Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί υπάρχει η τάση δαιμονοποίησης του ωραίου;

Έχω την αίσθηση ότι κάθε φορά που ακούμε τη λέξη “εμφανίσιμος” τείνουμε αυτόματα να τη συγχέουμε με τη λέξη “κούκλος-πανέμορφος”. Το λέω αυτό γιατί έχω παρατηρήσει και σε συζητήσεις με τις παρέες μου, αλλά και στη στήλη σου ή σε αντίστοιχες με ανώνυμες εξομολογήσεις ότι όποτε κάποιος αναφέρει ότι αναζητά εμφανίσιμο(εμφανίσιμη) σύντροφο, η πιο συνήθης αντίδραση που θα δεχτεί είναι “ααα, έχεις υψηλά στάνταρ”. Θυμάμαι πάντως ότι παλιότερα είχες πει ότι “η πλειοψηφία εμφανισιακώς καλύπτει ένα μεγάλο εύρος από το μέτριο και πάνω, άρα λίγο-πολύ όλοι θεωρούμαστε εμφανίσιμοι(ειδικά στην εποχή μας που έχουμε την δυνατότητα και περιποιούμαστε περισσότερο τον εαυτό μας), ενώ οι πραγματικά πανέμορφοι(κι αντιστοίχως κι οι “αντικειμενικά” άσχημοι) είναι λίγοι.” Συμφωνώ απόλυτα με αυτό, οποιοσδήποτε διαθέτει έστω ένα γοητευτικό/ελκυστικό χαρακτηριστικό πάνω του, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, τότε θεωρείται εμφανίσιμος, αλλά αυτό απέχει αρκετά από το “κούκλος-τέλειος” που νομίζουν μερικοί. Γιατί λοιπόν είναι τόσο εύκολη η σύγχυση αυτών των λέξεων και των εννοιών τους, ώστε όταν ακούμε από κάποια κοπέλα τη φράση “θέλω εμφανίσιμο σύντροφο” να νομίζουμε ότι ψάχνει σωσία του Brad Pitt κι όχι ότι εννοεί κάποιον απλά αισθητικά ωραίο στα δικά της γούστα; Και κυρίως, γιατί υπάρχει μια τάση δαιμονοποίησης του ωραίου, σε όποια βαθμίδα κι αν αντιστοιχεί(σχετικά ωραίο, εξαιρετικά ωραίο κτλ); Άλλωστε η ερωτική έλξη δε βασίζεται κατά ένα – τουλάχιστον – 50% στο οπτικό ερέθισμα(συνδυασμένο με το άλλο 50% που αφορά την προσωπικότητα και το επικοινωνιακό ταίριασμα);

-Η κυρία του κυρίου Εμφανίσιμου(όχι κυρίου Τέλειου)

 

Νομίζω ότι στην προσπάθεια σου να ασκήσεις κριτική, υποπέφτεις ακριβώς στο ίδιο αμάρτημα με αυτούς που κατηγορείς. Γιατί χρειάζεται να μας εξηγήσεις ότι όταν εσύ λες «εμφανίσιμος» δεν εννοείς «κούκλος;», βάζοντας μέσα όλους τους υπόλοιπους (γιατί μπορεί κάποιος να εννοεί αυτό, εκεί βάζει το «εμφανίσιμος», έτσι θέλει). Μας το εξηγείς για να μας πληροφορήσεις ότι δεν κοιτάς μόνο την εμφάνιση, βολεύεσαι με το κανονικό επειδή έχεις βάθος και κοιτάς κι άλλα πράγματα, άρα; Άρα όσοι κοιτάνε την εμφάνιση και θέλουν τον Μπραντ Πιτ, κακώς το κάνουν, κάνουν λάθος.

Μόνο που δεν κάνουν λάθος. Μπορεί κάποιος να θέλει τον Μπραντ Πιτ και τίποτα παρακάτω. Κι αυτό γούστο του και καπέλο του. Γιατί είναι κατακριτέο; Διότι έχεις κι εσύ δεχτεί ότι το πνεύμα είναι ανώτερο της σάρκας, και όταν θέλεις τον Μπραντ Πιτ βασικά σκέφτεσαι το σεξ, αντί να σκεφτείς το επικοινωνιακό ταίριασμα.

