Αγαπητή «Α, μπα»: Αισθάνομαι άβολα να σπιτωθώ σε ένα έτοιμο σπίτι

και να συνεισφέρω στα βασικά

Χαιρετισμούς σε όλη την παρέα! Ο σύντροφός μου αγόρασε δικό του σπίτι με τη βοήθεια των γονιών του- μεγαλούτσικο το λες, ειδικά για μένα που πάντα έμενα σε γκαρσονιέρες. Πού είναι το θέμα μου τώρα . Σκεφτόμαστε να συγκατοικήσουμε στο εν λόγω σπίτι. Το σπίτι δε, άδειο εντελώς. Θα εγκατασταθεί αυτός πρώτος και όταν με το καλό κλείσω κι εγώ κάποιες εκκρεμότητες με ταξίδια , δουλειές κλπ , θα ακολουθήσω. Αυτός θα αγοράσει κάποια πράγματα για το σπίτι , ηλεκτρικές συσκευές κλπ και θέλει τα έξοδα αυτά να είναι δικά του. Εγώ σκέφτομαι στη συνέχεια να μοιραστούμε τα έξοδα και της επίπλωσης αλλά και τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού. Ποιο είναι το θέμα τώρα ; Εγώ αισθάνομαι άβολα να έχουν χαλάσει τόσα χρήματα κι ο ίδιος και οι γονείς και εγώ να πάω να σπιτωθώ σε ένα σχεδόν έτοιμο σπίτι και να συνεισφέρω στην ουσία ελάχιστα. Άσε που φοβάμαι μήπως κάποια στιγμή χρησιμοποιηθεί η προσφορά του σπιτιού από τους γονείς του σαν όπλο για να παρεμβαίνουν στη σχέση … Τι λέτε κι εσείς;

Moving in

Εννοείται ότι θα μοιραστείτε τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού, αλλά δεν είναι δικό σου το σπίτι για να συνεισφέρεις με άλλο τρόπο. Αν η σχέση σας προχωρήσει, θα δεις πώς θα συνεισφέρεις – δεν είναι απαραίτητο να συνεισφέρουν 50-50 δυο άνθρωποι για να κάνουν σχέση, πάντως. Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται με περισσότερα λεφτά από τους άλλους, τι να κάνουν, να κοιτάνε μόνο όσους έχουν ακριβώς τα ίδια; Για την ώρα, αυτό που πρέπει να είναι ξεκάθαρο, είναι το τι θα γίνει αν χωρίσετε, οπότε αν είναι να αγοράσεις έπιπλα, μην τα αγοράσετε από κοινού, αγόρασε τα μόνη σου, ώστε να ξέρετε μετά πώς να διαχωρίσετε τα υπάρχοντα σας, γιατί αλλιώς στο τέλος κινδυνεύεις να είσαι και χωρίς σπίτι, και χωρίς καναπέ.

Αν οι γονείς έχουν την τάση να παρεμβαίνουν στη σχέση, θα το κάνουν είτε έχουν προσφέρει μεζονέτα με πισίνα, είτε χρησιμοποιημένη χαρτοπετσέτα. Εφόσον έχετε φτάσει στο σημείο να συζητάτε για συγκατοίκηση, τότε θα έπρεπε να ξέρεις αρκετά καλά τους γονείς σου ώστε να μπορείς να κάνεις μια εκτίμηση για το θέμα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

49 points
Upvote Downvote

20
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
8 Θέματα σχολίων
12 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
11 Συντάκτες σχολίων
ΣουσουράδαConsciousnessΦριζαρισμένο μαλλίMitsi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Θυμίζει παλιές ερωτήσεις που είχαν προκαλέσει χαμό στα σχόλια!
Συμφωνώ με τη Λένα, εάν προχωρήσετε στη συγκατοίκηση καλύτερα να αγοράσεις εσύ εξ ολοκλήρου κάποια πράγματα (ηλεκτρικές συσκευές έπιπλα κτλ) για να είναι πιο ξεκάθαρο το τοπίο σε περίπτωση χωρισμού. ‘Οχι ότι στο ευχόμαστε, αλλά οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και τα καλά ζευγάρια επίσης.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μου φαίνεται ότι δεν εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου. Αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε να τα είχες συζητήσει και επιλύσει μαζί του. Επίσης αυτή η λέξει “σπιτώνω-σπιτώνομαι” πόσο με εκνευρίζει. Οι γονείς του μπορούσαν να του πάρουν σπίτι και του πήραν. Θα του το έπαιρναν και να μην υπήρχες εσύ. Εσύ κι αυτός τώρα, θέλετε να μείνετε μαζί και υπάρχει το σπίτι του. Αν δηλαδή το είχε από πριν, έτοιμο και επιπλωμένο με έξοδα της δικής του οικογένειας, τι θα άλλαζε; Οι γονείς που θέλουν να παρεμβαίνουν στη ζωή των παιδιών τους θα το κάνουν με οποιαδήποτε αφορμή. Επίσης, αν το… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

