in

Αγαπητή «Α, μπα»: Με προσβάλλει συνεχώς επειδή είμαι καθαρίστρια

Το έχω βαρεθεί όλο αυτό κάθε φορά που συναντιόμαστε

Λένα την καλησπέρα μου από Θεσσαλονίκη. Το πρόβλημα μου είναι με την νύφη μου αλλά και με τον αδελφό μου ο οποίος πλέον είναι προφανές ότι έχει μπει σε ένα παπούτσι. Με την νύφη μου γνωριστήκαμε προ 10ετιας και από τότε είχε δείξει σημάδια απέχθειας προς το επάγγελμα της μητέρας μας /πεθεράς της το οποίο ήταν αυτό της καθαρίστριας σε ένα σούπερ μάρκετ. Εδώ και δύο μήνες περίπου έχω προσληφθεί κι εγώ ως καθαρίστρια σε ένα εργοστάσιο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

tumblr p6anwjPeu81s6461ho1 1280

Λένα την καλησπέρα μου από Θεσσαλονίκη. Το πρόβλημα μου είναι με την νύφη μου αλλά και με τον αδελφό μου ο οποίος πλέον είναι προφανές ότι έχει μπει σε ένα παπούτσι. Με την νύφη μου γνωριστήκαμε προ 10ετιας και από τότε είχε δείξει σημάδια απέχθειας προς το επάγγελμα της μητέρας μας /πεθεράς της το οποίο ήταν αυτο της καθαρίστριας σε ένα σούπερ μάρκετ.Το γιατί μετά από δέκα χρόνια το θυμήθηκα, είναι πολύ απλό. Εδω και δύο μήνες περίπου έχω προσληφθεί κι εγώ ως καθαρίστρια σε ένα εργοστάσιο. Το τι λέει σε εμένα τώρα είναι η πλήρης αντιγραφή του τι έλεγε και τότε με την μόνη διαφορά ότι ο αδελφός μου τότε της την έλεγε άσχημα ενώ τώρα σε ότι με αφορά δεν βγάζει κιχ και βγαίνω εγώ ή κακια απαντώντας της αναλόγως των πικροχολων σχολίων της. Στην δουλειά των Αλβανιδων κατέληξες κι εσύ και η μάνα σου λέει. Αφού εμείς οι Ελληνίδες είχαμε σηκώσει μύτη και δεν πιαναμε καν ξεσκονοπανο μας φταίνε οι Αλβανιδες της απαντώ εγώ. Πιο βρωμερη δουλειά δεν μπορούσατε να βρείτε κι εσύ και η μάνα σου, λέει. Μα με αυτή την βρωμερη δουλειά σπούδασε ο άντρας σου καλή μου και σε ταΐζει χρόνια τώρα αφού εξαιτίας των σπουδών του έχει δουλειά, απαντώ εγώ. Πλυθηκες πριν πιάσεις τα παιδιά μου, λέει αυτή. Μην φοβάσαι θα αναπτύξουν αντισώματα από την επαφή μαζί μου, απαντώ εγώ. Και κάπως έτσι συνεχίζεται το πινγκ πονγκ μεταξύ μας και ρε Λένα ειλικρινά το έχω βαρεθεί όλο αυτό κάθε φορά που συναντιομαστε (ευτυχώς σπάνια πλέον λόγω της διαμάχης) και παρόλο που είχα κάτσει στο παρελθόν να συζητήσω μαζί της για το τι πρόβλημα έχει με το επάγγελμα της καθαρίστριας μου πετάει ένα απλό και ανεξήγητο απλώς δεν τις χωνεύω και σηκώνεται και φεύγει. Όσο για τον αδελφό μου, άσε. Απαθής πλήρως και όσες φορές έκατσα να μιλήσω και μαζί του για το θέμα μου λέει ένα απλό αυτή είναι η γνώμη της και αν σου αρέσει. Και ναι να το δεχτώ ότι αυτή είναι γ γνώμη της αλλά αυτό είναι και το επάγγελμα μου μέχρι να βρω κάτι άλλο σχετικό με τις σπουδές μου και πρέπει να το σεβαστεί υποθέτω. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο Λένα εκτός από το μακριά και….. Δεν μπορώ να πω αγαπημένοι η αλήθεια είναι αλλά καταλαβαίνεις

-Η καθαρίστρια

 

Μα το μεγάλο Μακαρονοτέρας, πόσο ανυπόφορο πλάσμα.

Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το μακριά και όχι αγαπημένοι. Λες να βάλει μυαλό τώρα; Ή λες να είναι ο μοναδικός κάλος που έχει; Μου αρέσουν πολύ οι απαντήσεις που δίνεις, είναι η μία καλύτερη από την άλλη, αλλά καλύτερα να κρατήσεις την εγκεφαλική σου δραστηριότητα για άλλες χρήσεις, που θα σε προχωρήσουν παρακάτω. Ο αδερφός σου δεν έχει μπει σε ένα παπούτσι. Μπορεί να της την έλεγε τότε, αλλά είδε σύντομα ότι δεν κατάφερνε τίποτα με τα λόγια (απόδειξη ότι δέκα χρόνια μετά λέει ακριβώς τα ίδια, άρα ξύλο απελέκητο) και είχε δύο επιλογές: ή να φύγει, ή να παραιτηθεί από την προσπάθεια. Μάντεψε τι διάλεξε.

Μου φαίνεται επίσης ότι σε ένα ποσοστό όταν λέει «δεν τις χωνεύω» εννοεί ότι δεν χωνεύει εσάς τις δύο, συγκεκριμένα, και θα έβρισκε να πει ό,τι δουλειά κι αν κάνατε. Αυτό, για να μην το παίρνεις προσωπικά, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

69 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Σανάνθη
Σανάνθη
5 χρόνια πριν

Είχα μια τέτοια θεία, γεμάτη χολή και απρόκλητη κακία. Σχολίαζε υποτιμητικά όλο το σοι του άντρα της (τα αδερφια του αντρος της κι εμας τα ανίψια). Ο θείος μου πάλι, ενα άβουλο πλάσμα. Μια μέρα η θεία με είδε στην αυλη με το ξεσκονοπανο και με αποκάλεσε “η πατσαβουρα με το πατσαβουρι”.Ημουν 15 χρονω κορίτσι. Πηδηξα εξω, της σκουπισα με το πατσαβουρι το στόμα (φραστ-φρουστ) και της είπα “όταν μιλάς σε μένα, θα πλενεις πρωτα το στόμα σου με σαπούνι”. Δεν τόλμησε να μου ξαναμιλήσει. Πεθανε πρόσφατα. Κανένα ανιψι δεν πάτησε στην κηδεία της. Όλα εδώ πληρώνονται, πάντως. Πεθανε μέσα… Διαβάστε περισσότερα »

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σανάνθη

Προσκυνώ!!!

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σανάνθη

Μπραβο Σανάνθη! Αυτα δε θελουν ανωτερωτητες ή λογική, οπως ειπωθηκε ειναι σαν να προσπαθεις να αδειασεις τη θαλασσα με κουβα. Ειμαι φαν του γκολφ. Κλααααατς η μπαλιτσα μεσα στο στομα.
Η ψυχολογια και τα νευρα της.μαμας μου ειχαν κλονιστει παρα πολυ απο την απαισια συννυφαδα της, που φροντιζε να φτανουν στα αυτια της μανας μου οι κακοηθειες της. Δεν πηγε ποτε να την τακτοποιησει, καθοταν κι εβραζε στο ζουμι της και ξεσπουσε αλλου. Γι αυτο λεω, μπραβο!

Σανάνθη
Σανάνθη
5 χρόνια πριν

Στα 15 μου βέβαια, δεν είχα υπόψη μου τον Αριστοτέλη, αλλά ο φιλόσοφος αυτός είχε διαχωρίσει πολύ λακωνικά τον δίκαιο από τον άδικο θυμό: «Ο καθένας μπορεί να θυμώσει – αυτό είναι εύκολο -αλλά το να θυμώνεις με το σωστό άτομο,στο σωστό βαθμό, τη σωστή στιγμή και για το σωστό λόγο, δεν είναι καθόλου εύκολο». Η θεία αυτή, το απαύγασμα για μένα της αποθρασυμένης και κομπλεξικής ανθρώπινης κακίας, είχε καταφέρει με την κακότροπη συμπεριφορά της να δηλητηριάσει τις σχέσεις μεταξύ των αδερφιών και των παιδιών τους, γιατί κανείς μέχρι τότε ενήλικος δεν είχε διανοηθεί να την βάλει στη θέση της.… Διαβάστε περισσότερα »