Άσε τον κόσμο να θέλει ό,τι θέλει, κι εσύ μπορείς να θέλεις ό,τι θέλεις, και δεν πειράζει αν οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν σε τι αναλογία ομορφιάς/ψυχικής ομορφιάς θέλεις να είναι το αγόρι σου. Μην κακοχαρακτηρίζεις τους άλλους με αυτά τα κριτήρια, κι έτσι μπορεί κάποτε να μην σε κακοχαρακτηρίζουν – ή να μην σε κατατάσσουν αναλόγως – οι υπόλοιποι.

Μάλλον τώρα θα έχουν κοκκινίσει τα αυτιά του Μπραντ Πιτ.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

23 points
Upvote Downvote

27
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
8 Θέματα σχολίων
19 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
13 Συντάκτες σχολίων
τοστογιεφσκιacantholimonMadeline AshtonNeverlanderidril Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να μιλησουμε και για την δαιμονοποιηση του να πει καποια κοπέλα «είμαι όμορφη και ψηλή και γυμνασμένη» και την αυτόματη απάντηση, σιγά βρε ψωνάρα δεν εισαι και η αντζελινα τζολι.

Βλαξ Μάμπα
Επισκέπτης
Συμμετέχων

Και η Αντζελίνα Τζολί από τα τρία πλέον είναι ένα, όμορφη. Ψηλή δεν είναι, και αν κρίνω από τις τωρινές της φωτογραφίες, σίγουρα όχι γυμνασμένη (εκτός αν ο – αποστεωμένα – αδύνατος είναι και γυμνασμένος, επειδή είναι αδύνατος).

Εκείνο που με εντυπωσιάζει είναι ότι η απάντηση που λες βγαίνει κυρίως από γυναίκες. Φυσικά οι άντρες κάνουν παρόμοια σχόλια σε άντρες. Προφανώς σε τέτοια θέματα κρίνεσαι πιο αυστηρά από το ίδιο παρά από το άλλο φύλο

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Βλαξ ειδικά για την Αντζελίνα, ενώ κι εμένα δεν ήταν του γούστου μου, την έχω δει από πολύ πολύ κοντά και είναι και ψηλή και το πιο εξωγήινα όμορφο πλάσμα που έχω αντικρίσει ποτέ. Έχει και μια γοητεία και μια φλογάτη καλοσύνη στο βλέμμα που δεν αποτυπώνεται καθόλου στις φωτό και στις ταινίες. Να μην το πιστεύεις!

Βλαξ Μάμπα
Επισκέπτης
Συμμετέχων

Έλεος Neverlander, μίλησα για το ύψος το οποίο είναι 1,69 σύμφωνα με όλες τις ιστοσελίδες celebrity. Και τυχαίνει όταν οι άντρες να υπολογίζουμε ύψος, να μην βάζουμε τακούνια, μήπως να υπολογίζω το ύψος της σε 1,81; Κοντή δεν είναι σε καμία περίπτωση με 1,69, αλλά ούτε και ψηλή, όταν στην Αμερική ο Μ.Ο. των γυναικών είναι 1,66, μοντέλο π.χ. δεν θα γινόταν ποτέ. Και είπα κι εγώ ότι είναι όμορφη γυναίκα, και μάλιστα εκπληκτικά. Και σημείωση, σχεδόν όλα τα μοντέλα είναι ψηλά (πάνω από 1,70), αλλά δεν είναι όλα όμορφα, ειδικά όπως η Τζολί. Και είπα εγώ τίποτα για τη… Διαβάστε περισσότερα »

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Πωπω, πραγματικά με συγχωρείς, Βλαξ Μάμπα, δεν ήθελα να στην πω σε καμία περίπτωση, απλώς επειδή κι εγώ την Αντζελίνα θα χρησιμοποιούσα ως παράδειγμα προτού τη δω από κοντά, το ανέφερα ως ενδιαφέρον τρίβια, τύπου ‘κοίτα να δεις’. Κατά τ’άλλα το ‘όταν οι άντρες’ και πόσο ξέκωλα είναι οι γυναίκες και το όλο στιλ δεν χρειαζόταν, να το κοιτάξεις λίγο το mansplaining.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