*λέξη

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Το αν θα επεμβαίνουν οι γονείς του έχει να κάνει με το τι άνθρωπος είναι αυτός και αν τους αφήνει η όχι, όχι με το ότι εσύ πηγες να μείνεις σε έτοιμο σπίτι. Δε θα έπρεπε να νιώθεις άσχημα ακόμα και αν πήγαινες να μείνεις σε πλήρως επιπλωμένο σπίτι εκτός και αν ο άλλος με κάποιον τρόπο σε κάνει να νιώθεις έτσι, έστω και ύπουλα. Αλλά αυτό το ξέρεις μόνο εσύ.

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Δεν χρειάζεται να νιώθεις άβολα, εκτός και αν α) ο σύντροφός σου είναι τύπος που κρατάει εξελόφυλλο (βλέπε παλαιότερη ερώτηση) ή β) ο σύντροφός σου πήρε την απόφαση να αγοράσει το σπίτι χωρίς να το συζητήσετε και χωρίς να λάβει υπ’ όψιν του τα δικά σου θέλω. Αλλιώς δες το σαν μια ευκαιρία να ζήσετε και οι δυο μια άνετη ζωή (από άποψη σπιτιού τουλάχιστον). Γιατί όχι; Σκέψου το και αλλιώς, αν εσύ ήσουν στη θέση του και είχες τη δυνατότητα να αγοράσεις ένα ωραίο σπίτι στο οποίο θα μπορείτε να μείνετε και οι δυο, θα ήθελες να νιώθει άβολα… Διαβάστε περισσότερα »

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω από που και ως που, θα έπρεπε να λαβεις υπόψιν τις ανάγκες του εκάστοτε συντρόφου για ένα σπίτι που αγοράζεις εσύ με την βοήθεια των γονιών σου. Η γράφουσα είναι σε μια σχέση, δεν συγκατοικούσαν και τώρα που ο σύντροφός της, θα έχει προσωπικό χώρο, σκέφτονται να συγκατοικήσουν. Γιατί να έχει κάποιο λόγο η γράφουσα στο πως θα διαχειριστούν ενδεχόμενα περιουσιακά στοιχεία ο σύντροφός της και οι γονείς του? Αναφορικά με την γράφουσα, θα πω ότι ενοχλούμαι διαβάζοντας όρους όπως “σπιτωμένη”. Τι σημαίνει αυτό? Έτσι όπως το θέτεις, είναι σαν να έχεις συνδέσει το… Διαβάστε περισσότερα »

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Απολύτως σωστό. Αλοίμονο αν λαμβάναμε υπ’ όψιν τον εκάστοτε δεσμό για την αγορά σπιτιού.

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

μήπως (μισοαστεία μισοσοβαρά) πιστεύεις κατά βάθος ότι το σπίτι και ο εξοπλισμός του πρέπει να είναι προίκα της νύφης;

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Σκέψου το αλλιώς. Θα ένιωθες καλύτερα αν οι δικοί σου οι γονείς είχαν ξοδευτεί για το σπίτι κι εσύ το είχες εξοπλίσει, κι ερχόταν ο γαμπρός να μείνει με το βρακάκι του άντε κι ένα σακί καυσόξυλα να ρίχνετε στο τζάκι? Νομίζω πως όχι έτσι? Λοιπόν δεν είναι κακό να είσαι τυχερή σε κάποια πράγματα στη ζωή, απόλαυσέ το! Κ αν παρέμβουν ξέρεις τι θα κάνεις! (Θα μας το πεις αμέσως να το αναλύσουμε!)

