Μαγνητοσκόπηση ερωτικών πράξεων: Μόδα ή παρανομία;

©RUBY AITKEN

Hello Ladies! 🙂 θα ήθελα λίγες συμβουλές πώς να βοηθήσω μια φίλη από εξωτερικό που αυτό το χρόνο ζούμε  στην ίδια πόλη σε ένα θέμα που προέκειψε. Πριν λίγο καιρό πήγαινε να γίνει κάτι καλό με κάποιον που της άρεσε και αυτής αρκετά, αλλά ξαφνικά  αυτός άλλαξε συμπεριφορά. Με τα πολλά της είπε ότι του έδειξαν ένα sex clip που τράβηξε κάποιος που φασώθηκαν πριν αρκετούς μήνες χωρίσ τη γνώση και τη συναίνεσή της, ξενέρωσε, και καλά θα κάνει η φίλη μου να εμπιστεύεται λιγότερο τους ανθρώπους γύρω της, ειδικά μιας και είναι της μόδας να τραβάμε τέτοια βιντεάκια χωρίς να έχει ιδέα η άλλη. Πέρα από το αρχικό σοκ what the fuck?! 1. δεν ξέρει πόσο πολύ έχει κυκλοφορήσει το βιντεάκι  και πωσ να καταστρέψει/κατεβάσει τα πιθανά αντίγραφα, 2. αν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να την υποστηρίζει και αν αξίζει τον κόπο και τον χρόνο (το καλοκαίρι θα φύγει) να προσπαθήσει να κινηθεί νομικά ή με άλλο τρόπο, 3. αν πρέπει καν να έρθει σε επαφή με αυτόν που τράβηξε το βιντεάκι και με τι σκοπό, καθώς φοβάται ότι αν του φερθεί επιθετικά τότε θα το κυκλοφορήσει περισσότερο σαν αντίποινα. Θέλω να την βοηθήσω  όχι μόνο γιατί θυμώνω απίστευτα με αυτό που έγινε, αλλά επειδή έχω ζήσει παρόμοιο περιστατικό, στο τέλος κατάπια την οργή και το θυμό μου και προχώρησα, αλλά η σιωπή και η απραξία δεν είναι λύση. Η κοπέλα το αντιμετωπίζει το αντιμετωπίζει αρκετά ψύχραιμα πλέον ψυχολογικά, αλλά έχει ξενερώσει απίστευτα με όλη την εμπειρία στην Ελλάδα και περιμένει πως και πως να έρθει ο καιρός να φύγει. Και ντρέπομαι α μπα μου, είναι τέτοιες περιπτώσεις που με κάνουν να ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα…

AΠΑΝΤΗΣΗ:

Τα θέματα που θέτεις είναι αρκετά δεν θα τα απαντήσω όμως με τη σειρά που τα θέτεις. Δυστυχώς,  παρόμοια εγκλήματα τελούνται σε όλες τις χώρες και όχι μόνο στην Ελλάδα. Κακώς λοιπόν ντρέπεσαι που είσαι Ελληνίδα για αυτό το λόγο.

Αλήθεια είναι της μόδας να τραβάμε τέτοια βιντεάκια και χωρίς συναίνεση του συντρόφου μας; Και το είπε ανερυθρίαστα; Πολύ ωραία μόδα εμπίπτει και στις διατάξεις του ποινικού κώδικα, λέω εγώ. Αυτό θα έπρεπε να απαντήσει η φίλη σου και κάθε γυναίκα που είναι θύμα. Η βιντεοσκόπηση ερωτικών πράξεων με τα κινητά μπορεί να είναι εύκολη είναι όμως και παράνομη, πολλώ δε μάλλον και η περαιτέρω επίδειξη αυτών  σε τρίτους. Εάν δε ο δράστης ανεβάσει το βιντεάκι και στο διαδίκτυο … Το “εύκολο” αυτών των υποθέσεων στο αποδεικτικό κομμάτι είναι ότι ο δράστης αφήνει τα λεγόμενα ηλεκτρονικά ίχνη και είναι πιο εύκολος ο εντοπισμός του και η απόδειξη του εγκλήματος. Επίσης, από το κινητό αποδεικνύεται  και η λήψη του βίντεο άρα δεν είναι ο λόγος του θύματος και ο λόγος του δράστη καθώς υπάρχουν έτερα αποδεικτικά στοιχεία.

Υπάρχει λοιπόν νομικό πλαίσιο που καλύπτει την φίλη σου, είναι γνωστό όμως ότι στην Ελλάδα η δικαιοσύνη έχει τους δικούς της αργούς ρυθμούς και κατά συνέπεια θα πρέπει να έχει υπομονή. Θα πρότεινα να απευθυνθεί στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για άμεσα αποτελέσματα και στη συνέχεια να καταθέσει μήνυση κατά του δράστη, με την προϋπόθεση βέβαια ότι έχει δει η ίδια το επίμαχο βίντεο και δεν έλεγε ο “μοδάτος”  βλακείες. Επίσης, δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να έρθει σε επαφή με το δράστη.

