Αγαπητή «Α, μπα»: Η οικογένεια του απαιτεί να τους κάνω το τραπέζι κάθε Κυριακή

Με κουράζουν πάρα πολύ

Αγαπητή Α,μπα. Πρόσφατα μετακόμισα με τον φίλο μου και όλα καλα όλα ανθηρά. Το πρόβλημα είναι ο,τι η οικογένεια του έχει την απαίτηση να έρχονται κάθε Κυριακή και να τους κάνω το τραπέζι. Μιλαμε για 8 άτομα.Και αντε πες μια στο τόσο εννοειται να τους το κάνω αλλα κάθε Κυριακή; Όλη τη βδομάδα δουλεύουμε και μας μένουν δυο μέρες με το φίλο μου να κάνουμε τα δικά μας και να χαλαρωσουμε.Πρεπει να κλείνομαι τη μια απτις δυο όλη μέρα στην Κουζίνα, να έχω φωνες όλη μέρα και συζητησεισ Χωρίς κανένα ενδιαφέρον, και να πρέπει να καθαρίσω όλο το σπίτι το βράδυ γιατί έχει γίνει χάλια από τόσα άτομα φάε, πιες, περπατά με τα παπούτσια. Και δεν θα ρθουν πχ για μεσημέρι η πιο μετά για βραδινό.Θα ρθουν πρωί και θα φύγουν βράδυ. Ο φίλος μου με καταλαβαινει και με βοηθάει στην προετοιμασία αλλα δεν μπορεί να πει στους γονείς του ελάτε λιγότερο. Μόνο αν έχουμε ήδη κανονίσει κάτι άλλο εκείνη την ημέρα. Οι δικοί μου γονείς έρχονται μια φορά το μήνα κ φυσικά η μάνα μου δεν απαιτεί τραπεζώματα απλα με βοηθάει να μαγειρέψουμε μαζί και πάντα παίρνουν τηλ να ρωτήσουν αν μπορούμε.Οι γονείς του φίλου μου θα πάρουν μεν αλλα για να πουν «ερχόμαστε να είστε σπίτι». Με κουράζουν παρά πολύ έχουν και μωρά μαζί(εγγόνια αφου έρχονται κ οι θείοι πάντα μαζί τους) και καταλήγω κάθε Κυριακή να είναι η χειρότερη μου μέρα η να ψάχνω απεγνωσμένα κάτι να κανονίσουμε εκτος σπιτιού που είναι επισης κουραστικό όταν απλα θες να κατσεις σπίτι και να απολαυσεις τη μέρα με τον σύντροφο σου.Καταλαβαίνω ότι η λύση είναι να τους μιλήσει ο φίλος μου και να μην ανακατεύω αλλα δεν το βλέπει όπως εγω.
-Πουλκα

Πάμε όλοι μαζί:

Δεν έχεις πρόβλημα με την οικογένεια του φίλου σου. Με τον φίλο σου έχεις.

Κάπου λες ότι ο φίλος σου σε καταλαβαίνει. Στο τέλος λες ότι δεν το βλέπει όπως εσύ. Δεν γίνεται να ισχύουν και τα δυο. Μάλλον καταλαβαίνει ότι είναι πολλή η δουλειά και “βοηθάει” σε κάτι που θεωρεί ότι είναι δική σου υποχρέωση, αλλά έχει μεγάλη ψυχή και πάει στο σούπερ μάρκετ να φέρει γάλα.

Δεν θέλω να ρίξω κι άλλο λάδι στη φωτιά, αλλά ο σύντροφος σου ή δεν προτιμάει να κάτσει σπίτι μαζί σου να απολαύσει τη μέρα σε ησυχία, ή δεν τολμάει να γίνει δυσάρεστος στη μαμά του και σε όλο του το σόι. Δεν ξέρω τι από τα δύο συμβαίνει, το βέβαιο είναι ότι και τα δυο ενδεχόμενα είναι δυσάρεστα και για να λυθούν θα πρέπει να προηγηθούν ακόμη πιο δυσάρεστες συζητήσεις. Μεταξύ σας, όχι με σένα και τους γονείς του.

Η πρώτη προσέγγιση θα μπορούσε να είναι “ναι να έρθουν οι γονείς σου σπίτι, αναλαμβάνω το σούπερ μάρκετ κι εσύ όλα τα υπόλοιπα”. Μπορεί να κάνει αυτός τη δουλειά κι εσύ θα τον “βοηθήσεις”. Θα είναι ενδιαφέρουσα εκκίνηση για την δυσάρεστη συζήτηση που αναγκαστικά θα ακολουθήσει.