Queen of Hearts
Queen of Hearts
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σανάνθη

Προσκυνήστε το είδωλο! Έχω κι εγώ μια τέτοια θεία (αδερφή του μπαμπά μου) την οποία φορτωνόμασταν κάποτε ολόκληρα καλοκαίρια στο εξοχικό. Μια μέρα κι ενώ συζητούσαμε για ένα διαμέρισμα που χτιζόταν και προοριζόταν για μένα μου λέει “Θα σου πάρω μια λίρα χρυσή και θα έρθω να στην πετάξω στο καινούργιο σπίτι! Από την τράπεζα θα την αγοράσω και να ξέρεις αυτές άμα γίνει ποτέ επιστράτευση θα έρθουν να στις ζητήσουν πίσω!” Σε αυτή και πολλές άλλες προσβολές ποτέ δεν απάντησα ευθέως, θεωρούσα πως εφόσον ο πατέρας μου δεν ασχολείται δε θα έπρεπε να το κάνω ούτε κι εγώ, εξάλλου… Διαβάστε περισσότερα »

Madeline Ashton
Madeline Ashton
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Queen of Hearts

Εγώ δεν την κατάλαβα την προσβολή ούτε τι εννοούσε. Τι ήθελε να πει;

Queen of Hearts
Queen of Hearts
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Queen of Hearts

Πως εκείνη σαν καλή θεία θα πάει να δώσει λεφτά για να μου χρυσώσει το σπίτι, αλλά θα το χαρεί τόσο πολύ όταν γίνει πόλεμος και μου ζητάει η τράπεζα τη λίρα πίσω!

Ατυχές το παράδειγμα για εκείνους που δεν ξέρουν τη θεία, αλλά έχω τόσο έντονη στο μυαλό μου τη φωνή της και τη χαιρεκακία της όταν το έλεγε.

Madeline Ashton
Madeline Ashton
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Queen of Hearts

Αχ ευχαριστώ πολύ για την επεξήγηση

charlise
charlise
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Queen of Hearts

Την Τασω Καββαδία έχετε θεία ? Χαχαχ

Queen of Hearts
Queen of Hearts
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Queen of Hearts

@Madeleine Ashton
Παρακαλω! 🙂

@Charlise
Χαχαχα και Σωσώ Παπαδήμα μαζι! Προτείνω στη Λένα να κάνουμε αφιέρωμα με κουλούς συγγενείς!

charlise
charlise
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σανάνθη

Σανάνθη πόσο λυπάμαι για το φίδι που σε πρόσβαλε έτσι και ησουν ένα τρυφερούδι 15 χ.
Οι γονείς σου τί της είπαν ; Εγω θα την έκανα ρομπα αν έλεγε στο παιδί μου κανείς τετοιο πράγμα.

Σανάνθη
Σανάνθη
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  charlise

Charlise, το έμαθαν λίγο αργότερα. Άλλωστε, η ξεσκονισμένη θεία μετά το επεισόδιο έσπευσε να εξαφανιστεί και να κλαφτεί στον άντρα της για την ανάγωγη ανιψιά του (εμένα).Η μητέρα μου με υπερασπίστηκε και τους έκοψε αμέσως την καλημέρα με την κοφτή γερμανική προφορά της, ο πατέρας μου στεναχωρέθηκε για άλλη μια φορά που ο αδερφός του παντρεύτηκε μια τόσο κακιά γυναίκα (τα περιγράφω και παραπάνω). Μία από τις παθογένειες της κλειστής κοινωνίας είναι ότι ο θρασύς συνήθως περνάει ζάχαρη εις βάρος του καλόβολου που ντρέπεται/διστάζει να προβεί σε ξεμπρόστιασμα. Χρειάζεται όμως η άμεση αντιπαράθεση, γιατί οι κακοί στην πλειονότητά τους είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Mia
Mia
5 χρόνια πριν

μα τι σιχαμένη. τοσο καιρο διαβαζω την στηλη, πρωτη φορα νοιωθω τετοια αντιπαθεια για αγνωστο ατομο. στεναχωριεμαι που υπαρχουν στ ᾽αλήθεια τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσα μας.

μην της ξανα απαντησεις ποτε. ποτε! μη μπαινεις στη διαδικασια του πινγκ πονγκ. απλα μην απαντας τιποτα απολυτως. ας βγαλει τα κομπλεξ κατωτεροτητας και το πόσο λίγη νοιώθει , στον αντρα της ή οπου αλλου βρει.

