in

Αγαπητή «Α, μπα»: Μας λένε τρελούς που πήραμε αυτήν την απόφαση

Αποφάσισε να παραιτηθεί

Αγαπητή Α μπα θα ήθελα να σε ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου για το παρακάτω περιστατικό που με προβληματίζει. Ο άντρας μου μετά από πολλά χρόνια στη δουλειά στην ίδια εταιρεία αποφάσισε να παραιτηθεί και να ασκήσει το επάγγελμα του ως ελεύθερος επαγγελματίας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3fa51be8255cc65a64650392dfc367a3


Αγαπητή Α μπα θα ήθελα να σε ρωτήσω και εγω με τη σειρά μου για το παρακάτω περιστατικό που με προβληματίζει. Ο άντρας μου μετα απο πολλα χρονια στη δουλειά στην ίδια εταιρεία αποφάσισε να παραιτηθεί και να ασκήσει το επάγγελμα του ως ελεύθερος επαγγελματίας. Εχει κάποιους πελάτες και πιστεύει οτι θα τους αυξήσει τωρα που θα απασχολείται σε αυτο ολοκληρωτικά. Όσοι συγγενείς και φίλοι το έμαθαν είπαν το θα πέσει πείνα ξανασκέψου το ,τι λέει η γυναικα σου κλπ. Να αναφέρω οτι επειδή τον ζω καθημερινά είχα δει ποσό τον έφθειρε το εκει περιβάλλον και οτι δεν μπορουςε να αποδώσει. Ούτε να σηκωθεί να παει για δουλειά πολλες φορές δεν ήθελε. Δεν ειναι κατάθλιψη κατα τη γνώμη μου μονο σαν να έκλεισε οκ κύκλος εκει. Τους βαρέθηκε μετα απο είκοσι χρονια. Και κουράστηκε με τα ίδια προβλήματα σε αυτο το περιβάλλον. Εγω είπα οκ οτι στην αρχη θα ειναι λιγο δύσκολα αλλα έχουμε καποια λίγα χρήματα στην άκρη και τη δουλειά μου και θα δουμε πως θα παει. Να το δοκιμάσει. Φίλοι και γνωστοί με λένε τρελή στην εποχή μας…ειμαι εγω παράλογη ή αυτοί δε δέχονται την ψυχική κούραση του και τη διάθεση για κατι νέο.

– επαρχιώτη

Η μόνη εταιρεία που εξασφαλίζει εργασιακή ασφάλεια αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι η εκκλησία. Κατά τα άλλα όλοι από μια κλωστή κρέμονται, δεν υπάρχει καμία εγγύηση για κανέναν. Το ελεύθερο επάγγελμα έχει πολύ βαριά φορολογία, αλλά αυτό φαντάζομαι το ξέρετε και το έχετε συνυπολογίσει. Οι άλλοι – όταν λέμε άλλοι εννοούμε αυτούς που δεν θέλουν να μάθουν αλλά κυρίως να μιλήσουν για να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση που τους τρέχει από τα μπατζάκια – θα πουν αυτό που τους εξασφαλίζει ότι θα φωτίσει τους ίδιους θετικά. Αν αυτοί φοβούνται να παραιτηθούν από τη δουλειά που τους προκαλεί μιζέρια επειδή δεν τολμάνε την αβεβαιότητα (και τις ευθύνες, και το ανύπαρκτο ωράριο) του ελεύθερου επαγγελματία, δεν θα πουν «μπράβο που το τόλμησες» αλλά «είσαι τρελή». Αν το σκέφτονται ή αν το έχουν κάνει, θα απαντήσουν αλλιώς. Αυτό που θέλω να πω τελικά είναι ότι όταν οι άλλοι – οι άλλοι που σχολιάζουν πρόχειρα, στο πόδι, όχι οι άλλοι που νοιάζονται για σένα – όταν σχολιάζουν τις επιλογές σου, δεν μιλάνε για σένα, για τον εαυτό τους μιλάνε. Οπότε, μην δίνετε σημασία, μην αναλύετε, μην ανακοινώνετε, και όσοι το μάθουν και λένε σχόλια, μην τους αφήνετε να πλατειάζουν. Δεν χρειάζεται. Καλή επιτυχία σας εύχομαι (στη δουλειά, όχι στην αντιμετώπιση των άλλων).

