Αγαπητή «Α, μπα»: Θέλω να κάνω σεξ αλλά φοβάμαι μην με πει «εύκολη»

Είμαι μπερδεμένη

Αγαπητή μου Α,μπα. Τον τελευταίο καιρό έχω φάει τρεις χυλόπιτες που με έχουν πειράξει πάρα πολύ. Τρεις άντρες που μου άρεσαν πάρα πολύ, με τον ένα βγήκαμε δύο ραντεβού και όταν κάναμε σεξ αραίωσε, με τον δεύτερο κάναμε μια φορά σεξ και δεν επιδίωξε να με δει και με τον τρίτο το ίδιο αλλά επειδή έχουμε κοινούς φίλους και γνωστούς τον βλέπω που και που αλλά ξέρω ότι δεν ενδιαφέρεται. Το θέμα μου είναι ότι εμένα αυτοί οι άντρες μου κίνησαν την περιέργεια και στο σεξ περάσαμε ωραία και θα ήθελα να τους ξαναδώ. Οπότε με πείραξε πολύ που αυτοί δεν ήθελαν ούτε καν να ξαναβρεθούμε. Οπότε είπα στον εαυτό μου ότι οκ δεν τους άρεσα αρκετά, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες και προχωράω. Τις προάλλες όμως που το συζήταγα με μια φίλη μου ψυχοθεραπεύτρια μου είπε κάτι που με πείραξε και που δεν θέλω να ισχύει. Μου είπε ότι είμαι πολύ ωραία γυναίκα και έξυπνη και καλή, ότι φαίνεται να έχω αυτοπεποίθηση (δεν έχω στην πραγματικότητα και το παλεύω) και ότι είμαι πολύ σεξουαλική, οπότε αυτό κομπλάρει τους άντρες. Εγώ διαφωνώ. Ούτε τόσο εξαιρετικά όμορφη είμαι, υπάρχουν ένα σωρό όμορφες, έξυπνες καλές και ενδιαφέρουσες γυναίκες που δεν κομπλάρουν τους (ίδιους) άντρες. Μ’εσα όμως από αυτή την συζήτηση κατάλαβα ότι έχω ένα ή δύο αλλά αλληλοσχετιζόμενους φόβους. Από την μία πλευρά φοβάμαι ότι οι άντρες δεν θα ενδιαφερθούν να με γνωρίσουν καλύτερα γιατί προβάλλοντας την σεξουαλική μου πλευρά θα πιστεύουν ότι δεν έχω κάτι άλλο να δώσω. Όταν γνωρίζω έναν άντρα που μου αρέσει λοιπόν, από την μία θέλω να κάνω σεξ αλλά φοβάμαι μην με πει εύκολη και από την άλλη σκέφτομαι να κρατηθώ και να περιμένω λίγο ακόμα να τον γνωρίσω καλύτερα, αλλά τότε σκέφτομαι ότι είμαι παρθενοπιπίτσα. Είμαι μπερδεμένη και δεν ξέρω τι να κάνω σε αυτές τις περιπτώσεις. Ξέρω ότι ζούμε στην πατριαρχία, ξέρω ότι πρέπει να προστατεύω τον εαυτό μου, το σεξ και η συναναστροφή με ακατάλληλα άτομα έχει κόστος αλλά δεν νομίζω η λύση είναι να ντύνομαι πιο σεμνά ή να παρουσιάζω τον εαυτό μου ως καλό και αξιόπιστο κορίτσι για σπίτι. Θέλω και καλό σεξ και μια ωραία συντροφική σχέση με κάποιον που θα με βλέπει ως άνθρωπο με σώμα, μυαλό και καρδιά. Εσύ τι λες για όλα αυτά