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αχαχαχχαχα! Ακριβώς όπως τα γράφεις είναι. Εγώ πιστεύω ότι αν έβαζε αυτή όλα αυτά, θα ένιωθε αυτή ο “αρχηγός” που έχει το πάνω χέρι σε όλα, ενώ τώρα που τα βάζουν άλλοι νιώθει κάπως γιατί δεν είναι ελεύθερη να αποφασίσει, νιώθει δέσμια σε θέλω άλλων.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Το σπίτι και τα έπιπλα είναι θέμα του συντρόφου σας και των γονιών του, οι οποίοι προφανώς θα τα έπαιρναν, ανεξάρτητα από το αν έχει σχέση ο γιος τους και με ποια. Από κει και πέρα ο σύντροφός σας, σας καλεί να μείνετε μαζί. Δεν έχετε υποχρέωση να πάρετε έπιπλα εσείς, μπορείτε βέβαια στα πλαίσια μιας καλής σχέσης αλλά δεν είναι και υποχρεωτικό. Σας συμβουλεύω ό,τι αγοράσετε με τα λεφτά σας να κρατήσετε αποδείξεις πληρωμής.Δεν θα είναι καθόλου ωραίο, σε περίπτωση χωρισμού, να μαλλιοτραβηχτείτε ποιος πήρε την τηλεόραση και ποιος τις κουρτίνες. Τα έξοδα διαμονής βαρύνουν και τους δύο.

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ με Λένα. Κοίταξε το ότι αποφασίσατε να συγκατοικήσετε, δείχνει ότι το σοβαρεύετε κατά μια έννοια δική σας σίγουρα, γιατί αλλιώς ποιος ο λόγος να του αγοράσουν ένα τόσο μεγάλο σπίτι και μάλιστα να το επιπλώσει ο ίδιος? Άρα κάτι έχετε συζητήσει και σίγουρα υπάρχει ένα πλάνο, απλά εσείς συζητάτε και βλέπετε τι και πώς. Επειδή έχω ζήσει παρόμοιες εμπειρίες έχω να πώ: -σίγουρα οι γονείς θα έχουν μια κάποια παρέμβαση, ανάλογα φυσικά τα άτομα, γιατί ξέρω γονείς που έδωσαν τα πάντα στα παιδιά τους και δεν ανακατεύτηκαν ποτέ ξανά παρά μόνο όταν τους το ζήτησαν τα ίδια τα παιδιά.… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Από πού κι ως που ειναι ο άντρας αυτός εξαρτώμενος επειδή οι γονείς του του πήραν σπίτι; Και μένα μου πήραν σπίτι και μου το επιπλωσαν κιόλας, και αυτοκίνητο μου είχαν πάρει πριν δεκαπέντε χρονια, δεν έχουν επέμβει ποτέ στη ζωή μου και ειδικά στις σχέσεις μου ούτε περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα απο μένα επειδή μου πήραν σπίτι. Σπίτι μου δεν έρχονται καν αν δεν τους καλέσω και λένε αυτό είναι το σπίτι σου, εσύ αποφασίζεις. Οπότε από πού βγήκε το βέβαιο συμπέρασμα ότι αυτός είναι εξαρτώμενος;

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μitsi είσαι απλά τυχερή. Δεν εισαι ο κανόνας ομως. Μπράβο στους γονεις σου.

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Mitsi δεν έβγαλα βέβαιο συμπέρασμα. Απλά ανέφερα ένα ενδεχόμενο να μπορεί να συμβαίνει,επειδή το έχω δει αλλού. Το ότι σε σένα δεν ανακατεύτηκαν,δε σημαίνει οτι de facto κανένας γονιός δεν ανακατεύεται,απλά οι δικοί σου ήταν πολύ εντάξει.Δεν είναι όμως όλοι οι γονείς έτσι.Αυτό θέλω να πω,και θέλω να υποψιάσω αν θέλεις τη γράφουσα να αναρωτηθεί μήπως συμβαίνει αυτό,μήπως το αγόρι της επηρεάζεται απότ ους δικούς του.Αυτό.Επειδή κάποιες φορές γίνεται. Προσωπικά θα σκάναρα πολύ καλά και το αγόρι και τους γονείς,και επειδή εκ φύσεως είμαι ανεξάρτητη και δεν επιδέχομαι τίποτα από κανέναν θα ήμουν αρνητική να μου τα αγόραζαν τα πεθερικά… Διαβάστε περισσότερα »

