in

Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν είναι σε φάση σχέσης ενώ του αρέσω και είμαι “τέλεια”

Τον αποφεύγω ευγενικά τώρα άρχισε τα τηλέφωνα και τα μηνύματα ότι θέλει να με δει τάχα μου να μου δώσει ένα δώρο και να μου μιλήσει για να λύσει λέει τις παρεξηγήσεις

Ζω στο εξωτερικό, αρχές του χρόνου ενεπλάκη σε μια περίεργη φάση με έναν καλό μου φίλο και συνάδελφο μου που ξεκίνησε όντας και οι δυο μεθυσμένοι, περιελάμβανε σεξ, φλερτ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 141

Ζω στο εξωτερικό, αρχές του χρόνου ενεπλάκη σε μια περίεργη φάση με έναν καλό μου φίλο και συνάδελφο μου που ξεκίνησε όντας και οι δυο μεθυσμένοι, περιελάμβανε σεξ, φλερτ, ραντεβού και συζητήσεις επί παντός επιστητού. Ενώ σε ερώτηση μου από την αρχή με διαβεβαίωσε ότι όλο αυτό δεν ήταν sex buddies ή απλά σεξ, στο 3μηνο άρχισε να απομακρύνεται και μετά από δικό μου ξεκαθάρισμα παραδέχθηκε ότι δεν είναι σε φάση σχέσης ενώ του αρέσω και είμαι “τέλεια” κλπ γιατί έχει πολλά στο μυαλό του και τα γνωστά που σου λένε όταν δε θέλουν σχέση μαζί σου. Του ξεκαθάρισα ότι το σέβομαι και δε θέλω κανενός είδους σχέση μαζί του, ούτε φιλική κι οι δρόμοι μας χωρίζουν. Από τότε με βλέπει μόνο στη δουλειά κι ευτυχώς όχι συχνά αλλά γίνεται η σκιά μου, με ακολουθεί, προσπαθεί να μου πιάσει κουβέντα και να με ξεμοναχιάσει, ρωτάει φίλους μου αν είμαι καλά και τί κάνω. Κι επειδή τον αποφεύγω ευγενικά τώρα άρχισε τα τηλέφωνα και τα μηνύματα ότι θέλει να με δει τάχα μου να μου δώσει ένα δώρο και να μου μιλήσει για να λύσει λέει τις παρεξηγήσεις. Φυσικά δεν έχω απαντήσει κι ούτε θέλω να τον δω γιατί θεωρώ ότι δεν έχει νόημα και δεν μπορώ να τον ξαναεμπιστευτώ. Ωστόσο φοβάμαι ότι την επόμενη φορά θα αρχίσει να μου μιλάει στη δουλειά μπροστά σε όλους και θα γίνουμε ρεζίλι. Πραγματικά δε ξέρω τί άλλο να κάνω. Να του στείλω να με αφήσει ήσυχη γιατί είμαι αλλού ή θα τα κάνω χειρότερα? Δεν το συζητώ καν να πάω να μιλήσουμε, μόνο πάνω απ το πτώμα μου. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

Να πεις ακριβώς αυτό που θέλεις να κάνει, χωρίς να φοβάσαι. Αν γίνουν χειρότερα τα πράγματα, τότε θα αντιδράσεις ακόμη πιο έντονα. Το ‘αποφεύγω ευγενικά’ για μερικούς είναι «λέει όχι αλλά εννοεί ναι». Ευγενέστατο είναι να πεις ‘σταμάτα να επικοινωνείς μαζί μου, δεν θέλω’, διότι υπάρχει και αγενής τρόπος να πεις ακριβώς το ίδιο. Και μην διστάζεις να λες σε άλλους ότι σε ενοχλεί αυτός ο τύπος και δεν θέλεις πάρε δώσε μαζί του. Άσε τις ευγένειες για ανθρώπους που καταλαβαίνουν και εκτιμούν αυτόν τον περίπλοκο κώδικα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

16 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Dogmother
Dogmother
4 χρόνια πριν

Έχω να πω ότι η συμπεριφορά σου είναι πρότυπο για το πως απλά το παίρνουμε απόφαση και το χειριζόμαστε όταν κάποιος λέει δεν είναι σε φάση σχέσης. Είσαι μια κυρία. Μπράβο σου.

@Σχολιάστρια
@Σχολιάστρια
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dogmother

Και να μην το χειριζόταν με αυτό τον τρόπο πάλι κυρία θα ήταν.

xrusa
xrusa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dogmother

Συμφωνώ μπράβο σου! Φαντάζομαι την έκπληξή του όταν κατάλαβε ότι δεν είσαι διατεθημένη να παίξεις το παιχνίδι του.

