Αγαπητή «Α, μπα»: Ήθελα και μια επικοινωνία πέρα από το σεξ

Επικοινωνούμε μόνο όταν το θέλει αυτός

Α μπα έχω μια ερώτηση που ίσως είναι κάπως χαζή. Βγαίνω με κάποιον, δεν έχουμε σχέση, είμαστε κάτι σαν friends with benefits, πράγμα που με βολεύει πολύ γιατί εγώ θέλω να βγαίνω κ με άλλους και λογικά και αυτός το ίδιο. Γενικά βάλαμε ως κανόνα το “χαλαρά”, το “χωρίς πιέσεις και ταμπέλες” και άλλα τέτοια ωραία. Βασικά αυτός είπε ότι αυτό θέλει από τη ζωή του αυτή τη στιγμή και εγώ συμφώνησα γιατί θέλω κάτι εξίσου ελεύθερο. Όλα ωραία ως εδώ. Υπάρχει ομως κάτι που με εκνευρίζει πολύ και λίγο αισθάνομαι ότι παρόλο που φαινομενικά η σχέση μας είναι ισότιμη, αυτός έχει το πάνω χέρι. Η επικοινωνία μας υπάρχει όταν το θέλει αυτός. Μόνο τότε. Και πως το εννοώ: Στέλνω εγώ μήνυμα σε φάση που έχουμε να μιλήσουμε δύο μέρες και απαντάει μονολεκτικά και λακωνικά. Στέλνω ένα απλό “τι κάνεις, όλα καλά;” όχι κανένα σεντόνι να πεις ότι τον κούρασα. Θα στείλει αυτός στατιστικά την επόμενη μέρα που ίσως έχει παραπάνω χρόνο (;) και θα είναι και διαχυτικός και θα κάνουμε και πλάκα και όλα καλά. Όταν αυτός λοιπόν στέλνει όλα τέλεια, αν πάρω εγώ πρωτοβουλία είναι σαν να μου απαντάει με το ζόρι! Η αλήθεια είναι ότι πέρα από το σεξ ήθελα και μια επικοινωνία, μια συζήτηση βρε αδερφέ γιατί πραγματικά είχαμε χημεία σε αυτό το κομμάτι και περνούσα πολύ ωραία. Όχι ότι δεν γίνεται ποτέ, αλλά είναι άδικο να γίνει όποτε το αποφασίσει αυτός. Καμία φορά σκέφτομαι οταν θα στείλει να του κάνω αντίποινα, και να απαντάω σαν να του κάνω και χάρη που του μιλάω, αλλά το βρίσκω λίγο ανώριμο και τελικά δεν το κάνω ποτέ. Πιστεύεις ότι όλο αυτό περί μη ισότιμης σχέσης προκύπτει από κάπου ή είναι δικό μου δημιούργημα; Γενικότερα τα πάμε πολύ καλά. (Επίσης έχουμε μια δεκαετία διαφορά [22-32])

Notsoimportant

Αχ, αχ.

Λες με απόλυτη σαφήνεια «η αλήθεια είναι ότι πέρα από το σεξ ήθελα μια επικοινωνία» και μετά αναρωτιέσαι αν είναι ιδέα σου ότι υπάρχει κάπου ανισότητα.

Ναι, η ανισότητα είναι ότι εσύ θέλεις κάτι παραπάνω από το σεξ, κι αυτός όχι. Λες να μην το έχει καταλάβει;

Όσο πιο γρήγορα το παραδεχτείς, τόσο το καλύτερο. Όχι ότι θα λυθεί το πρόβλημα σου, αλλά θα ξεκαθαρίσει τουλάχιστον. Αν ήθελες μόνο σεξ και τίποτα άλλο, θα απαντούσες μόνο όταν είχες όρεξη ή χρόνο για σεξ και δεν θα ήθελες κουβεντούλα. Πρέπει να είσαι απολύτως ειλικρινής με τον εαυτό σου, αλλιώς δεν έχεις κάπου να πατήσεις και μετά θα υπογράφεις ως «μπερδεμένη».