Είναι σίγουρα ψυχοθεραπεύτρια η φίλη σου; Αν ναι, είναι καλή στη δουλειά της πιστεύεις; Σου μιλούσε ως φίλη, ή ως ψυχοθεραπεύτρια; Είσαι σίγουρη ότι σου είπε αυτό που κατάλαβες; Σου είπε επί λέξη «είσαι πολύ σεξουαλική;» Ή μήπως σου είπε κάτι άλλο και εσύ κατάλαβες αυτό που φοβάσαι ότι ισχύει; Να σου πω την αλήθεια μάλλον προς το τελευταίο κλίνω, κυρίως επειδή παραδέχεσαι ότι έχεις αυτούς τους φόβους έτσι κι αλλιώς, και τώρα που σου τους «επιβεβαίωσε» η ψυχοθεραπεύτρια, τσιμεντώθηκε η πεποίθηση σου. Όχι ότι δεν υπάρχουν κακές ψυχοθεραπεύτριες, βέβαια.

Ξέρεις ότι ζούμε στην πατριαρχία, αλλά αυτό που ρωτάς είναι πώς θα παίξεις καλύτερα το παιχνίδι, και αυτή είναι η λάθος ερώτηση, ή μάλλον η ερώτηση που σε βάζει πιο βαθιά στο πρόβλημα. Δεν υπάρχει τρόπος να κερδίσεις σε αυτό το παιχνίδι, και γι’αυτό είσαι μπερδεμένη. Είναι στημένο έτσι ώστε να χάνεις ό,τι κι αν κάνεις. Η βάση της απάτης είναι ο διαχωρισμός «σεξουαλική πλευρά/διανοούμενη πλευρά», ως αντίπολα κακού/καλού, αλλά όχι ακριβώς αντίπολα, γιατί για να είσαι «θηλυκό» πρέπει να έχεις και από τα δυο, ταυτόχρονα, αλλά κανένα από τα δύο σε μεγάλο βαθμό. Σε ποιο βαθμό; Να το βρεις μόνη σου. Κι εδώ είναι το «μπέρδεμα». Δεν γίνεται να το βρεις μόνη σου, γιατί δεν υπάρχει συνταγή, παρά μόνο οδηγίες που αλληλοαναιρούνται. Δεν υπάρχει αυτό το δίπολο. Δεν έχεις σεξουαλική πλευρά και άλλη πλευρά, μη σεξουαλική. Είναι κατασκεύασμα για να ελέγχονται οι πράξεις σου, για να νιώθεις πάντα υπόλογη.

Οπότε, ξέρεις ότι ζούμε στην πατριαρχία, αλλά δεν έχεις καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να την υπηρετείς. Ο μόνος τρόπος για να μην τρελαθείς είναι να χαράξεις τον δικό σου δρόμο, εκτός της.

Η ερώτηση είναι κλασική και δυστυχώς, επαναλαμβάνεται, οπότε σε παραπέμπω για περισσότερα σε αυτή την απάντηση.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

39 points
Upvote Downvote

32
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
18 Θέματα σχολίων
14 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
24 Συντάκτες σχολίων
bozonioLeftmindKarleeμικρο μου πιονι Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
pew pew boom boom
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ένας άντρας που θα με κρίνει από το πόσο γρήγορα κάνω σεξ μαζί του είναι ένας άντρας που δε με ενδιαφέρει.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Πάμε πάλι μπας και το εμπεδώσουμε. Κάποιος που σε θεωρεί εύκολη επειδή έκανες σεξ μαζί του δεν είναι κάποιος που θέλεις να είσαι μαζί του έτσι κι αλλιώς.
Ακόμα μια φορά διότι η επανάληψη είναι μήτηρ της μαθήσεως, κάποιος που σε θεωρεί εύκολη επειδή έκανες σεξ μαζί του δεν είναι κάποιος που θέλεις να είσαι μαζί του έτσι κι αλλιώς.