“όταν ακούμε από κάποια κοπέλα τη φράση «θέλω εμφανίσιμο σύντροφο» να νομίζουμε ότι ψάχνει σωσία του Brad Pitt κι όχι ότι εννοεί κάποιον απλά αισθητικά ωραίο στα δικά της γούστα;”

ποιοι ειμαστε “εμεις” που οταν ακουμε “θελω εμφανισιμο”, νομιζουμε οτι εννοουν σωσια του μπραντ πιτ; γιατι γενικευετε αυτα που καταλαβαινετε, μερικοι; μιλα για τον εαυτο σου.
εγω οταν ακουω “εμφανισιμο”, καταλαβαινω “εμφανισιμο”. ο αλλος που το λεει, ας εννοει οτι θελει. προβλημα του.

Κοντράριος
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Κοντράριος

Αν κοκκίνιζαν τα αυτιά του Μπραντ κάθε φορά που τον συζητάνε, τότε ο Μπραντ θα είχε κόκκινα αυτιά. 🙂

Mia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

μπλαβιά τα φαντάζομαι, το επόμενο στάδιο του κόκκινου

Madeline Ashton
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τότε θα ήταν απλά εμφανίσιμος

ΛιλούκοΝαυαρχούκο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ οτι η ερωτώσα τα λεει αυτά γιατι δε θέλει να φανεί “ρηχή” ή σαν να έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της, οπότε βάζει φρένο, θέλει τον “εμφανίσιμο” όχι τον υπερκούκλο. Υπάρχει σύνδεση θεωρώ και με την κοπέλα χθες που δεν ήθελε να φανεί “λυσσάρα”. Εσωτερικεύουμε ένα σύστημα επιταγών (hello, πατριαρχία), και ισορροπούμε σε τεντωμένο σκοινί, προσπαθώντας να είμαστε όμορφες αλλά όχι ξέκωλα, σέξι αλλά όχι τσούλες, σοβαρές αλλά όχι ξενέρωτες, δυναμικές αλλά όχι ψώνια, η λίστα δεν τελειώνει και είναι αυθαίρετη και παράλογη γιατι τα όρια συνεχώς μετακινούνται και δεν τα καθορίζουμε εμείς. Δε μπορεί μια γυναίκα να… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Λιλουκο ❤️

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πάρα πολύ σωστά τα λες Λιλούκο. Ώστόσο να το αντιστρέψω λίγο για να δούμε πώς είναι διάσπαρτο αυτό (η υποκρισία) και σε άλλους τομείς, λιγότερο “επιφανειακούς”. Άσκηση: Δε μπορεί μια γυναίκα να πει, «ναι γουστάρω τον εαυτό μου όπως είναι, το μυαλό μου, είμαι καύλα όπως σκέφτομαι και όλα όσα ξέρω. Και θέλω κι έναν άντρα που να τον γουστάρω επίσης, θέλω τον κούκλο που θα γουστάρει την λιγότερο κούκλα», γιατί αμέσως πέφτουμε ως κοινωνία να τη φάμε, να τη μαζέψουμε, μας απειλεί. («Ποια νομίζει ότι είναι, ειναι ξερόλας/επηρμένη/εχει αλαζονία/είναι ψώνιο/είναι ρηχή/είναι έτοιμη για αντιπαράθεση/είναι πνεύμα αντιλογίας/δεν είναι για τα… Διαβάστε περισσότερα »

ΛιλούκοΝαυαρχούκο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ απόλυτα, γι αυτό είπα “τους εαυτους μας και τα σώματά μας”, το θέμα δεν περιορίζεται στο σώμα. Γενικά είναι απειλητική μία γυναίκα που αυτοπροσδιορίζεται και έχει υγιή αυτοεκτίμηση που δεν βασίζεται στην ματιά των άλλων/την κατανάλωση προιόντων/την ευχή της κοινωνίας. Και στην άσκησή σου, γιατί η ‘έξυπνη’ να είναι οπωσδήποτε “η λιγότερο κούκλα”; Μπορούμε να αγαπάμε και το μυαλό και το σώμα μας, και να μην πειθαρχούμε στα επιβεβλημένα πρότυπα ομορφιάς/εξυπνάδας/συμπεριφοράς (πχ ωραία και χαζή, έξυπνη και άσχημη, όμορφη και ταπεινό χαμομηλάκι). Να είναι αυτή η γυναίκα της άσκησης και καύλα και εξυπνη και απ όλα, γιατί όχι; Ή… Διαβάστε περισσότερα »