Και πρόσεχε – μην αρχίσεις τα “οι γονείς σου έτσι και οι γονείς μου αλλιώς”. Δεν είναι οι γονείς το πρόβλημα, αλλά το τι τους επιτρέπει ΑΥΤΟΣ να κάνουν. Με αυτόν πρέπει να το λύσεις, όχι με τους γονείς, δεν μένεις μαζί με τους γονείς του, με αυτόν μένεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

123 points
Upvote Downvote

75
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
44 Θέματα σχολίων
30 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
58 Συντάκτες σχολίων
Scotland for HolidaysΙζόλδηmarukaMia idea Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αντέστρεψέ το. Κάλεσε τους εσύ και πες “Να είστε σπίτι, ερχόμαστε!” Συνεχόμενα!!

Τα τραπεζώματα σημαίνουν και κόπο και χρήματα. Είναι απαράδεκτο και παρεμβατικό να επιβαρύνουν μονίμως εσας. Καλόμαθαν.

Έπρεπε να είχες ασκήσει βέτο απο την δεύτερη φορά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν θα με ένοιαζε ακόμα και αν ο συντροφος μου πλήρωνε και τα ετοίμαζε όλα μόνος του. Και μόνο που στέκεσαι απίκο τοσες ωρες, είναι μια κούραση απο μονο του.

Υγ: Δεν θέλω να φανταστώ τι γίνεται σε περίοδο εορτών….

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Μα το θέμα δεν είναι πού γίνεται μόνο, το θέμα είναι ότι γίνεται γενικώς, έτσι δικτατορικά. Αποφασιζομεν και διατάσσομεν. Έχω σοκαριστεί που δεν έχει στραφεί εναντίον του συντρόφου της και το προσπερνάει σαν να είναι ο κανόνας τύπου αυτό είναι κι άμα σου αρέσει: “Ο φίλος μου με καταλαβαινει και με βοηθάει στην προετοιμασία αλλα δεν μπορεί να πει στους γονείς του ελάτε λιγότερο.” Δεν το λέει και πρέπει να μείνει με αυτό το δεδομένο η κοπέλα και να κόψει το λαιμό της να το διαχειριστεί. Βρε κοπέλα μου, έτσι θα είναι και στο μέλλον, θα τα αποφασίζει όλα με… Διαβάστε περισσότερα »

Kritikothessalonikia
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Γιατί δεν θέλει να γίνει δυσάρεστη! Θα τής προσάψουν ότι δεν απολαμβάνει το μαγείρεμα και το νοικοκυριό, ότι δεν είναι της οικογένειας, ίσως ακόμα ότι κοιτάζει να τον αποκόψει από την οικογένεια του, αν μιλάμε για πονηρούς ανθρώπους.. αυτά για αρχή. Και είναι καλή κοπέλα και αυτός “καλό παιδί” και δεν τούς αρέσουν να γίνονται δυσάρεστοι! Αυτά. Περαστικά στην γράφουσα δεν έχω κάτι να προτείνω. Να μιλήσει με τον φίλο τής και νά σηκώσει ανάστημα που δεν την αφήνουν να ξεκουραστεί τίς Κυριακές. Ίσως ακόμη και να μην ετοιμάσει τίποτα μία φορά από τίς πολλές, να δούμε, τι θά γίνει;;

Kritikothessalonikia
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Οριστε και τελικά πρότεινα!

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Καλά, αν μπει στο passive agressive τρυπάκι έχει πολλά που μπορει να κάνει -Όταν έρχονται να παραγγέλνει σουβλάκια και να τα βάζει με τα αλουμινόχαρτα στο κέντρο του τραπεζιού. Να σερβίρονται με χθεσινό ψωμί και χαρτί κουζίνας αντί για χαρτοπετσέτες. -Να υποδέχεται τους καλεσμένους με πιτζάμες. -Αμέσως μετά το φαί με τα σουβλάκια (εννοείται όχι επιδόρπιο) να λέει σόρι εγώ κουράστηκα, πάω να την πέσω, αν μπορείτε μιλάτε λίγο χαμηλόφωνα, ναι; -Να βάζει μπουγάδα μόλις έρθουν και να καθυστερεί το σερβίρισμα καμια ώρα μέχρι να τελειώσει τις δουλειές. Η πόρτα του μπάνιου να παραμένει ανοιχτή για να ακούγεται το πλυντήριο… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Καλέ έχει την έχουμε βρει προ καιρού τη λύση, με τα κουλουράκια .

“Όπως έρχεστε, περάστε πάρτε και τα σουβλάκια, τα έχω παραγγείλει για παραλαβή από το κατάστημα”.