Calamity Jane
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εμένα με στεναχωρεί περισσότερο όταν με λένε δύσκολη. Μακάρι να ήμασταν όλοι άνθρωποι εύκολοι, τι καλά που θα περνάγαμε. Μια όμορφη σειρά είναι: γνωρίζεις άνθρωπο, προκύπτει ερωτική χημεία, προχωράς σε ερωτική πράξη, συνεχίζεις να γνωρίζεις άνθρωπο εφόσον σου άρεσε η πράξη, προχωράς σε ενδεχόμενη σχέση κλπ, έως γάμο, παιδιά ή ό,τι άλλο ικανοποιεί και τους 2. Μακριά από δύσκολους που ψάχνουν για δύσκολους, αυτό πιστεύω εγώ. Με διασκεδάζει λίγο όταν κάποιος χρησιμοποιεί ένα προτέρημα ως ελάττωμα: “είσαι εύκολη, δε σε θέλω!” “είσαι βλάξ , καλή δύναμη”, είναι η απάντηση 🙂

bozonio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Κάποιοι άνθρωποι πραγματικά δε τους βγαίνει να κάνουν σεξ μετά από σύντομη γνωριμία. Θέλουν χρόνο να γνωρίσουν τον άλλο, να αναπτύξουν μια σχέση και μετά τους προκύπτει η σεξουαλικη επιθυμία. Πιστεύω και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό όπως και το ότι κάποιος δε θέλει να περιμένει. (Εγώ γενικά πάντα έκανα σεξ από την πρώτη άντε δεύτερη φορά αλλά άλλο αυτό)

Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Bozonio, νομιζω δεν προσεξες το σημειο π λεει “προκυπτει ερωτικη χημεια”. Γιατι το προβλημα.δεν.ειναι.το ποτε θα κανεις σεξ. Αλλα το ΝΑ ΘΕΣ να.κανεις ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ το κανεις, απο το φοβο οτι θα σε πουν ευκολη.

bozonio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μπορεί όμως και να υπάρχει «ερωτική χημεία» δλδ φιλια κτλ και ο πάλι ο ένας να μη θέλει σεξ ακόμα. Το αρχικό σχόλιο κάνει λόγο για ευκολία στις ερωτικες σχέσεις παίρνοντας κάπως ως δεδομένο ότι και οι δυο θέλουν σεξ αρκετά γρήγορα και ότι όλα θα ήταν εύκολα αν δεν υπήρχε ο φόβος να μη κακόχαρακτηριστείς. Και ναι όλα θα ήταν πιο εύκολα αλλά όχι τόσο. Βάζω και την παράμετρο ότι διαφορετικοί άνθρωποι είναι έτοιμοι για σεξ σε διαφορετικούς χρόνους ακόμα και αν δε φοβούνται να μην χαράκτηριστουν. Και αυτό πάντα θα δημιουργεί κάποια θέματα στις ερωτικες σχέσεις. Προφανώς συμφωνώ… Διαβάστε περισσότερα »

Πατερας Ιερωνυμος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πες στην ψυχοθεραπευτρια να σκισει τα πτυχια της …..χθες..!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κατ αρχήν νομίζω ότι έχω του σούπερ επιχείρημα, σχετικά με το ότι οι άντρες φοβούνται τις δυναμικές, ωραίες κτλ και τελικά ζευγαρώνουν με τις κότες, άσχημες κτλ…. ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΑΝΤΡΑ Η ΜΕΡΚΕΛ. ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΑΝΤΡΑ Η ΛΑΓΚΑΡΤ…..Η ΤΖΟΛΙ, Η ΘΕΡΟΝ, Η ………..και φοβούνται οι άντρες εμένα κι εσένα; Οι άντρες, μια χαρά δε φοβούνται όταν τους αρέσεις. Απλά δεν είναι όλοι για όλους. Επίσης όλοι μα όλοι οι άνθρωποι, πάντα έχουν μια ανασφάλεια και φοβία όταν ξεκινάνε μια ιστορία, ειδικά όταν έχουν περάσει και μια ηλικία και έχουνε καεί κανά δυο τρεις πέντε φορές. Αυτό, που σου είπε η φίλη… Διαβάστε περισσότερα »

