο”, οπου λεει οτι “ολοι υποχρεουνται να εργαζονται και ολοι δικαιουνται να μορφωνονται” “ολοκληρωμενος ανθρωπος: ο εργαζομενος, ο νοημων και ο γνωριζων.” Ουτε κατα της επιστημης ηταν “να μην υπαρχουν πια εργατες ή διανοουμενοι, αλλα μονο ανθρωποι”, “Ολασχερη καταργηση των ταξεων, ολοι να δωσουν τα χερια, και οταν ενωθουν θα… Διαβάστε περισσότερα »

ΚοΛιΜπΡι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Well said.
Σε σχέση με την ερώτηση ίσως και το θέμα να είναι η αίσθηση της θεματοθέτριας ότι τελικά ο άνθρωπος που έχει δίπλα της δεν νιώθει από πλευράς του «ο άνθρωπος της» ασχέτως επισημοποίησης..Μπορεί αυτή η αίσθηση να προϋπήρχε αλλά να βγήκε στην επιφάνεια με την απώλεια της μητέρας της και ως κίνηση πανικού να πρότεινε το γάμο για να νιώσει ασφαλής..

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Ο Μπακούνιν πάντως ήτο παντρεμένος

Kiss And tell
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Ο Μπακουνιν εζησε το 1800. Τοτε ακομα που γεννιοταν ο αναρχισμος. Σαλλυ Σπεκτρα εισαι επικινδυν@.

Ζαβαρακατρανέμια
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Διαφωνώ πολύ με τη συγκεκριμένη απάντηση. Δεν νομίζω ότι ο αναρχικός οφείλει να έχει κάνει μεγάλο κόπο, μεγάλη αντίσταση και να έχει στερηθεί πολλά για να τολμήσει να εναντιωθεί στο θεσμό του γάμου. Επίσης θα ήθελα να πω ότι το “αναρχικόμετρο” είναι κουραστικό ψάχνοντας σε κάθε περίπτωση να βρούμε τις ελλείψεις και την ασυνέπεια όσων αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί. Ξέρω ότι θα πατήσει κάλους το σχόλιό μου, αλλά βλέπω έναν γενικότερο ζήλο και στην καθημερινή ζωή από πολλούς ανθρώπους να καταστήσουν τους αναρχικούς και αναρχικές σχεδόν γελοίους και άξιους χλευασμού και λοιδορίας. Και όχι, δεν είμαι αναρχική. Και όχι, δεν έχει… Διαβάστε περισσότερα »

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

λες και όλοι οι υπόλοιποι ζουν με βάση τις πολιτικές, θρησκευτικές ή όποιες άλλες ιδεολογίες τους!

Scout
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Συνακολουθα μια γυναικα που βαφεται δεν ειναι φεμινιστρια ? μια γυναικα που αμειβεται λιγοτερο απο εναν αντρα για την ιδια δουλεια και ομως δεν παραιτειται, επισης δεν ειναι φεμινιστρια ? Γιατι μιλαει για το αδικο, αφου και αυτη το συντηρει με την συμμετοχη της? Μια γυναικα που απειλειται και θα φωναξει για βοηθεια στον δρομο ενα περαστικο αντρα ας πουμε παλι δεν ειναι φεμινιστρια ? Αφου αυτη δηλωνει οτι ειναι κυρια του εαυτου της και δεν χρειαζεται προστατες, ας κατσει να τις φαει διπλα στον αναρχικο που ξεψυχαει γιατι θα βγει ασυνεπης στην ιδεολογια του αν παει δημοσιο η ιδιωτικο… Διαβάστε περισσότερα »

Ada Lovelace
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο, τα ίδια πράγματα ήθελα να τονίσω. Επιπλέον όμως, δεν καταλαβαίνω γιατί εξακολουθεί να είναι τόσο ψηλά η ιδέα του γάμου, σήμερα. Ότι μας εξασφαλίζει τι; Την “σωστή” συμπεριφορά του/της συντρόφου στο μέλλον;

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Φυσικά και όχι. Μας εξασφαλίζει, όμως, νομική κατοχύρωση σε διάφορα δύσκολα θέματα, όπως είναι ο θάνατος.