Και μετά δώσ τους και τα σκουπίδια να πετάξουν.

“Ε εντάξει, εσείς είστε του σπιτιού, δεν θα μας παρεξηγησετε χαχαχχαχα”.

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Εγώ μπροστά σε τέτοια παθογένεια θα πρότεινα ΜΟΝΟ χωρισμό και δεν το γράφω ελαφρά τη καρδία. Φίλη, μόλις συζήσατε και έχουν απλωθεί σαν χταπόδια, που να παντρευτείτε κιόλας, θα κοιμάστε αγκαλίτσα όλοι μαζί! Τρέχα και μην κοιτάξεις πίσω, άσε κ μόνο 5-10 συνταγές να βρίσκονται για την επόμενη υπό δοκιμασία νύφη #απαπα

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Maggie, το γεγονός ότι μου έκανε εντύπωση το θράσος τους, δεν σημαίνει ότι δεν απάντησα και στο κυρίως. Προφανώς και αυτό δεν αφορά το μέρος στο οποίο μπαστακώνονται οικογενειακώς

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Κοίτα εγώ επειδή είμαι και άνθρωπος που δε μου αρέσει ούτε η πολυκοσμία, ούτε οι μαζώξεις, ειδικά τα οικογενειακά τραπέζια (πόσω μάλλον με οικογένεια άλλου ανθρώπου), και σιχαίνομαι τις δουλειές του σπιτιού, δεν είναι απλώς ότι σε καταλαβαίνω, είναι ότι αυτό θα το είχα θεωρήσει ήδη σοβαρότατη αιτία όχι απλώς να χωρίσω, αλλά να πάω να γίνω ερημίτισσα για να γλιτώσω. Τόσο πολύ όμως. Το μοίρασμα των εργασιών στο σπίτι είναι φοβερά σημαντικό, και αναρωτιέμαι αν αφορά μόνο τα τρεχάματα για το τραπέζι. Τις άλλες δουλειές τις μοιράζεστε; Αν όχι υπάρχει ήδη σοβαρό πρόβλημα, αφού μάλιστα εργάζεστε κι οι δυο.… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Κι εγώ τα έχω ξεκόψει τα κυριακάτικα καλέσματα (που μας έκαναν το τραπέζι οι άνθρωποι, οχι εγώ εννοείται). Πνιγόμουν και δεν ήξερα πώς να το πω, το είπα και όλα έγιναν ευκολότερα. Δε την κατάλαβα ποτέ αυτή την πίεση για να βρισκόμαστε εβδομαδιαίως με τα πεθερικά μου, μια χαρά άνθρωποι είναι αλλά δε θα μου λείψουν κιόλας αν δε τους δω 1 μήνα.

Il fungo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ ετρωγα με την πεθερά και Σάββατο και Κυριακή , το θεωρούσε τόσο δεδομένο ότι θέλω να τρώω μαζί της κι όχι να κοιτάζω το ταβάνι στο σπίτι μου, που είναι και πιο ενδιαφέρον αντικειμενικά. Εντωμεταξύ η πεθερά μου είναι οι 7 θανάσιμες πεθερές μαζεμένες σε μία, καταλαβαίνετε τι περνούσα. Ε, στην αρχή επιστράτευσα τους κουμπάρους, τους έλεγα να μας καλούν στο σπίτι τους τις Κυριακές μπας και πιάσει ο άντρας μου το νόημα. Μετά του είπα ότι θα πηγαίνουμε μια στη μάνα του μια στη δική μου που είναι μια ώρα μακριά, γιατί είναι πιο δίκαιο, μου λέει Ναι… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Στο εξής, κάθε Κυριακή έχεις μάθημα σκουός, ξυλογλυπτικής ή extreme ironing. Δε γίνεται να χάσεις ΟΥΤΕ ΕΝΑ

Τζένη, Τζέλα, Τζέσικα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

extreme ignoring διαβασα

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αυτό θα ήταν το καλύτερο μάθημα απ’όλα!

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Επειδή είμαι άσχετη υπάρχει μάθημα extreme ironing;

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Τι να σου πω, κι εγώ είμαι άσχετη από ironing, δε θα απαιτούνται κάποιες στοιχειώδεις δεξιότητες;

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πέρα από όλα όσα είπε η Λένα, μου φαίνεται τελείως απίστευτο όλο αυτό. Οι μανούλες δεν είναι που κάνουν το κυριακάτικο τραπέζι και περιμένουν τους γιόκες τους ανελλιπώς; εσύ πού έμπλεξες, βρε παιδί μου;

Ο ήλιος λάμπει για όλους
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι εμένα μου φαινεται τελείως απίστευτο.Οχι μονο γιατι το΄΄ έθιμο΄΄ ειναι αυτο που αναφέρεις , και οπου εφαρμοζεται αφορα τα έγγαμα ζευγαρια, αλλα και γιατι αποπνεει ενα αερα αναξιοπιστίας η ερωτηση .
Την ίδια αίσθηση είχα και για τη χθεσινή ερωτηση της 13χρονης .

