Αγαπητή «Α, μπα»: Ξαφνικά, άφαντος!

Με κοροϊδεύει και δε θέλω να το δω;

Η ιστορία μου δεν απέχει από πολλές… παλιός συμφοιτητής που ζει σε αλλη πόλη. Με βρίσκει στο φβ. Λέμε τα νέα μας. Ζει εκεί χρόνια, έχει παντρευτεί, έχει χωρίσει έχει κι έναν γιο. Μου εκμυστηρεύεται τον παλιό έρωτα του για μένα. Τσιμπάω. Συνεχίζουμε να μιλάμε. Ο καιρός περνάει. Είναι να έρθει για δουλειά. Του το ακυρώνουν. Τελικά στην άδειά μου πηγαίνω εγώ. Μου μιλάει για τη ζωή του. Για τις δυσκολίες του (πολλά οικογενειακά θέματα: πατέρας απών από όταν ήταν μωρό, μητέρα εξαρτημένη). Περνάμε δυο εβδομάδες υπέροχες. Είμαστε μαζί κανονικά. Μου γνωρίζει το παιδί του (με συστήνει ως παλιά συμφοιτητρια φιλοξενούμενη). Με συστήνει σε φίλους και συναδέλφους. Δηλώνει ευτυχισμένος και ερωτευμένος! Μου αρέσει κι εμένα πολύ… αφήνομαι. Επιστρέφω στην πόλη μου. Μιλάμε κάθε βράδυ και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μου ζητάει να πάω στην πόλη του. Να τακτοποιήσω τις δουλειές μου και να ζήσουμε μαζί. Συζητάει για κοινή πορεία. Με ρωτάει τι σκέφτομαι για τον γάμο. Οι απόψεις μας συμπίπτουν! Όλα καλά… Προκύπτει σοβαρό οικογενειακό ζήτημα με την ( οπως προανέφερα εξαρτημένη) μητέρα. Αλήθεια σοβαρό το βλέπω και το κατανοώ. Προσπαθώ να σταθώ. Αλλά ξαφνικά απομακρύνεται. Προφασίζεται το πρόβλημα της μητέρας, προβλήματα που προκύπτουν με τη δουλειά και προβλήματα που προκύπτουν με τη μητέρα του παιδιού. Εξαφανίζεται. Επιμένω να μάθω τι συνέβη. Άφαντος! Όταν αποφασίζει να επικοινωνήσει με διαβεβαιώνει ότι δεν έχει αλλάξει κάτι, αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Το δέχομαι. Προσπαθώ να είμαι διακριτική. Ξανάεξαφανιζεται. Έχουμε να μιλήσουμε μια εβδομάδα. Στο τελευταίο μήνυμα μου είπε ότι θα με πάρει όταν τα βάλει σε τάξη όλα. Εννοείται δεν έχει πάρει και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό. Με κοροϊδεύει και δε θελω να το δω ή είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν το σέβομαι; Κακώς απαιτώ εξηγήσεις στην αλλαγή συμπεριφοράς; Τι είναι αυτό που δε βλέπω;

Ότι δεν τον ξέρεις, και δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς. Δυο υπέροχες εβδομάδες περάσατε, και από εκεί έγινε προβολή στο μέλλον. Κάπου εκεί συμπυκνώνεται η σχέση σας. Οι άνθρωποι λένε και κάνουν πολλά επειδή θέλουν να τα πιστέψουν.

Είναι κακό σημάδι οι συζητήσεις «για πάντα» μέσα σε δυο εβδομάδες. Δεν είναι απόδειξη έρωτα.

Τώρα, όσο και να απαιτήσεις, απαντήσεις δεν θα πάρεις, και δεν θα πάρεις διότι οι απαντήσεις δεν τον κολακεύουν. Σαν τι να συνέβη, αγαπητή φίλη; Είπε πράγματα που ήθελε να ισχύουν, αλλά δεν μπορούσε να κάνει πράξη. Το γιατί δεν θα σου κάνει την κατάσταση καλύτερη.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

59 points
Upvote Downvote

20
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
15 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
18 Συντάκτες σχολίων
OcelotoςΑσκαρδαμυκτί!Nissa NissaΤσιτσίγκειος Πέναπόντια ιντερνάσιοναλ Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Στους συνοδοιπόρους δε λες στις δυσκολίες, “ξέρεις εγώ θα κάνω μια παράκαμψη για λίγο, τα λέμε μετά τη γέφυρα, περίμενέ με στα δεξιά”.

Ούτε σε συντρόφους, ούτε στην οικογένεια, ούτε σε φίλους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί για να σε βοηθάνε και να τους βοηθάς. Αλλιώς είναι απλοί γνωστοί. Αν είναι να νιώθουμε ότι κάποιος είναι βάρος στα δύσκολα, δεν ξέρω τι σημασία έχουν τα υπόλοιπα.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Υπέροχο.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Μέντορας

Προσωπικά, όχι δε νομίζω ότι σε κοροϊδεύει. Το πιστεύω πως θέλει πολύ να βάλει τη ζωή του σε προτεραιότητα, σε τάξη. Γι’αυτό σε προσέγγισε και αυτή η λαχτάρα του ήταν ο λόγος που έκανε και είπε όλα αυτά, όταν ήσασταν μαζί. Το ήθελε πολύ. Εκείνος λοιπόν θέλει να απεγκλωβιστεί από την ως τώρα ζωή του και το προσπάθησε και το προσπαθεί. Και είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθεί να σε κρατήσει έξω από μια ζωή από την οποία και ο ίδιος προσπαθεί να φύγει. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ερωτευμένος μαζί σου για να το κάνει αυτό, αρκεί να είναι κάποιος καλής… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Τέτοιες σκέψεις, όμως, είναι που μας κάνουν να περιμένουμε και να περιμένουμε, να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα και να τα αποδίδουμε όλα στο “μπέρδεμα” του άλλου. Και έτσι να ήταν, αν ήθελε θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος. Το εξαφανιζόλ δεν είναι προστασία για εμένα, μόνο αδιαφορία δείχνει.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Μέντορας