Ada Lovelace
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχεις δίκιο, μέχρι πρόσφατα αυτό ήταν το πρακτικό κομμάτι του γάμου, το οποίο τώρα λύνεται και με το σύμφωνο συμβίωσης. Παρ’όλα αυτά, δεν νομίζω ότι η πλειονότητα των ατόμων που έχουν παντρευτεί, ανά τις δεκαετίες, ή θέλουν να παντρευτούν, το κάνουν για την πρακτική του χάρη.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Διαφωνώ κι εγώ με το αναρχικόμετρο για να βγάλουμε κάποιον ασυνεπή – ή το κομμουνιστόμετρο που είδαμε σε προηγούμενη ερώτηση και η απάντηση της Α,μπα με είχε καλύψει. Όμως, εδώ έχει νόημα η ερώτηση για να καταλάβουμε όχι αν είναι τρου αναρχικός (δε μας πέφτει και λόγος) αλλά τι νιώθει για την κοπέλα. Αν κάνει παραχωρήσεις σε άλλες συμβάσεις και συμβόλαια και λέει τόσο ηχηρό όχι στο γάμο χωρίς σοβαρά επιχειρήματα, τότε ίσως το πρόβλημα δεν το’χει με το γάμο γενικά, αλλά με την σχέση του. Από την άλλη, αν είναι όντως αδιάλλακτος και σημαίνει τόσα πολλά γι’αυτόν, πιθανότατα βαδίζουν… Διαβάστε περισσότερα »

zampon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Επιτέλους, κάποια το έγραψε!

Lasitskene
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Lasitskene

Ενοχλει ο αναρχισμος, βλεπεις βρωμανε, ειναι πρεζακια και ταραξιες. Δεν ανησυχουμε, ηρθε η Κανονικοτητα αυτων που μας σπαν τα κεφαλια, και κανουν τις λαμογιες τους και τα ναρκωτικα τους πισω απ τα φωτα, μονο που αυτοι ειναι σικατοι και φοραν κουστουμακια. Βρομιζουν τους τοιχους μας οι αναρχομπαχαλακιδες. Οταν το κρατος και επιχειρησεις μας ταιζουν καρκινο με την καυση τονων σκουπιδιων απο διπλανες χωρες.

Αεράκι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνούμε ότι αυτή η επιλογή κι ο ίδιος κάπου καταλαβαίνει ότι ενδεχομένως να του στοιχίσει τη σχέση του; Εάν ναι τότε οι αντιστοιχίες είναι οι εξής: Πολύ ισχυρή ιδεολογία ξεπερνά την ανάγκη του να είναι με την κοπέλα. Πολύ ισχυρή ιδεολογία δεν ενδιαφέρεται τόσο αν θα είναι με την κοπέλα. Όχι τόσο ισχυρή ιδεολογία δεν ενδιαφέρεται τόσο αν θα είναι με την κοπέλα. Απλοποιώ αρκετά αλλά νομίζω το “αναρχικόμετρο” βγήκε για να δούμε αν συμβαίνει το τρίτο οπότε και η κοπέλα να καταλάβει αν λέει μπαρούφες και να αποφασίσει πιο εύκολα. Επίσης δεν χρειάζεται να είναι κανείς αναρχικός για να… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εμένα μου φαίνεται ότι κανείς από τους δυο σας δεν είναι ειλικρινής ως προς τα επιχειρήματα του. Ούτε εσύ θες να παντρευτείς επειδή θες να αφήσεις κληρονόμο, ούτε αυτός αρνείται επειδή είναι αναρχικός. Και οι δύο καταλαβαίνετε την αστειοτητα των επιχειρημάτων σας (ο ένας του άλλου) και για αυτό αντιστεκεστε.
Όταν αποφασίσετε να είστε ειλικρινείς, θα έχετε και την απάντηση. Είτε με τον εναν, είτε με τον άλλον τρόπο. Αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θέλετε απάντηση.

Constance
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ακριβώς! Η κοπέλα αισθάνεται ανασφάλεια διότι δεν την καλύπτει πλήρως η σχέση και ο καλός της δε θέλει υποχρεώσεις, προφανώς έτσι εκλαμβάνει αυτή τη δέσμευση. Μετά από 3 χρόνια προσωπικής εσωτερικής πάλης, αισθάνομαι αυτόνομη και δεν το ζητώ και εγώ πια. Μη δεσμεύεσαι, πιθανότατα να βρεθεί στο δρόμο σου αυτός που θα σε καλύπτει πλήρως!