Asteraki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το ενδεχόμενο οι τύποι που αναφέρεις να ήθελαν απλά σεξ κ τίποτα παραπάνω το έχεις σκεφτεί ; Δηλαδή να μην έχει να κάνει καθόλου με εσένα αλλά τη φάση ζωής στη οποία βρίσκονται ;; Δες τα σαν εμπειρία κ προχωρά παρακάτω . Η εποχή μας μας επιβάλλει να λέμε ξεκάθαρα τις ανάγκες μας από την αρχή δλδ συντροφική σχέση ή/ και καλό σεξ , ας το ξέρουν λοιπόν από νωρίς όλα αυτά τα αγοράκια εκεί έξω .

Betty Boop
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αυτό στο είπε ως φίλη, που παρεμπιπόντως είναι θεραπεύτρια. Ως φίλη δε, ήθελε να σε ξεπετάξει. (Ως θεραπεύτρια με τρομάζει!) Τώρα, αν εσύ ψάχνεις τη βούλα της επιστήμης για να φρικάρεις, άλλο θέμα! Πάρε μια ανάσα και σκέψου. Πολύ ωραία τα πε η Λένα!

Open S
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Εκμεταλλεύομαι τον χώρο εδώ για να ζητήσω επιχειρήματα από τους σχολιαστές (και από την Λένα αν μπορέσει). Σε αυτό το στημένο παιχνίδι, έπεσε και μια ερωτευμένη φίλη μου που ο σύντροφός της ενοχλείται τρομερά όταν εκείνη φοράει πχ κοντή φούστα (ps της πάει απίστευτα) γιατί την “σχολιάζουν” ως εύκολη κάποιοι από τον χαικλασάτο κύκλο του. Της έχει ζητήσει να μην ξαναντηθεί έτσι μπροστά σε δικούς του. Τι απαντάς εκεί; Θέλω να της δώσω μία ατάκα-εργαλείο αλλά μόνο κατεβατά μου έρχονται στο αναψοκοκκινισμένο μου κεφάλι.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Δεν ήξερα ότι οι φίλοι σου είναι τόσο εκφυλοι που δεν μπορούν να συγκρατήσουν το πουλί τους στο βρακί του άμα δουν γυναίκα με φούστα. Ίσως στη Σαουδική Αραβία να ήταν περισσότερο στο στοιχείο τους. Ώρα τους καλή (και σένα μαζί εγώ θα συμπλήρωνα)

hanomai giati remvazo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πέθανα στο γέλιο με τους ανεξέλεγκτους σάτυρους !!!

Velay
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ατάκα εργαλείο δεν ξέρω… Αλλά κανα εργαλείο, του στυλ πένσα στο κεφάλι του σύντροφου (που μόνο σύντροφος δεν είναι) ίσως λειτουργήσει.

Ικμάδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Έλεος, δεν πήγε ο έρωτας περίπατο μετά από αυτό που άκουσε; α. Ζητάει να αλλάξει κάτι εξίσου παράλογο για εξίσου παράλογο λόγο, ότι δεν αρέσει στις φίλες της. β. Απαιτεί να σταματήσει να ψηφίζει και ο ίδιος και οι φίλοι του, γιατί δεν αρέσουν στην ίδια και στις φίλες της οι απόψεις τους. Γ. Ζητά να της φέρνει λουλούδια κάθε μέρα, γιατί έτσι φέρεται ένας σωστός άντρας. Δ. Να της μαγειρεύει κάθε μέρα, για τον ίδιο λόγο. ε. Να της κάνει μασάζ κάθε μέρα, για τον ίδιο λόγο. Ζ. Να της κάνει τον σοφέρ, όχι κάθε μέρα, μόνο όσες φορές… Διαβάστε περισσότερα »

Open S
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

ps να προσθέσω ότι τα χειρότερα σχόλια περί φούστας έγιναν και μεταφέρθηκαν από τις γυναίκες της οικογένειας του λεγάμενου και από φίλες του. Και ότι αυτός δεν “απαιτεί” αλλά δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει και προτιμάει να πει “σε παρακαλώ μην ξαναβάλεις μίνι μπροστά τους, μου κάνουν την ζωή δύσκολη”.