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

O μόνος λόγος που ανέφερα την “λιγότερο κούκλα” (NB. σε καμμία περίπτωση επειδή αντιπαραβάλλω το πνεύμα με την ομορφιά εγώ προσωπικώς!) είναι επειδή το συνταίριασμα κούκλου με λιγότερο κούκλα απαντά μεγαλύτερη κοινωνική αντίδραση από το αντίστροφο. Λίγο πολύ έχουμε οπτικώς συνηθίσει σαπιοκοιλάδες ζευγαρωμένους με κουκλάρες. (Και τι σέρνουν στις καψερές…) Aς σκεφτούμε την γυναίκα του Ηugh Jackman και τι “ακούει” από άλλες γυναίκες..αυτηνής κι αν έχουν μπλαβίσει τ’αυτιά. Πάντως για να δεις το όριο της φαρισαϊσμού σε αυτό που λες, ορίστε, πάρε εμένα. Αυτοπροσδιορίζομαι έξυπνη, εμφανίσιμη, καλή (και τα πιστεύω στο μέτρο της αυτοεκτίμησης, με περιθώριο αυτοβελτίωσης πάντοτε, αυτό δεν… Διαβάστε περισσότερα »

ΛιλούκοΝαυαρχούκο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ισχύει ότι αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο: τί βρήκε ο κούκλος στην ασχημούλα (η οποια και συχνά δαιμονοποιείται γιατί το τύλιξε το παιδί, το παρέσυρε, χαραμίζεται αυτός ο κούκλος μαζί της, κι ίσως και να τον δικαιολογήσουμε αν την κερατώσει με καμιά πιο όμορφη). Αντίθετα, μια κούκλα με έναν ασχημούλη δεν μας κάνει εντύπωση, άντε να πει κανείς ότι τον θέλει για τα τα λεφτά του. Και στις δύο περιπτωσεις βέβαια η γυναίκα δεν τη γλιτώνει. Επι του προσωπικού, καθόλου δεν εκπλήσσομαι Καραβάν, είσαι μία γυναίκα που απειλεί! Και μπράβο σου❤ Αυτό που λέω δεν είναι να αλλάξουμε τα κριτήρια.… Διαβάστε περισσότερα »

τοστογιεφσκι
Επισκέπτης
Συμμετέχων
τοστογιεφσκι

”Spieglein, Spieglein an der Wand, Wer ist die Schönste im ganzen Land?”

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Η ομορφιά είναι υποκειμενική.
Ο Κλούνεϊ ας πούμε δεν μου αρέσει καθόλου και πεθαίνει η μισή υφήλιος για πάρτη του. Ποιος μπορεί να ορίσει ποιος είναι όμορφος και ποιος μέτριος και ποιος άσχημος; Υπάρχουν κουκλοι που η συμπεριφορά και η ξινιλα τους τους κάνει να μοιάζουν άσχημοι και τούμπαλιν.
Με το να ασχολείσαι τόσο πολύ με την ομορφιά ή τη μετριότητα κάποιου, προσπαθώντας να αποδείξεις ότι δεν ψάχνεις την ομορφιά, καταφέρνεις ακριβώς το αντίθετο.

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

H ομορφιά δεν είναι υποκειμενική. Υποκειμενική είναι η ωραιότητα (η συμμόρφωση στον τόπο και χρόνο, δηλαδή τα κοινωνικά πρότυπα μιας εποχής) και πρωτίστως η ερωτική ελκυσιμότητα.
Ούτε μένα με ελκύει ο Kλούνεϊ (μου αρέσουν πιο quirky πρόσωπα) αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει κλασικά όμορφη κοψιά: ισορροπημένα χαρακτηριστικά, προσωποδομή με μετρημένες διαστάσεις, τίποτα υπερβολικό.