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

15 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
dolores.p
dolores.p
5 χρόνια πριν

Κι εγω μετα απο 20 χρονια δουλειας σε μεγαλη εταιρια και σε υψηλη θεση παραιτήθηκα.Ειχα σιχαθει τους παντες και τα παντα,αισθανομουν απο ενα σημειο και μετα εντελως γλαστρα,πάθαινα κρισεις πανικου.Έφυγα χωρις ν α εχω κάποια ιδιαιτερη καβατζα αλλα μεγαλη ορεξη να ξεκινησω απο την αρχή.Εκανα διαφορες δουλειές,γραμματεας,καθαριστρια κλπ ,εδωσα χρονο στον εαυτό μου να ξεκουραστει σωματικά και ψυχικα.Με βοηθησαν βεβαια και οι γονεις μου και οι κοντινοι μου άνθρωποι σε ολο αυτο,γενικα ομως θεωρηθηκα η τρελη που αφησα μια τοσο καλη θεση σε τετοιους καιρους και τους χαρισα και τοσα χρηματα απο την αποζημιωση που υα επαιρνα αν με απελυαν.Για… Διαβάστε περισσότερα »

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  dolores.p

Συμφωνώ. 👍Κι εγω παραιτηθηκα απο δουλεια λόγω του ψυχολογικού στρες και της άσχημης συμπεριφοράς συναδέλφων και αφεντικού, και πίστεψε με 4 χρόνια μετα, είμαι οκ, έδιωξα όλο το άγχος και πίστεψε με τα πραγματα ήρθαν πολυ καλυτερα απο πριν. Στο κομματι δουλεια. Στο κομματι προσωπικά οχι ακόμη😉😃. Παλεψτε το βρε παιδια! Αφού το έχετε! 👍Να σου πω το σημαντικότερο ειναι η διασφάλιση της ψυχικής υγειας μας και της ηρεμίας μας. Τι να κάνω εγω το μισθό αν στο τέλος γινομουν φυτο απο τα βαρβιτουρικα, λέμε τωρα. Προέχουν τα θέλω τα δικά σας. Και καλη επιτυχία! 👍 Αφήστε τους αλλους στο… Διαβάστε περισσότερα »

Mirka Janic
Mirka Janic
5 χρόνια πριν

Πέτυχα ταρίφα προχθές που ήταν λέει στέλεχος σε πολυεθνική αλλά τα παράτησε και έγινε ταρίφας, μια κυρία που καθαρίζει το σπίτι του αδερφού μου ηταν επίσης διευθύντρια σε πολυεθνική, τα παράτησε και έγινε καθαρίστρια και μια πολύ καλή μου φίλη ήταν γιατρός και τα παράτησε και ασχολείται με τη μουσική. Επίσης ένας συνάδελφος ήταν στέλεχος σε μεγάλη εταιρία και τα παράτησε και ασχολείται με την έρευνα. Εντάξει φαντάζομαι ότι όλοι έχουν μια καβάτζα για να τη βγάλουν στην αρχή αλλά σίγουρα τα νεύρα τους έιναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Οπότε δεν είστε τρελοί, μάλλον κάνατε την κίνηση ματ λίγο πριν… Διαβάστε περισσότερα »

Μπριζίτ Μπορντό
Μπριζίτ Μπορντό
5 χρόνια πριν

Ωχ, καλά τώρα! Όλοι ξέρουν το καλύτερο για σας! Ούτε γονείς σας να ητανε! Όταν δήλωσα παραίτηση από μια δουλειά από την οποία για ενάμιση χρόνο που δούλευα έφευγα κλαίγοντας μέρα παρά μέρα, το τι άκουσα δεν λέγεται! Εξακολουθώ τρία χρόνια μετά να απασχολούμαι ευκαιριακά και ανασφάλιστη εννοείται, και σε πληροφορώ με κάθε ειλικρίνεια, ότι ακόμη δεν βρέθηκε στιγμή που να πω ότι το μετάνιωσα. Αν είναι να σου τα φάνε οι ψυχίατροι δεν αξίζει να δουλεύεις!