Evil
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Evil

Μιλάμε για σούπερ ντούπερ καταδίκη! Πήραν τη χειροτερη εκδοχή (του πρέπει να πηγαίνω στα πεθερικά μου κάθε Κυριακη), την έκαναν χειροτερότερη και μετά πρόσθεσαν και τους θείους με τα παιδιά τους! Δεν υπάρχει αυτό το σενάριο!

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πρόσφατα μετακόμισες πως κανείς έτσι; Σιγά σιγά θα μάθεις και τον φίλο σου. Για την ώρα νομίζεις ότι τον ξέρεις…

Bobos
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πες το ψέματα!

NaLola
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι ρε παιδιά όντως φταίει ο φίλος της δεν λέω αλλά δεν είναι και πολύ νορμάλ να ξεσηκώνονται ολόκληρο σοι κάθε Κυριακή και να τρέχουν στο σπίτι του ζευγαριου. Προφανώς είναι λίγο τα ζώα μου αργά και η οικογένεια του. Εννοείται έχουν βολευτεί με την κατάσταση αλλά για ποσό θα είναι βδελες;
Δλδ οι γονείς της την έχουν για πέταμα και πάνε μια φορά τον μήνα.

Cyberiad
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ξεκίνα σεβίροντας πέντε Κυριακές σερί φακές. Καμένες. Με κομματάκια ροκφόρ. Και παραβρασμένα λαχανάκια βρυξελλών. Μπορώ να το κάνω και χειρότερο αλλά ας σταματήσω πριν θρηνήσουμε θύματα.

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Δε θα πιάσει. Αυτοί έχουν βρει ευκολία. Σου λέει ζευγάρι χωρίς παιδιά είναι έχουν χρόνο, ας κατσικωθουμε. Και μπρος στην ευκολία και οι καμενες φακές καταπίνονται.

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Λατρευω το ροκφορ, η συνταγή σου ίσως με πείσει να φάω φακές 🙂

Πιπέρι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η καθόλου συμμάζεμα, και γεια σας θα παραγγείλουμε.συνεχομενα.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Λατρεύω τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Open S
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Είστε οικονομικά εξαρτημένοι από αυτούς τους ανθρώπους; Αν ναι (γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον λόγο να δουλεύεις 2 μέρες την βδομάδα full time γι’ αυτούς και να θρέφετε 8 άτομα μια φορά την βδομάδα) βρείτε οποιονδήποτε τρόπο να μην είστε. Στην ανάγκη μείνετε σε γκαρσονιέρα και τις δυο μέρες που δουλεύεις γι αυτούς αξιοποιησέ τες για έξτρα εισόδημα. Ο φίλος σου δεν σε καταλαβαίνει και δεν σε “βοηθάει”. Θα σε καταλάβει και θα σε βοηθήσει αν τους πει ότι είστε νέοι άνθρωποι και θέλει να περνάτε αλλιώς τα σαββατοκύριακά σας, και πως τα τραπέζια τελειώσανε. Άντε μια φορά τον… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Εκεί που οι άλλοι βλέπουν ένα πρόβλημα, ο έξυπνος βλέπει μια ευκαιρία.

Άρχισε να χρεώνεις 20 ευρώ το κεφάλι και μπες στο παρακάτω site να ενημερωθείς.

https://www.antislavery.org/slavery-today/forced-labour/

Påskeegg
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Η καλύτερη λύση. Και θα την συνδυάσω μ’αυτό που είπε η Maggie πιο πάνω, να τους σερβίρει σουβλάκια με το αλουμινόχαρτο, να φοράει πιτζάμες, να κάνει τις δουλειές της και να πέφτει για ύπνο. Τόση γαϊδουριά από τον φίλο της και το σόι του μόνο έτσι αντισταθμίζεται!

not today...
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

φρίκη…

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

όπως τα λες…

Joan_Twist
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ευτυχώς που είναι όλα ανθηρά. Περνάτε το 1/7 της ζωής σας και το 50% του ελεύθερου χρόνου σας με το σόι του που κατσικώνεται αλλά κατά τα αλλά όλα καλά.