Ms.Lego
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Open S, αν δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει για κάτι τόσο απλό, λέγοντάς τους οτι η σύντροφός του θα φοράει ό,τι της καπνίσει και δεν τους πέφτει λόγος, αλλά μεταφέρει το θέμα στη σύντροφο λέγοντας σε εκείνη να αλλάξει ντύσιμο, το πρόβλημα είναι όλο δικό του. Δεν είναι θέμα ατάκας, είναι θέμα ανθρώπου που είτε προβάλλει ως δικαιολογία τις γυναίκες της οικογένειάς του για να εκφράσει τη δική του ενόχληση, είτε απλά δεν υπερασπίζεται τη σύντροφό του (κι εμένα αναψοκοκκίνισε το κεφάλι μου!)

Open S
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Ακριβώς αυτό πιστεύω και εγώ πως συμβαίνει Ms.Lego. Μέσα από αυτήν την ιστορία όμως ψάχνω γενικότερα να δω τι απαντάμε στο “εύκολο” και στο “δύσκολο” ντύσιμο όταν ακούμε σχόλια γύρω μας από όποιον κι αν προέρχονται. Το “ο,τι της καπνίσει”, είναι μια καλή αρχή, μου έχει κολλήσει όμως να βρω την τέλεια ατάκα που θα πονέσει το ίδιο τα αυτιά τους και τον εγκεφαλό τους όσο πονάω και εγώ κάθε φορά που ακούω για κάποια γυναικα τον χαρακτηρισμό “εύκολη”.

μικρο μου πιονι
Επισκέπτης
Συμμετέχων
μικρο μου πιονι

καποτε νομιζα οτι ημουν ευκολη, τωρα απλως ξερω οτι κανω ο,τι κανει κι ενας αντρας

Ικμάδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Να τους πει να δουν εκείνη την ταινία με τον Αλεξανδράκη, την Κοντού και τη Γιουλάκη.
Ο ίδιος να δει την άλλη με τον Βουτσά και τη μαμά του.

Και κάπως έτσι, αν πάει μακριά αυτή η ιστορία, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, γείτονες, και ποιος ξέρει ποιος άλλος, θα έχουν άποψη για τα ονόματα των παιδιών, το αν κοιμούνται/τρώνε αρκετά, αν πρέπει η δεν πρέπει να δουλεύει η μαμά..

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Να ήτανε η ζήλια ψώρα να του πει. Επίσης, αφού ήδη της το εχούν βγάλει το όνομα και έγινε το κακό, δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα γιατί πού να τρέχεις τώρα να αλλάξεις γκαρνταρόμπα, αφού αυτές θα λένε πλέον “α η εύκολη συμμαζεύτηκε, αλλά κρύβονται αυτά, δεν κρύβονται”. Επίσης υπάρχει και η πιο τέλεια εναλλακτική του να μη συναντιούνται καθόλου με τις εν λόγω κυρίες για να μη θίγεται η αισθητική τους. Ήμαρτον δηλαδή!

aicilef
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Deja vu αυτή η ερώτηση . Νιώθω ότι την έχω ξαναδεί πολλές φορές . Τουλάχιστον τις άλλες φορές αυτή η άποψη δεν ενισχυόταν από ψυχοθεραυπεύτριες ( αν δεν έχει δίκιο η Λένα και η κοπέλα της ερώτησης κατάλαβε αυτό που εννοούσε ) .