Δεν προτείνω κάτι, ούτε να περιμένει ούτε και να τον βρίσει. Αν νομίζει ότι της ταιριάζει και τον θέλει πάση θυσία, τότε θα πρέπει να τα ζυγίσει καλά. Αν δεν της ταιριάζει όλο το πακέτο που αυτός κουβαλάει, θα πρέπει να φύγει. Για μένα γενικά τα πράγματα σπάνια είναι άσπρα ή μαύρα. Δεν αποκλείω το να αδιαφορεί, επιλέγω να σκεφτώ το ενδεχόμενο να νοιάζεται γιατί και πιθανό μου φαίνεται και πιο χρήσιμο να δει η γράφουσα και αυτή την περίπτωση. Γιατί και σε αυτή την περίπτωση, που αυτός νοιάζεται, μπορεί να διαπιστώσει ότι δεν αρκεί μόνο αυτό για να είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Nissa Nissa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Διαφωνώ σε όλα
Τους ανθρώπους που μας απομακρύνουν στα δύσκολα, τα οποία είναι εγγυημένα ότι θα έρθουν κάποια στιγμή στη ζωή, τι να τους κάνουμε στα εύκολα; Ειδικά όταν ισχυρίζονται ότι φεύγουν “για το καλό μας”; Για το δικό τους ναι, για το δικο μας όμως οχι.

Ο συγκεκριμένος της ερώτησης είπε κι έκανε πολλά από πολύ νωρίς οπότε το πιθανότερο είναι παπατζής, αλλιώς εξαιρετικά αφελής, γιατί τις δυσκολίες της ζωής του τις γνώριζε από πριν.

+Ότι είπε η No roots

Ο ήλιος λάμπει για όλους
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ζει τη ζωή του με on -off μάλλον. Δεν είναι τυχαίο που σου μίλησε για τα οικογενειακά του δραματα . Δεν τα διαχειρίζεται , τον παρασερνουν και όταν σκάνε καινούργια , βυθίζεται .
Δεν τον έχεις ζήσει στην καθημερινότητα, τώρα τον βλέπεις πως διαχειρίζεται μια νέα κρίση . Για την ακρίβεια , δεν θέλει να τον δεις .
Αν υποθέσουμε ότι είναι ειλικρινής , που γιατί να το υποθέσουμε , σάμπως τον ξέρουμε και μεις και συ?

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

+1 για την τελευταια προταση!

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Το διαζύγιο το είδαμε? Μπορεί να μην είχε χωρίσει. Μπορεί να είχε εξομολογηθεί τον ερωτά του και σε άλλες παλιές γνωστέςκαι να του κατσε κάποια πιο κοντινή. Δεν ξέρεις. Όταν μάθεις στείλε update, μ’ αρέσουν τα updates

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Κάποιος που πραγματικά θέλει να είναι μαζί σου, θέλει και να είσαι ο πρώτος άνθρωπος που θα του συμπαρασταθεί όταν περνάει δύσκολα. Όταν υπάρχει μια κατάσταση που δεν μπορεί να διαχειριστεί, θέλει να είσαι ο πρώτος άνθρωπος που θα τον βοηθήσει και θα του σταθεί, αυτός που θα του απαλύνει την αγωνία.
Αν τίποτα δεν είχε αλλάξει, σε εσένα θα ερχόταν πρώτα. Δεν θα χρειαζόταν να ζητήσεις εξηγήσεις, θα ήσουν ενήμερη για τα πάντα.

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

“Είπε πράγματα που ήθελε να ισχύουν, αλλά δεν μπορούσε να κάνει πράξη. Το γιατί δεν θα σου κάνει την κατάσταση καλύτερη”.
Αυτό πρέπει να το κάνουμε (ακόμα μία) γιγαντοαφίσα.

Frida
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Βρε κορίτσι μου, στις δυο εβδομάδες οραματιζόσουν κοινή πορεία; Βασιζόμενη σε τι;

Graphene
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Graphene

Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι: Η παροιμία αυτή σημαίνει να μη δίνεις μεγάλη σημασία σε υπεραισιόδοξες προβλέψεις. Λέγεται ως προτροπή να μην πιστεύουμε τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις των άλλων, γιατί αλλιώς θα βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

toumpitsa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλύτερα αγαπημένη γράφουσα! Θα είχες παιδί αντί για σύντροφο. Άλλα λέει, άλλα κάνει, άλλα εννοεί.
Ευτυχώς, που αυτά κρατάνε λίγο και δεν κρατάνε. Το ξεπερνάς ευκολότερα.

ksenia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτοι οι μπερδεμενοι ανθρωποι μας μπερδευουν κι εμας και δεν ξερουμε τι να κανουμε. Δωστε του λιγο χρονο να δειτε που το παει και πως το παει αν και αυτες οι καταστασεις συνηθως τραβανε μακρια. Το οτι αντιμετωπιζει προβληματα δεν ειναι λογος να μην σας μιλαει καν.