Είναι απαραίτητο να γίνει σαφές σε όλους ότι η βιντεοσκόπηση άλλων ατόμων χωρίς την συναίνεση τους (πολλώ δε μάλλον ερωτικών πράξεων) είναι παράνομη και διώκεται ποινικά. Το ανέβασμα αυτών των βίντεο στο διαδίκτυο εμπίπτει και στις ειδικότερες  διατάξεις για την διαδικτυακή εγκληματικότητα. Η λύση είναι η άμεση καταγγελία στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και η κατάθεση μήνυσης. Με την ευκαιρία αυτής της απάντησης και καθώς η εγκληματικότητα αυτή είναι αυξημένη μεταξύ των εφήβων, απευθύνομαι στα θύματα με την παράκληση να γνωστοποιούν άμεσα  την  τέλεση  αυτών των εγκλημάτων στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χωρίς να φοβούνται.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

80 points
Upvote Downvote

11
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
7 Θέματα σχολίων
4 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
9 Συντάκτες σχολίων
Clockwork Personapapiacalamity janeAlouterorebel Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ο τύπος ξενέρωσε επειδή είναι ένα βιντεάκι σεξ που κάποιος τράβηξε την κοπέλα. Η φίλη σου είναι καλύτερα χωρίς τον τύπο αυτόν.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Nαι, NAI!

rebel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Ισχύει! Και γω ξενέρωσα που δεν πήγε να της πει ανήσυχος τα καθέκαστα. Ακούς εκεί, απλά του έπεσε ξέρω γω

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν εννοώ αυτό. Εννοώ ότι ξενέρωσε με κάτι το οποίο δεν ήταν φταίξιμο της κοπέλας.

Biskof
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Μα πόσο σκουπίδια αυτοί οι άνθρωποι…

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Καλός μ@@@ς κι ο τύπος. Ξενέρωσε με την κοπέλα που τραβηξαν βίντεο εν αγνοία της. Ρε καλα ξεκουμπίδια.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Την είχαν δει κι άλλοι. Ήταν “μαγαρισμενη”. Τι είναι αυτοί ρε;!

PJ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

1. Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να αποσυρθούν όλα τα αντίγραφα όσο κάποιος, οποιοσδήποτε, θέλει ακόμα να τα κυκλοφορήσει. Αυτή είναι η δυστυχής αλήθεια του ίντερνετ. Υπάρχει βέβαια θεωρητικά η δυνατότητα να απαγορευτεί η διακίνηση, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το καλύτερο που έχει να ελπίζει η φίλη σου σε αυτό τον τομέα είναι να κυνηγήσει και να κατεβάσει κάποια συγκεκριμένα αντίγραφα και να πάρει ένα ψεύτικο peace of mind, αν το έχει ανάγκη, πως τα κατέβασε. 2. Νομικό πλαίσιο υπάρχει. Το αν αξίζει να ασχοληθεί το ξέρει μόνο η φίλη σου, ανάλογα με το τι περιμένει να βγάλει από… Διαβάστε περισσότερα »

papia
Επισκέπτης
Συμμετέχων
papia

Ο τύπος αντι να της συμπαρασταθεί που έπεσε θύμα ηλιθίων, κάνει victim shaming. Πόσο νευριάζω θεέ μου!

Clockwork Persona
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

θυμάμαι τη μέρα που σοκαρισμένη έστειλα μήνυμα στο φεισμουκ της άμπα επειδή δεν ήξερα τι να κάνω όταν είδα βίντεο με εμένα σε γνωστή σελίδα. δεν ήθελα να το πω σε κανέναν γιατί πίστευα ότι είναι σαν να κάνω διαφήμιση στο βίντεο και δεν είχα ΙΔΕΑ ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο εφόσον το βίντεο δεν τραβήχτηκε χωρίς να το ξέρω. τελικά πήρα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος τηλέφωνο και μου είπαν να πάω στην αστυνομία και να στείλω μήνυμα στη σελίδα να κατέβει το βίντεο. έγιναν και τα δύο. και τώρα περιμένω. δεν ξέρω αν δεν κατάφεραν να βρουν τα ίχνη… Διαβάστε περισσότερα »

calamity jane
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κατευθείαν στην Δίωξη τον τζάμπα μάγκα που έκανε την βιντεοσκόπηση, χωρίς δεύτερη σκέψη, ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτό που κάνει είναι αυτός!
Έχει γίνει μόδα αυτό??? Ω ρε που πάμε???