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

52 points
Upvote Downvote

37
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
16 Θέματα σχολίων
21 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
21 Συντάκτες σχολίων
Between WorldslogladyAcinaSailor EarthBlanche Dubois Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Είναι κι αυτή η μάστιγα μερικών αντρών που θεωρούν ότι αν φερθούν σαν άνθρωποι αυτόματα θα νομίζουμε ότι έχουμε σχέση και το παίζουν βαρύ πεπόνι να μην μας μπαίνουν ιδέες. Φίλη μου δε θέλετε το ίδιο, πρέπει να το καταλάβεις και να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Αν θέλεις σεξ μια στο τόσο και επικοινωνία μια στο τόσο χωρίς ενδιάμεση σχέση βρες κάποιον που να θέλει το ίδιο. Και εφόσον ενοχλεισαι σταματά να το παίζεις υπεράνω ναι ότι δεν τρέχει τίποτα. Δε θα πάρεις κουλουράκι, να το ξέρεις.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν θα άλλαζα ούτε κόμμα.👍👍👍👏👏👏👏

Blanche Dubois
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτός είναι ο λόγος που δεν κατάφερα ποτέ να κάνω μια ελεύθερη σχέση της προκοπής. Πιστεύω ότι το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο – όπως και με τους περισσότερους – δεν είναι τα διαφορετικά θέλω, ότι εσύ θες κουβεντούλα και επικοινωνία κι αυτός μόνο σεξ. Διαφορετικά δεν θα επικοινωνούσε ούτε αυτός όταν “είχε χρόνο”. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο της επικοινωνίας. Θέλει να σου υπενθυμίζει τα όρια μην τυχόν και “πάρεις θάρρος” και νομίζεις ότι έχετε κάτι παραπάνω. Δεν του περνάει από το μυαλό ότι μπορεί κι εσύ να μη θες σχέση ή και να του… Διαβάστε περισσότερα »

Amat Eur
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ πολύ!

Nom de plume
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Κι εγώ!

κουκουρούκου
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

“Βασικά αυτός είπε ότι αυτό θέλει από τη ζωή του αυτή τη στιγμή και εγώ συμφώνησα γιατί θέλω κάτι εξίσου ελεύθερο.”
Do you, though? 🤔

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μια διόρθωση, δεν είστε friends with benefits , είστε people who have sex buddies, το σεξ είναι αυτό που σας ενώνει. Όταν το καταλάβεις και θα είσαι οκ με αυτό δεν θα νιώθεις την ανάγκη ούτε να έχεις παραπάνω επικοινωνία μαζί του ούτε να του κάνεις αντίποινα.

mm
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ναι το friends with benefits είναι φίλοι, κανονικοί φίλοι που μια στα τόσα ρίχνουν και ένα σεξάκι. Το sex buddies είναι σεξ και μόνο σεξ – σε φάση που αν συναντηθείτε τυχαία στον δρόμο δεν χαιρετιέστε.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ακριβώς, πολύ σωστή διάκριση των όρων.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

και να το καταλαβει, αν αυτη ειναι ερωτευμενη κι αυτος οχι, παλι θα θελει παραπανω..

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ή αλλιώς μια ακόμα παραλλαγή του “δεν σε θέλει όσο τον θες”.

Δε νομίζω ότι εννοείτε τη χαλαρότητα και την έλλειψη πίεσης με τον ίδιο τρόπο και φοβάμαι ότι αυτός είναι πολύ πιο ειλικρινής από εσένα στο τι εννοεί. Αναρωτιέμαι, αν ξαφνικά εμφανιζόταν φουλ ερωτευμένος, θα ήθελες ακόμα να βγαίνεις και με άλλους;

Parisios
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Επειδή εγώ είμαι γέρος και δεν τα ξέρω καλά αυτά, για να είστε “friends with benefits” δεν είναι απαραίτητο να είστε “friends”; Να κάνετε δηλαδή παρέα σαν φίλοι, και πού και πού να πέφτει κανένα φιλικό;
Αν μιλάτε μόνο όποτε είναι να κάνετε σεξ, δεν είναι booty call;