Xeperase
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Υιοθέτησε τον

Αεράκι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πέθανα… 😂

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλώς σας βρήκα! Πήρα την απόφαση να γίνω μέλος μιας και έχω παρόμοια ιστορία με την κοπέλα της ερώτησης και θα ήθελα να γράψω και εγώ την άποψή μου. Βλέπω τον φίλο σου πολύ κατασταλαγμένο στο τι θέλει και μπράβο του. Δεν θέλει να παντρευτεί λόγω ιδεολογίας και σε αυτό ίσως παίζει ρόλο και η θρησκεία και όλο το σύνολο που περιλαμβάνει αυτή. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητή στο τι θέλω να πω. Είναι προς τιμήν του που σου είπε να γράψεις την περιουσία σου σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάει η Λένα που κολλάει αυτό. Ειδικά στις εποχές… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Πατούσα, έχεις ένα point, από την άλλη όμως και ο σύντροφος δεν κάνει κάτι για να της ανακουφίσει αυτή την ανασφάλεια. Αν η γράφουσα αγχώνεται για ενδεχόμενα σοβαρά θέματα υγείας στο μέλλον άλλο είναι να της πει “αγάπη μου, εγώ θα είμαι εδώ για σένα” και άλλο να της πει “έλα, σκέφτεσαι βλακείες”. Τι μηνύματα παίρνεις στη μια και περίπτωση και τι στην άλλη;

The scientist_91
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αν ο φόβος σου είναι για το που θα πάνε τα υπάρχοντα σου μετά θάνατον, μπορείς να κάνεις την διαθήκη σου και να συμπεριλάβεις όποιον θες.

Όσον αφορά για τις δικαιολογίες για το να μην παντρευτείτε,η αναρχία δεν με πείθει ιδιαίτερα. Αλλά από τη στιγμή που δεν θέλει,δεν μπορείς να τον πιέσεις κιόλας. Δηλαδή, αν παντρευτείτε με τα τρέχοντα δεδομένα,ξαφνικά θα αλλάξει το συναίσθημά σου και θα τον νιώσεις οικογένεια;

Τέλος,υπάρχει και το σύμφωνο συμβίωσης. Αυτό έχει πέσει στο τραπέζι, ως μέση λύση;

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Όσο παράλογα και αστεία ακούγονται τα δικά του επιχειρήματα, αλλο τόσο ακούγονται και τα δικά σου. Δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα αν κάποιος μου παρέθετε ως νο 1 λόγο γάμου, την πιθανότητα να μην ξεμείνει απο κληρονόμο. Σοβαρά όμως. Λυπάμαι, αλλά νομίζω ότι και η γράφουσα έχει καθισει πάνω σε ένα ασυνηθιστο και χειριστικό επιχειρημα που προσπαθεί να “ευαισθητοποιήσει”. Λες και γνωρίζει ότι η μόνη πιθανότητα να πάθει κάποιος κάτι, είναι η ίδια… Δεν θέλει να παντρευτείτε. Αυτό να λέγεται. Ό, τι και να παρέθετες. Όποτε μην προσπαθείς τζαμπα να το κάνεις πιο ευφάνταστο.. Υγ:Ναι.. Το να βάλεις τελεσίγραφο, είναι,… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν συμφωνώ. Στην περίπτωση της φίλης είδα την περίπτωση της κουμπάρας μου που όταν πέθανε η μαμά της, μοναχοπαίδι η ίδια και ορφανή από πατέρα, ένιωσε ότι ήταν πια μόνη στον κόσμο, χωρίς οικογένεια και αυτό την τρόμαξε πολύ. Καταλαβαίνω το συναίσθημά της. Δεν το θεωρώ “αστείο”.

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν είναι αστείο με αυτήν την έννοια. Το αν θα κάνεις οικογένεια όμως, δεν είναι απόφαση μόνο του ενός

poua rige
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα απαντήσω ως άνθρωπος που βρίσκεται αρκετά κοντά στην αναρχικη σκέψη , αλλά δεν είμαι. Καταλαβαίνω πως ο σύντροφός σου θέλει να είναι συνεπής στην ιδεολογία του, πως το να είσαι αναρχικός έρχεται συνεχώς σε σύγκρουση με την καθημερινότητα του . Θα πω μάλιστα πως η διευκόλυνση ενός ανθρώπου και να συμμερίζεται τις φοβίες σου θα έπρεπε να τις λαμβάνει υπόψιν και να θέλει να βρείτε μια λύση η έστω να μην κάνει μια επιδερμική συζητήση. Εσύ θες να κληρονομήσει ο,τι έχεις σε περίπτωση θανάτου; Αυτος μπορεί να μην θέλει βάση των ιδεών του και αυτό θα μπορούσε να είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Είπες όλα όσα σκεφτόμουν.