Η συμπεριφορά είναι τελείως άλλο πράγμα. Εδώ μιλάμε για επίπεδο αφίσα-κάρτα-κορνίζα.

κ@λυψω
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πάντως σε συμβουλεύω αν κάποιος κάποτε σου προτείνει να σου γνωρίσει ένα παιδί, και το χαρακτηρίσει “εμφανίσιμο”, να μη μπερδέψεις τη λέξη με το “κούκλος-πανέμορφος”. Chances are, θα απογοητευτείς!

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πιάνομαι απ’αυτό τώρα να ρωτήσω.
Βρε παιδιά “εμφανίσιμ@” δεν εννοούμε “χωρίς κάποιο χτυπητό εμφανισιακό ελάττωμα, περιποιημένος, φροντισμένος από άποψης grooming, με κοινωνικά αποδεκτή εμφάνιση”;

Δηλαδή δεν θα το λέγαμε για κάποιον που δεν πλένεται (όσο κούκλος κι αν είναι) ή κάποιον πατόκορφα χτυπημένο τατουάζ, ας πούμε. (επίσης όσο κούκλος κι αν είναι).
Έχει μια έννοια “κοινωνικά passable”

κ@λυψω
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Σίγουρα το τι εννοούμε με το “εμφανίσιμος/α/ο” συναρτάται με τα κοινωνικά πρότυπα, εξάλλου και τα πρότυπα ομορφιάς επηρεάζονται από αυτά και το προσωπικό γούστο του καθένα. Απλά νομίζω ότι υπάρχει ένα περιθώριο στο τι μπορούμε να εννοούμε, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από το “βλέπεται/δεν έχει κάτι εξωφρενικά άσχημο/είναι κοινωνικά αποδεκτός εμφανισιακώς/συμπεριφορικώς” μέχρι το “είναι νοστιμούλης/ελκυστικός/ωραίος/α/ο”. Και γι’ αυτό ακριβώς χρησιμοποιείται σκοπίμως ή αυθρόρμητα σε περιπτώσεις όπου δε θέλουμε να πούμε ότι κάποιος είναι “ψιλοασχημούλης” όταν θέλουμε να τον προξενέψουμε ή δε θέλουμε να φανούμε υπερόπτες λέγοντας ότι θέλουμε κάποιον “ωραίο/α” όταν μας ρωτάνε πώς θα θέλαμε το ταίρι μας.

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Νομίζω,ότι ξέρω πώς προκύπτει αυτή η παρεξήγηση.Σε μια παρέα λίγο πολύ ξέρουμε τι γκομενικό μπορεί να έχει παιχτεί.Ποιος την έχει πέσει σε ποια,τι αντιδράσεις υπήρχαν κτλ.Έχουμε λοιπόν μια εικόνα των ανθρώπων,που έδειξαν το ενδιαφέρον τους και που πιθανόν εισέπραξαν απόρριψη.Όταν κάποια φίλη λέει λοιπόν,θα τον ήθελα εμφανίσιμο,συχνά σκεφτόμαστε,ότι οι ευκαιρίες,που είχε και δεν την έψησαν,ήταν με μη εμφανίσιμους.Δεν περνούσαν τον πήχη.Στο μυαλό μας μπορεί να είναι μια χαρά παιδιά.Νοστιμούληδες και συμπαθητικοί.Επόμενο να αναρωτηθούμε,πόσο πιο ωραίο τον θέλει πια.Τι στο καλό ψάχνει;Ποιος είναι ο εμφανίσιμος σύμφωνα με τα δικά της μέτρα;Καλύτερα να λέμε,ότι θέλουμε κάποιον,που να μας κάνει κλικ κι εμφανισιακά.Αυτό… Διαβάστε περισσότερα »

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Το λένε για να αποφύγουν εκείνα τα φρικιαστικά “συνοικέσια”, που γίνονται στις παρέες ενίοτε, με τον τύπο που θα τον ζευγάρωναν με οποιαδήποτε άλλη εκτός από τον εαυτό τους. 😉

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Αν το λένε γι’αυτό,δεν πιάνει.Δεν πτοούνται από τέτοια οι αυτόκλητες προξενήτρες.Έχω κι εγώ την εντύπωση,ότι ψάχνουν για κάτι περισσότερο από έναν συνηθισμένο,εμφανίσιμο άνθρωπο,αλλά δεν το λένε ευθέως.Κάποιες φορές βέβαια είναι και μια ευγενική άμυνα απέναντι σε εκείνους,που για τον εαυτό τους θέλουν τα καλύτερα,αλλά τους φαίνεται αδιανόητο,γιατί ο άλλος άνθρωπος δε συμβιβάζεται ό,τι βρεθεί εύκαιρο.Τα έχω δει κι αυτά τα σκηνικά.

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Όλο το θέμα ξεκινάει επομένως από το ότι δεν χρησιμοποιούν (για δικούς τους λόγους, όπως το αναλύεις) τις κατάλληλες λέξεις. Το εμφανίσιμος και το ευπαρουσίαστος σε καμμία περίπτωση δεν ισούνται με Brad Pitt. Σημαίνουν μέτριο και άνω (δηλαδή μια απύθμενα μεγάλη κλίμακα). Πάντως δεδομένου ότι άλλο “φτιάχνει” τον καθένα το πράγμα δυσκολεύει πίστα. Όπως είπα παραπάνω, αν εγώ πχ. έλεγα “θέλω τον κούκλο” και μου έφερναν τον Κλούνεϊ -αν υποθέσουμε, με μεγάλη φαντασία ομολογουμένως, ότι δεν με ξαπόστελνε στη μάνα μου εκείνος πρώτος!- θα έμενα ανικανοποίητη στο ελκυστικό σκέλος, όσο κι αν στο κοινωνικό σκέλος θα ήμουν κομπλέ. Επομένως το… Διαβάστε περισσότερα »

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Αυτό που λες Καραβαν, δεν το κατάλαβα ποτέ στα συνοικέσια-με-το-στανιό. Πώς ξέρεις εσύ κοπελιά ότι θα βρω εγώ το φίλο σου εμφανίσιμο, γκομενάκι, κούκλο επειδή εσύ τον βρίσκεις (όχι για εσένα, για οποιαδήποτε άλλη); Αντίστροφα, πώς ξέρεις εσύ φιλαράκι ότι αυτός που εσύ θεωρείς ασχημούλη εμένα μπορεί μου κάνει κλικ και να τον θεωρώ θεογκόμενο; Γι’αυτό σε όσα συνοικέσια έκανα παλιά, περιοριζόμουν σε ένα δείγμα γραφής του χαρακτήρα κι εξηγούσα ότι περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, δεν μπορώ να σου πω αν θα σ’αρέσει αυτ@ που σου προξενεύω ή όχι, επειδή δεν είμαι εσύ. Δεν μπορώ να πω ότι θεωρήθηκε επιτυχημένη προσέγγιση… Διαβάστε περισσότερα »

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Ναι,Καραβάν,πιστεύω,ότι δημιουργούνται παρεξηγήσεις έτσι.Λέμε εμφανίσιμος και μπορεί απ’τις επιλογές μας,να φαίνεται πρακτικά,ότι εννοούμε ωραίος.Συνήθως από μετριοφροσύνη λέγεται.Γιατί παίζει και το “αξίζω”,που λες,και είναι δύσκολο να πούμε,μου αξίζει να έχω έναν ωραίο δίπλα μου.Απ’τη άλλη,όταν ανεβάζουμε τον πήχη του εμφανίσιμου στην κατηγορία του ωραίου,αυτόματα οι εμφανίσιμοι πέφτουν στην κατηγορία “δε βλέπεται”.Αυτό μπορεί και να θίγει τους ανθρώπους με τους οποίους συζητάμε.Ούτε κι αυτούς θεωρούμε εμφανίσιμους λοιπόν;Γιατί συνήθως δεν έχουμε και τόσους φίλους μοντέλα.Μπορεί να φανούμε και ψωνισμένοι άθελα μας και να προκαλέσουμε αντιδράσεις.Ας μείνουμε καλύτερα σε πιο προσωπικό επίπεδο,τύπου ο Γιώργος δε μου κάνει κλικ ή θέλω να με ενθουσιάσει ο… Διαβάστε περισσότερα »