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Παιδιά, πριν συνεχίζετε την οποιαδήποτε σχέση με τον οποιονδήποτε, είτε σοβαρή είτε ασόβαρη, να εντοπίσετε πρώτα μέσα σας τί θέλετε. Από ό,τι κατάλαβα, εσύ θες σχέση αλλά να έχεις και το ελεύθερο να τσιλιμπουρδίζεις και με άλλους. Αλλά σχέση θες όχι μόνο σεξ. Αυτός θέλει μόνο σεξ. Κι όταν καταλάβεις ότι δεν θες αυτό που θέλει αυτός, θα σηκωθείς να φύγεις γιατί είναι λίγος. Και τώρα ακολουθεί στόρι με έναν που δεν ήξερε τί ήθελε. Πριν κάτι μήνες, είχα βγει με έναν (τελικά μλκς αποδείχτηκε) και στο πρώτο ραντεβού κάναμε σεξ. Πολύ καλό σεξ αλλά εγώ δεν ήμουν και ξετρελαμένη… Διαβάστε περισσότερα »

Blanche Dubois
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ πάντως από πουθενά δεν κατάλαβα ότι η γράφουσα θέλει σχέση μαζί του.

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Από οσα κατάλαβα, θέλει μεν κάτι ελεύθερο θέλει δε και κάτι λιγότερο “ωμό” και χλιαρό από αυτό που έχει. Ελεύθερη σχέση θα έλεγα ότι θέλει απλά το παίζει κουλ είτε από εγωισμό για να μην καταλάβει ο άλλος ότι τον θέλει περισσότερο από όσο τη θελει αυτός, είτε για να μην χάσει και τα λίγα που της “προσφέρει”.

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ε ρε, κάτι κατακαημένοι που κυκλοφορούν… Δεν θα έχεις σχέση, αλλά θα είναι σαν να έχεις. Τέλειο; Τί όχι;

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αυτό. Κατακαημένοι! Κι όχι δεν ήταν τρολάς. Σοβαρά τα ‘λεγε. Μλκς με περικεφαλαία ήταν. Μα να επιμένει καθε φορά “Θα μ ερωτευτείς.” να επιμένω κι εγω “Όχι δεν ερωτεύομαι έτσι εύκολα.” Να ξαναεπιμένει εκεί “όοοοχι θα μ’ ερωτευτείς το ξέρω από την πειρα μου. Όλες με ερωτεύονται. Γι αυτό δεν θα κάνουμε σχέση για να μην πληγωθείς και πολύ.” Να λέω “Σιγά βρε δον ζουάν ποιος είσαι; ” Να ξαναεπιμένει τυπου “θα με ερωτευτείς θες δεν θες.” Και να μαι εγώ σε φάση θου κύριε άλλο φρούτο και τούτο πάλι. Τουλάχιστον το σεξ ήταν καλό.

Acina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχω πετύχει κι εγώ έναν παρόμοιο Sailor Earth, που έβαζε λόγια στο στόμα μου, σε φάση ‘ξέρω ότι σου αρέσω πολύ’, ‘ξέρω ότι όταν γνωριστήκαμε κι εσύ ένιωσες κάτι δυνατο’… Κι εγώ αναρωτιόμουν, τι λέει! Και από πού έβγαλε αυτά τα συμπεράσματα. Μέχρι που μια μέρα μου λέει ‘αν κάνουμε σεξ, I will destroy you’. Τα μάτια μου έγιναν σα μικρά πουτσακια (όπως στα καρτούν παλιά που γίνονταν δολάρια)… Τελικά το μόνο που κατέστρεψε ήταν τη λίμπιντο μου και το βράδυ μου χαχαχα. Παρόλα αυτά μετά από μια μικρή παύση, ξανάρχισε τα ‘μια μέρα θα το καταλάβεις ότι είμαι ο… Διαβάστε περισσότερα »

