Την παροχή δωρεάν προφυλακτικών -και μάλιστα από τα φαρμακεία- σε κάθε ενήλικα έως 25 ετών εξήγγειλε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Το νέο μέτρο έρχεται καθώς το ποσοστό των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και ο πληθωρισμός αυξάνονται στη Γαλλία.
Αρχικά, ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι τα προφυλακτικά θα ήταν διαθέσιμα σε άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών, ωστόσο της εξαγγελίας ακολούθησε σκληρή κριτική στα social media και σχετικά με τον αποκλεισμό των ανήλικων από αυτή την παροχή.
Μετά και τις αντιδράσεις, ο Γάλλος Πρόεδρος αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα σε οποιονδήποτε μέχρι την ηλικία των 25 ετών. Κάπου εδώ αξίζει να υπενθυμιστεί ότι στη Γαλλία βρίσκεται ήδη σε ισχύ πρόγραμμα δωρεάν αντισύλληψης για κορίτσια και γυναίκες.
Με στοιχεία από Guardian
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News