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
5 χρόνια πριν

Εύχομαι να πάει καλά η δουλειά του άντρα σου και να αρχίσει να βγάζει χρήματα που θα σας εξασφαλίσουν άνετη ζωή. Αλλά να είσαι προετοιμασμένη για το “Η Αποψάρα μου” the sequel, για το πόσα βγάζει ο ελεύθερος επαγγελματίας, για το αν πληρώνει φόρους, και το φαρμακερό “τι ανάγκη έχετε εσείς” στον επίλογο. Δεν τελειώνουν τα κακεντρεχή σχόλια, όποιος πιστεύει το αντίθετο ελπίζει μάταια.

Vasilis
Vasilis
5 χρόνια πριν

Από τη στιγμή που εσείς ως ζευγάρι είστε εντάξει με αυτή την απόφαση και έχετε ότι θα υπάρχουν δυσκολίες, αλλά συνεχίζετε παρόλα αυτά, των άλλων η γνώμη περισσεύει. Εύχομαι ολόψυχα καλές στο σύζυγο.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν

Τα λόγια των φίλων και των γνωστών βρίσκουν έδαφος στις μικρές αμφιβολίες που νιώθεις μέσα σου και θεριεύουν. Είναι λογικό να νιώθεις άγχος και να έχεις αμφιβολίες για αυτό το νέο εγχείρημα. Μόνο ο καλός προγραμματισμός θα σας βοηθήσει με το σύζυγο, οπότε ασε τα σχόλια των τρίτων στην άκρη. Όπως λέει και η Λένα, μιλάνε για τον εαυτό τους στην ουσία.

holyness
holyness
5 χρόνια πριν

προσωπικά οι αλλαγές στις καριέρες θεωρώ οτι κάνουν καλό στην εξέλιξη του ατόμου. Εύχομαι μόνο ο σύζυγος να μην παράτησε τη δουλειά του για να ασχοληθεί με τίποτα πυραμίδες και προώθηση καλλυντικών. Δε θα είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος αλλά να σκεφτεί οτι οι φίλοι κουράζονται να αγοράζουν κάθε τρεις και λίγο για να τον βοηθήσουν .

Stalkerou
Stalkerou
5 χρόνια πριν

Εμένα μου ακούγεται μια καλή απόφαση. Η ζωή δεν περνά με καταπίεση, η δουλειά είναι παραπάνω από τη μισή μας καθημερινότητα και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για να περνάει όμορφα η ζωή μας. Πολύ καλά έκανες και τον στηριξες σε αυτό, καλύτερα λιγότερα ευρώ και ψυχική ηρεμία. Καλή αρχή!!!

Ικμάδα
Ικμάδα
5 χρόνια πριν

10 χρόνια έμεινα, υπέμεινα σε μια δουλειά, που δεν ήταν ούτε καλή ούτε κακή. Δεν άξιζε.

Aten
Aten
5 χρόνια πριν

Μα, γι’αυτούς τρελοί είστε.
Ποιος νομίζεις ότι κάθεται να αναλογιστεί πώς θέλει να είναι η ζωή του και να κάνει πλάνο να την φτιάξει όπως τη θέλει αν τα λεφτά μπαίνουν στην τράπεζα κάθε μήνα;
Και, για να μην παρεξηγηθώ, μου φαίνεται απόλυτα λογικό, ειδικά όταν υπάρχουν υποχρεώσεις και οι λογαριασμοί τρέχουν.

Εσείς και θέλατε να αλλάξετε την κατάσταση και μπορούσατε και το επιλέξατε. Άλλοι δε θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση, άλλοι δε μπορούν, άλλοι θέλουν και μπορούν αλλά για τους δικούς τους λόγους προτιμούν τη σιγουριά. Ε, για όλους αυτούς είστε τρελοί.