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Και τους βλέπεις κι είναι κατι κακομοίρηδες, ούτε καν μετρίας εμφάνισης… Για προσωπικότητα να μην μιλήσουμε, τα λέει όλα η περιγραφή… Αυτός που λέω γώ τα μαύρα του τα χάλια είχε… Όλοι μου λέγανε τί του βρήκα και πως γίνεται ένας τέτοιος τίποτας να του έτυχε λαχείο να βρει κοπέλα και μάλιστα πολύ καλύτερή του και να της λέει τέτοιες σαχλαμάρες. Οι κ…λες μιλήσανε στην περίπτωσή μου. Να φανταστώ κι ο δικός σου τα μαύρα του τα χάλια είχε έτσι; Αχ τα κακόμοιρα, και να ‘ξεραν ότι οι γιακουμήδες τους δεν είναι φτιαγμένοι από χρυσάφι όπως τους έμαθε η μαμάκα… Διαβάστε περισσότερα »

Acina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Από εμφάνιση, μέτριος ήταν. Αλλά δεν ξέρω αν ήταν φαντασμενος γενικώς και δεν είχε αυτογνωσία ή έλεγε αρλούμπες μπας και με κάνει να τον πιστέψω… Πχ, άλλο άσχετο παράδειγμα (αλλά έχω πολλά τέτοια) είναι ότι μου είπε μια φορά που ήρθε να μείνει σπίτι μου, ως φίλος πλέον, ‘α, εγώ είμαι πάντα προσεκτικός όταν με φιλοξενουν’… Όταν έφυγε, το σπίτι ήταν λες και είχε πέσει βόμβα! Είχε καταφέρει να λερωσει ΚΑΙ τα ντουλάπια της κουζίνας, από πάνω μέχρι κάτω! Πώς είναι δυνατόν! Ή ‘είμαι καθαρός και στυλατος’ αλλά 3 μέρες φορούσε το ίδιο βρώμικο παντελόνι και βρακι δεν είδα να… Διαβάστε περισσότερα »

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Ε ναι, ήθελε τη συναισθηματική σταθερότητα και ασφάλεια μίας σχέσης μείον τη δέσμευση, πολύ συνηθισμένο. Ήθελε μία βελτιωμένη (συν σεξ) εκδοχή της μαμάς, η οποία να καλύπτει τις συναισθηματικές του ανάγκες με παρόμοιο τρόπο με τη μαμά, άνευ όρων, χωρίς να ζητά αντάλλαγμα.

Ένα Μπλούμπερι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Σου απαντάει λακωνικά ή καθόλου, γιατί μπορεί να κάνει κάτι που ιεραρχει ως σημαντικότερο από το να σου μιλήσει. Μπορεί να ξεκουράζεται, να διασκεδάζει, να μην έχει όρεξη για κουβέντα και κανένα λόγο να υποχρεωθεί να σου μιλήσει. Εξίσου πιθανό είναι να μη σου απαντάει όπως θες γιατί είναι με άλλη. Μπορεί μάλιστα η άλλη να του αρέσει περισσότερο, σα σεξ σαν παρέα ή και τα δύο. Αν δεν είσαι εντελώς οκέι με όλα τα παραπάνω ενδεχόμενα, δεν είσαι ειλικρινής όταν λες ότι θες κάτι ελεύθερο και βασισμένο στο σεξ. Θες να ξεκινήσει ελεύθερα και στην πορεία να ‘κολλήσετε’ και… Διαβάστε περισσότερα »

Nom de plume
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Βρε παιδιά η κοπέλα το λέει ξεκάθαρα ότι δεν θέλει κάτι παραπάνω και απλά την ενοχλεί η στάση του στην επικοινωνία. Γιατί τόσο πατρονάρισμα ότι ντε και καλά το θέμα της είναι ότι θέλει κάτι παραπάνω και να το χωνέψει ότι αυτός δεν της το δίνει. (Δεν λέω ότι αποκλείεται να ισχύει αλλά αφού η ίδια το ξεκαθαρίζει γιατί να μην την πιστέψουμε;) Θεωρώ ότι αυτό το στυλ αντιμετώπισης από γυναίκα σε γυναίκα είναι από τα βασικά προβλήματα που έχουμε, ότι δεν μας παίρνει κανείς στα σοβαρά. Τώρα ως προς την ερώτηση κουκλάρα μου η απάντηση είναι απλή και 2… Διαβάστε περισσότερα »