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Mitsi και κατι ακομα. Εχω δει γονεις να αγοραζουν σπιτι στην κορη τους συγκεκριμενα με σκοπο να παντρευτει και να της το κοπανανε μια ζωη. Χαρακτηριστικα λογια “θα το βλαστημαμε μεχρι να πεθανουμε” επειδη η κορη ηθελε να το αγορασει στη συγκεκριμενη περιοχη και αυτοι δεν ηθελαν. Και η αντιδραση τους. Και η κορη εφτασε στο σημειο να τους το κανει δωρεα, δηλαδη να τους το επιστρεψει για να βρει την ηρεμια της. Αρα Mitsi με αυτους τι τρεχει? Εννοειται πως η κορη δεν εμεινε εκει στο γαμο δεν εχει παντρευτει ακομη εξαιτιας ολης αυτης της συμπεριφορας αν θες και… Διαβάστε περισσότερα »

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Απο που προκύπτει ότι ο σύντροφος αγόρασε σπιτι με την βοηθεια των γονιων του, επειδή οδεύει σοβαρά μαζί της? Δηλαδή, αν δεν ήταν να συγκατοικήσει, το σπίτι θα ήταν γκαρσονιέρα, ή δεν θα είχε αγοραστεί καν? Το να επισημάνουμε στην γράφουσα ότι δεν θα υπολογίζεται και τόσο λόγω πιθανής παρεμβατικότητας, είναι σαν να συνεχίζουμε την σκέψη της. Η οποία προβλέπει αντιπαλότητες και μελλοντικές επιδείξεις ισχύος. Αρα κάτι δεν ξεκινάει καλά. Επίσης, το να νιώθει κάποιος ότι πρέπει να δώσει χρήματα, για να θεωρείται υπολογσιμος, δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τις επιδείξεις ισχύος απο άλλες πλευρές. Μονο για για την… Διαβάστε περισσότερα »

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Φριζαρισμένο μαλλί, οκ η αγορα σπιτιου και η επιπλωση δε σημαινει κατι το σοβαρο, η συγκατοικησ ομως? Σαφως και ο καθενας σε τετοιες περιπτωσεις ενεργει κατα τα θελω του. Προσωπικα οκ επιλεγω καποια πραγματα να αγορασω ομως δινω και την ευχερεια στον αλλον να επιλεξει και να αγορασει και εκεινος. Αυτο σημαινει αλληλοκατανοηση. Κι ουτε κανω επιδειξη ισχυος επειδη εχω και σπιτι και αυτοκινητο και επιπλα (παραδειγμα λεω) να δεσμευσω τον αλλον να ερθει να μεινει σε ενα σπιτι που θα εχει διαμορφωθει συμφωνα με τα δικα μου θελω και γουστα. Αυτο ειναι φυλακη. Δεν ειπαμε οτι το αγορι της… Διαβάστε περισσότερα »

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν της αγοράζει κανείς τίποτα. Σε περίπτωση που τερματιστεί η σχέση, εκείνη είναι που θα φύγει απο το σπίτι. Επίσης, Δεν είναι πρόταση γάμου η συγκατοίκηση,ας μην αντιμετωπίζεται σαν τέτοια.

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Φριζαρισμένο μαλλί, ωραια τα αγοραζει για τον εαυτο του λες.Ομως θα παει να μεινει και αυτη.Αρα θα τα χρησιμοποιει κι αυτη.Αρα αυτος αγοραζει καποια πραγματα που θα τα χρησιμοποιει κι εκεινη. Ναι εννοειται οτι αν τα χαλασουν αυτη θα φυγει και δε θα εχει υποχρεωση να επιστρεψει τιποτα.Οκ. Απλα η συγκατοικηση εννοω σοβαρευει τη σχεση.Οχι για γαμο,μπορει για συμφωνο συμβιωσης κανεις δεν ξερει.Ετσι οπως εχουν μεταβληθει οι σχεσεις σημερα,καποιος μπορει με τη συγκατοικηση να εννοει οτι η σχεση βρε παιδι μου παει σε ενα αλλο επιπεδο ο υ σ ι α σ τ ι κ ο τ ε ρο θελω… Διαβάστε περισσότερα »