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Του γύρισε μπούμερανγκ του τύπου το κόλπο που είχε διαβάσει σε παλιά τεύχη του Νίτρο (εμετούλης στο στόμα)”θα το παίξω μοιραίος και πολυάσχολος”, δεν ασχολήθηκες και τώρα κόλλησε ο σκληρός του δίσκος και σε ψάχνει να σου δώσει δώρο (κρατά το και βάλε το στον κ@λ@ σου πες του), και να σου εξηγήσει τι ακριβώς; Ότι δεν ήθελε να σε πληγώσει; Μα δεν σε πλήγωσε, απλά δεν τον θέλεις στη ζωή σου. Πες του να σταματήσει και να μην σε ενοχλεί σε σταθερό, ξερό τόνο.
Ρε κορίτσια σήμερα σαν πολλά βούρλα άντρες δεν μαζεύτηκαν;Τι συνέβη;Βραχυκύκλωσαν οι λυχνίες τους;

Perilio
Perilio
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Σήμερα μόνο;

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν

Φωτεινή ξεχνάς οτι η κοπέλα δεν ζει στην Ελλάδα οπότε αυτό που λες δεν έχει βάση. Επίσης από ποια δεκαετία έβγαλες την φράση αυτή η σουρλουλού έκανε εφήμερο σεξ; Εντάξει ζούμε σε μια πατριαρχική κοινωνία αλλά είμαστε το 2019 όχι το 1960, έχουν εξελιχθεί. Οι συνάδελφοι δεν νοιάζονται με ποιον κάνει σεξ ο καθένας. Άντε το πολύ κάνα δύο κουτσομπόληδες που θέλουν να τα ξέρουν όλα.

Rubia
Rubia
4 χρόνια πριν

Και μετά θα βγει η Μάρθα Καραγιάννη να μας τραγουδήσει το αξέχαστο ” ο άντρας που θα παντρευτώ” ! (Το σουρλουλού μου το προκάλεσε αυτό)

Chinese girl
Chinese girl
4 χρόνια πριν

Να μην τον αποφεύγεις “ευγενικά” αλλά σταθερά και με στόμφο στο ότι δεν θέλεις.
Και όχι να μην πεις ότι δεν θέλεις γιατί είσαι αλλού, δεν θέλεις γιατί απλά δεν θέλεις.
Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης ,είναι θέμα ότι θέλετε διαφορετικού είδους σχέση!

lioness
lioness
4 χρόνια πριν

Έλα ρε συ Φωτεινή τώρα! Οπότε τι προτείνεις ακριβώς? Πάντα θα υπάρχουν προβλήματα με άλλους, τους οποίους δεν μπορούμε να ελέγξουμε, οι οποίοι θα σκέφτονται τα δικά τους, ειδικά για μία γυναίκα. Αλλά γι αυτό ακριβώς είμαστε εδώ μέσα. Το point σου ποιο είναι δλδ? Να μην κάνει και πει τίποτα? Ας σκεφτούν ό,τι θέλουν όσοι είναι να σκεφτούν κάτι ηλίθιο. Πρόβλημά τους, όχι πρόβλημά της. Οι αντιδράσεις μας δεν πρόκειται να καθοριστούν από το τι θα σκεφτεί ο ένας και ο άλλος. Υπάρχει μία κατάσταση που την ενοχλεί, οφείλει στον εαυτό της να προσπαθήσει να τη λύσει. Θα πρέπει… Διαβάστε περισσότερα »

daria
daria
4 χρόνια πριν

Σουρλουλού;

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν

Οταν ξαναέρθει και σου μιλήσει μπροστά σε συναδέλφους για θέματα άσχετα με την δουλειά πες του με δυνατή καθαρή φωνή “σε παρακαλώ περιορίσου σε θέματα εργασίας” αυτό μόνο, αν συνεχίσει υπάρχει και το HR.

Πάντως στην θέση σου θα του απαντούσα σε κάποιο τηλεφώνημα για να του πω να με αφήσει ήσυχη, να του ξεκαθαρίσω οτι δεν θέλω γιατί απ οτι φαίνεται δεν καταλαβαίνει οτι τον αποφεύγεις διακριτικά.

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν

Welcome to 1960’s.

Perilio
Perilio
4 χρόνια πριν

Και γιατί να μη του μιλήσεις στα ίσα και να του εξηγηθείς σταράτα,χωρίς υπεκφυγές;Αφού σε ενοχλεί πραγματικά όπως λες,τότε τα πράγματα είναι απλά.Εκτός αν κολακεύεσαι κατά βάθος που δείχνει το ενδιαφέρον του γραμματόσημου(μετά το φτύσιμο),οπότε το πράγμα πάει αλλού.Τις ευγένειες τις δείχνουμε εκεί που παίρνουν χαμπάρι από σωστές συμπεριφορές,αλλιώς “θυμώνουμε” και γινόμαστε λίγο δυσάρεστες,μπας και καταλάβουν ότι δεν τους παίρνει πια…