(μα να πει ᾽᾽Πλυθηκες πριν πιάσεις τα παιδιά μου᾽᾽, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ???? θέλω να πω πολλά κοσμητικά επίθετα αλλά ας μην πέσουμε στο επίπεδο της)

Μανδάμ Φρου Φρου
Μανδάμ Φρου Φρου
5 χρόνια πριν

Επίσης, ο αδερφός σου τι φάση; Παντρεύτηκε μια γυναίκα που σνομπαρε και προσβαλλε τη μάνα του τοσο απροκάλυπτα; Κι έκανε και παιδιά με αυτό το παθητικό σκουπιδαριό; Γιατί μη μου πείτε οτι παίζει το κορίτσι να είναι μάλαμα και να της βγαίνει η πετρια μονο στα επαγγέλματα.

Ελένη Γκίνη
Ελένη Γκίνη
5 χρόνια πριν

Άκου έχει πρόβλημα με τις καθαρίστριες! Ω, ντιαρ. Νομίζω πως οι άνθρωποι που βγάζουν αναίτια κακία, είναι στην πραγματικότητα δυστυχείς μέσα τους κι εγώ κατά βάθος τους λυπάμαι. Θέλω να πω, αν είσαι καλά μέσα σου και με αυτά που έχεις, ειλικρινά ακτινοβολείς καλοσύνη και έναν ευγενή “σταρχιδισμό” , θα έλεγα. Εννοώ ότι δεν ασχολείσαι και δεν κριτικάρεις αρνητικά τους γύρω, πόσω μάλλον να βγάλεις τέτοιες κακίτσες. Οπότε αγαπητή φίλη, μια χαρά το χειρίζεσαι και στην τελική μην χαλάς τη ζαχαρένια σου. Απλώς να τη λυπάσαι που λυσσάει τόσο με την πάρτη σου, ώστε να γίνεται τόσο κακιά. Φαντάσου πόσο… Διαβάστε περισσότερα »

Kritikothessalonikia
Kritikothessalonikia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ελένη Γκίνη

Συμφωνώ απόλυτα! Μαλλιαζει άσκοπα η γλώσσα.. είπαμε, να απαντήσουμε μία δύο τρεις φορές μή νομίζουν ότι μάς πληγώνουν κιόλας, αλλά έχουμε και δουλειές δε μάς περισσεύει και τόσος ελεύθερος χρόνος για να ασχολούμαστε με τέτοιες καργιες, δίνουμε και αξία στο τέλος! Μία ξαδέρφη μου θυμήθηκα που μιλάει έτσι και συγχυστηκα πάλι. Έχουμε και δουλειές! Για λυπηση κυριολεκτικά…

nanakomsi komsi
nanakomsi komsi
5 χρόνια πριν

Αγενέστατη η κουνιάδα και εντελώς επιφανειακή. Αλλά όταν λες για το ένα παπούτσι, δυστυχώς, επειδή προφανώς δεν το αντέχεις, δικαιολογείς μια χαρά και τον αδελφό σου, ενώ το ίδιο είναι κι αυτός. Άμα δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε. Για τη μάνα του βέβαια διαμαρτυρόταν γιατί, όπως και να το κάνουμε, δεν θίγει κανείς τη μάνα μας. Για σένα είναι πιο επιεικές το παλληκάρι. Είναι και 10 χρόνια μαζί, έχουνε γίνει ομαδούλα. Καλύτερα μακρυά, δεν βαριέσαι ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι συγγενείς είναι, που είναι εντελώς φάουλ.

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  nanakomsi komsi

Αυτό ακριβως σκέφτηκα nanakomsi.Oτι ο αδερφός συμφωνεί με τη γυναίκα του ,μπορεί και ο ιδιος να εχει κομπλεξ με το επαγγελμα της μάνας του αλλα η μάνα ειναι μάνα τι να της πεί ?Γιατί εισαι καθαριστρια?Για να σε μεγαλωσω βρε γομμαρι. Εσένα όμως μπορει να σε περιφρονει μαζί με τη γυναικουλα του την αριστοκράτισσα.Δυστυχως τα ιδια θα πιστευει κι αυτος.Γιατι εγώ προσωπικα δεν θα ανεχόμουν ο συζυγος μου να λεει για οποιονδηποτε οτι κάνει βρωμερη δουλεια και ξεπέφτει κ το επάγγελμα των αλβανίδων και αλλα τετοια ξεράσματα. Δεν ειναι οτι δεν τις συμπαθεί (καλά δεν τις συμπαθεί,αλλα το ιδιπ φαντάζομαι… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν

Ηλπιζα να εχει εκλειψει αυτο το ειδος αλλα μπα. Χωνε αλυπητα φιλη μου! Στανταρ αισθανεται οτι την ελεγχεις και την κρινεις για τη δικη της καθαριοτητα, μεταξυ αλλων. Ο αδερφος παλι νομιζω δε σε υπερασπιζεται επειδη το κανεις μονη σου, η μαμα σου υποθετω δεν απαντουσε κι εκανε ο,τι συνηθως οι μαμαδες, υπομονη. Εσυ δε θα κανεις. Θα χωνεις. -τι σου εχουν κανει βρε καλη μου οι καθαριστριες. – δεν τις χωνευω. -σαμπως σε χωνευουν αυτες? Και σηκωνεσαι και κανεις τη χσρακτηριστικη κινηση, αναφωνωντας 1-0 συμπεθερα! 😎 Δηλαδη μην το σκεφτεσαι καν. Με τους καφρους καφροι, η ευγενεια θελει χρονο… Διαβάστε περισσότερα »

Thundercats
Thundercats
5 χρόνια πριν

Με πέθανες με το 1-0 ρε Πόντια!!! Έκανα εικόνα τη φάτσα της νύφης σε αυτό το σενάριο και γελάω με δάκρυα!Να’ σαι καλά. Α!! Και φυσικά συμφωνώ απόλυτα με τη “μεθοδολογία” αντιμετώπισης που προτείνεις στη φίλη μας. Σε κάθε άνθρωπο μιλάς στη γλώσσα που καταλαβαίνει.

Flying Grandma
Flying Grandma
5 χρόνια πριν

Ποντια χαχα μιλάμε για ματαίωση! Εχω και εγώ μια θεία που μέχρι τα 15 της έλεγε πως είναι το νόθο παιδί του Ωνάση. Μέχρι σήμερα μπάσταρδο του Ωναση την πειράζουν οι αδερφές της.

JOAN DE BARK
JOAN DE BARK
5 χρόνια πριν

Μου άρεσαν πολύ οι απαντήσεις σου! Βασικά αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσεις είναι το τελευταίο, ότι δεν σας χωνεύει. Σε αυτή την περίπτωση ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να πεις δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει γνώμη, εφόσον κάτι προβάλει πάνω σου και σε αντιπαθεί γι αυτό. Δεν έχει να κάνει με την συμπεριφορά σου ή το επάγγελμα σου αλλά με τις δικές της προβολές.

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν

Και εγώ στη Θεσσαλονίκη είμαι να ελθω να της ρίξω μια σφαλιάρα; με καρέκλα; μεταλλική; στα μούτρα;. Αν και μου φαίνεται λίγο τελικά, μπορώ να σκεφτώ και πιο ενδιαφέρουσες παραλλαγές.

Terminator
Terminator
5 χρόνια πριν

Θυμάμαι όταν ήμουν στο δημοτικό, μου έλεγε η μάνα μου: “Αν σε ρωτήσουν τί δουλειά κάνει η μαμά σου, θα λες δημόσιος υπάλληλος”. Μαγείρισσα σε δημόσιο παιδικό σταθμό ήταν (όταν έλειπε η καθαρίστρια αναλάμβανε και αυτό το πόστο) και μας μεγάλωσε και μας σπούδασε. Δεν ήθελε όμως να λέμε την ακριβή ιδιότητά της επειδή ντρεπόταν(;). Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θα έπρεπε να ντρέπεται. Τώρα το πάω λίγο πιο μακριά: Όταν η πρώτη μου σχέση της έγινε γνωστή, το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν το επάγγελμα του αγοριού μου. Μόλις έμαθε πως ήταν μηχανικός αυτοκινήτων, με έκραξε ασύστολα που τα έφτιαξα… Διαβάστε περισσότερα »

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν

αχ δεν μπορώ … θα την φάω την αλογοουρά μου και είναι και μεγάλη γαμώτο.