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Γιατί θέλει κάτι παραπάνω σε σχέση μ’ αυτόν, πώς να το κάνουμε; Το λέει. Θέλει επικοινωνία, ενώ εκείνος λιγότερο.

Blanche Dubois
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Λέει ότι και αυτός επικοινωνεί, όχι λιγότερο, αλλά όταν θέλει αυτός. Το πρόβλημά της είναι ότι δεν ανταποκρίνεται στην επικοινωνία όταν είναι με δική της πρωτοβουλία αλλά επικοινωνεί μόνο όταν θέλει αυτός. Διευκρινίζει μάλιστα ότι όταν επικοινωνεί αυτός είναι διαχυτικος, ευχάριστος κτλ δηλαδή δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα με την επικοινωνία αυτή καθαυτή.

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Μα ακριβώς, για να υπάρξει επικοινωνία πρέπει να υπάρχει ανταπόκριση. Η Notsoimportant είναι διαθέσιμη όταν θέλει εκείνος, γιατί προφανώς θέλει και είναι διαθέσιμη, όμως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που θέλει εκείνη και κάνει την απόπειρα να επικοινωνήσει πρώτη, όμως αυτός δεν ανταποκρίνεται. Με λίγα λόγια, αυτή θέλει ΚΑΙ όταν θέλει αυτός, ενώ εκείνος θέλει ΜΟΝΟ όταν θέλει αυτός. Απλό είναι, η Notsoimportant θέλει περισσότερα/-ο.
Διαφωνώ με το σχόλιο περί πατροναρίσματος, δεν είναι κακό ούτε σε καθιστά κακομοίρα το να θέλεις περισσότερα. Και σε καμία περίπτωση το “περισσότερα” δεν σημαίνει μονογαμική σχέση, αποκλειστικότητα, γάμο, οικογένεια κ.λπ.

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μόλις σήμερα με πήρε τύπος που είχαμε να μιλήσουμε χρόνια, γιατί ήρθε στην περιοχή μου και απορούσε γιατί δεν παράτησα ότι έκανα για να πάω να τον βρω άμεσα.
Κάποιοι υπολογίζουν μόνο τις δικές τους ανάγκες και χωρίς να θέλουν να ανταποδώσουν.
Οπότε, όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσεις (εμένα μου πήρε λίγο χρόνο), θα ξενερώσεις και δεν θα ξαναασχοληθείς. Θα βρεις κάποιο άτομο που θα σέβεται το χρόνο σου, όσο εσύ το δικό του.
Αν είναι να σε παίρνει τηλέφωνο, μόνο όταν έχει καύλες, αλλά όταν έχεις εσύ να βρίσκει δικαιολογίες, τι να το κάνεις;

Maxima
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είσαι τόσο μα τόσο μικρή που όλα αυτά είναι και στο πρόγραμμα και συγχωρούνται! Άκου τι σου λέω η Λένα και μάθε από την ιστορία αυτή ώστε να έχεις εφόδιο για το μέλλον! Η ιστορία σου είναι χαριτωμένη επειδή είσαι 22, στα 32 δεν θα ήταν καθόλου… προσπαθώ να πω, δεν πειράζει, κάνε λάθη -όλοι κάναμε πολλά! – τώρα που είναι ο καιρός τους κ φρόντισε να μαθαίνεις κ να κρατάς κάτι από το κάθε ένα. Αυτό έχει σημασία 😉
Αχ νιάτα!

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αυτός όμως είναι 32 και τη χειραγωγεί. Προφανώς, τα λάθη επιτρέπονται, αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνο.