Α,μπα Classics: Το σπίτι που έζησαν για έξι διονυσιακούς μήνες οι Ρόλινγκ Στόουνς.

Δείτε πώς ήταν και πώς είναι σήμερα η Villa Nellcôte στη Γαλλία.

Την Άνοιξη του 1971 ο Κιθ Ρίτσαρντς νοίκιασε μια βίλα 16 δωματίων στην Côte d’Azur. H κυβέρνηση της Βρετανίας είχε απειλήσει να κάνει κατάσχεση της περιουσίας των Ρόλινγκ Στόουνς αν δεν εγκατέλειπαν τη χώρα: η κυβέρνηση των Εργατικών σκόπευε να βάλει φόρο 93% στους πολύ πλούσιους. Οι Ρόλινγκ Στόουνς έφυγαν για να γλιτώσουν από τη φορολογία και εγκαταστάθηκαν στη Villa Nellcôte, ένα μέγαρο της Μπελ Επόκ που είχε στεγάσει την τοπική Γκεστάπο κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στη Γαλλία, τη δεκαετία του ’40. Ο φωτογράφος Dominique Tarle ήταν παρών και κατέγραψε το εξάμηνο πάρτι στη βίλα, γεμάτο ναρκωτικά, σεξ και, προφανώς, ροκ εν ρoλ.

Το 2006 η βίλα έγινε ιδιοκτησία ενός πλούσιου Ρώσου που την αγόρασε για 128 εκατομμύρια. Ο νέος ιδιοκτήτης δεν εκτιμά τους λάτρεις των Ρόλινγκ Στόουν και το κτίριο φυλάσσεται αυστηρά. Όμως κάποιες φωτογραφίες έχουν κυκλοφορήσει στο ίντερνετ από την περίοδο της πώλησης.

Τα μεγάλα δέντρα γύρω από τη βίλα και το οικόπεδο έκρυβαν τους επισκέπτες και τις δραστηριότητες από τα μάτια του κοινού (και ως ένα σημείο, της αστυνομίας). Με τους συνεχείς επισκέπτες, ντήλερς, φανς και αγνώστους που έμπαιναν και έβγαιναν από το σπίτι, στο τέλος της διαμονής της μπάντας έλειπαν τα μισά έπιπλα από το σπίτι. Σύμφωνα με έναν ερευνητή των Στόουνς, Jack Vanderwyk, «η βίλλα ήταν τόσο ανοιχτή στους πάντες που μια μέρα του Σεπτεμβρίου κλέφτες βγήκαν από την κεντρική είσοδο με εννιά κιθάρες του Ρίτσαρντς, με το σαξόφωνο και το μπάσο του συγκροτήματος, μέσα στη μέρα, ενώ οι ενοικιαστές έβλεπαν τηλεόραση στο σαλόνι. Λέγεται ότι η κλοπή έγινε από ντήλερ από τη Μαρσέιγ στους οποίους ο Ρίτσαρντς χρωστούσε λεφτά.»

 

Φωτογραφίες: Dominique Tarlé / Galerie de l’Instant

in

Αξιολογήστε το άρθρο

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για