in

Αγαπητή «Α, μπα»: Δυσκολεύεται να με αγκαλιάσει και να μου δείξει στοργή

Αναρωτιέμαι αν πρέπει να είμαι μαζί του

Χαίρετε, Α, μπα. Εδώ ετών 26, θηλυκιά. Θα ξεκινήσω με 2 θεμέλια, 2 φράσεις (παραφρασμένες) που μου έχουν μείνει στο νου. Φράση πρώτη. Κοντά 10 χρόνια πριν, σε μια ομαδική συζήτηση με εναν καθηγητή από εκείνους που είναι και άνθρωποι, στην ερώτηση “είναι η γυναίκα σας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

e389c9584208e9d108ff9d11a98e1c99

Χαίρετε, Α, μπα. Εδώ ετών 26, θηλυκιά. Θα ξεκινήσω με 2 θεμέλια, 2 φράσεις (παραφρασμένες) που μου έχουν μείνει στο νου. Φράση πρώτη. Κοντά 10 χρόνια πριν, σε μια ομαδική συζήτηση με εναν καθηγητή από εκείνους που είναι και άνθρωποι, στην ερώτηση “είναι η γυναίκα σας, η γυναίκα που ερωτευτήκατε πιο έντονα από όσες πέρασαν από τη ζωή σας;” η απάντησή του ήταν “θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω, δε θα ήθελα να πω τίποτα που στο νεανικό μυαλουδάκι μπορεί να φανεί προσβλητικό για τη γυναίκα μου”. (Παρά)φραση δεύτερη. Σε δική σου απάντηση κάπου, κάποτε (ωραία, ναι, ναι, απαντούσε σε συγκεκριμένη ερώτηση 🙂 αλλά αφού μου έχει μείνει επίτρεψέ μου να τη χρησιμοποιήσω), είχες αναφέρει “αν το που ζεις είναι πιο σημαντικό για εσένα από το να είστε μαζί, ίσως δεν πρέπει να είσαι μαζί του”. Προχωράω τώρα στα problem statementσ, αναρωτιέμαι, λοιπόν, (1) αν πειράζει αν ο άνθρωπος με τον οποίο μοιράζομαι μια όμορφη καθημερινότητα εδώ και κάποιο διάστημα, και με τον οποίο μοιάζουμε σαν να χτίζουμε ενα μέλλον μαζί (δεν τα φαντάζομαι αυτά, έχουν εκφραστεί), δε με ερωτεύτηκε ποτέ του/δυσκολεύεται να με φιλήσει-αγκαλιάσει ζεστά-δείξει ή πει ο,τιδήποτε που να δείχνει στοργή. Και (2), επειδή ψιλοσιχαίνομαι το μέρος όπου ζούμε και θέλω να φύγουμε, αν πειράζει που με πειράζει και αν δε θα έπρεπε να με πειράζει (alert ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ; *γελάει απελπισμένα*). Πάνω στο (1), πρόκειται για ένα άτομο κλειστό, με ψήγματα αντικοινωνικότητας, θέλω να λέω στον εαυτό μου, όταν δεν καταλαβαίνω τον τρόπο του να (μην) επικοινωνεί μαζί μου και με άλλους (όλους τους άλλους, *καγχάζει*). Πέρα από το ότι είναι έτσι, έχει περάσει δυσκολίες που πιθανότατα τον βούλιαξαν κι άλλο, δεν υπήρξε σε σχέση τα τελευταία 10 (!) χρόνια, αν και είχε ανοιχτές σχέσεις λίγων μηνών, και όπως λέει και ο ίδιος “αναγνώρισέ μου την πρόοδο που κάνω”. Πάνω στο (2), πιστεύω ότι το μέρος με κάνει να υπεραντιδρώ στα υπόλοιπα. Αυτό γιατί δεν με ενδιαφέρουν οι φίλοι που έχω (έχουμε) εδώ, η δουλειά που κάνω (κάνουμε) είναι απογευματινή, και το μέρος είναι μια πολυτελής εντατική, γεμάτο παππούδες, χωρίς ζωή μετά τις 8 το απόγευμα, χωρίς ερεθίσματα (ΓΚΛΙΝ ΓΚΛΟΝ ΠΡΟΣΟΧΗ χρειάζομαι ερεθίσματα στη ζωή!). Ούτε σε εκείνον αρέσει το μέρος, αλλά – παρότι έχει σκεφτεί κατά καιρούς να την κοπανήσει – μόνο εδώ μπορεί να δουλέψει κατά μία έννοια “καλά”, καθώς το πτυχίο του το παράτησε χρόνια πριν, και εδώ υπάρχει επιχείρηση εν μέρει δική του. Θέλω πάρα πολύ να πεις κανά δυο πράγματα εξτρά εξόν του “αν σε πειράζει εσένα, πειράζει”. Ε ναι, πειράζει, αλλά θέλω ένα “αλλά” γιατί (μπορούμε να) είμαστε τόσο (πιο) ωραία. Σε ευχαριστώ Α,μπα. Γουώρμ ριγκάρντς από τις Κάτω Χώρες.

-θέλω τη δική μου θέση στον ήλιο

Δε σου αρέσει ούτε ο άντρας, ούτε το μέρος που ζεις, προοπτική να αλλάξει κάτι δεν υπάρχει, αλλά επιμένεις ότι ζεις μια όμορφη καθημερινότητα σε μια σχέση που δεν σου δίνει ούτε ζεστασιά, ούτε αυτοπεποίθηση, ούτε συναισθηματική ασφάλεια, τίποτα από το ζεστό κουκούλι που χρειάζεται για να νιώσεις ότι ίσως να μην είσαι τελικά τόσο μόνη σου σε αυτόν τον κόσμο.

Λες πώς σου φέρεται αυτός, δεν λες τίποτα για το τι νιώθεις εσύ για αυτόν, ούτε αγάπη, ούτε στοργή, ούτε έρωτα, ούτε παθιασμένο σεξ περιγράφεις που θα ήταν μια κάποια εξήγηση, αντιθέτως μια παγωμάρα βγαίνει από παντού, και μια συζήτηση για το μέλλον. Λοιπόν, αγαπητή φίλη: δεν είναι επίτευγμα ή επιβράβευση να σου πει κάποιος ότι σκέφτεται το μέλλον του μαζί σου. Δεν είναι κάτι που πρέπει να δεχτείς όπως δέχεσαι ένα κέρασμα, επειδή είναι αγένεια να μην το θέλεις. Δεν είναι βραβείο να σε διαλέξει ένας άντρας.

Δεν είσαι η ψυχολόγος του για να αναγνωρίσεις την πρόοδο που κάνει. Αν η πρόοδος αυτή δεν σου δίνει αυτά που χρειάζεσαι, πρέπει να φύγεις, και να μείνει και αυτός ελεύθερος να αναζητήσει αλλού την τύχη του, και να ζητήσει αλλού αντάλλαγμα για την πρόοδο που κάνει (για τον εαυτό του). Θα μπορούσατε να είσαστε πιο ωραία, αν ταιριάζατε και ήσασταν ερωτευμένοι και αν αυτός ο έρωτας είχε γίνει αγάπη, δηλαδή αν ήσασταν και οι δυο εντελώς μα εντελώς αλλιώς.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

17 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
αγριοκέρασο
αγριοκέρασο
5 χρόνια πριν

Χίλια συγγνώμη αλλά θα το πω: Καλό είναι να χρησιμοποιούμε απλές εκφράσεις και λιτές προτάσεις για να περιγράψουμε αυτό που μας απασχολεί.
Η σύνταξη της ερώτησης έκαψε ορισμένα από τα εγκεφαλικά μου κύτταρα!
Πάω να φάω ένα κουραμπιεδάκι για να έρθω στα ίσια μου!

Piripiri
Piripiri
5 χρόνια πριν

Ποσο εκνευριστικος τροπος γραφης. Δεν διαβασα ολη την ερωτηση γι αυτο τον λογο.

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Piripiri

Κι εγώ το ίδιο. Έπρεπε να διαβάσω την κάθε παράγραφο 2 φορές για να καταλάβω τι λέει.

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν

Wtf?!

JOAN DE BARK
JOAN DE BARK
5 χρόνια πριν

Όταν θέλεις η Α μπα να σου πει “αλλά” και σου λέει την ωμή πραγματικότητα. Γι αυτό σ αγαπάμε ρε Α μπα!

Dioni
Dioni
5 χρόνια πριν

Γιατί είναι πραγματικά εύστροφη η παρακάτω ερώτηση;

«ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ότι η γυναίκα σας στο παρελθόν της, πριν σάς γνωρίσει, (1) έχει υπάρξει για κάποιον άλλον άντρα ο πιο έντονος έρωτας της ζωής του και (2) μετά αυτός ο άντρας την χώρισε και (3) τώρα είναι παντρεμένος με κάποια άλλη;».

Εγώ η μόνη περίπτωση να έκανα την συγκεκριμένη ερώτηση με όλα της τα σκέλη σε κάποιον άνθρωπο (δεν έχει σημασία το φύλο) είναι να είχε πεθαίνει ο/η σύντροφος και να έπρεπε να γράψω την βιογραφία του.

μικρο μου πιονι
μικρο μου πιονι
5 χρόνια πριν

τελικα υπαρχει κατι που να σαρεσει πολυ εκει, εκτος ισως απ’ τις τουλιπες;

Μανδάμ Φρου Φρου
Μανδάμ Φρου Φρου
5 χρόνια πριν

Γιατί είναι αυτή η πιο εύστοχη ερώτηση;

Dioni
Dioni
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μανδάμ Φρου Φρου

Καλά για τις «γυναίκες για γάμο – γυναίκες για σεξ» τα είπαμε και χθες (https://ampa.lifo.gr/apantiseis/a-mpa-classics-ayta-ginontai-mono-stis-tainies/#comment-42292).

Αλήθεια όμως Φωτεινή, ξέρεις πολλές περιπτώσεις ανδρών που ήταν ερωτευμένοι με κάποια, είχαν μαζί τους μια παθιασμένη σχέση, αλλά χώρισαν – όχι γιατί είχαν προβλήματα – μόνο και μόνο για να παντρευτούν μια άλλη που θα ήταν γυναίκα για γάμο;

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dioni

Μιτσι σαγαπω παντρεψου με

mononoke
mononoke
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μανδάμ Φρου Φρου

Πιστεύεις δηλαδή ότι οι άνδρες δεν παντρεύονται ποτέ από έρωτα, παρά με μόνο κριτήριο ποια γυναίκα θα γίνει σωστή σύζυγος και μάνα. Και αντίστοιχα πως οι ‘ερωτεύσιμες γυναίκες’ δεν αντιμετωπίζονται ποτέ ως ‘wife material’ αλλα μόνο ως ξεπέτες. Είναι σα να λες σε όλες τις παντρεμένες γυναίκες εδώ μέσα οτι πιθανότατα οι άντρες τους τις επέλεξαν απλά ως αναπαραγωγικές μηχανές και επειδή κάνουν καλό παστίτσιο. Το να τις γουστάρουν και ερωτικά απλά αποκλείεται γιατί τότε απλά θα τις πήδαγαν και θα έφευγαν. Φωτεινή για άλλη μια φορά, δεν ζούμε στο 1700. Τα σχόλια που κάνεις δεν αντικατοπτρίζουν τη σημερινή πραγματικότητα,… Διαβάστε περισσότερα »

Joe_Dalton
Joe_Dalton
5 χρόνια πριν

Λες ότι σιχαίνεσαι το μέρος που ζείτε, δε σου αρέσει ο τρόπος ζωής, δε φαίνεται να κόβεις φλέβα για το παλικάρι, αλλά κατά τα άλλα έχετε όμορφη καθημερινότητα. Εμάς δε μας κοροϊδεύεις, μόνο τον εαυτό σου. Αν παρόλα αυτά επιμένεις να συνεχίσεις εκεί τη ζωή σου, δεν μπορείς να τη βελτιώσεις; Δεν υπάρχουν κοντινές (κωμο)πόλεις για διασκέδαση/εξορμήσεις; Υπάρχουν σύλλογοι/δραστηριότητες σε μια νορμάλ ακτίνα ώστε να μπορείς να διευρύνεις τον κύκλο σου; Μπορείς να αξιοποιήσεις το διαδίκτυο (π.χ. εγγραφή σε προγράμματα, εκμάθηση γλωσσών και δεξιοτήτων); Όταν δε μας αρέσει η ζωή μας, καλό είναι να προσπαθούμε να τη βελτιώσουμε. Όπως φαίνεται… Διαβάστε περισσότερα »

Andromeda
Andromeda
5 χρόνια πριν

Και εγώ αυτό ήθελα να σχολιάσω μου χτύπησε πολύ άσχημα…μήπως το αγόρι σου έχει αυτισμό/asperger; Έτσι φαίνεται από την περιγραφή σου….

Alex Rainers
Alex Rainers
5 χρόνια πριν

Τι απλοποιητικη ερώτηση να κάνεις σε κάποιον και κυριως σ έναν καθηγητή που θα μπορούσε κανείς να τον ρωτήσεις για την εμπειρία του στο πεδίο έρευνας του ξερω γω.
Τελοσπαντων στην Ολλανδία μένεις. Μπορείς να μετακινήσεις αλλου και να δουλεύεις και να συναντήσετε το ΣΚ με αυτόν. Τρένα έχετε γρήγορα.
Και πες του αυτο το πράγμα που θέλεις που νιώθεις. Δε θα το μαντέψει.