Συναίνεση: Το παράδειγμα με το τσάι

Η Συναίνεση είναι το παν, είτε μιλάμε για τσάι είτε για σεξ

Αν συνειδητοποιήσεις πόσο εντελώς γελοίο είναι να πιέζεις τους ανθρώπους να πιουν τσάι ενώ δεν θέλουν τσάι και είσαι σε θέση να καταλάβεις πότε κάποιος δεν θέλει τσάι, τότε πόσο δύσκολο είναι να κατανοήσεις την ίδια ιδέα όταν πρόκειται για σεξ.

Ένα βίντεο που εξηγεί την Συναίνεση με τον πιο απλό τρόπο

in

Αξιολογήστε το άρθρο

180 points
Upvote Downvote

6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
4 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
6 Συντάκτες σχολίων
VelayJelly Rollhighlightβλαχάκι(το) Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
phychodelico
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οι γονείς μου έχουν κάποιους “πολύ καλούς ” φίλους που ήταν τόσο “γεναιδωροι ” που μας καλούσαν οικογενειακώς σε τραπέζια. Εκεί ήταν το μαρτύριο μου. Με πίεζαν να φάω. Λες και ήμουν ζώο η και εγώ δε ξέρω τι . Οπότε διαμαρτυρομουν στους γονείς μου είχαν τη δικαιολογία ότι “κάποια παιδιά ντρέπονται να φάμε και για αυτο το λένε. ” . Αν το παιδί το κοιτάς στο στόμα οτα ν θα φάει πως να μην εκνευριστεί; Έχουν ένα γιο 5-6 χρόνια μικρότερο μου που με παρενοχλούσε συνέχεια. Έκανα παράπονα αλλά τίποτα. Εγώ ήμουν η γκρινιάρα και η παράξενη. Στο σπίτι… Διαβάστε περισσότερα »

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ή επειδή τα παιδιά είναι πολύ ευαίσθητα στη γεύση κάποιες διαφορές στο μαγείρεμα τα ενοχλούν. Κι όλοι η βαβούρα, οι πάντες οι οποίοι ασχολούνται μαζί τους ή δεν ασχολούνται καθόλου ή απλά ασχολούνται λάθος ώρες και με λάθος πράγματα σχετικά με το παιδί, το κάνουν να νιώθει αρκετά. Το θυμάμαι από τον εαυτό μου και το βλέπω σε άλλα παιδιά τώρα. Και κάπως μου κάνει. Θυμάμαι κι εμένα με πίεζαν να φάω όταν ήμουν έφηβη. Νόμιζαν ότι δεν έτρωγα επειδή έκανα δίαιτα. Τους φαινόταν αδιανόητο ότι κορίτσι 16 χρονών μπορεί να έχει χοντρά γαστρεντερικά προβλήματα. Στα 21 είχα φτάσει να… Διαβάστε περισσότερα »

Velay
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ακριβώς αυτό σκέφτηκα και γω. Πόσες φορές έχει παραβιάσει τη συναίνεση του άντρα μου η my Greek Fat Family, ειδικά στην αρχή. Νομίζω το παράδειγμα με το τσαι δεν κάνει πολύ ισχυρό point στην Ελλάδα. Εντάξει, δεν του τα χώνουνε στο στόμα, αλλά τον πρήζουνε, φάε, φάε, φάε. Αν δεν τον πιέζουνε λένε ότι μπορεί να ντρέπεται και να μην φάει.
Πάλι καλά που η οικογένεια του άντρα μου με πρήζει για να πιω (4 wee drinks? Is all that you having? Σοκ και αποδοκιμασία!!) και ισοφαρίζουμε κάπως.

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

All time classic!

Δυστυχώς, δεν περιλαμβάνει τις περιπτώσεις τύπου:
Επέμεινα να τ@ κάνω να πιει τσάι επειδή αν δεν το πιει, έχω ακούσει ότι κάνει κακό στο όργανό μου ή επέμεινα να τ@ κάνω να πιει τσάι επειδή όταν @ άλλ@ πει ότι (τελικά) δεν θέλει τσάι (την δεδομένη στιγμή) το λέει κατ’ επίφαση μόνο ή επέμεινα να τ@ κάνω να πιει τσάι επειδή αν δεν επέμενα μετά αυτή θα έλεγε ότι “πού χάθηκαν οι άνδρες, τους πάτησε το τραίνο”, ότι είμαι αδερφή
κ.λπ..

Joan_Twist
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Το αγαπώ πολύ αυτό το βίντεο.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οι βιαστές δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνουν τη έννοια της συναινεσης, δεν τους νοιάζει. Βάζουν την δίκη τους ανάγκη πάνω από το δικαίωμα του θύματος να πει όχι. Θεωρούν ότι είναι entitled στο σεξ. Μακάρι να ήταν τόσο απλό.